Animo investeerders voor Suriname zakt

59

PARAMARIBO/DEN HAAG, 21 feb – Het enthousiasme bij Europese investeerders om zaken te doen in Suriname, neemt af. Dit zegt Ijtsen Zeilstra, honorair consul van Suriname in België. Het ligt niet zozeer aan het land als aan de recessie in Europa zelf. De investeerders willen liever ‘betere’ tijden afwachten. Nu komt er nog hooguit een handjevol.

Het gaat dan om het klein- en middenbedrijf. “We lijden allemaal. De crisis heeft hard toegeslagen, ook op ons als ondernemers”, zegt Zeilstra tegenover de Ware Tijd. De werkloosheid stijgt en de kosten van levensonderhoud eveneens. Investeerders die eerder nog warm liepen voor Suriname, haken af. Ze zijn enigszins aangeslagen door de recessie. Het zal nog wel even duren. “Ik verwacht minder investeerders binnen te halen. Men gaat wachten tot goede tijden”, aldus Zeilstra.

Een Belgische onderneming broedt nog even op plannen om ruim twintig miljoen euro te investeren. Het gaat om een t project in de zorgsector. Robby Makka, voorzitter van de Kenniskring Nederland Suriname denkt dat er sprake is van ‘uitstel van investering.’ Suriname moet juist nu inkomen. “Op elk aspect van terughoudendheid moeten we twee stappen voor zijn, om die lijn warm te houden”, aldus Makka.

Bekijk ook:


59 REACTIES

 1. De werkelijke rden behoeft niet de recessie te zijn. Het is beter om de direct betrokkenen te benaderen en onderzoeken als er nog andere overwegingen zijn die de investering tegen houden.
  Praten pver recessie is politiek gepast maar praten over winst is andere koek meer in de trant van what is the net added value of an investment?


  Maak melding

 2. Het bevreemd mij dat er terughoudendheid is om te investeren in Suriname. Juist nu moet de tijd zijn om te investeren, daar waar Nederland in een recessie zit daar is economische groei juist in Suriname. Ik heb zelf een zaak mogen openen 4 maanden geleden en het gaat geweldig. Het is heel fijn om te zien hoe een stukje europese expertise met open armen wordt ontvangen , daarbij is het heel leuk om dit ook met Surinaams personeel te mogen doen , wij leren veel van elkaar , een echte win-win situatie. Investeren in Suriname juist nu doen!


  Maak melding

 3. Als bout onaangekondigd bij de centrale van Afobaka verschijnt en al eerder gedreigd heeft met nationalisatie dan gaan andere bedrijven zich nog eens bedenken over investeren in Sur.Geen zinnig mens is er dol op zijn zuur verdiende geld te verliezen.En dan nog je ideeen ook.Zelfs sasur gaat niet kunnen helpen.

  Cobie.


  Maak melding

 4. De recessie in Nederland heeft werkelijk als een bom toegeslagen. Volgens het CBP is Nederland wederom in een nieuwe recessie beland. De klappen zijn overal te voelen. De burger, bedrijven, pensioengerechtigden etc.. en uiteraard de ondernemers. Voedselbanken rijzen overal in het land als paddestoelen uit de grond. Grote projecten die in Nederland waren
  geïnitieerd worden op stel en sprong afgeblazen.
  Minister Verhagen zegt dat maatregelen en hervormingen nodig zijn die niet alleen geld opleveren maar die ook perspectief bieden om beter uit deze economische zware tijd te komen.
  2012 wordt een zwaar jaar, waarschuwde Verhagen. ‘We zullen allemaal iets van de verslechterende economie gaan merken.” aldus Verhagen.
  Verhagen wees erop dat het begrotingstekort volgend jaar oploopt tot 4,1 procent.
  Voor Nederlandse begrippen is dit ongekend en het eind is nog zeker niet in zicht.
  Wanneer de benzineprijs in Suriname wordt verhoogd, schreeuwen sommigen moord en brand. Hoe moeten de Nederlanders in Nederland zich nu dan voelen? Waar niet alleen de benzineprijzen de pan uit rijzen maar ook tal van andere zaken.
  Ook de ondernemers in Nederland maken zware tijden mee.
  Wanneer je wilt investeren moet er financïen aanwezig zijn. En juist die financiïen ontbreekt bij veel van
  deze ondernemers.
  Het is dus logisch dat investeren in een ander land nu op een laag pitje komt te staan bij veel ondernemers uit Nederland.
  Gelukkig is Suriname niet alleen afhankelijk van deze investeerders. Suriname heeft haar natuurlijke hulpbronnen (goud, olie, etc..) dus zal de economie van Suriname hierdoor niet meteen als een pudding in elkaar zakken.
  Suriname wordt internationaal gezien als een opkomende economie (een kleine economie weliswaar) waar er nog vele mogelijkheden zijn om in te investeren.
  Uiteindelijk zullen die investeerders toch in Suriname
  belanden.
  Het zal wat zijn dat Suriname over een paar jaar Nederland ontwikkelingshulp zal moeten gaan verlenen!
  Nothing is impossible.

