Reconstructie in Suriname voor zaak Welch

19

PARAMARIBO, 8 feb – Functionarissen van de Nederlandse justitie hebben in Suriname een reconstructie gepleegd. De reconstructie betreft een moordzaak waarin de Surinaamse Nederlander Nolty Welch als dader is gevonnist. Volgens politiewoordvoerder Humphrey Naarden verzamelt de Nederlandse justitie bewijsmateriaal tegen Welch.

Die schoot in 2004 een neef neer in de wijk Flora, op de hoek van de Adroe- en Watrakanoestraat. Het Nederlandse team verrichte daar de reconstructie. Volgens Naarden komt er een driedimensionaal verslag. Dat moet helpen bij het opnieuw berechten van Welch. Vanwege zijn Nederlandse nationaliteit kan hij niet worden uitgeleverd aan Suriname. Hij heeft nog een gevangenisstraf uit te zitten voor de moord op zijn neef en een Dominicaanse vrouw.

De vrouw is in 1999 vermoord. Welch werd wel veroordeeld, maar zag kans naar Nederland te vluchten. Hij leefde daar enige tijd onder de radar. Maar misdaadjournalist Peter R. de Vries maakte zijn zaak wereldkundig via een speciale uitzending. De man werd vorig jaar april in Nederland aangehouden. Dat was voor het neerslaan van een ander. Kort daarop was Welch weer een vrij man. Een maand later werd hij toch weer aangehouden.

Bekijk ook:


19 REACTIES

 1. Nolty Welch mi boi, ga jij maar de rest van je leven Santo Boma bevolken en elke nacht dromen van je tante…..RAQUEL WELCH!!!

  vwb de kou hier…mijn ondeugende dromen over Switie anna houd mij warm πŸ™‚ πŸ™‚ πŸ™‚


  Maak melding

 2. Virago 535

  Ik hoop dat de reconstructie voldoende is voor de berechting.Er zijn keiharde bewijzen nodig!

  Top prestatie van deze nederlandse Misdaadjournalist!
  Petje af!!!!!!!!!

  nice work…Opgeruimd staat netjes!!!!!!


  Maak melding

 3. De Nederlandse justitie op het grongebied van de president die ze veroordeeld hebben! En ze werden
  toegelaten door Bouterse?
  Als ik de president was zou ik die heren van de justitie een trap onder hun kont geven en op het eerst volgende vliegtuig (geen SLM) terugsturen naar Nederland en de groeten laten doen aan minister Verhagen. Maar ik ben rancuneus ingesteld. Het begint erop te lijken dat zelfs Bouterse zich diplomatisch kan gedragen tegenover Nederland. Goede ontwikkeling.
  Ik dacht al die tijd dat de Nederlandse Justitie met het aantreden van Bouterse elke samenwerking met de
  Surinaamse justitie zou uitsluiten.
  Het bevreemdt mij dat die samenwerking er nu wel is.
  Gelukkig begint het langzamerhand te dagen bij de
  Nederlandse overheid dat je hoofd in de grond stoppen
  geen zin heeft.
  Wel positief overigens. Het kan verkeren. Gelukkig!


  Maak melding

 4. @pasew

  Kijk wel uit voor malle rubberen Henkie Molenaar. De man is nogal snel jaloers en zal zich haasten om te verklaren dat je mij in de maling neemt en er helemaal niets van meent. Malle Henkie zou eens moeten weten hoe lang wij elkaar reeds kennen. πŸ˜‰

  Wat die Nolty Welch betreft: is het dan toch waar dat allerlei criminelen en oorlogsmisdadigers zo Calimerostan kunnen inlopen en als beloning de Calimerostaanse nationaliteit krijgen? Ik had namelijk wat geruchten gehoord. Ik ben het ook met je eens dat Nolty zijn straf het liefst in Santo Boma dient uit te zitten. Behalve Surinaams eten kan onze Nolty dan ook genieten van de overbekende Santo Boma speciale behandeling. Het begin van die behandeling begint doorgaans met het oprapen van een stukje zeep. Heel clean allemaal.


  Maak melding

 5. @Phulan,..Phulwa (bloem)…natuurlijk is Suri een TJOOR KE GHAR…land van geboefte!!!

  Het leeuwendeel = Maha tjoor…groot geboefte
  Het anderdeel = Chota tjoor..klein geboefte
  Het piepklein deel = DIL KA TJOOR…oftewel een HARTENDIEF πŸ™‚ πŸ™‚


  Maak melding

 6. Ik heb net als ANNABEL ook geruchten gehoord,dat als je geen familie of kennissen hebt in de Topregeringsjunta die je gratie kan verlenen, dat er tegen en redelijke vergoeding de hoofdingang van Santa Boma per ongeluk express voor je opengehouden word, zodat je naar het buitenland kan vluchten.


  Maak melding

 7. Als Nolty een postzegel op zijn kont geplakt krijgt en teruggestuurd wordt naar Suriname en hij hier zijn verdiende straf krijgt opgelegd door een Surinaamse rechter, waardoor hij daarna vaak de speciale β€˜aboma’ behandeling krijgt bij het badzeep oprapen in Santo Boma is het maar te hopen dat straks niet uitkomt dat hij stiefzoon, buitenkind of ver familielid is van Baas.


  Maak melding

 8. Goed zo hopelijk hebben ze deze GRUWEL snel achter de tralies en voor langere tijd.Die kerel heeft geen stukje gevoel voor zijn medemens. Hij mept zelf vrouwen,trouwens tis bekend dat hij er zelfs een heeft dood geschoten.Je dochter zal met zoiets thuis komen als………mi gado van schrik val je meteen dood, voordat hij het doet.Want als je je dochter niet met zoiets zou willen a mang dies no sa lekker gi joe.Gewoon lekker lang weg stoppen voor ons en vooral voor de dames.Odi
  Glenny


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.