Vader sleurt eigen kroost mee de dood in

44

PARAMARIBO/GRONINGEN, 4 feb – De negen en twintigjarige Soerinderkoemar Nibar heeft zichzelf en zijn drie kinderen de dood in gejaagd. Het drama voltrok zich bij Uitkijk, in het district Saramacca. Na een ruzie met zijn echtgenote reed de man zijn auto de Saramaccarivier in. Volgens Kenneth Imannuels, politiecommandant van Saramacca, is het bergingswerk bemoeilijkt door het regenweer.

De rivier is ook nog zo’n twintig meter diep. De man kreeg op gegeven moment ruzie met zijn vrouw die aan het stuur zat. Hij dwong haar uit te stappen en nam het stuur over. Nibar dreigde nog de kinderen om te zullen brengen en reed hard weg. Volgens ooggetuigen stopte hij dicht bij de rivieroever, reed zo’n zes meter achteruit en dreef de auto in volle vaart het water in. Duikers uit Paramaribo wisten uiteindelijk de auto boven te krijgen. In het voertuig werden de lijken van de vader en twee peuters aangetroffen.

Het lijk van het oudste kind is waarschijnlijk afgedreven. Er wordt nog gezocht. De auto is tientallen meters verder van de oever gelokaliseerd, vanwege de sterke stroming. Volgens Immanuels heeft de vrouw de man vaker aangeklaagd wegens mishandeling. Nibar zat onlangs nog vast na de zoveelste aanklacht. De vrouw was compleet ontdaan na het zien van de lijken. Zij had kort na de bedreiging aangifte gedaan bij de politie. Het paar is nooit begeleid.

Bekijk ook:


44 REACTIES

 1. Virago 535

  Een hele trieste zaak.
  De rivierover te saramacca waar de vele voo-doo priesters afkomstig uit haiti hun werk doen;trekt in volle vaart je de rivier in.

  Verschrikkelijk is het!!!!!


  Maak melding

 2. Om te beginnen wil ik iedereen(de kant van de dader als
  ook aan de kant v.d slachtoffers) heel veel sterkte toewensen.Want dit is niet eenvoudig wat er gebeurd is.Ik vraag me af wat er in de man omging? Ik heb geen oordeel
  Je kunt alleen maar bidden en hopen dat dit niemand gebeurt.Als dit soort dingen gebeuren wil je bijna gaan wankelen en alle geloof verliezen in de Heer.Dit gebeuren steekt enhet breekt je ook als mens.Hopelijk komt er voor iemand anders optijd profesionele hulp.Maar goed ik zou zeggen nogmaals heel veel sterkte.
  Glenny


  Maak melding

 3. Dat een mens in staat is zoiets verschrikkelijks te doen, echt ongelofelijk.
  Waarom je kinderen meeslepen de dood in, onschuldige kinderen die nog een leven voor zich hadden!

  Waarom is er niet ingegrepen door de instantie’s? Het gezin stond toch bekend daar?

  Overal in de wereld gebeuren dit soort diep trieste dingen.


  Maak melding

 4. IS ERG HOOR!MOEDER MOET SLACHTOFFER HULP KRIJGEN.VEEL STERKTE AAN DE FAMILIE VAN BEIDE KANTEN! DAT ZE NU BIJ EEN MOGEN KOMEN EN ELKAAR STEUNEN ,VOORAL DE FAMILIE VAN DE DADER HEEFT OOK HULP NODIG,HET GEBEURT HIER IN NED OOK VAKER NU ! DIT SOORT DRAMA”S ALS NOG STERKTE


  Maak melding

 5. alleen als de Heer iets beters – dan t leven op deze gruwelijke aarde heeft – in petto heeft voor de 3 onschuldige kinderen, wordt Hij niet kwalijk genomen. Anders heeft dit mijn vertrouwen en geloof in God heel erg geschaadt. de vraag “waarom de kids” klinkt in mijn gedachten, God alleen zult dat weten.
  erg erg erg


  Maak melding

 6. Dit verhaal vertelt mij wel met wat voor zieke geesten wij hier in Suriname opgescheept zitten. En dan is dit nog maar het puntje van de ijsberg. Wie doet dat nou? People who don’t give a damn!


