‘Cruijff moet excuses aan Davids aanbieden’

56

De vertrekkende Ajax-commissaris Marjan Olfers wil dat Johan Cruijff zijn excuses aanbiedt aan Edgar Davids. Zijn opmerking dat Davids commissaris van Ajax is geworden vanwege diens huidskleur is ‘racistisch’. Dat zegt Ajax-commissaris Marjan Olfers(FOTO) vandaag in een interview met NRC Handelsblad. Volgens haar zou deze uitspraak in Engeland niet getolereerd worden.

Cruijff zou tijdens een vergadering van de Raad van Commissarissen van Ajax in augustus tegen Davids hebben gezegd: ‘Je zit hier alleen maar omdat je zwart bent’. Davids bracht dit in november naar buiten.

Volgens Olfers werd zij zelf ook beledigd door Cruijff. “Toen Cruijff mij toebeet dat ik commissaris was geworden omdat ik vrouw ben, deed mij dat weinig. Cruijff was een geweldige voetballer, maar van besturen heeft hij geen kaas gegeten” aldus Olfers.

Bekijk ook:


56 REACTIES

 1. Dat Cruijff racistische neigingen heeft is al langer bekend. Cruijff schijnt ook de haatpolitiek van de rechtsextremistische PVV te ondersteunen. Maar Edgar Davids doet er verstandig aan niet te wachten op excuses van Cruijff. Edgar kan beter Cruijff in zijn eigen sop laten gaarkoken. Over een tijd zullen we merken wat voor een nog grotere bende de eigenwijze Cruijff van Ajax heeft gemaakt. De supporters van Ajax rekenen dan wel met hem af. Ik vind Cruijff een eigenwijze, narcistische, racistische rechtse bal.


  Maak melding

 2. weet je blanke mensen kunnen lieve mensen zijn, mits je hun hielen blijft likken.doet edgar dat niet dan wordt hij op een racistische wijze bejegend door een die vind dat hij namens velen mag spreken. hahaha


  Maak melding

 3. Goh, Davids heeft op de juiste wijze gereageerd, gewoon negeren en geen aandacht geven en tonen dat je erboven staat.
  Cruyf is ooit een goed evoetballer geweest maar gedraagt zich, ondanks al zijn goede bedoelingen in de maatschappij, nog steeds als een schoolschoffie.
  Als hij zijn zin niet krijgt dan maar a la dol proberen toch zijn zoin te krijgen.
  een schreeuwerd die altijd wat te kraaien heeft maar als het erop aankomt anderen in de steek laat. Zie WK Argentinie en zie het steeds weigeren het roer te nemen bij het Nederlands elftal maar steeds zijn mening ventileren op anderen die de moed hebben genomen het te doen, En als zijn mening psitief zou zijn ala maar het steeds hetzelfde afbrekend en negatief.


  Maak melding

 4. Lievde overwind alles.
  probeer eerst te begrijpen ,om begrepen te worden.
  wandt Krijvie is alles behalve rasis.
  Had Dsvids gevraag wat kruivy dedoeld ,dit zou uitkomen
  AAAAAAA ik begrijp je
  kRUIF kREEG NIRT BETAALD BIJ FYJENOORT MSNSEN KAMEN
  ER OP AF SNAP JE .


  Maak melding

 5. Ik vind het jammer dat Cruijf zijn gedachte zo heeft neergelegd en al is het waar wat hij beweerd, het had ook anders gekunt. Tja het beeld dat ik had over Cruijf is niet meer wat het was, want ook Cruijf is een mens.

  Ik vind het vooral jammer dat Bryan Roy zogenaamd als steunpilaar naast Cruijf is gaan zitten. Waarschijnlijk vanwege zijn ervaring met Van Gaal in het verleden waar hij op de bank moest gaan zitten en niet mee heeft mogen profiteren van het succes dat Ajax onder Van Gaal heeft door gemaakt.

