Auteursrechtenbureau Sasur gaat rustig door

9

PARAMARIBO, 16 feb – Auteursrechtenbureau Sasur gaat rustig door. Dit stelt Sasur-directeur Prem Ramlal. Claims bij mediabedrijven en showorganisatoren worden weer van stal gehaald. Niet dat die gestaakt waren, maar er werd rekening gehouden met president Desiré Bouterse. Die had om een persstilte gevraagd.

Dat Sasur een verbod was opgelegd op te treden, klopt niet. Toch bestaat die indruk bij de mediabedrijven en de organisatoren. “Het is niet waar. Er is geen enkele grondige reden aan te voeren om onze activiteiten te staken”, zegt Ramlal. Juist die activiteiten vormen het middelpunt van een dispuut met de bedrijven. Sasur trad niet meer op sinds Bouterse’s een bemiddelingspoging begon. Nu wil het bureau weer van wal steken, nog voor de poging is afgerond.

Bouterse moet zijn bevindingen nog wereldkundig maken. De bedrijven hebben al hun misnoegen getoond. Een persconferentie waarop Sasur zijn plannen ontvouwde, is niet verslagen. Sasur heeft geld tegoed van oude claims en vonnissen. Het gaat nu allemaal door, de protesten van ook artiesten ten spijt. Nochtans was de hoop dat het bureau zou worden ontbonden. “We vermoeden dat de overheid het niet gedaan heeft, omdat er geen grond is om het te doen”, zegt Sasur’s advocaat Edward Naarendorp.s

Bekijk ook:


9 REACTIES

 1. Tang tang tang DiDiBrie no los a zaak op.Alweer een potje bluf gepokerd.sasur ge(mis)bruik je macht maar.Ik hoop alleen dat de artiesten betaalt en beschermt worden,want ’t beschermen van de artiesten is de bedoeling van Gilds geweest.En Santhokie idem.Maar pas later is gaan blijken dat Sasur niet is zoals bedoeld was.Dames/Heren artiesten ’t lijkt mij zinvoller om zelf met Sasur proberen tot overeenstemming te komen dan wachten op iemand die zijn eigen problemen niet kan oplossen zoals a DiDiBrie.Odiiiiiii Odi odi
  Glenny.


  Maak melding

 2. Dit is een kapitale blunder van de VTRS, zelfcensuur. Hiermee blijkt het argument dat Sasur weinig transparant is slecht een manier is om onder de betalingen uit te komen. De VTRS heeft gezorgd voor desinformatie maanden lang en hebben artiesten het idee gegeven dat die iets in deze discussie betekenen.

  Die arme artiesten weten niet beter. Ze mogen rustig blijven zingen maar niet het intellectueel eigendom van anderen hiervoor gebruiken.


  Maak melding

 3. Almere reizen-toestanden ten voeten uit! Bij uitstek lieden, die van Suriname en de Surinamers houden. Ook die kruik zal net zo lang te water gaan tot ze berst!


  Maak melding

 4. een staatsorgansiatie, (vallend onder min. van cultuur) moet roayalties innen, geen prive club, die zichzelf wekkr heeft verschaft en door niemand is aangesteld.


  Maak melding

 5. hoe lang gaan jullie krabu,s door met die reactie van jullie.ik zie veel van jullie hier niets anders te doen hebben dan bouta,na moordernaar dan,dit.nou waarom krijg die man hulp van vn?


  Maak melding

 6. Die is troep van jou front-fossielen Wikisribi! Dit ding gaat vroeg of laat niet eenvoudig bossen. De kiem is al door jullie gelegd. Stelletje snoodaards!


  Maak melding

 7. DDB, de drugbaron, en Mediabaronnen spannen samen. Door uitstel hopen ze de hele zaak, inclusief Sasur, in de (doof)put te krijgen.

  DDB we gaan nu geen 30 jaar op rechtspleging wachten.
  Sasur zet hem op. Haal het geld, inclusief boetes binnen. Desnoods neemt Sasur de media bedrijven over. Krijgen we misschien toch nog eens eerlijke en vrij media die rechten afdragen en objectief nieuw brengen.


  Maak melding

 8. We keep on going. Dit gedrag hebben we van Limbo en Guno Ravenberg de grootverdieners zonder opleiding.Dit gedrag krabugedrag heb ik 10jaar lang van niemand anders dan van Limbo geleerd.Trouwens de hele pers in Su was anti Vene b.v.Hugo Blanker met zijn onderwijs progam op Radio Apintie. Deze regering heeft hem toch niet als zodanig bevordert .Hoe is ’t met hem afgelopen,want meneer werd zo gek dat hij niet met pensioen wilde en dreigde zijn kantoor te baricaderen.En ga zo maar door. Toen mochten zij met hun krabumentaliteit mijn PRESIDENT VENETIAAN breken.Bij Apintie elke maandag morgen kwam de Palu uitzenden. Vandaag zit Palu in de regering en wat presteert Hok namens de palu in ’t kabinet?Nothing.Radio Rapar,Sangitmala,TV Waakhond,2 voor 12.Om niet te spreken van de scrijvende pers.Dus midat betaalt ze met de zelfde munten terug.Fier fa a switie.Odi odi
  Glenny.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.