Motie oppositie sneuvelt in parlement

29

PARAMARIBO, 18 feb – Het parlement heeft een motie van de oppositie afgewezen. De motie handelden over onder meer het schuiven met budgetten van ministeries. Dat zou onverantwoordelijk zijn en niet getuigen van goed beleid. Volgens de regering is er geen vuiltje aan de lucht. “Geen enkel ministerie wordt tekort gedaan”, zei vicepresident Robert Ameerali.

De verschuivingen waren nodig om extra projecten te financieren. De oppositie ziet dit ten koste gebeuren van onder meer de veiligheid. “Het ministerie van Defensie krijgt vijftig miljoen Surinaamse dollar (ongeveer tien miljoen euro) meer. Maar bij de politie wordt bezuinigd”, zei Radjkoemar Randjitsingh (Nieuw Front/VHP). Volgens Ameerali wordt over drie maanden geëvalueerd. “We zijn niet stiekem geld gan stelen bij Justitie & Politie. We zetten juist meer geld bij beveiliging. Maar ook de andere sectoren moeten door draaien.”

Bekijk ook:


29 REACTIES

 1. Er is nooit een vuiltje aan de licht bij deze criminelen.
  achter gaan wij zien dat het geen vuiltje was maar een hele grote ramp is waar deze criminelen suriname in zullen storten.


  Maak melding

 2. Een motie van de hand van bewezen schorrie morrie is gedoemd te sneuvelen. Ik heb zelf het ministerie van Openbare Werken 9 lange jaren gediend zonder enige wanklank. Anderen zaten er 9 dagen en ze begonnen al onder het toeziend oog van het front te roven als of hun leven er van af hing!


  Maak melding

 3. Als rovers,boeven,moordenaars de macht in handen hebben verwordt het met de oliedomme aanhangers erger dan gedacht. Ze volgen het voorbeeld op van deze rovers,boeven en moordenaars die ze aan de macht hebben geholpen, daarnaast gaat het nog sneller met het moraal bergafwaats, ma kut, ze verdienen het komend lijden door deze misleiders en rijk gewoprden ndp parasieten en poepvliegen en verraders die deze marionettenregering hebben waargemaakt te gunste van hun duistere elite. Leve na dieven partij, leve de komende ddieven,boeven en moordenaars onder de domme aanhangers. Velen volgen het pad der misdaad vooral die djoekas.


  Maak melding

 4. “Zaterdag 18 februari 2012 om 12:43 uur, door Paraman”

  Het wil er bij deze suppletie Redi Musu (LANDVERRADER,
  een gekozen regering daags voor algemene en geheime
  verkiezingen naar huis schieten) maar niet in dat
  hij toebehoort tot het gespuis.

  Hij heeft hier op het forum alle vrijheid om zijn
  verdorven mening te spuien! De slachtoffers van het
  bloedbad aangericht in december 1982, (de contante
  betaling van zijn keizer Bigi Mofo I) hadden dat
  niet!!!


  Maak melding

 5. Controle en financioeel technisch is het ten verboden om met reeds godgekeurde budgetten te schuiven waardoor er nagenoeg geen (in)zicht meer is tussen planning budget en resalisatie en onder / overschrijding. Niet bestede budgetten worden ingeleverd en overschrijdingen worden betaald met de budgetr van de volgende periode.
  Zo alleen kan er kwalitatief en integer worden beoordeeld hoe ministeries opereren en presteren.


  Maak melding

 6. Elke motie van de opositie word door deze boevenbende verworpen, doordat ze hun eigen strategie al bepaald hebben voor deze regeerperiode, en dat is de ondergang van switi sranan, en als dat eenmaal is gebeurd, zijn ze al onder de zoden, of vertekken naar het buitenland, daar ze zich niet meer in deze kleine gemeenschap kunnen vertonen.


