De kruistocht van de zachte heelmeesters

26

PARAMARIBO, 31 jan – De kruistocht tegen corruptie die de regering beloofde, heeft meer weg van een aanpak van zachte heelmeesters. Dit stelt parlementariër Asiskoemar Gajadien (Nieuw Front/VHP). De corruptie blijft op alle niveaus om zich heen grijpen. Oude en nieuwe schandalen worden met de mantel der liefde bedekt. Het ergste is dat er geen haan naar kraait.

Want, ook als het bestuur faalt, zijn er nog andere instituties. “Waar is het Openbaar Ministerie en waar is de onderzoeksjournalist?”, vroeg Gajadien in het parlement. Hij ziet het uitblijven van actie uit al deze hoeken als een ernstig gebrek. Ook als een minister bijvoorbeeld een bepaalde zaak niet zou willen onderzoeken, moet er een vervolg zijn. En dat hoeft niet per se van de politiek te komen. Toch zal de regering haar verantwoordelijkheid moeten kennen.

Corruptie bij onder meer de douane, het nationale postbedrijf en bij de aanleg van bruggen, niemand die zich er echt druk om maakt. Integendeel, het heeft er veel van weg dat er meer veiligheidskleppen worden ingebouwd. Dat moet kennelijk meer onthullingen voorkomen. “Politieke loyalisten zonder kennis van zaken worden in raden van commissarissen en directies geplaatst (bij publieke bedrijven, red.)”, aldus Gajadien. Hij denkt dat deze praktijk nog meer corruptie in de hand werkt.

Bekijk ook:


26 REACTIES

 1. Hebben jullie het ook al gehoord?
  VP
  ARME-ALIE heeft zijn eigen mensen naar Guyana gestuurd,als te zijn particuliere journalisten voor een caricom meeting.
  WAT EEN BLUNDER.


  Maak melding

 2. Gajadin,waar heb je het nou over mang
  jullie hebben 15 jaar de tijd gehad om corruptie tegen te gaan,NF heeft trouwens corruptie uitgevonden,dus ga effe je hand in eigen boezem steken.


  Maak melding

 3. Er verschijnen nu wel erg veel artikelen over corruptie. Suriname is inderdaad een vreselijk corrupt land maar in korte tijd drie atikelen daarover is toch wel een beetje overkill. Zo gaat de impact verloren.


  Maak melding

 4. Er ligt nog steeds een ontwerp anticorruptie-wet in de DNA. Maar het schijnt dat niemand daar zijn vingers aan wil branden. Ik denk ook dat het meermalen publiceren van artikelen over corruptie de mensen misschien iets bewuster maakt. Overkill is het zeker niet.


  Maak melding

 5. Het feit alleen dat onberechte misdadigers worden aanbeden door vele domme aanhangers en zelfs valse profeten zal maken dat het van kwaad tot erger wordt. De enige remedie tegen corruptie zal zijn opdonderen van de zichzelfs geplaatste leiders middels hun omkoping en verraad. Ma grote kut, dan is het hek van de dam, dan komt er weer een vervolg als 8 dec. Want dan komt men aan hun brood en macht. Alleen de domme aanhangers zijn in staat dat te doen, maar het is nu te laat want CTU en co sluipmoordenaars staan gereed. Kondre klarie op naar surimisdaadbabwe. Lefe onse liefe lijders krijsen de oliedomme stomme aanhangers…ieja..fluit een jorkafowroe…woo K>…….


  Maak melding

 6. determinst ik begin te walgen van je om mensen domme aanhangers te noeme. hang jij wilders niet aan??? en lul minder ga een baan zuken want je leeft van de bijstand.


  Maak melding

 7. Corruptie is niet uit te bannen, zeker niet als de regering zelf het voorbeeld geeft!
  Een corrupte ambtenaar aan de paal zetten neemt de aandacht af van wat er verder gebeurd!
  Zo gaat het al eeuwen, je steld er 1 als voorbeeld en geeft hem/haar oneervol ontslag, maar neemt vervolgens via de achterdeur en nog corrupter persoon aan!
  Suriname zou er goed aan doen het gehele parlement eens goed door te laten lichten door een onafhankelijke instantie! IMF een idee misschien?
  Nee, die zijn zelf ook zo corrupt als de nacht!
  Liegen en bedriegen zit in de genen van Suriname, en dat is doodzonde van dat mooie land!
  Het ligt vol met goud en andere bodemschatten, Suriname zou een zeer welvarend land kunnen zijn, maar helaas verdwijnd alles in de verkeerde handen!


  Maak melding

 8. Suriname moet de eer hoog houden om als meest corrupte land van de carricom te boek blijven staan, dan blinken ze tenminste nog ergens in uit.