  Dusdat!


  Maak melding

 5. Suriname doet er dus goed aan de ineenstortende EU voorlopig links te laten liggen. China, India, Afrika en de regio hebben ons veel meer te bieden. Het is verstandiger om investeerders aan te trekken uit landen die zich niet in de EU bevinden. De euro zal het niet redden en ik zie de toekomst van Europa heel somber in.


  Maak melding

 6. Komt dat even goed uit zeg, dat er een recessie is in Europa. Kun je daar in ieder geval de schuld aan geven. De investeerders wachten op betere tijden aldus de honorair consul in België. Wat zou hij daar nu mee bedoelen. Betere financiële tijden? Dat zal zeer zeker voor een aantal gevallen zo zijn, maar ik denk zelf toch eerder , dat men de politieke situatie van het moment niet erg positief inschat en daarom weg blijft. Voorheen stonden de investeerders nog in een rij, althans volgens de machthebbers, maar die rij is kennelijk in rook op gegaan samen met Somohardjo die het allemaal zo goed zag zitten met de investeerders.

  Beste meneer Zijlstra, blijf maar lekker wachten. Ze (de investeerders) komen wel weer als u samen met als het huidige politieke regiem vetrokken bent.

  Gr. Polderman


  Maak melding

 7. nonsens,bullshit..niet waar!!!

  Waar het om gaat is deze,nl:

  Dada Desi haalt aan banden met BOOMING AFRICA,en moet Noordzee om geen bakzeil te halen een pas op de plaats maken!!

  Ondertussen staat Noorzee wel in het gelid,want mocht de combinatie Africa/Suriname uitlopen op een BOEM BOEM BUSINESS dan starten wij subiet een actie…..

  !!!!!!!!!! E E N V O O R S U R I N A M E !!!!!!!!!!

  Presentatie: Ingrid srd 6000 the first 😉


  Maak melding

 8. misschien ligt het ook aan het feit dat het geen “sweef-teki-mentaliteit” meer is bij de regeerders kan ook een reden zijn he? die europeanen denken dat in elk ontwikkelings er oer domme mensen rondlopen. kijk maar naar de gebroeders Jethu in engeland zij die harde srananmans.


  Maak melding

 9. Ik denk dat investeerders bang zijn voor de slechte infrastruktuur en onstabiele situatie in Suriname.

  Suriname is een rijk en prachtig land waar niemand honger hoeft te lijden.
  Zeer geschikt voor joint venture activiteiten.

  Maar als je als jonge ondernemer een ritje gaat maken langs al die huizen met tralie voor de ramen , dan gaan ze wel 2 x achter de oren krabben alvorens ze in die avontuur storten. Als je begrijp wat ik bedoel…. Ik zou het niet prettig vinden elke nacht met een revolver onder mijn kussen te slapen.

  In de jaren 60 en begin 70, was er volop bedrijvigheid in Suriname, die tijd moet weer terugkomen maar dan in de moderne vorm en een exodus vanuit Nederland.
  Nederland biedt zolangzamerhand op langere termijn geen perspektieven meer. Onze woongenot is in dit land al reeds ontnomen met al die bigg brother is watching
  you activiteiten. Met de komst van al die Polen en bulgaren en Roemenen wordt het alleen maar slechter.

  Ik hoop van harte dat er ooit een regering met iemand als voorbeeld dhr ( wijlen ) Pengel,en je zult zien dat er en exodus zal plaatsvinden.


