Geld voor ‘sociaal contract’ Bouterse

15

PARAMARIBO, 16 feb – Als het sociaal contract van president Desiré Bouterse niet van de grond komt, zal het in elk geval niet aan de financiën liggen. De Verenigde Naties, VN, gaan een meerjarig akkoord met Suriname aan. In de komende vijf jaar wordt zo’n dertig miljoen gestopt in ontwikkelingsprojecten. Het akkoord voorziet in hulp op precies die gebieden, waar het contract op richt. Toeval of niet, het komt goed uit.

“De president heeft aan het begin van de huidige regeerperiode gezegd dat er een sociaal akkoord wordt aangegaan”, zei minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken bij de ondertekening. Gezondheidszorg, onderwijs en armoedebestrijding staan allemaal op het lijstje. En maken ook deel uit van de millenniumdoelstellingen of MDG’s. Daar is waar de VN eigenlijk voor gaan. De hulp aan Suriname moet de doelstellingen helpen realiseren.

Tegen 2015 moet het reeds zover zijn, volgens de deadline van de VN. Tijdens de regering Venetiaan was daarom al een eerste akkoord gesloten. De doelen waren ongeveer dezelfde. “Het akkoord is een vervolg op dat van 2005”, zegt VN-vertegenwoordiger Marcia de Castro. Ze vindt het hoog tijd voor Suriname om scherp vast te stellen wat al gedaan is en wat niet. “Daar zijn meetinstrumenten voor nodig, zoals goede statistieken.”

Bekijk ook:


15 REACTIES

 1. Ja komop meet de zaak zodat men kan Zien wat de regering VENITAAN al had gedaan,want je hoort niets anders dan”:A
  FRONT no doe neks Vene no doe neks.Kom maar op en zet op een rij wat sinds 2005 is gedaan tot 25 mei 2010.En wat er is gedaan sinds aug 2010 tot heden.Regering Vene was een bedelregering,maar a diesdatie na wang toe letter lasie regering.Laat de boel ophoepelen.Niets reschuffelen niemand is berekend voor zijn taak.Niemand werkt goed,niemand boeit me als die spreekt, vooral de vp alles dat uit zijn M..s komt is gelogen.BA regering BA BA BA Botersacht Armeali hoepel toch op.Odiiiiii
  Glenny


  Maak melding

 2. **Ze vindt het hoog tijd voor Suriname om scherp vast te stellen wat al gedaan is en wat niet. “Daar zijn meetinstrumenten voor nodig, zoals goede statistieken.” **

  Men kan niet voldoende benadrukken hoe belangerijk het is om te beschikken over goede cijfermateriaal (zoals: statistieken)voor elk uit te voeren project of proces.
  Cijfermateriaal dan wel op de juiste manier en moment verzameld en gepresenteerd is een goed meetinstrument hoe een project in uitvoeringreilt en zeilt. Er zijn voldoende meethoden en tchnieken om het te realiseren. Hier is werk aan de winkel voor het CBS(Centraal Bureau voor de Statistiek). Ik heb het in de vizier.

  En la sombra del arbol


  Maak melding

 3. Doordat je het land in de tachtige jaren vernietigd hebt, ga je een sociaal kontrakt moeten hebben met het arme volk dat door die periode arm zijn geworden, en de huidige generatie die massaal op deze bende gestemd hebben, mogen al die miljoenen die in dat project gestopt worden terug betalen.


  Maak melding

 4. Het moet niemand verwonderen als meer dan de helft verdwijnen in de zakken van sluwe rijke ndp parasieten en poepvliegen, de domme aanhangers achterlatend met het aflossen van de megaschulden.


  Maak melding

 5. Virago 535

  Toeval of niet,het komt goed uit!!!!!!!

  Gezondheidszorg,onderwijs en armoedebestrijding.

  Er gaat veel meer nodig zijn dan een sociaal akkoord om deze probleem sectoren aan te pakken.

  Alle beetje’s helpen de nood te verzachten!


  Maak melding

 6. Hahahahahahahahahahahah…….NU is het dat ALLE BEETJES HELPEN. Toen de vorige regering er was,was of hete dat BEDELEN.Hahahahahahahaha…..SUMA E LEKI SUMA BAKADJARI NOWW?????????????

  ZIE DAAR DE GROOT PRATERS.

  MEGA..NATIONALE.DODEN PARTIJ
  N…D…P


  Maak melding

 7. Hojot helemaal eens 😉

  Overigens om projecten te doen slagen moet de regering ook beter haar huiswerk maken en de echte deskundigen het werk laten doen.


  Maak melding

 8. Ben met vele mee eens, maar hou mijn hart ook vast en hoop dat het geld goed besteed wordt. Dit omdat de regeringsleiders bijna allemaal te maken hebben gehad met criminele activiteiten.
  = vuile handen, worden ze dan schoon gewassen??

  =Anna-z ben nu benieuwd hoe je zal reageren. Nu zal je wel merken dat “bijna” alles het vervolg is van de vorige regering.


  Maak melding

 9. **Ze vindt het hoog tijd voor Suriname om scherp vast te stellen wat al gedaan is en wat niet. “Daar zijn meetinstrumenten voor nodig, zoals goede statistieken.” **

  Dan haakt DDB gelijk af.


  Maak melding

 10. Deze regering was al bezig in de jaren 80. Een land zonder democratie. Toen was een bloeinde Suriname verkracht en vernietigd.

  Toen kwamen de opbouwers, hebben goed werk verrichten zijn toen omver geworpen door de dictator.

  Van 1991 tot 1996 waren deze heren weer terug. Hebben het land verkracht. Een koers van 3.80 sf voor 1 usd dollar naar 4000.

  Hoe gaan deze leken dan het land regeren. Het zijn mensen die geen geld hebben, ze zijn hongerig; dus het geld gaat niet naar de armen maar de gulzige “rijken”.

  Jammer. De ontwikkelings gedacht blijft maar weg.
  In Suriname willen we alleen maar stelen en vreten, vooral een bepaalde groep stellejte luilakken zij de rover en boeven.

  Het moreel verval is duidelijk te zien. Vroeger kon je zonder vrees naar de bank, vandaag ben je bang om naar de bank te gaan om zaken te doen. Het lijkt wel alsof we in Pakistan, Irak of Afganistaan zijn. Bewakers met zware wapens staan voor de bank, iets dat ik nooit voor de verkiezingen van mei 2010 heb waar genomen.

  En dit is het verschil. De rasta minister moet gewoon opdonderen , de crimelen komen strek uit de groep waar hij thuis hoort. Dus zij beleid is om de rest van de samenleving te verkrachten en te vernietigen.

  Dat is Suriname, langzaam maar zeker is het schip bezig te zinken. En die oliedomme aanhangers gaan meer stelen want werken willen ze niet.
  Ze mogen vergeten dat ze gratis huizen en eten gaan krijgen.

  Want Suriname heeft rijkdommen maar cash geld hebben we niet.

  Have a nice day


  Maak melding

 11. @ de volgelingen van sekte leider DDB.
  Als jullie vinden dat het zo goed gaat in suriname wil ik jullie verzoeken om met feiten op tafel te komen.


  Maak melding

 12. wikkiLeaks wedden dat DDB met de miljoenen een prive-jet aanschaft om het hele zuid amerikaans continent te overvliegen en handel te drijven…ie sab tog !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.