  En Davids moet het zich niet aantrekken, want zo zit deze wereld nou eenmaal in mekaar laten we die zwarte pietjes niet vergeten die het overal mee eens zijn wat de blanke man zegd of doet.

  “Incoming” zwarte pietjes !!!!


  Maak melding

 6. Zaterdag 18 februari 2012 om 16:51 uur, door E . E. Davids,

  Volgens mij moet je een inburgeringscursus gaan volgen in Suriname en Holland mi mati.

  Wat in hemelsnaam probeer je hier uit te leggen met je Bakba Hollands ???


  Maak melding

 7. Het is onvoorstelbaar maar het is mij vandaag gelukt om aan een ieder duim omhoog te geven tot en met a_z “troll allert”, vaak genoeg wil het wel maar lukt het gewoon niet bij bepaalde namen…. ict fout…. denk ik dan.


  Maak melding

 8. A. Leeuw en anna-z, E.E Davids is duidelijk geen Nederlander, Nederlands is niet zijn moerstaal. Waarom vallen wij Surinamers hem zo genadeloos aan? Over het algemeen is “ons” Nederlands en dat van Cruyff ook niet veel beter. Waarom nemen we de opmerkingen van Cruyff wel serieus? Ik heb een grotere hekel aan Surinamers die anderen uitlachen om hun Nederlands taalgebruik dan aan Nederlandse racisten, die allochtonen discrimineren.


  Maak melding

 9. Switie anna,
  Op Radio 1 hoorde ik deze nl. dat Cruyvi heeft getracht Edgar juist te behoeden voor een euforie stemming door hem te wijzen op een aantal zaken als :
  ,,wees eerlijk en vertel wat jou bagage is, en denk dan goed na waarom jij dan participeren mag en of gekozen bent!!

  En Cruifje kennende heeft hij zelf antwoord gegeven op de vraag die hij zelf stelde….OMDAT JIJ ZWART BENT!!!

  Maar ja,..ik was er niet bij dus mi no sabi a context fu a tori disi…odi & lobi


  Maak melding

 10. Cruijf is het nederlands voetbal aan het verzieken met zijn verziekte geest. Goede voetballer GEWEEST. Accepteer nu de realiteit en begeef je niet op een terrein waar je geen skills voor hebt. Dacht eerst dat je echt groot was, maar nu blijkt hoe klein je altijd bent geweest.Het gaat nu om meer dan een goede diepte pass of het balletje in het net van de tegenparty trappen. De tijd staat niet stil…….


  Maak melding

 11. @Ba Anansi

  Kun jij misschien verklaren waarom iemand een account “E . E. Davids” aanmaakt en vervolgens “Dsvids” schrijft? Dan “Krijvie” en vervolgens “kRUIF”. Come on brother! I thought you where smart! “E . E. Davids” is een troll!!!!! Maar niet een slimme troll! 😉


  Maak melding

 12. @stenaf

  Goed dat je het meldt van de plusjes en minnetjes. Ik vind WKN een geweldige website maar er klopt iets niet met de afstelling van de thumbs-up/down-plugin van wordpress. Ik ken wordpress door en door en ik weet dat er iets niet klopt.


  Maak melding

 13. Sempa,

  Ruud Gullit is een halfbloed … opgevoed door zijn blanke moeder ….wat denk je ?
  Wanneer heb je Gullit voor het laatst in gezelschap van zwarte mensen gezien…… ?

  Nooit, nunca, nimmer, never …….. !


  Maak melding

 14. Volgens mij ben jij een grote voetballer van de wereld als je de wereld kampioenschap hebt gewonnen.
  Maar helaas die heeft zelfs geen europees kampioenschap gewonnen,maar doet als of hij de grote man van frankenstein is.
  Goede vriend maak je niet druk met die gast van frankenstein.
  Groetjes,


  Maak melding

 15. Parbo,
  Ik heb het over de ene Ruud Gullit ,die zijn prijs als beste voetballer van het jaar ,aan de grootste vrijheid-strijder aller tijden had opgedragen .
  Juist ja , die Ruud Gullit !!!
  Uit jou posting kan ik enkel de conclusie trekken dat jij een even-knie is van henk de Mol .
  henk de Mol is van Arische roots en jij hebt de huidskleur van Gullit , misschien ietsje pietsje donkerderder !!!
  Rock against racism !!!
  And the message is Love !!!
  Soso Lobi !!!