  Maak melding

 7. Zoals in elke parlementaire democratie wordt een motie verworpen als de Meerderheid tegenstemt.

  Dus mensen geen gehuil a.u.b. volgende keer beter….,misschien over 4 jaar.


  Maak melding

 8. @W. Whome

  Dat de beveiliging (Het ministerie van Defensie) prioriteit behoeft is meer dan logisch. We moeten natuurlijk steeds meer ons best doen om de redimusu’s en de anti-Surinamers buiten de deur te houden. Die zitten, meestal niet gehinderd door enige kennis van zaken, vanuit het buitenland ongeremd hun gal te spuien. Dat is nogal gemakkelijk en getuigt niet echt van enige dapperheid in wat voor vorm dan ook. Natuurlijk mag iedereen een mening hebben maar ik denk niet dat onze regering in wat voor forum dan ook interesse zal tonen. Maar hopelijk kun jij je hart hier blijven luchten. Net als ieder ander overigens. 😉


  Maak melding

 9. Virago 535

  Veiligheid, vrije geloofsuiting en vrije mening; en een mooie verfraaide binnenstad zijn het visite’ kaartje van Suriname.

  Echter gaan we meer middelen moeten resuffelen om 15 miljoen euro bijelkaar te schrapen voor de hele binnenstad!!!!


  Maak melding

 10. Wij die de geschiedenis van deze criminele regering heel goed kennen weten dat je op je hoede moet zijn wanneer ze meer geld gaan investeren in het leger wij weten ook dat met name Bouterse niets moet hebben van de politie. het is nog steeds een doorn in het oog van de politie dat op de plaats van hun hoofdkwartier een moordenaars monument staat, met deze bezuiniging bij justitie maakt crimineel Bouterse zich niet populair bij de zonen van hermandad.
  De vorige regering heeft bewust voor een sterkere politie apparaat gekozen en wat doet die crimineel DDB hij kiest voor een sterkere leger de jaren 80 is nog heel vers in mijn geheugen.


  Maak melding

 11. Lezen! Redi Musu’s zijn de LANDVERRADERS die in opdracht
  van, de SUPPLETIE heer (Nederland) een gekozen regering
  omverwerpen!

  Had u! Het over “niet gehinderd door enige kennis van zaken”?!

  Nogmaals! De werkelijke Redi Musu’s, zitten bij de ndp!!! Die hebben per slot van rekening in opdracht van, de voormalige kolonisator een staatsgreep gepleegd!

  Dus! HOOGVERRAAD! Zegt niet hè?! Dacht ik al!

  Blijkbaar bent u de gene die niet gehinderd door enige
  kennis van zaken uw mening en frustraties over
  Redi musu’s hier ventileert!

  Voor de goede orde, het zou voor uw intellectuelen-
  bagage goed van pas komen indien u de geschiedenis
  over het “Korps zwarte jagers” nogmaals op naslaat!
  En! Vooral, het in dienst van!!!
  Juist ja! Wie was er in dienst van de voormalige
  onderdrukker?
  Wie is er als suppletie ontvanger naar de eerste Republiek gekomen? Gaarne in uw reactie omtrent de
  werkelijke Redi Musu’s, geen ontwijkende onzin.

  Dus! In dienst van wie waren de Zwarte Jagers?
  In dienst van wie en in opdracht van wie, heeft
  uw meest vooruitstrevende MOORDENAAR een staatsgreep
  gepleegd?

  Redi Musu noh?!


  Maak melding

 12. Teener moeders wel klaarstomen voor een getuigschrift/diploma.Maar om een voorbeeld te stellen buiten regulier onderwijs om begeleiden naar het moederschap.Middag onderwijs verplicht laten volgen.
  s’ochten verplicht stage loen op een creche to aan de bevalling toe.Verder voedings leer etc.Eventueel binnen tehuis voor moedrs plaatsen om getraind zelfstandig te funtioneren en stuctuur aan te leren.