  Maak melding

 7. VIRAGO 535, is het al niet triest genoeg? Ons past slechts te bidden voor de onschuldige slachtoffers en te hopen dat ze de eeuwige rust vinden. Waarom moet je er anderen met de haren bij slepen? Virago 535, als jij persoonlijk zo geschift bent om in de rivier te willen springen moet je de Haitianen daar niet de schuld van geven, waarom heb je bv. niet aan Kali Mai gedacht?. Spring gewoon als je een onweerstane drang voelt om dat te doen en we zullen ook voor jou bidden.


  Maak melding

 8. Bij eerste heel veel sterkte aan de familie, wij leven met hun mee. maar het knaagt ons wel om de kinderen, wat hebben de kinderen gedaan, waarom moet dit met de kinderen gebeuren, ze zijn een gift van de HEER BOVEN, wat hebben ze in hun leven gezien, was nog in de groei, waarom waarom moet zoiets gebeuren.Heel veel sterkte 3xR.


  Maak melding

 9. Als je zelf moord wilt plegen kan niemand je tegen houden, maarrrrrrrrrrrrrrr…………………waarom die kinderen?????????????? beest!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 10. Wat ik heb kunnen begrijpen is dat het deels de schuld is van de politie.Ik heb kunnen lezen dat deze mevrouw wel een aantal keren aangifte heeft gedaan bij de politie en ze hebben nooit iets gedaan.Bij de eerste aangifte al dient men op te treden.Sommige mannen denken dat hun vrouw een slavin is.Vooral als ze afhankelijk zijn van hun .Dat is gewoon een boitie-mentaliteit.Slavin van de man zowel de schoonouders.Het is heel heel erg.Deze vent was een duivel, een ellendeling.Heeft die mevrouw dan geen ouders vraag ik me af.Dit zou mijn dochter echt niet overkomen hoor.Als dochter vertel je je moeder toch altijd over jou problemen?

  Danitia


  Maak melding

 11. STERKTE AAN BEIDE FAMILIES.

  Toch een opmerking wie was hier de sterkste??

  de drie kinderen hadden geen keus,waar was de ALMACHTIGE??? WAAR WAS STEVE MEIJE, WAAR IS DE “president”??????????????


  Maak melding

 12. In soortgelijke gevallen brandt niemand zijn/haar vingers. Men laat je/haar rustig het trajekt hoe bizar ook afleggen. Daar zijn voorbeelden te over. Het begint allemaal met “ham toke tjailah”, daarna wordt het “toke tjailah HAM!”


  Maak melding

 13. Schuld? Niemand weet wat er in die man omging. Wat denk je, zouden er geen wanhopige mensen in Su. wonen? Hebben familie en omstanders zijn wanhoop gehoord of gezien? Deze daad is een van pure wanhoop en jammer genoeg, niet terug te draaien. Hoe de man tot deze daad gekomen is, zal een raadsel blijven.
  Zijn daad geeft wel aan dat Sur. niet het paradijs van onze herinneringen is. Het is een keihard Derde Wereldland waar ook individuen aan hun lot worden overgelaten. De hulpverlening is niet toereikend, en dus, is er ook aandacht voor de gewone burger die niet tot de (dan) regerende partijen behoort?

  Mijn medeleven gaat uit naar de vrouw die alleen achterblijft. Ik hoop dat zij nog lang nadat dit bericht geen hot-nieuws meer is, zal worden opgevangen. Dat zij ergens toch de kracht mag vinden om de mooie herinneringen aan haar gezin zal gaan koesteren. Voorlopig ga ik ervan uit dat familie en vrienden zich rondom haar zullen scharen. Mevrouw ik wens u sterkte toe.


  Maak melding

 14. Maandag 6 februari 2012 om 12:51 uur, door doris steen

  Goed verwoord,
  mensen doen dingen niet zomaar.

  Sterkte aan de nabestaanden toegewenst!


  Maak melding

 15. Een wanhoopsdaad kan het niet zijn geweest. Deze vader heeft stelselmatig zijn echtgenote mishandeld, waarvan al diverse keren aangifte is gedaan.

  Het is bekend dat Hindostaanse mannen zuiplappen zijn en hun vrouwen en dochters mishandelen. Dit is een maatschappelijk probleem binnen deze gemeenschap en niet alleen in Suriname. Ook in Nederland speelt dit, waarbij jaarlijks veel vrouwen zelfmoord plegen of een poging daartoe ondernemen.

  Een van de oorzaken is dat vrouwen hoger opgeleid zijn dan de mannen en worden gedwongen te trouwen (gearrangeerde huwelijken) binnen de familiekring. Het opleidingsniveau speelt na het huwelijk een steeds grotere rol, vrouwen bouwen een carriere op, zijn assertiever en hebben een eigen inkomen.

