Inzetten stagiairs bij drugssmokkel geen trend

14

PARAMARIBO, 21 feb – Het inzetten van Nederlandse stagiairs bij drugssmokkel is geen trend. Dit stelt Humphrey Naarden, woordvoerder van het Korps Politie Suriname, KPS. Er kan hooguit sprake zijn van enkele incidentele gevallen. De indruk van een trend zou makkelijk kunnen ontstaan na een recente uitzending van de NOS.

Volgens de uitzending blijken Nederlandse stagiaires in Suriname een dankbaar doelwit van smokkelaars. De politie weet er niks van. “Er is geen tendens van stagiairs die cocaïne Suriname uit smokkelen”, zegt Naarden tegenover Radio 10. En als het anders was, zou de Nederlandse justitie zeker alarm slaan.

“Wij vertrouwen erop dat de Nederlandse collega’s contact met ons maken, omdat er een goede samenwerking bestaat.” In geval van een trend komt er een gepaste strategie. Lees ook het artikel op de NOS site: ‘Ik smokkelde onbewust‘.

Bekijk ook:


14 REACTIES

 1. Het is geen trend, omdat het al sinds jaar en dag gebeurd.

  Hoeveel meiden ik heb gezien die ten prooi vielen van deze Surinaamse Lover-Boys de afgelopen jaren…

  Ook mannelijke stagiaires trouwens; die worden in de nachtclubs van Par’bo ingepalmd door stoere jongens die wat (Braziliaanse) chicks voor ze regelen.

  Drie dagen voor vertrek naar Nederland is het payback-time, en mogen ze onze lokale slikhuizen opzoeken.

  Let wel; wat ik heb gezien / meegemaakt is drugssmokkel in de vorm van bolletjes – niet in vloeibare vorm (al wordt vloeibare drugs ook wel in bolletjes of Marienburg flessen verzonden).


  Maak melding

 2. ach mi gudu Naarden,..

  Gaan wij onze straten schoonvegen met een Witte STEEL???

  Sari tori is dat deze stagie’s niet meer mogen van papa & mama en dus gaat ‘T VAT missen veel inkomen omdat wij onze kinderen maar niet kunnen afhouden van hun……

  ……….ZOEWARTE PARAKTIJKEN………


  Maak melding

 3. Met of zonder stagiairs er wordt gesmokkeld en of ’t nou vloiebaar is of vastevorm het houdt maar niet op.Dus ben ook ik het eens met of mijn part 100 000% controleOdi.
  Glenny.


  Maak melding

 4. De Suri-Neds beschadigen Sur niet.Dat doet bout zelf heel goed door met op zijn minst drie honderd jaar aan gevangenis straf op reis te gaan.Bout moet zelf langer dan tien jaren in Ned.uitzitten.Wie beschadigt Sur. in deze?En dan loopt hij allemaal mensen met negatieve uitstraling te ontvangen in ons land.Niet te verbazen dat zelfs New-Mounth bedenkingen heeft om te investeren.

  Cobie.


  Maak melding

 5. 200% controle?

  Wat heb je aan 200 or 300% controle op Schiphol? Wat vang je daarmee? OK! Je vangt een transporter en de volgende vlucht weer een transporter. Het is een vicieuze cirkel als je de grote jongens niet oppakt.

  Ik ken iemand die in Suriname in de watjes is gelegd gedurende haar verblijf in Suriname. Allerlei binnenlandse vluchten naar de mooiste plekjes in ons land voor niks en de wildste boottochten door het oerwoud. Zo een meisje heeft zich onwetend laten filmen tijdens sexspelletjes. Die beelden werden tegen haar gebruikt als chantage-middel. Om die weg te krijgen moest ze een “pakketje” mee nemen naar Nederland. En ja; het is geen trend maar het komt wel voor.
  De grote jongens blijven buiten schot en zolang je die niet opsluit, blijft het bolletjes regenen.


  Maak melding

 6. 100 of 1000% controle op Zanderij heeft geen zin.Wie zijn degenen die controlewerkzaamheden uitvoeren?Handlangers van de baas.Strenge controle moet uitgevoerd worden op Schiphol en dan moeten ze voor de duur van 10 jaar het land niet meer binnenkomen.
  Mischien dat het wel zal helpen.
  Controle op Zanderij is POT’POESPOESIE LOEKOE. MERKIE

  Danitia


  Maak melding

 7. Binnen onderwijs verkeers lessen invoeren.kinderendie te voet gaan lopen verkeer tegemoet zodat op tijd gereageerd kan worden .middelbare scholieren theorie on-derricht t.a.v.(brom)fiets met certificaten.Deze moet bij aanschaf van vervoer middel worden overlegd en bij aanschaf brommer een praktijk bewijs.


  Maak melding

 8. @John Mc.Lean-Thorme dat onderwerp waarop je nu op zou moeten reageren is nml ’t volgende:Inzetten stagiairs bij drugsmokkel geen trend. Overigens is wat je hebt neergezet PRIMA.
  Odiiiiii.
  Glenny.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.