  Maak melding

 13. Defensief!
  Ameerali is defensief ten opzichte van het bedrag dat het ministerie van defensie is toebedeeld. Hij verdedigt dit zonder te zeggen dat er heel veel van Onderwijs is afgesnoept. Defensie levert Suriname eigenlijk niets op. Het is een VERBRUIKSDEPARTEMENT.
  Geen enkele SRD winst is er te behalen bij defensie; het geld wordt gebruikt om de veelal dikke, vatsige militairen te voeden en benzine te verbranden of munitie te verspillen. Het geld wordt verbruikt, verbrast en levert niets op!

  Onderwijs daarentegen moet de toekomst van Suriname en Surinamers verzekeren en verbeteren. Nu we ook al met Guyana vriendjes zijn en Tigri niet eens op de agenda wordt gezet is dit geld aan defensie weggegooid geld.
  Maar wat wil je met een Sergeant Majoor aan het hoofd van deze bende? Wat had u dan wel verwacht? Ik wist het al en heb het drie weken geleden op dit forum voorspeld. “Alle ballen gaan naar defensie!”


  Maak melding

 14. @W. Whome

  Je wilt me toch niet zeggen dat de NDP een verzameling redimusu’s zijn. In jouw redenering mag ik Geert Wilders dus geen fascist noemen omdat hij een jodenknuffelaar is. Redimusu’s zijn tegenwoordig mensen die in Suriname de macht willen hebben om vooral voor heel veel doekoe de buitenlandse belangen te kunnen behartigen. Ook iedereen die deze denkwijze steunt kun je rekenen tot de redimusu’s. Voor de echte redimusupartijen moet je toch echt wezen bij de NPS en de VHP. Dat zijn de ultieme oranje redimusupartijen. Zij zien Suriname nog steeds als kolonie van Calimerostan. De redimusu’s uit onze historie waren geen landverraders maar matennaaiers. Je kunt pas een landverrader zijn als je burger bent van een land en die verraad. En je wilt me toch niet vertellen dat welke slaaf of matennaaier dan ook als burger van de kolonie Suriname werd gezien? Gezien de status van het korps zwarte jagers waar jij over rept waren dat gewoon ordinaire matennaaiers. Echte redimusu’s. Echte rode mutsen (letterlijk en figuurlijk). De coup van Bouterse is zeker met Calimerostaanse steun gepleegd. Bouterse heeft daarna de Calimerostanen toen flink in de maling genomen en daar blijkt het strategisch talent van de man. Vervolgens heeft Calimerostan hetzelfde gedaan door Bouterse van drugssmokkel te beschuldigen en in een politiek schijnproces te veroordelen. Hoezo is Bouterse een redimusu?


  Maak melding

 15. Waarmee zijn wij bezig, elkaar te verwijten dat wij verkeerd bezig zijn als we een regering kritisch begeleiden of beoordelen.
  Surinamers binnen Suriname of buiten Suriname moet een neutrale houding hebben . Of wij voor of tegen deze regering zijn moeten wij buiten beschouwing laten.

  Het gaat hierbij dat de moordenaars, de bankrovers, de verkrachters, de boeven, de massa moordenaars (binnelandse oorlog) nu aan de macht zijn.

  Het waren de heren bouterse en brunswijk die het binnenland hebben verwoest. Het hele productie procces wat de Hollanders achter gelaten hadden zijn door deze twee heren vernietigd.
  We moeten ons geschiedenis niet vergeten.

  Dankzij de VHP en de NPS hebben wij de democratie in dit land, want die olie domme dictator zou nog steeds aan de macht blijven zoals zijn collega Fidel Castro.

  Als vandaag twee aarts vijanden zo lief tegen elkaar doen ,wil zeggen dat ze een gemeenschappelijke doel hebben. Stelen en verkrachten….

