Waterberg: Cubaanse artsen gesaboteerd

27

PARAMARIBO, 8 feb – Minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid bezorgde het parlement een fikse schok met een vrij ernstige bewering. Door de regering aangetrokken Cubaanse artsen worden gesaboteerd. En de schuldigen lijken ook al bekend. “Ook onder de witte jassen zijn er criminelen”, aldus Waterberg.

Parlementariërs eisen een onderzoek. Winston Jessurun (Nieuw Front/DA) en Premdew Lachmon, beiden arts, staan er zelfs op. De beweringen zijn te ernstig om maar blauwblauw te laten. Volgens Waterberg is apparatuur vernield. Een werkstoel, bestemd voor de operatiekamer van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP, is uit elkaar gehaald. Ook zijn kabels van apparaten doorgekipt. “Het zijn zaken die aangeven hoeveel liefde mensen hebben voor patiënten. Ik vraag me af hoe personen in dit beroep belanden”, zei Waterberg.

De justitie is intussen ingeschakeld. Jessurun, werkzaam in het AZP, vindt omzichtigheid op zijn plaats. De beweringen zouden ook wat kunnen onthullen over de persoon die ze lanceert. De vraag is ook hoeveel bewijs er is dat ‘witte jassen’ verantwoordelijk zijn. “Als de minister zich zo uitlaat, ben ik bang voor de uitvoering van de rest van het beleid”, aldus Jessurun. Hij vindt het binnenhalen van Cubaanse artsen onnodig en frustrerend voor de lokale krachten.

Bekijk ook:


27 REACTIES

 1. Ja ja, over beroeps ethiek gesproken. Ligt er een doodzieke op het OHBO en de specialist wordt gebeld. Het eerste waar de man/vrouw a priori naar vraagt heeft niets van doen met de toestand van de zieke, “wie betaald ne nota?”


  Maak melding

 2. Inderdaad meneer Waterberg, de Surinaamse witte jassen zijn niets anders dan keiharde criminelen !
  Ze leggen na hun studie allemaal de eed van Hippocrates af maar veranderen, als ze éénmaal hun bul op zak hebben, in onderwereld figuren in witte jassen.

  Probeer eens (zonder geld) acuut behandeld of opgenomen te worden en je zal ervaren dat je te maken heb met de maffia !


  Maak melding

 3. indien zo,dan is dit een issue onder de categorie…zware misdaad!!!!,…echter,…

  Als Waterberg,van huis uit een figuur GROTE BEK en denigrerend naar anderen toe,….als hij wat roept,….ikke beginne te toeweifelen :):)


  Maak melding

 4. Virago 535

  “geen fouten,kost mensenlevens”

  Door de regering aangetrokken Cubaanse artsen, zijn er om een specifiek doel uit te oefenen voor land en volk!!!!

  Destrucktie van overheidsapparatuur door onverlatenen op de sociale maatschappelijke zorg afdeling dat gesponsord wordt is een trieste zaak.

  Op die speciale afdeling zal het nu dan worden :Patient geneest u Zelf!!!!!!

  Er moet gekeken worden hoeveel artsen nodig zijn om de gezondheidszorg compleet te maken.Dit ter bescherming van de lokale arbeidsmarkt.!!!!


  Maak melding

 5. Paramanpinto,
  luister mi boi jij bent echt de laatste persoon die het over ethiek moet hebben en vooral over medische ethiek.
  Jou parlement voorzitter is een arts die zij aan zij staat naast de man die geen enkele respect heeft voor het hoogste recht namelijk het recht op leven.
  Waterberg geeft weer heel duidelijk aan dat deze regering incompetent is, en ik ga jou uitleggen waarom ik dat vindt. Als minister constateert dat er strafbare feiten zijn gepleegd dan schakelt hij justitie in dan wordt er een onderzoek gedaan naar de bewering van waterberg, al het andere wat nu gebeurd is kinderachtig naar mijn mening.