  Maak melding

 10. De investeerders die springen allemaal achteruit of ze hadden het investeren is Su op ijs geschreven.Als dat ijs gesmolten is dan………..wat gebeurt er? Ja ja ja dat bedoel ik.Odi odi
  Glenny.


  Maak melding

 11. Ik snap de reactie van sommige mensen niet.
  Elk positief bericht uit Suriname wordt gelijk met de
  grond gelijk gemaakt terwijl elk negatief bericht
  met een hoerastemming wordt ontvangen.
  Dat sommige mensen niks van Bouterse moeten hebben en hem haten en verachten dat kan ik nog snappen.
  Maar moet je daardoor blij zijn wanneer je hoort dat
  het slecht gaat met Suriname?
  Zitten deze mensen dan constant te hopen dat het slecht met Suriname gaat zodat ze hun eigen gelijk kunnen krijgen?
  Snappen deze mensen dan niet dat Bouterse van voorbij
  gaande aard is en dat Suriname voor altijd zal blijven bestaan?
  Snappen deze mensen dan niet dat wanneer het goed gaat met Suriname het ook goed zal gaan met de mensen die
  het minder goed hebben? Wat is het nut om je constant op Bouterse te focussen? Is het niet beter om je energie te steken in het in ontwikkeling brengen van Suriname?
  Ik denk dat de meeste mensen die hier hun pessimistische berichten tentoonspreiden allemaal in Nederland wonen en dan is het makkelijk om dag in dag uit kritiek op Suriname te leveren.
  Ik woon in Suriname, ik ben het land niet ontvlucht, ik heb alle ontberingen meegemaakt en ook ik had liever
  een andere president dan Bouterse. Mijn stem is ook niet naar Bouterse gegaan.
  Echter we hebben te maken met een voldongen feit dat Bouterse president van Suriname is.
  Wij Surinamers in Suriname moeten nu zorgen dat het ondanks Bouterse toch goed gaat met Suriname en daar moeten wij Surinamers in Suriname met z’n allen de schouders onder zetten. voor mij is Suriname van belang en niet Bouterse!
  Mijn ervaring is dat met het dag in dag uit klagen over Bouterse je niks bereikt.
  Zelf de handen uit de mouwen steken en zorgen dat het goed gaat met jezelf en met Suriname! Dat is mijn motto!
  In 2015 zal ik de eerste zijn die Bouterse wegstemd.
  Maar voor nu heb ik te maken met de werkelijkheid van de dag.


  Maak melding

 12. De europeanen blijven weg maar gelukkig hebben ze de Chinezen nog.
  Maar ja die komen alleen maar supermarkten openen om daarna de winst over te maken naar China.


  Maak melding

 13. @Sheila Sampat

  Respect voor je reactie. Je slaat wat betreft de SuriNeds de spijker op z’n kop. De meeste SuriNeds die hier reageren zijn beroepswerklozen. Ze proberen de illusie te wekken dat niet te zijn maar als je kijkt naar de tijd boven de reacties dan kun je zien dat deze gasten de hele dag nauwelijks nuttige bestedingen hebben. Ze beschuldigen wel steeds anderen van wat ze zelf zijn. Maar, dat is gebruikelijk bij sociopaten. Deze SuriNeds hebben steeds een grote mond over Suriname maar hebben totaal geen relatie meer met Suriname. In Calimerostan slijten ze hun leven als tweederangsburger en ze worden door de Calimerostaanse samenleving nauwelijks serieus genomen. Ze worden in Calimerostan heel denigrerend niet-westerse allochtonen genoemd en staan daar nog bij te juichen ook. Vandaar de neiging om naar beneden te trappen. Ze steken liever hun kop in het zand dan dat ze toegeven dat ze daar helemaal niet gewenst zijn. Ze zitten vol zelfhaat en door hun witte meester naar de mond te praten denken ze geaccepteerd te worden. Vanuit hun veilige plekje achter hun tweedehands PC’tjes typen ze de meest achterlijke onzin over Suriname. Ze weten niets over Suriname maar doen wel alsof. Heel zielig allemaal en ik heb werkelijk met ze te doen. Gelukkig zijn er uitzonderingen en zijn er wel enkelen die zich verbonden voelen met Suriname en altijd positief blijven denken. Trek je niets aan van deze anti-Surinamers op dit forum. Als je let op hun taalgebruik dan kun je al heel gemakkelijk afleiden wat voor trashnivo deze lieden aan scholing hebben genoten. Inhoudelijk argumenteren en beschaafd communiceren kunnen ze niet maar schelden kunnen ze als de beste. Jij hebt je eigen mening over Bouterse en dat respecteer ik. Je kraamt in ieder geval geen nonsens uit en je houdt van je land. RESPECT!!!!!