  Maak melding

 16. Beste Sempa: Ruud Gullit is opgevoerd door zijn blanke moeder, terwijl zijn Surinaamse vader ( bekend verhaald) het hazenpad koos. Toen Ruud Gullit wereldberoemd werd, herinnerde zijn vader plotseling dat hij ook nog een zoon in Su had rondlopen en begon om geld te zeuren. Klinkt bekend.


  Maak melding

 17. Mevrouw Olfers is rancuneus, omdat de rechter haar en de andere leden van de rvc van Ajax – Cruyff uitgezonderd – teruggefoten heeft over hun snode plannen m.b.t. de organisatiestructuur van Ajax. Als bovendien een bomvolle Arena partij voor Cruyff kiest, dan zou ik mijn verlies nemen. Blijkbaar is haar ego daar te groot voor.

  Met de opmerking ‘Je zit hier alleen maar omdat je zwart bent’ is niets mis mee. Dat is ook de reden, waarom Davids als commissaris van Ajax aangezocht is. Niet vanwege zijn intellectuele capaciteiten, of het feit, dat hij een begenadigd spreker is. Wie wel eens naar de jeugd op de Toekomst is gaan kijken, merkt op, dat Ajax vooral een allochtone club is, die in een allochtone wijk van Amsterdam wortel geschoten heeft. Een aantal gelouterde allochtonen heeft om onbegrijpelijke redenen de club al in de jeugd verlaten. Vaak na het oordeel van een kaaskop als trainer, die deze jongens als moeilijk neerzette. Ik noem Jermaine Lens, Eljiro Elia, Narsingh, Mbark Bousouffa en Nordin Amrabat. De beoogde taak van Davids was vooral om de zogenaamde ‘moeilijke talenten’ binnenboord te houden, omdat de foutieve inschattingen van de jeugdtrainers Ajax van kwaliteit en kapitaal beroofd heeft. Technisch beleid was het werkterrein, welke Cruyff binnen de rvc van Ajax toebedeeld had gekregen – wie anders, kan je opmerken. Als je je op zijn terrein waagt, dan zal hij niet aarzelen, je de les te lezen. Met Steven ten Hage voorop en Davids in zijn kielzog is het technisch beleid die Cruyff voor ogen had, met de benoeming van Davids grote vriend van Gaal getorpedeerd. Dat is verraad aan een persoon, die op zijn voorspraak jou in de rvc van Ajax heeft binnengehaald. Als Davids niet heeft kunnen voorzien, dat met het binnenhalen van van Gaal ‘de amsterdamse oorlog’ zou uitbreken, dan verdient hij het predicaat oliedom.

  Als belangenbewaker van de allochtone jeugd is Davids de rvc van Ajax binnengehaald. Niet vanwege zijn voetbalcapaciteiten, omdat commissaris Cruyff een betere voetballer en trainer was. Niet om zijn intellectuele bagage, omdat die met ten Hage en Olfers al ruim voor handen was. Precies, opdat de allochtone jeugd een appel op een zwarte Ajax-icoon zou kunnen doen. Mevrouw Olfers weet klaarblijkelijk niet wat verliezen is – misschien heeft zij dat als advocate nooit aan den lijve ondervonden – maar dan moet zij geen bestuurder van een voetbalclub willen zijn. Op voorspraak van Cruyff werd de zwarte trainer Frank Rijkaard, die net met Sparta Rotterdam gedegradeerd was, aangesteld als hoofdcoach van Barcelona. Daarom heeft Bryan Roy groot gelijk, als hij opmerkt, dat Davids niet moet kletsen, omdat hij zwarter is en nooit een onvertogen woord uit de mond van Cruyff over zijn afkomst vernomen heeft.