  Maak melding

 6. Het zijn waarschijnlijk dezelfde witte jassen die ervoor hebben gezorgd dat hij als minister is geplaatst. Ma kut, welke scenerio’s kunnen we verwachten met de komende onrust,choas en anarchie. Ndp scenario’s, die zijn te herkennen als zijnde in de jaren tachtig voor de coup,voor de lugubere dec,moorden,voor de binnenlandse oorlog. Rara.breek uw hoofd maar niet hierover want elk nuchter mens weet wat er komen gaat, op de oliedomme aanhangers na.


  Maak melding

 7. Dit misdadig gedrag moet met wortel en tak uit de samenleving gebannen worden! Artsen hebben voor alles een zorgplicht naar de gemeenschap toe, arts zijn kan/mag nooit een “commercieele” onderneming zijn in een ontwikkelingsland als Sur. Het aanstellen van goede buitenlandse medici is dus geen concurrentie maar een vooruitgang voor de zieken in ons land.

  Wat een asociale mentaliteit is dit.


  Maak melding

 8. Is het nu Celsius, Fahrenheit of Kelvin?!
  Deze GLADJANUS, heeft in verleden vaker onzinnige
  opmerkingen gemaakt!!!

  Ik zie dit laatste als rookgordijn voor het
  recentelijk falen met de knokkelkoorts!

  Hij zal er achteraf weer een andere wending aan
  geven, in de trant van; ik bedoelde,
  Dr. drs. Brunswijk!!!


  Maak melding

 9. Waterberg past de NDP tactiek toe. Als je blunders hebt gemaakt dan moet je vlug een rookgordijn optrekken.

  Schandalig dat een minister zonder enig bewijs dergelijke ernstig beschuldigingen durf uiten. Dat toont duidelijk het niveau van deze minster. Een echte representant van deze regering. Strooien met onzinnige tories is het enigste dat ze doen en kunnen.

  Onbegrijpelijk dat het volk dit nog pikt. 🙁


  Maak melding

 10. Well, Waterberg probeert zijn fallende beleid te dekken met een of ander incident. Het is verschikkelijk wat er is gebeurd. Maar als er genoeg lokale krachten zijn dan moeten die ingezet worden.


  Maak melding

 11. we stree go moro vara krijsen de ndpsekteleden, eigen kader wordt door deze marionettenregering verguisd alleen maar om de goedkope arme cubaanse artsen misbruikend in te zetten, gratis ete drinke en huisje. In Cuba lopen ze op straat te venten, Ma kut, domme leiders en hun stromannetjes vinden alweer het nieuw uit zoals in zimbabwe, made in suriname suricubies(koebies)


  Maak melding

 12. Eikelijk kan tereg gestelt wordte dat met dese aantijginge en beskuldiking watra bergie heeft getoond wie hij is in werkeleikheijd…..ieja want het spreekwoord wie de schoen past trekke hem aan…en zolas de waard is vertrouwd hij zijn gasten………hij is gewoon net als vele djoeka’s ONBERROUWBAAR. Zie ook zijn zelfsoverschatting…dengue epidemie is nie me skult ma van me na dedesma pasrtij adviseur…..ma bigi kut…de oliedomme aanhangers prijzen hem de lucht in als afgod. Hahahahhaahahhaha


  Maak melding

 13. “Woensdag 8 februari 2012 om 12:55 uur, door Boem
  wat de uitslag van het politieonderzoek ook mag zijn, het toont weer eens de meest geliefde sport van Surinamers: tegenwerken!”

  Wat een ONZIN!
  Doe normaal.


  Maak melding

 14. Mijn god man heeft deze kerel nog iets in zijn kop zitten?Hoe is deze kerel zelf arts geworden?Alles maar dan ook alles wat er uit deze kerel zijn keel komt is nonsens.Sraks moet hij weer in de media zijn eigen braaksel slikken.Hoe haal hij steeds weer die dingen die hij roept in zijn hoofd?ONGENUANCEERD wat en zoals hij “t zegt.Heeft ie soms weet van binnenskamer iets bespreken.Of dacht hij zo te scoren. Scoren door lelijke dingen te zeggen van je collega’s.Wel wel Waterberg dit komt je een keer duur te staan hoor.Ik bedoel hiermee dat je snel hiermee moet ophouden anders ben je exit.Je hebt pikin ingi boi(die niks kan)Waterberg jij lijkt mij zo’n kleine Dj….boi die ook weinig weet.Odi
  Glenny.