  Maak melding

 14. “Betere tijden?”

  Betere regering zal de consul bedoelen. Recessie is politiek correct gezegd en doet geen afbreuk aan anderen. Zelf weet de consul dat onzekerheid over de politieke toestand in een land het zwaarst tillende probleem is om te investeren.

  Kijk, dat een Belgische investeerder in een zorgcentra zijn geld wil pompen in Suriname heeft te maken met het verhelpen van Medische klachten bij mensen die goed gesitueerd zijn. Een prive-kliniek waar lieden met geld behandelt zullen worden. Kan enigszins voor werkgelegenheid zorgen en openingen veroorzaken voor het sneller helpen van patienten met minder geld in de reguliere ziekenhuizen.

  Wat we graag willen zien zijn investeringen in de landbouw, veeteelt en visserij. De markt onderzoeken en allerlei groenten, fruit en vis uit Suriname inblikken. Dat doet men in Thailand, Indonesie, Maleisie en alle landen waar landbouw geheel het jaar mogelijk is.
  “Betere tijden” komen pas na 2015 bij een veel betere en betrouwbare regering. Massa-investering ook!


  Maak melding

 15. @Kondre mang.
  We hadden hier ook nog TWS,RAJAH,SNAKE FIGHT,een pindakaas fabriek,Sinalco,Canada dry,een suiker werken fabriek van Benie.Nee ik stop,want de hele doorsteek was bezaaid met fabrieken.Ook lagen er vele zaagmolens daar.
  Zelfs Bruiynzeel hebben ze kapot gekregen.Vaarwel Vergo keukens.

  Cobie.


  Maak melding

 16. hhhhhmmmm,,,ik denk niet dat hier kondre mensen zitten die Suriname afkraken.

  Suriname is niet af te kraken, het is een prachtig LAND.

  Wat de meeste hier doen is de politieke klimaat daar
  afkraken, het is een uiting van frustratie omdat wij vanuit ( Nl ) geen bestaan willen/kunnen opbouwen in een ongezonde politieke klimaat.
  Elk mens heeft recht op en stukje zekerheid in zijn/haar leven nodig.

  Probeer maar als Euro-Suri. een stukje land daar te kopen, en je beland regelrecht in de pest molen.


  Maak melding

 17. Hartverwarmend hoe onze sur.pseudologica fantastica, freule van het nepotisme, en Lovely Sheila elkaar gevonden hebben en nu plannetjes beramen om een jasmijnrevolutie te beginnen.

  Dat doet mij denken aan Minchi uit Seru fortuna die als ze verliefd was uitriep van : ven devorame otra vez! Voor de niet spaanstaligen vrij vertaald love me yust a little bit more (or longer)


  Maak melding

 18. @ Sheila sampat

  De kritieken en vooroordelen over surineds mag je hebben. Alle negatieve en lage opmerkingen van sommige hier over surineds en Nederland daar schrijf je niet over. Toch gek dat nog steeds vliegtuigen vol gevluchte surineds in jouw geliefde en oh zo corrupte land verschijnen.


  Maak melding

 19. iemand die 40 jaren in haar zogenaamde calimero stan heeft gewoond moet haar grote mond dicht houden wanneer het over mijn geboorte land gaat waar ik de grootste deel van mijn jeugd gelukkig en vredig hebt mogen wonen. sterker nog ik heb nog mogen stemmen voor ik suriname met pijn in mijn hart hebt verlaten.Jullie hebben het allemaal geweten dat met een president als Bouterse meer deuren dicht doet gaan dan dat ze open gaan.
  Wij die terecht zeer kritisch zijn over deze criminele bende die aan de macht zijn in Suriname houden meer van suriname dan jullie die man adoreren die ons land op de rand van de afgrond heeft gezet. Als je echt van suriname houdt dan kies je niet voor jou onderdrukker dus kom mij geen flauwe kul vertellen dat jij meer van suriname houdt dan de surinamers die een hogere menselijke waarde hebben dan die volgelingen van die dictator en mensen rechten schender DDB.
  Als wij met zijn allen een maand lang niet naar suriname gaan dan wil die grote paarse smoel van jou horen.