  Maak melding

 18. Verlosser!
  Cruyff was als voetballer een verlosser in Europese maar vooral Nederlandse ogen. Daardoor kan hij bij sommigen in Nederland niets verkeerd doen. Fout! Tal van prominenten en ook daklozen keuren alles goed wat Cruyff doet. Fout! Net als “Neks no fout!” Cruyff is de Nederlandse Bouterse. De verlosser, net als Desi.
  Wat Cruyff ook doet, met praat het altijd goed! Neem nou bij voorbeeld het Cruyffiaans. Hij heeft zijn eigen taal ontwikkeld en iedereen lacht erom. Net als E.E. Davids hierboven ken hij geen ABN. Maar niet getreurd; elk nadeel heb z’n voordeel!
  Davids zal het een worst wezen; het excuus van Cruyff zal er ook nooit van komen. Daar is Johan, mede met zijn volgelingen, te trots voor.


  Maak melding

 19. @ Lasede_Bouta

  Ben het volledig met je eens.

  Als deze mevrouw zo begaan was met het lot van Davids, waarom heeft ze dan niet gelijk haar mond opengetrokken?
  En Cruyff heeft haar op min of meer dezelfde manier seksistisch behandeld, waarom heeft ze daar dan geen trammelant over geschopt?

  Nee, Davids wordt weer als slachtoffer naar voren geschoven. En daarmee dus keer op keer gebruikt voor de strategie van anderen.

  Triest dat dat niet tijdig doorzien wordt en en het altijd dezelfde slachtoffers oplevert.


  Maak melding

 20. Wat een gezeik over het waarderingssysteem met de plusjes en minnetjes. Opvallend genoeg is er maar 1 die zich benadeeld voelt…

  En nog opmerkelijker omdat dezelfde persoon eerder aangaf er geen belang aan te hechten. Integendeel! Maar nu dan toch ineens wel…


  Maak melding

 21. @Henk Molenaar.

  Voor de burgerlijke stand was hij Ruud Dil, vernoemd naar zijn moeder. Het klopt wat je zegt over de afwezigheid van pa Gullit. Ruud werd door zijn optredens in de vertegenwoordige jeugdelftallen al op jonge leeftijd een grote toekomst voorspeld. Toen is zijn vader zich bij Ruud komen melden. Bij zijn debuut op zestienjarige leeftijd in het betaalde voetbal bij Haarlem werd hij al Gullit genoemd. Ruud nam de naam van zijn vader als een alias aan, omdat die beter bij zijn exotische imago paste. Later is de band tussen vader en zoon stevig geworden. Ruud heeft bijvoorbeeld zijn vader in Suriname bezocht.


  Maak melding

 22. @Expat

  Ik hecht er inderdaad nul komma nul belang aan. Maar dat wil niet zeggen dat ik er geen opmerking over mag maken. Verboden vruchten smaken het lekkerst, net als verborgen meningen. Het prikkelt de nieuwsgierigheid. 😉


  Maak melding

 23. @anna_z

  Ik kan mij voorstellen, waarom jij in de min staat. Iemand die Cruyff met de PVV verbindt, spoort echt niet. Geloof je werkelijk, dat je op WKN serieus genomen wordt?


  Maak melding

 24. @ Parbo: Ik heb Gullit voor het laatst gezien in Torarica, toen hij in Su was voor de begrafenis van zijn vader. En ook nog in het gezelschap van zwarte mensen. So what? What’s your point?


  Maak melding

 25. Cruyff is zo heilig in Nederland dat bijna niemand hem durft tegen te spreken.
  Hij was een goede voetballer maar doordat alle andere gewezen voetballers hem nooit durven tegen spreken kraait hij de meest dwaze dingen op tv.

  Cruyff denkt dat hij op voetbal gebied de wijsheid in pacht heeft en zo’n grote voetballer is hij ook niet geweest.

  Heeft hij Nederland ooit een grote prijs bijv wk/ek bezorgt, nee.