  Maak melding

 9. @determinist

  Je doet me echt denken aan een orakel. Jouw schrijven is gelijk de kwatrijnen van Nostradamus. Als kind werd ik altijd al bang van woorden als armaggedon, mortuarium en Arthur Seyss-Inquart. Vermakelijk is het wel.

  Het lijkt alsof je vreselijk bent getraumaseerd maar ik weet zeker dat je een goed mens bent.

  Soso lobi!


  Maak melding

 10. Alle politicos in Suriname willen elke anti corruptie wetgeving vooruitschuiven, want ze moeten zelf eerst rijk worden. Maar vergis je niet want alles is zichtbaar, huizen, auto’s, buitenvrouwen, dat moeilijk te veroorloven is op een ambtenaren salaris.


  Maak melding

 11. De heer parlementariër Asiskoemar Gajadien slaat de spijker op z’n kop. Maar tegelijkertijd beseft de heer Gajadien ook dat zij degene zijn die dit kwaad hebben gecreëerd, in stand gehouden en hebben uitgevonden bij wijze van praten. VHP en corruptie zijn haast synoniem. De heer Asiskoemar Gajadien zou het in feite moeten hebben over “de nalatenschap van een vorig bewind”, van zijn partij de VHP. Corruptie in Suriname is niet iets van vandaag of gisteren, het is van tijden. Alle politieke partijen hebben hun steentje aan bijgedragen met de VHP als matador (eerste). Dit PRECEDENT – als zij het doen, mag ik het ook doen – is voornamelijk door zijn voornamelijk partij geschapen. Op dit moment loopt het wel de spuigaten uit en is het zelfs ZONDER PRECEDENT – zoals nog nooit eerder geschied of vertoond is -. Parlementariër Asiskoemar Gajadien is indirect “moedig” – alhoewel wij weten dat een kat in het nauw rare sprongen maakt – door de vuile was van de VHP eindelijk buiten te hangen. Wat de heer Gajadien wel verzuimt en weigert te completeren is: “man en paard noemen” – niets verzwijgen, precies zeggen om wie het gaat -. Hij weet drommels goed dat hij binnen zijn partij de VHP, dan op het aller juiste adres is en z’n handen dan vol heeft.

  Dat laat onverlet dat of doet niets af aan het feit dat de regering die er nu zit werk aan de winkel heeft. De kritiek die men heeft vanuit de Surinaamse samenleving is volkomen terecht. Er wordt amper of haast niets gedaan om dit zeer belangrijke probleem op te lossen. Het zou een van de prioriteiten moeten zijn van deze regering. Ook gezien hun verkiezingsbelofte. Het is min of meer schandalig om dit – de corruptie – zich zo verder zien te ontwikkelen. Als Bouterse dit probleem niet bewust en gericht aanpakt zal deze regeerperiode een verloren perioden zijn geweest, voor zijn partij maar in het bijzonder voor Suriname. Anders loopt de zaak pal, en komt niets van terecht. De regering Bouterse/Ameraali valt of staat met deze beslissing m.b.t. het indammen en/of uitschakelen van de corruptie in Suriname. Anders heeft Bouterse en z’n coalitie ook geen recht van spreken. De regering Bouterse/Ameraali mogen deze terechte kritiek zich volledig van aantrekken en zich met ziel en zaligheid over buigen. Men kan niet blijven doen alsof hun neus bloedt. Anders is jou daadkracht als regering en parlement NIHIL en vormt jou meerderheid in de assemblee een “aanfluiting” – dat wat iets te schande maakt, de negatie of karikatuur ervan -. Kortom men zet zichzelf voor Jan Joker oftewel als sukkel/slappeling neer. Dit probleem is te omvangrijk om met de armen over elkaar te blijven zitten. De armen opstropen, de mouwen opstropen behoort men nu eindelijk te doen om dit euvel – kwaad – van CORRUPTIE een halt toe te roepen.

  Het is nog altijd de peetzoon en neef van de GROTE en PROMINENTE Cyrill Daal die hier aan de bel trekt – waarschuwt dat er iets aan de hand is, iets niet goed gaat -. AUTHENTIEK en INTEGER!


  Maak melding

 12. De heer parlementariër Asiskoemar Gajadien slaat de spijker op z’n kop. Maar tegelijkertijd beseft de heer Gajadien ook dat zij degene zijn die dit kwaad hebben gecreëerd, in stand gehouden en hebben uitgevonden bij wijze van praten. VHP en corruptie zijn haast synoniem. De heer Asiskoemar Gajadien zou het in feite moeten hebben over “de nalatenschap van een vorig bewind”, van zijn partij de VHP. Corruptie in Suriname is niet iets van vandaag of gisteren, het is van tijden. Alle politieke partijen hebben hun steentje aan bijgedragen met de VHP als matador (eerste). Dit PRECEDENT – als zij het doen, mag ik het ook doen – is voornamelijk door zijn partij geschapen. Op dit moment loopt het wel de spuigaten uit en is het zelfs ZONDER PRECEDENT – zoals nog nooit eerder geschied of vertoond is -. Parlementariër Asiskoemar Gajadien is indirect “moedig” – alhoewel wij weten dat een kat in het nauw rare sprongen maakt – door de vuile was van de VHP eindelijk buiten te hangen. Wat de heer Gajadien wel verzuimt en weigert te completeren is: “man en paard noemen” – niets verzwijgen, precies zeggen om wie het gaat -. Hij weet drommels goed dat hij binnen zijn partij de VHP, dan op het aller juiste adres is en z’n handen dan vol heeft.