  Maak melding

 20. @wikkiLeaks

  In Suriname geboren zijn maakt van jou nog geen Surinamer. Jij bent een Nederlander met Surinaamse roots en niet meer dan dat. Ik zie jou niet als Surinamer.


  Maak melding

 21. Wat voor Wikkileaks geldt, geldt ook voor de Surinamers die zijn geremigreerd en welliswaar in Sur. wonen, maar met de Ned. Nationaliteit, en een ned. uitkering.die zijn nederlanders met Sur. roots.


  Maak melding

 22. Anna_z,
  sorry maar je bent nu echt een TRUT hoor die dit soort opmerkingen maakt.
  Jij hebt me toch zo een bijval van Nederland waar jijzelf ook 40 jaar hebt gewoond. Maar ga nu niet bepalen voor mensen wie Surinamer is of niet want zelf ben je dan ook geen haar beter.
  Ben je geboren en opgegroeid in Suriname dan ben en blijf je waar ter wereld dan ook een Surinamer.
  hou toch op! nu ben jij echt de boel goed aan het verzieken als je dat al niet deed. doe normaal dan doe je al gek genoeg zouden we hier in calimerostan zeggen. Odie


  Maak melding

 23. Sheila Sampat,”ilove you” en Anna’z, Mooi verwoord.
  Ik denk dat er meer Surisuri’s op dit forum moeten reageren.
  De meesten hebben nu ook wel een adsl aansluiting thuis.
  De surisuri’s hebben meer gezond verstand en zijn beschaafder.
  Hopelijk kunnen we dan eindlijk gezond discusieren over de toekomst van Suriname
  Dank je Sheia !!!


  Maak melding

 24. anna_zot
  Ik ga niet met kortzichtige idioten als jou in discussie sorry, Jij bepaald niet voor mij wat ik ben dom ding dat je bent.Ik ben een geboren Surinamer en dat blijf ik tot mijn dood, geen Chinese,Canadese,Amerikaanse paspoort die daar verandering in brengt.als jij een probleem hebt met jou Identiteit moet jij zelf weten.Mijn liefde voor Suriname is onbegrensd daarom doet het mij heel erg pijn wat zich nu afspeelt in mijn land en hoe kudde achtige figuren als jou een laffe meedogenloze criminele moordenaar bombarderen als redder des vaderland.


  Maak melding

 25. anna_z let goed op en laat je niet meesleuren in een negatieve spiraal, het is nl. een bepaald clubje dat hier aanwezig is en negatieve geluiden laat horen; zie ze maar als dwarsliggers voor een spoorlijn ze zijn allen maar geschikt om de rails op hun plaats te houden. Het overgrote deel van de surinamers in nederland of waar dan ook heeft vast wel een andere mening dus scheer ze aub niet over een kam.
  Soso lobi.


  Maak melding

 26. Sheila Sampat en anna_z het is water naar zee dragen met de minkukkels hier op waterkant, wat moeten ze anders die beroepsuitkeringtrekkers die allemaal stuk voor stuk aan een ongeneeslijke minderwaardigheidscomplex lijden. Ziekelijke gasten die denken dat zij het verschil kunnen maken in Suriname vanuit Nederland. Ja hoor ze houden allemaal zielsveel van HUN land Suriname maar vertoeven allemaal in Nederland, afgelopen 10 jaar tijdens front zaten ze ook makkelijk en lekker in het koude kikkerland, nu gaan ze zgn. niet terug wat Bouterse is aan de macht.

  Niet serieus te nemen dus die lellekoes.

  Keep them coming anders zou men nog denken dat alle Surinamers zo achterlijk zijn.