  Als een nerderlandse voetballer of een trainer Cruyff nou eens duidelijk maakt dat hij moet ophouden met onzin uitkraaien en hem zegt dat hij niet de enige voetballer is die nederland rijk is, dan gaat hij een lagere toon zingen.

  Beckenbauer is op zijn plaats gezet door Klinsmann,die toen zei dat Beckenbauer moest ophouden andere voetballers dwars te zitten en dat er nog andere meningen zijn over voetbal.

  Cruyff is een racist maar zolang hij door de media wordt gesteund zal hij racistisch handelen.De man dult geen tegenspraak, weet niet wat compromis is dus zal het zo doorgaan bij Ajax.
  Hij wil mensen hebben die hem blindelings volgen en adoreren, als dat niet zo is ben je een vijand.


  Maak melding

 26. Sempa,

  Ik heb hem(Gullit) geen racist genoemd, maar probeer alleen aan te geven dat hij geen bestrijder van racisme is.

  Er staan alleen constateringen in mijn geschreven stuk.

  Dat hij zijn prijs heeft opgedragen aan Nelson Mandela staat verder los van alles. Het is geen racismebestrijding of wel ?

  Wat heeft Gullit gedaan voor Surinaamse kinderen die hem aanbidden ? Kijk naar Seedorf.

  Ik probeer alleen aan te geven dat hij zijn bevoorrechte positie nooit heeft gebruik ten bate van Suriname of zwarte mensen in achterstand.

  En dat hij zijn mond voor Edgar Davids zeker niet zal opentrekken. Zo gaat dat in Nederland.

  Als een zwarte in Nederland wordt gediscrimineerd dan hoeft hij/zij niet te verwachten dat een andere (on)bekende zwarte het voor hem/haar opneemt.

  That’s just the way it is.

  De rest van je wat je zegt …ach ja alleen jij weet waar dat over gaat, want ik ken geen enkele Henk of Arische onzin.


  Maak melding

 27. Parbo ,
  Sorry , maar volgens mij snap je mijn insteek niet .
  Anders geformuleerd ; Staat Cruyff er niet bij stil , toen hij Edgar voor een zwarte had uitgemaakt en dat zijn bloed-eigen dochter kinderen heeft /gemaakt met een niet blanke-mens ???
  Zou de angst voor een niet blanke parten spelen bij Cruyff ???
  En door het opdragen van zijn prijs aan Zijne Exellentie Nelson Mandela , kan enkel vertaald worden als een wereldbijdrage tegen het Apartheids-regime in het algemeen en voor de vrije mens(human-zijn )in het bijzonder !!!
  Genoeg gezegd denk ik , of moet hij ook op het podium paraderen en flayers op srtaat gaan lopen uitdelen ???

  Krakti nanga Soso Lobi !!!


  Maak melding

 28. Ik heb maling ik zeg je gewoon waar het op staat. Maar mocht je het in het openbaar opnemen voor diegene die gediscrimineerd worden pas op bij wat je zegd en dat je het niet al teveel opneemt voor deze persoon die zelf zijn mond kan open trekken.

  Ik heb het een keer meegemaakt met een maroc die in een groep werd gediscrimineerd zonder dat deze het door had, ik heb er toen direct wat van gezegd waardoor deze domme maroc wakker werd, maar bang was te spreken. Later speelde deze zelfde maroc een vies spelletje. Ik hoop voor deze dombo dat hij zichzelf verbeterd in naam van zijn kinderen en kleinkinderen (hoewel ik het betwijfel, eenmaal zo altijd zo).

  Het zelfde geval met een afrikaan die gehersenspoelt werd door een hollander die hem van zijn ambitie af sprak en hem een andere richting opstuurde. Deze domme Afri probeerde ik op subtiele wijze terug te brengen op zijn spoor, maar deze afri was er zo van overtuigd dat wat zijn blanke bloedbroeder ook zei Gods woord en wet was. Ergens vindt ik het wel leuk dat er zulke domme idioten rondlopen. Dit type mens is zijn de kruiwagens voor de maatschappij.