  Naarmate het inkomensverschil groter wordt en de vrouw geen ondergeschikte rol meer wilt spelen binnen het huishouden, worden de hindostaanse mannen onder invloed van drank steeds geweldadiger. Er is een lineair verband tussen deze twee factoren, waar vooral de gemeenschap zelf debet aan is en een oplossing voor moet vinden. Geen gearrangeerde huwelijken meer tussen familieleden en mannen psychologisch ondersteunen bij het veranderen van de traditionele man-vrouw rol.


  Maak melding

 16. Waardering aan allen die hun medeleven middels een reacktie tonen.
  Afgezien van die éne gekke ( EYE WHITNESS ), Hebben de president en dhr. Meije met het ongeval te maken????????????.
  bespaar jezelf de moeite om te reageren als jou reacktie kant nog wal raakt.
  Frank


  Maak melding

 17. Gecondoleerd naar de familie toe.

  Echtelijke ruzie’s komen voor. Wat we ook weten is, dat de emoties hierin erg hoog kunnen oplopen. Het is triest dat deze man niet 1 moment aan z’n kinderen kon denken, en het gevecht met zijn vrouw op een ander moment had uitgevochten. Dit is een egoïstische man geweest die niet beter wist én kon.

  Als dit gezin bekend was bij de overheid met thuisproblematiek, heeft de overheid GEFAALD in deze. Dit was gedoemd te gebeuren(na meerdere aangiftes van mishandeling van mevrouw). Niemand heeft hierin geholpen en daarmee bedoel ik begeleiding van het gezin.

  Voor mevrouw vindt ik het heel erg, vooral omdat ze al meerdere malen aangifte heeft gedaan tegen die hond. Zij heeft aan al onze spijt van de situatie helemaal niks.
  Ze wilde in ieder geval haar kinderen bij haar. Dit is nu niet meer het geval en zal ook nooit meer zo zijn. Alleen omdat 1 man beslist dat ZIJN (!)leven niks meer waard is.


  Maak melding

 18. wat een klote vent is dit jou eigen kinderen dit aandoen erg vindt ik het op zijn ddod zo ik hem nog afranselen en weggooien ergens in het bos maar die arme kinderen die nog een hele leven voor zich hadden sterkte mevr voor u kinderen maarrrr die schof neger zijn begrafenis veel sterkte


  Maak melding

 19. ik leef met de famlie mee .het is heel erg je man en je kinderen zo te verliesen .het had niet zo moeten gebeuren .de instantie slapen allemaal ze kunnen allen maar leugens vertellen hoor .je heb aan hun helemaal niks aan .ze willen allen geld verdien .en mensen die problemen hebben helpen ze niet .het is voor u heel moeilijk in je eentje het verdriet te verwerken ,heel veel strekte en stun .gr


  Maak melding

 20. de man had een blackout en wilde zelfmoord plegen; ok: want als iemand moe is van zijn of haar aards bestaan en er een eind aan wil maken kan men niets doen, maar waarom die kinderen?


  Maak melding

 21. Wat voor zin heeft het om de vader van deze kinderen zo erg te verlagen? Het is inderdaad een erg trieste situatie, maar om daardoor nu met vooroordelen te komen? Alsof het al niet erg genoeg is voor de familieleden, laat staan als ze dit lezen. Wat zal er wel niet in hun omgaan? Er zal vast veel omgegaan zijn in de vader van de kinderen, want hoe dan ook zoiets doe je niet zo 1,2,3. Reageer alsjeblieft niet als je met verlagende reacties komt vol zonder ook maar iets van de vader zelf af te weten. Terug krijgen we ze toch niet.


  Maak melding

 22. Jasmien,
  Ook mijn hart huilt, hoe kan het ook anders, “ik ben mens”.
  Wanneer wij deze zaak van alle vijven en zessen ontdoen is hier sprake van grove misdaad tegen de menselijkheid.


  Maak melding

 23. DDT,
  De politie had de onverlaat niet ten eeuwige dage kunnen vasthouden. Vaker is het dezelfde vrouw die de klacht weer intrekt. Waar sta je dan als opsporing? Die figuur was 29 jaren lang niet toerekenings vatbaar. Ik kan mij helemaal niets voorstellen bij deze daad!