  Maak melding

 27. @wikkiLeaks

  Ik denk niet dat jij over de tools beschikt om met wie dan ook in discussie te gaan. Jij woont in Calimerostan, hebt de Calimerostaanse nationaliteit en bent gewoon Calimerostaan. Je bent geen Surinamer. As simple as that! En als de ontwikkelingen in Suriname je pijn doen, geef dan je uitkering op en ga mee helpen het land op te bouwen. Dat geldt natuurlijk ook voor een ieder die zich aangesproken voelt. Op 9000 kilometer afstand vanachter je PC een hoop onzin de lucht in slingeren zet echt geen zoden aan de dijk.


  Maak melding

 28. @stenaf

  Je hebt helemaal gelijk. Er zijn natuurlijk uitzonderingen. Maar mijn reactie is dan ook voornamelijk gericht op dat redimusu clubje op dit forum. Maar ik begrijp heel goed wat je bedoelt.


  Maak melding

 29. Beste Anna_Z: jij hebt 40 jaar in Nederland gewoon en jij bent dus zelf niet maar een beetje Surinamer. As simple as that.

  En behalve van een Nederlandse uitkering te hebben genoten en blanke Nederlanders en SuriNeds te beledigen op dit forum heb jij in je leven nog geen poot uitgestoken om Suriname beter te maken.

  As simple as that


  Maak melding

 30. Donderdag 23 februari 2012 om 11:02 uur, door wikkiLeaks , ga zo door my broder. Laat je door niemand en door niemand uit het veld slaan .

  Groet, Ram Ram, Goeda Hafies (Veel wijsheid )


  Maak melding

 31. Ik moet zeggen het siert ANNABEL wel dat ze met behoud van haar uitkering en ned. paspoort, geremigreerd is om posters van de waterkant in de gaten te houden en als advokaat van de duivel en pleidooihoudster te fungeren voor haar politieke delinquenten, massamoordenaars, drugbarronnen,fraudeurs, en gecertificeerde beroepsleugenaars in het surinaamse.

  @KEN: steek je tijd en energie in het positieve, want ook als we nu met zijn allen beginnen met bidden voor dat ding, valt ze niet meer te redden.Het PBC heeft haar ondanks langdurige behandelingen ook niet kunnen helpen.


  Maak melding

 32. Beste Wiki,

  Maak je aub niet druk om die kroesbabe, alias A_Z,
  Deze pensionada woont op Curaçao.
  Ik snap niet waarom iemand überhaupt een discussie aangaat met een redi-musoe, die op Curaçao woont.

  Redi-musoe met je grote mond, wanneer ga je eindelijk eens je handen laten wapperen om je land op te bouwen.
  De suri’s hebben geen boodschap aan mensen die op een afstand commentaar leveren.
  Je hebt geen recht van spreken, hou je liever bezig met die Schottegat van je.
  Je hebt totaal geen invloed op de politieke gebeurtenissen in Suriname.
  En als de ontwikkelingen van,de slechtste regering ooit, in Su je pijn doen, verkas en ga die mofinawangs helpen.
  Brullen op een afstand heeft geen impact.
  Jij bent ABSOLUUT geen Surinaamse.(punt uit).

  Allen, verspil je energie aub niet aan de redi-musoe in karoeland.
  Hoe noemen ze zo iemand eigenlijk: redi-musoe dubbel onfris, Whahahahaha

  Kom maar op met je gescheld, kunnen we weer lachen gieren en brullen.

  Groetjes van de Bounty tropische verrassing, Esmerald.

  I love Holland!!!!!


  Maak melding

 33. Anna_z
  Ik begrijp je weerzin tegen de Surineds en Nederland niet. Volgens mij heb jij vreselijke ervaringen moeten ondergaan in Nederland of door Surineds. Dat is de enige conclussie die ik moet trekken. Ik volg dit forum al jaren. Ik heb je nooit kunnen betrappen op rationele inhoudelijke kritieken. Ik heb met je te doen.


  Maak melding

 34. Ach ja, 40 jaren Nederland heeft niet geholpen om die prasi oso mentaliteit uit haar te halen.
  Je kan sommige mensen uit de goot halen maar om de goot uit hun halen is een onmogelijke klus.
  Ik vraag mij af hoe het mogelijk is dat iemand die zo een hekel heeft aan Nederland het zolang hier volhoudt, zoveel houdt ze van suriname. Jullie landverraders hebben Suriname voor een immense probleem gezet met een crimineel als president, dat is de reden dat investeerders wegblijven. Ik laat mij niet van de wijs door een haaibaai.