  Denk maar aan onze zwarte pietjes.


  Maak melding

 29. Davids heeft leiderschap getoont, en hij is aan het begin van een niew top carriere net zoals Seedorf.

  En dit is nou de rede dat ons Suriname zichmheeft los gekoppeld van Nederland.

  Zwarte pietjes en sinterkaasjes


  Maak melding

 30. Beroemde en welgestelde Suri’s all over the world hebben naar Suriname toe niet de plicht om in fysieke zin een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van Suriname.
  Als zij zich haaks houden en hun referentie-/rolmodel functie goed uitdragen, komen wij al een heel eind.

  Als jij daarnaast bij tijd en wijle nog wat wil doen voor de jeugd is dat mooi meegenomen.

  Gulitji heeft een Hollandse ma en hoeft zich niet per definitie het lot van Suriname en de Surinamers aan te trekken.


  Maak melding

 31. Te mi e taki abra hit and run, dang te a pkin trong wang sani dang wi e long go pet om er een graantje mee te pikken. Hoe laag moet een zich zelf respecterende man wel niet zijn.
  Dit is het zoveelste voorbeeld van dat spelletje van “wie het kind krijgt het mag houden”.


  Maak melding

 32. Ik begrijp al die adhesiebetuigingen aan het adres van Edgar Davids niet. Hij had goede voetbalkwaliteiten, maar zijn karakter was waardeloos. Zijn we vergeten, dat hij bij het EK 1996 naar huis werd gestuurd, omdat hij in de media Guus Hiddink verweet zijn hoofd in het achterwerk van Danny Blind te steken? Zijn wij vergeten, hoe hij de moeder van zijn kinderen in mekaar timmerde?

  Ik heb een mooie anekdote over Davids, welke veel over zijn karakter vertelt. Ik heb een ‘mati’ – zwarter dan Davids – die na een avondje stappen naar de McDonald tegenover de Munt ging. Op dat late tijdstip is het daar stervensdruk. Ineens stopt er een auto met gezelschap voor de McDonald, en Davids stapt als enige uit. Het was kort na de Champions League overwinning van Ajax in 1995. Davids loopt langs alle wachtenden in de rijen en plaatst zijn bestelling. Mijn vriend heeft sinds zijn vroege jeugd aan kickboksen gedaan, dus hij is in het geheel niet bang uitgevallen. Hij stapt uit zijn rij, spreekt Davids op zijn gedrag aan en gebiedt hem achter aan te sluiten. Davids aarzelt, maar beseft, dat hij slechts klappen gaat ontvangen. Hij is te groot om achter in een rij plaats te nemen, dus verlaat hij de McDonald met lege handen. Omdat Louis van Gaal hem ooit zijn pitbull genoemd heeft, denkt hij van alles te kunnen maken. Mijn vriend heeft hem duidelijk gemaakt, dat de maatschappij iets anders is dan het voetbalveld.


  Maak melding

 33. Afro,
  Je mening deel ik graag. Eenw zal tegen Johan gezegd moeten worden dat zijn mening telt, maar niet heilig is.
  Johan zal tegen zichzelf beschermd moeten worden want op deze manier brengt hij Ajax naar de kelder van de sport. Eigenwijsheid is hem door de vele Nederlandse voetballiefhebbers in de schoot gelegd en daar maakt hij ook flink gebruik van. Je hebt gelijk, niemand durft hem tegen te spreken, zelfs proffessoren niet. Chauvinisme is een Frans woord maar is in Nederland uitgevonden.


  Maak melding

 34. @Lasede_Bouta

  “Ik heb een ‘mati’ – zwarter dan Davids – die na een avondje stappen naar de McDonald tegenover de Munt ging”

  Wat is de relevantie van “zwarter dan Davids”? Was die mati lichter of zwarter dan jezelf?