  Natuur gaat elk motie van de huidige oppositie het niet maken. Surinamers doen als of ze slim zijn maar de meeste zijn dommerikken. Er zitten ook een paar koeien in het parlement van Surijname. Stelletje idioten stellen persoonlijk en partij belang boven het nationaal belang.

  Vandaar dat Suriname nooit verder gaat gaan tot waar de hollanders het land hebben achter gelaten.

  De kennis is er, kapitaal hebben we genoeg verzameld met de drugs exporten en productie kapitaal is er ook.
  Maar we zijn nog steeds bezig met elkaar in Suriname, elkaar te verwijten. Als deze regering het meent met het volk, stimuleer het volk te produceren , haal die f government take weg.

  Dankzij het beleid van het nieuw front de afgelopen 10 jaar hadden wij:
  de democratie
  een stabiel munt eenheid
  meer toeristen
  hoger productie
  betere infrastructuur
  beheersbare criminaliteit
  toestroom van Immigranten
  ect.
  En zij waren nog bezig toen de boeven inbraken d.m.v. de olie domme aanhanger die nog steeds hun hoop hebben gevestigd op GRATIG WONING EN VOEDING.
  Wel blijven jullie wachten, ga niet werken blijf wachten, of …

  Bouterse heeft een kunnen volhouden dankzij de stabiele fundering van het nieuw front.

  Maar we zullen zien hoe lang de boeven het gaan volhouden… overal wordt er flink gestolen ,daarover gaan die olie domme mass niet praten, blijf maar dromen, terwijl het staatkast leeg geplunderd word.

  Have a nice day.


  Maak melding

 16. HERHALING

  “Gaarne in uw reactie omtrent de
  werkelijke Redi Musu’s, geen ontwijkende onzin.”

  Met de nadruk op geen ontwijkende onzin!!!

  Uw verhaal is op de BERM een schot in de roos!
  Hier op het forum raakt het kant nog wal.

  Uw verdraaiing van de geschiedenis over de Redi Musu’s
  met daaraan gekoppeld de huidige betekenis is ronduit
  lachwekkend! Ook de mate van intelligentie, die u
  de van meervoudige moord verdachte waka man op zijn
  mouw wilt spelden, werkt op de lachspieren!

  Ik lees veel. Maar! Met betrekking tot de deelname van
  de VHP en NPS aan een door Nederland geïnitieerde
  coup, heb ik nimmer iets gelezen. Dus! Daar zitten de
  LANDVERRADERS niet!!! Het kan zijn, dat deze “geschriften” op de BERM te vinden zijn. Maar aangezien ik niet eens dood op de berm aangetroffen wil worden, zal ik die verdraaide troep nooit lezen.

  Ten aanzien van LANDVERRAAD, het volgend.
  Een militair legt de eed van trouw aan de Republiek af!!! Op 25 februari 1980,(en eigenlijk vanaf het
  moment, dat men zich lied overhalen tot het plegen van
  een coup, pleegt men landverraad) was er sprake van
  LANDVERRAAD!!!

  De moderne Redi Musu’s noh!!! Whats next? De moorden
  in december 1982 zijn gepleegd door de VHP en NPS?!?!?!


  Maak melding

 17. PS

  De beantwoording over de melding “matennaaier” laat ik
  gaarne met overtuiging over aan Ruben Rozendaal.
  Die kan blijkbaar daaromtrent een boek volschrijven!!!


  Maak melding

 18. @W. Whome

  Landverraders zijn lieden die heulen met de vijand. Anton Mussert en Vidkun Quisling zijn voorbeelden van landverraders. Die worden doorgaans geexecuteerd wat in hun geval ook is gebeurd. Jij legt een link tussen coupplegers en landverraders en dat snap ik niet.