  Maak melding

 24. Laten wij – in plaats van oordelen en veroordelen stilstaan bij het verdriet / verlies. Denken aan nabestaanden die het verlies moeten verwerken. Steun aan hen die hiermee verder moeten leven.
  Bidden voor de zielen die aan ons zijn onttrokken. Hoe het ook heeft mogen plaatsvinden.


  Maak melding

 25. Para man, ik snap wel dat je dit een grove misdaad vind. Elke moord is overigens ook verschrikkelijk. Maar, mensen bekijken het alleen op grond van wat de pers zegt en wat er word geroddeld. Maar denk even na, hij was zelf de vader van de kinderen, het is dan niet realistisch om te denken dat hij zoiets zonder verdriet heeft gedaan. Als iemand in een situatie zit wat leid tot moord/zelfmoord, is het moeilijk om jezelf weer tot controle te brengen. Tuurlijk, je denkt nu vast van er is geen excuus voor dit soort dingen. Maar hoe dan ook, het is gebeurd. Laat dit een les zijn voor ons allen en hopen dat dit in de toekomst niet meer zal plaatsvinden. Het enigste wat wij nu kunnen doen is bidden dat zij hun rust vinden.


  Maak melding

 26. Uit boosheid geen domme beslissingen nemen AUB,waarvoor men later spijt kan hebben.Ouders leef voor uw kinderen ,denk aan uw kinderen want ze zijn de beste voor u in hhet leven om door te leven wat er ook gebeurd.Erg hoor voor de kinderen,egt jammer,ze weten nieteens wat dood beteken en tog ,hoe kon die vader zoiets doen in godsnam.Ik erger me dood.aan die moeder zou ik zeggen heel veel sterkte.ouders die kinderen hebbben kunnen vorstelllen wat aan de moeder nu overkomt.Maar GOD zal haar zeker beschermen en veel sterkte geven.


  Maak melding

 27. Ik vraag mij af:Oooo… mens als je dood wilde gaan waarom moet je je kinderen van het leven gaan beroven ga dan alleen dood, maar pakt van niemand het leven af!, zij moesten nog van de wereld gaan genieten. Bovendien die arme moeder ik heb het toch zo met haar. Ik wens haar met godzegen allen de beste en de sterkte toe!!!


  Maak melding

 28. ik vindt heel erg wat gebeurd is geen woorden voor waarom de klok kan je niet meer terug draien alles ligt in de handen van god ik hoop dat de kinderen in goeie handen terrecht komen van god dit hebben de kinderen niet om gevraag zo jong hun leven tebeeindige me tramen rollen door de wangen waarom waarom in godsnaam me hart huil


  Maak melding

 29. als iemand hulp nodige hebben krijgen hun niet nu pas te laat he vindt heel erg voor de moeder haar leven is nu kapot en alles is in 1 klap weg mevrouw ik wens u veel sterkte heb geen woorden voor me hart huil wat erg


  Maak melding

 30. Ik persoonlijk,denk, dat allebei ouders fout waren, men geeft de man altijd de schuld, mischien was de vrouw ook wel fout, men heeft niet gezien en men kent de fam.ook niet, daarom kan je geen oordeel vellen over hun probleem. De aangiften moesten wel in ieder geval gehonoreerd worden. God heeft zijn werk gedaan!! Zo zij het!! Men moet het accepteren, hoe triest het ook mag zijn, dat weet u ook wel.Dit bericht zal in de geschiedenis blijven bestaan, die mischien ook zo’n poging is of was van plan te doen, die moet dan 10 keer nadenken, om zoiets te doen. Wens de Fam.en Mevrouw heel veel sterkte toe. Bid voor de zielen,dat ze naar het licht mogen gaan…


  Maak melding

 31. Ik vind als jij dood wilt gaan, ga je alleen dood, laat de kinderen met rust. Hier in Nederland gebeurt deze klote dingen ook al. Een vader die met zijn 2 kinderen voor de trein springt. Voor deze mensen is er geen plek boven. Zelfs de hel is te goed voor deze mensen.


  Maak melding

 32. Het spijt mij ten zeerste dat iemand kon dit doen, in godsnaam waarom die kinderen, als hij wou zelf moord gaan plegen dan moet hij alleen gaan waarom die arme kinderen moest hij meenemen, wat een rare vent hij moet zo iets niet doen, god geef het ziel van die arme kinderen eeuwig rust, en die vader! now hij moet naar de hel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.