  Maak melding

 35. Zolang corrupe politicie de dienst uitmaken en idoten als Sabiediri, Paraman, Sheila Sampat en anna_z dit goed praten is niemand bereidt geld te steken in SME. Dat mag toch onderhand wel duidelijk na dat deze regering al 2 jaar lang zonder enig resultaat bezig is investeerders te vinden.

  Onder de vorige regering was dat probleem er niet. Staat kon bv een enorme lening binnen slepen zonder daar veel moeite voor te doen.


  Maak melding

 36. @Esmerald

  Onze bounty is weer onder haar steen vandaan gekropen. Ik dacht al, waar blijf die Norie toch? Je Curaçao-verhaaltje begint een beetje afgezaagd te worden en ik ben nog nooit in mijn leven pensionada geweest. Wat wel waar is, is dat ik Curaçao heel goed ken en dat er fantastische mensen wonen. Helaas zie ik jou ook niet als Surinamer. Jij bent en blijft de ultieme bounty van dit forum en gelukkig geef je dat zelf ook toe. Je reactie klinkt nogal triest en depressief. Gaat het nog wel goed met je of zorgen die twee kleine mannekes voor te veel hoofdbrekens? Kan het zijn dat je uitkering is gekort of is het gewoon vertraagd. Verzinnen is helemaal niet zo moeilijk hoor. Ik heb echter veel maar aan iets inhoudelijkers. Als je dat kunt dan mag je het later nog eens een keer proberen. Oogjes dicht en snaveltjes toe en slaap vooral heel lekker.


  Maak melding

 37. De SuriNeds met anti-Surinaamse sentimenten voelen zich gestoken als een bij. Waarom eigenlijk? Komt het omdat jullie eindelijk eens van anderen horen tot wat voor trash jullie behoren. Ik ben het met @stenaf eens dat jullie op dit forum net dat groepje hersenloze SuriNeds vormen en dat jullie stupiditeit niet de lading van de gemiddelde SuriNed dekt. Gelukkig zijn er uitzonderingen en ik ben blij dat niet een ieder met het anti-Surinaamse virus is besmet. Voor jullie zal het straks extra zwaar worden als de Wildersjugend zich begint te roeren. Blijven jullie vooral denken dat assimilatie en de kop in het zand blijven steken jullie zal redden. Het is vijf voor twaalf in het aardse paradijs en jullie doen er goed aan een vluchtplan klaar te hebben. De vraag is alleen: waar moet er heengevlucht worden? Kortetermijndenken kan desastreuze gevolgen hebben. Suriname gaat gestaag verder en kijkt toe!


  Maak melding

 38. Het is een groot geheim dat Bouterse tijdens de staatsgreep van 25 feb 1980 in het bezit was van de Nederlandse nationaliteit. Zijn militaire soldij en dat van die andere landverraders werden door de zogenaamd gehate Nederland betaald.
  Ik zal tot mijn dood die monster van bastion veere blijven bestrijden omdat deze Beest de meest omstreden figuur is in de geschiedenis van onze republiek suriname.
  Geen anna, pinto of andere paarse kortzichtige schoften kunnen mijn tegenhouden om mijn landgenoten te blijven informeren over die meedogenloze Beest die ons land van al zijn waardigheid heeft beroofd.


  Maak melding

 39. @paraman

  Maak je niet druk om die noso. Noso heeft het IQ van een worm en beschikt absoluut niet over de tools om wat voor discussie dan ook te winnen (Zie ook het andere forum). Noso is van hetzelfde kaliber als Esmerald, Zucht, wikileaks en Henk Molenaar. Veel geblaat en weinig wol dus. Deze lieden kunnen niet argumenteren en zijn daardoor makkelijk omver te blazen. It’s no big deal. Ze kunnen nog geen deuk in een pakje boter slaan. Noso is meestal heel sneuzig en snottig en Esmerald die schraapt eens in de twee weken alle moed bij elkaar om tegen mij iets over Curaçao te wauwelen. Heel triest dat mens. Over malle Henkie kan ik kort zijn. Een vage koloniaal! Maar de grootste slijmjurk is toch neus.