  Bija alle Surinamers hebben op school geleerd wat en wie Redi Musu’s waren. Je uitleg is dan ook geheel overbodig. Ik weet heel goed wat de definitie van de historische Redi Musu is. Tegenwoordig hebben we een moderne variant die ik graag redimusu noem. Dat zijn de anti-Surinamers die zich ook in de virtuele wereld manifesteren. Ze willen dat Suriname bestuurd wordt door anti-Surinamers en ze denken en praten vanuit een geconditioneerde koloniale achtergrond. In Bouterse zien ze alleen maar een aanleiding om Suriname de grond in te trappen. Ze houden helemaal niet van Suriname. Meestal zijn het leden van de oude elite die hun privileges zijn kwijtgeraakt. Ze klagen en klagen en zelfs positieve dingen in Suriname boren ze de grond in.

  Je schrijft:

  “Uw verhaal is op de BERM een schot in de roos!
  Hier op het forum raakt het kant nog wal.”

  Dat is precies de arrogantie die dit heerschap typeert. Meningen die contra zijn wordt geprobeerd met goedkope rubbisch te demoniseren. Als je zegt “Hier op het forum raakt het kant nog wal”, dan bedoel je dat dit forum gekleurd is en dat niemand anders dan een select groepje uitverkorenen (ABB) een relevante mening heeft. Pure arrogantie en typisch redimusu geblaat.

  De definitie van landverraad:

  “Landverraad is een verzamelnaam van misdrijven waarbij de externe veiligheid van een land in gevaar wordt gebracht. Hieronder vallen onder meer het doorspelen van staatsgeheimen aan een vreemde mogendheid en het medewerking verlenen aan een vijand in oorlogstijd (collaboratie). Bij militairen wordt gesproken van militair verraad.”

  Tijdens de burgeroorlog in Suriname heeft Brunswijk aantoonbaar met Calimerostan samengewerkt. Je reinste landverraad. Op geen enkele manier is Bouterse in deze definitie in te passen. En als je denkt dat het wel zo is dan hoor ik graag argumenten. Een coup is geen synoniem voor landverraad en dat een staatsgreep verboden is staat volgens mij nergens in de Surinaamse grondwet. Als een coup wel strafbaar was ten tijde dat die plaats vond in Suriname, dan hoor ik het graag van je. Ik ben niet arrogant dus ik leer graag. 😉


  Maak melding

 19. De motie tegen Abrahams is meer dan terecht, dat hem door Baas de hand boven het hoofd zou worden gehouden is typisch Surinaams coalitie-gebruik.

  Dat er is bezuinigd op veiligheid is kolder, gezien de begroting is er juist meer begroot terzake Juspol, ma ja liever verdraaien en politiek bij de achterban scoren dan eerlijk zijn.


  Maak melding

 20. Anti-Surinamers zorgen voor een gevulde staatskas!!!
  Regering Venetiaan, met alle ministers.

  “Pro-Surinamers” voor een lege staatskas!!!
  Regering Wijlenbosch, met Ali Baba en de 40 rovers!

  Er is verraad gepleegd!!! En men moest zo nodig gratie
  vragen aan de toenmalige President.

  Pro Suriname?! Nogmaals bewaar het moderne Redi Musu
  verhaal maar voor zondag op de Berm. Of! Misschien
  kunt op een van de vele feesten die de huidige
  regering op onze kosten organiseert, dit verhaal
  aan Herrenberg slijten.


  Maak melding

 21. Ze zijn zo pro Surinamers dat ze hun eigen kinderen vermoorden, ze zijn zo pro surinamers dat ze ongewapende kinderen en zwangere vrouwen, oudere mannen koelbloedig afslachten.
  Ze zijn zo pro Surinamer dat ze 40 Miljoen aan goudreserve van de centrale bank als onderpand geven voor dubieuze leningen, Staatolie is bijna verkocht aan Daewoo. Ze zijn zo pro Suriname dat ze onze sterke munt laten devalueren, avondklok instellen, volksmilitie, duizenden Surinamers zijn gevlucht naar frans guyana en naar nederland, Massaslachting moi wana 8 dec 1982,lijfwacht van brunswijk die koelbloedig door het hoofd worden geschoten door Bouterse zijn mannen,Inspecteur Gooding, Roy Horp,Tolud, Rijkswijk waar leden van een muziekgroep meedogenloos zij afgeslacht door Bouterse zijn moord eskader. Somo En Haakmat zijn op het nippertje ontsnapt.