  Maak melding

 35. Maandag 20 februari 2012 om 12:21 uur, door Lasede_Bouta,

  En dan nog ben je jaloers op wat hij heeft bereikt in zijn leven. Dat zul jij nooit in je leventje bereiken. Wat heeft het nou voor toegevoegde waarde om dit te posten. Dit kan een ieder overkomen die ook maar even buiten zijn schoenen treed. Voor die vriend van je heb ik respect dat hij op komt voor het algemeen belang, maar bij jou is het meer afgunst. Zielig mannetje dat nooit een bankrekening zal kunnen vet spekken als dat Davids heeft gedaan in zijn leven.

  Kun je er niet bij stil staan dat Cruijf die pipo juist heeft gemaakt om de man Davids zo neer te zetten.

  Holle aap (incoming), zwarte piet, lellebelletje.

  Anna_z, jij kan het ook zo goed uitleggen aan dit soort eeuwig slapende wezens van een planeet “Cock Ring Warmoestraat 96 Amsterdam”.


  Maak melding

 36. Met vrienden als Afrikaanse Leeuw heb je geen vijanden nodig. Lees zijn post en probeer niet te lachen om zoveel onzin. Maandag 20 februari 2012 om 10:50 uur


  Maak melding

 37. Maandag 20 februari 2012 om 17:18 uur, door Gekke henkie,

  En dan nog steeds leef jij rondlopend met toestemming van zucht zwart pietje om te mogen spreken op dit forum. Zucht zwart pietje heeft je volgens mij behoorlijk diep genomen waardoor je niet kunt spreken uit je zelf.


  Maak melding

 38. @Henk Molenaar

  Beste rubberen Henkie,
  Jij bent het die de meest lachwekkende onzin-reacties op dit forum schrijft. Altijd onder de gordel en gespeend van elke inhoudelijkheid. Jij komt nooit verder dan simpele telegraafachtige inhoudsloze oneliners. Onzin en kletskoek breng ik eerder in direct verband met jou. Je doet je best maar het wil maar niet lukken. Wat een drama ben jij! 😉


  Maak melding

 39. @anna_z

  ““Ik heb een ‘mati’ – zwarter dan Davids – die na een avondje stappen naar de McDonald tegenover de Munt ging”

  Wat is de relevantie van “zwarter dan Davids”? Was die mati lichter of zwarter dan jezelf?”

  Om aan te geven, dat Davids geen voorbeeld voor beschaafde zwarte mensen moet zijn, gezien zijn handelen buiten het voetbalveld. Zijn voetbaltalent stel ik niet ter discussie. Gullit is wel een lichtend voorbeeld voor de zwarte mens, omdat hij, toen Mandela nog gevangen zat, zijn prijs als wereldvoetballer van het jaar aan hem opdroeg. Dat heeft Mandela altijd gewaardeerd.


  Maak melding

 40. Beste Anna_Z: Zolang stumpers zoals jij, Sempa, Mr Zuidoost en Parapinto het niet met mij eens zijn, weet ik dat ik weer een zinnige post heb geplaatst.


  Maak melding

 41. Beste Afrikaanse Hyena: “n dan nog steeds leef jij rondlopend met toestemming van zucht zwart pietje om te mogen spreken op dit forum. Zucht zwart pietje heeft je volgens mij behoorlijk diep genomen waardoor je niet kunt spreken uit je zelf”

  Ik heb geen idee wat je hier bedoeld….kan iemand mij misschien uitleggen wat onze Afrikaanse vriend hier probeert te vertellen?


  Maak melding

 42. Woensdag 22 februari 2012 om 09:20 uur, door @gekke henkie,

  Volgens mij speel je nu tarzannnetje in de Surinaamse jungle. Ik had je reeds eerder gevraagd wat het nou is met jou en al die koos namen zoals, afrikaanse poedel, afrikaanse kakkerlak, afrikaanse kakkerlakje, afrikaans poesje (volgens mij is dat het koosnaampje van je echtgenoot(e)) en nu afrikaanse hyena.

  Vergeet jij je Tarzan en pilletjes niet mee te nemen als je op pad gaat.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.