  Maak melding

 15. Het is niet de eerste en ook niet de laatste keer dat Waterberg loze beschuldigingen uit die hij achteraf weer zal moeten inslikken. Deze man lijkt wel familie van Lucky Luck: “de man die sneller schiet dan zijn schaduw”. Waterberg: “de man die sneller praat dan hij denkt”.


  Maak melding

 16. minister waterberg is een kundige medicus. dat kan niet gesteld worden van vele van de leeg hoofden die hier niets te zeggen hebben en hun frus en stress kwijt willen vanwege de strenge winter. ma gud. journalisten nemen waar en geven de feiten weer. dat heeft de minister in dit geval gedaan.


  Maak melding

 17. Men laat je gewoon sterven, als je geen geld hebt, dat zijn de Surinaamse medici.Ik vraag me eigenaf hebben ze met liefde voor deze beroep gekozen.Mensen die geld allerbelangrijkste vind is niet vies voor bepaalde handelingen te verrichten.Mijn zalige ouwe klasgenoten HAD GEEN GELD BIJ ZICH liet ze in de gang van eerste hulp doodgaan, doordat zij moest wachten voor medische hulp.MILIEU INSPECTEURS GAAN IN ACTIE,TERWIJL MENSEN GAAN DOOD DOOR DENGUE.VERZORGENDE VAN HUIZE ASHIE-ANA GAAN IN ACTIE GEEN MEDLIJDEN MET DE OUWE……


  Maak melding

 18. Glenn Pengel,
  Toen hij Front minister was had hij blijkbaar wel wat in zijn krabasi, waar zou die grijze massa opeens naar toe zijn gevlogen?
  Die behandelstoelen zijn spontaan uiteen gevallen en die bedrading van dat apparatuur is door de tropische hitte uitellkaar gespat? En gij gelooft dat?
  Get alive!!!


  Maak melding

 19. WATERBERG ?????? IJSBERG!!!!!!

  Als dat wat bovenuit steekt zo zwaar negatief is
  hoe is het met wat niet te zien is (de achterban)

  Om te huilen !!!!!


  Maak melding

 20. Eind zoek!
  Als ook de Surinaamse “witte jassen” zich gaan gedragen zoals de Surinaamse “politici” zich gedragen dan is het einde zoek in Suriname.
  Advocaten doen dat, agenten doen dat, militairen doen het, duaniers doen het, adviseurs doen het en de gewone man op straat doet het. MISDAAD LOONT!


  Maak melding

 21. Phuran kreten als ‘wat een onzin’ en ‘doe normaal’ tonen een gebrek aan inhoudelijke argumentatie skills. Doe dus beter je best mij te overtuigen, success 😉


  Maak melding

 22. @Paraman als je vindt dat de manier,waarop deze kleine Dj….boi dat ding heeft gebracht van de oogartsen zonder bewijs dus goed is. Vraag me dan ook NOOIT NOOIT NOOIT meer om bewijzen als ik die grote DiDiBrie aanbidder van jou de MOORDENAAR van 8 december1982 noem.Blijf maar dom doen en denken dat je het goed doet door met nietszeggende reacties te komen.Maar wij van de anderekant zijn ook waakzaam.Heb je gehoord hoe druk ’t was bij de NPS we komen eraan.Odi odi
  GLENN PENGEL VAN LATOUR.Daar is mij ouderlijkhuis mie no nep mi na Glenny.


  Maak melding

 23. @Wikileaks
  Dat de parlements voorzitter een arts is heb je gewoon uit jou duim gezogen.Als ik mij niet vergis heeft ze een graad in Business Education


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.