  Maak melding

 22. @W. Whome

  De regering Venetiaan was een schande voor Suriname. Door het geklungel van Venetiaan en zijn roversbende is Suriname vele vierkante kilometers grondgebied kwijtgeraakt. En die gevulde staatskas bleek achteraf een fabeltje. De regering Venetiaan heeft vooral geteerd op vele miljoenen ontwikkelingshulp uit Calimerostan. Daarvan verdween een groot gedeelte in de zakken van die schandalige roversbende onder Venetiaan.

  Je verraad-verhaaltje heeft inmiddels het punt van de eentonigheid bereikt. Het snijdt geen hout. Herhaal het maar vaak genoeg zodat je wat medestanders kunt vinden die het samen met jou tot in het einde der tijden kunnen geloven.

  Ik ben pro Suriname want ik geloof in Suriname. Het is allemaal niet perfect maar het is een stap in de goede richting. Ik geloof in meewerken en niet in tegenwerken. Tegenwerken schijnt een populaire en geliefde bezigheid te zijn van de anti-Surinamers.

  Redimusu’s voelen zich het beste thuis in Calimerostan. Ze zijn dol op hun ondergeschikte rol en ze vinden het fijn geen enkele verantwoordelijkheid voor hun oorspronkelijk land te dragen. Ondertussen denken ze onbezorgd kritiek te leveren maar die holle frasen zijn niet meer dan een echo van de propaganda van hun witte baas. Het mooie is dat die “verheven wijze woorden” totaal geen impact hebben op de onafhankelijke republiek Suriname. En gelukkig maar. Gelukkig voor jou en vele andere is het een geweldige therapie voor de ondragelijke psychische druk veroorzaakt door de onoverzichtelijke economische, politieke en onzekere situatie waarin velen zich in het beloofde land bevinden. Ik voel met jullie mee!


  Maak melding

 23. Een lege staatskas noh???
  Weet Give me more dat ook?!

  Lees uw kortzichtige onzin nogmaals hardop!
  Wij leven in een geglobaliseerde wereld.
  Gaat het slecht met de trekkers van de economie,
  dan gaat het nog slechter met de kleine economieën.

  Stuur uw bericht door naar de vakbonden.


  Maak melding

 24. Ik kan me soms niet voorstellen dat mensen het nog steeds niet kunnen inzien dat de huidige regering niets voorstelt.

  Het enige wat zij doen is geld lenen en die consumeren.

  Hoe gaat het land vooruit. Vandaag kost bezine bijna 5SRD. We werken in Suriname , letterlijk om de steeds naar de benzine pomp te gaan. Het is echt erg onoverzichtelijk. De toekomst lijkt erg somber met deze boeven.

  Het nu erg moeilijk en zwaar in Suriname. Maar niemand zegt wat. Omdat de dictator aan de macht is.

  Velen gaat dit land weer verlaten om zich elder in de wereld te vestigen.

  Want een zekere toekomst hebben we hier niet.


  Maak melding

 25. @Integrity J.S.

  Ja hoewel het tegenwoordig erg moeilij is om als SME elders je bestaan te gaan opbouwen den ik dat er vele uit SME vertreken. Dit is nog steeds mogelijk omdat een groot deel van de intelligentia die SME zo hard nodig heeft nog steeds over een buitenlandspaspoort beschikt en/of gebruik kan maken van de regels die overal gelden voor schaarse goed opgeleiden.

  Jammer genoeg gaan de statistische gegevens slechts tot 2009. http://www.statistics-suriname.org/images/stories/pdf/demografische%20data%202010.pdf


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.