  Maak melding

 40. @wikkiLeaks

  Leuk te horen dat jij er een dagtaak van hebt gemaakt om Bouterse te bestrijden. Maar hoe wil je dat eigenlijk doen? Je reacties op dit forum zullen tot niets leiden. Hoewel, ze zijn wel vermakelijk om te lezen. Maar, je denkt toch niet echt dat welke reactie dan ook op dit forum enig effect zal sorteren in de echte wereld? Ben je niet een beetje doorgeslagen? Niemand wil je tegenhouden hoor. Je mag alles schrijven en de moderator bepaalt of het gepubliceerd mag worden of niet. Dat geldt voor elke reactie. Wees blij dat je alle frustraties van je kunt afschrijven. Hoe meer hoe beter. Het therapeutisch effect van fora kan voor sommigen heel groot zijn. Doe je best knul en zet ‘m op!


  Maak melding

 41. @ Ik ben nog nooit in mijn leven Pensionada geweest!
  Kan wel kloppen want een pensionada voorziet in haar eigen levensonderhoud, moet over een vette bankrekening beschikken, en investeren in onr. goed. en is niet afhankelijk van een WAO/AOW uitkering.

  @STENAF je schrijft: Zie ze maar als dwarsliggers voor een spoorlijn.Bedoel je soms de spoorlijn naar Apoera?

  @BRYAN: Surisuri hebben meer gezond verstand en zijn beschaafder.Nou dat is nou het eerste waar ik aan dacht toen een veroordeelde drugsbarron, en een massamoordverdachte door het Sur. volk gekozen werd, en dat gaat ook telkens door mijn hoofd heen als de bevriende leiders van jullie langs komen.

  En dat Surisuris tegenwoordig over een ADSL aansluiting beschikken: Nou gefeliciteerd, ik kan je meedelen dat dit al een zeer verouderde vorm van ICT is in West Europa.Groet Zucht.


  Maak melding

 42. Nou dan is het nu heel duidelijk één groep is tegen onrecht, en een andere paarse groep propageert onrecht, moord, dictatuur, criminaliteit en drugshandel.


  Maak melding

 43. @Henk Molenaar

  Ik ben vol lof over de reacties van Henk Molenaar, wikileaks en Zucht. Maar de allergrootste waardering heb ik voor Esmerald. Die vind ik toch de moedigste van jullie allemaal. Esmerald schraapt met grote tussenpozen alle moed bij elkaar om persoonlijk op mij te reageren. Dat vind ik toch echt wel het summum van dapperheid. Ik ben vaak met stomheid geslagen door de vreselijk intelligente onzin van deze dame/heer. Ze is net Nostradamus. Ze weet precies waar ik woon en wat ik doe en ze kan je zelfs vertellen wat mijn sexuele voorkeur is. Dat vind ik toch wel erg knap hoor. Daar is onze knulleke Zucht helemaal niets bij. Hoewel knulleke Zucht precies weet hoe ik er financieel voorsta zijn de kwaliteiten van onze WKN-bounty Esmerald toch echt wel bovennatuurlijk. 😉


  Maak melding

 44. ..fijne man maar niet heus die consul van Suriname in Belgie: Ytsen Zeilstra is namelijk een van meest erge huisjesmelkers van/uit Den Haag, die er als doorgewinterde woekeraar niet voor schroomt mensen alles af te pakken…..sterkte Suriname met zo een hufterige vertegenwoordiger!
  Dat dit soort Hollands uitschot jullie nou moet vertegenwoordigen, zoiets verzin je toch niet, lekker slim bezig. Ytsen zou zijn moeder nog verkopen als het wat opleverde, en met de wereldkampioenschappen huichelen zou deze man een goede kans maken op de hoofdprijs. Hij koopt zijn status nu in het tegenwoordige, maar is slecht. En bovendien was hij altijd al een vreemdgaander, wat dat betreft is Paramaribo misschien wel “The Place to Be” voor hem….

  http://www.polderpers.nl/artikelen/eerlijk.html

  let maar op Ytzen Zeilstra neemt Suriname ook in de maling! T is een schaamteloze kerel zonder enig fatsoen.


  Maak melding

 45. @Jan van Delft

  Leuk hoor…. die link van je uit 1979, maar niet heus.
  Kom met iets concreets uit 2013 en plaats het maar ‘offtopic’ in een recent onderwerp.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.