  Dat laat onverlet dat of doet niets af aan het feit dat de regering die er nu zit werk aan de winkel heeft. De kritiek die men heeft vanuit de Surinaamse samenleving is volkomen terecht. Er wordt amper of haast niets gedaan om dit zeer belangrijke probleem op te lossen. Het zou een van de prioriteiten moeten zijn van deze regering. Ook gezien hun verkiezingsbelofte. Het is min of meer schandalig om dit – de corruptie – zich zo verder zien te ontwikkelen. Als Bouterse dit probleem niet bewust en gericht aanpakt zal deze regeerperiode een verloren perioden zijn geweest, voor zijn partij maar in het bijzonder voor Suriname. Anders loopt de zaak pal en komt er niets van terecht. De regering Bouterse/Ameraali valt of staat met deze beslissing m.b.t. het indammen en/of uitschakelen van de corruptie in Suriname. Anders heeft Bouterse en z’n coalitie ook geen recht van spreken. De regering Bouterse/Ameraali mogen deze terechte kritiek zich volledig van aantrekken en zich met ziel en zaligheid over buigen. Men kan niet blijven doen alsof hun neus bloedt. Anders is jou daadkracht als regering en parlement NIHIL en vormt jou meerderheid in de assemblee een “aanfluiting” – dat wat iets te schande maakt, de negatie of karikatuur ervan -. Kortom men zet zichzelf voor Jan Joker oftewel als sukkel/slappeling neer. Dit probleem is te omvangrijk om met de armen over elkaar te blijven zitten. De armen opstropen, de mouwen opstropen behoort men nu eindelijk te doen om dit euvel – kwaad – van CORRUPTIE een halt toe te roepen.

  Het is nog altijd de peetzoon en neef van de GROTE en PROMINENTE wijlen Cyrill Daal die hier aan de bel trekt – waarschuwt dat er iets aan de hand is, iets niet goed gaat -. AUTHENTIEK en INTEGER!


  Maak melding

 13. de kruistocht van zachte heelmeesters???
  …jazeker!!!
  zij staan nog steeds op een kruispunt hun kruis te krassen,en vergeten zijn zij hun OCER GEBLAAT!!


  Maak melding

 14. De grootste getraumatiseerde orakel en terrorposter op dit forum beschuldigd Determinist van getraumatiseerd zijn. dat is nou komisch!
  En dat Determinist een goed mens is daar twijfelt niemand aan, onze terrorposter daarentegen die wauwelt maar wat, niet uit de slechtheid van HET hart, maar uit de domheid van HET verstand!


  Maak melding

 15. Als de anticorruptiewet door de DNA aangenomen zou worden, zouden ze allemaal na bekrachtiging van de wet wel eens opgepakt kunnen worden en vervolgd, dus rara waarom de wet stoffig ergens onderin een la ligt.


  Maak melding

 16. Zoals ik al eerder zei: allemaal huichelaars in coalitie en oppositie, ze stonden erbij, keken ernaar en schoven de anti-corruptiewet weer rustig terug in een stoffige la.


  Maak melding

 17. Weer een bermbelofte van Apoekoe naar de filistijnen!

  Paarse verkiezingsbelofte nummer één, met een goud randje:
  “Het eerste wat we zullen aanpakken zijn die corrupte praktijken van de elite “
  Apoekoe bedoelde de elite uitroeien…… 82 was ‘het begin.
  Ding Elite bing hat’ ding!
  Alles wat de klok sloeg was corrupte elite zus en zo……..
  Tjek ze nu, ze weten niet hoe snel ze moeten vreten en stelen.
  Typisch gevalletjes van ‘voor een dubbeltje geboren zijn en nooit een kwartje worden’, oud geld versus nieuw geld.
  Omgaan met geld, macht en status zit in het bloed, krijg je mee van je ouders.

  Maar…zolang die suri’s niet op het plein staan, is er niets aan het handje toch?
  Suri’s vinden het best dat hun belastingcentjes worden misbruikt.
  Zouden ze bang zijn of boeit het ze niet???

  Wat komt er op het plein, want zelf de mini-ster heeft geen idee….
  Een 2e huis voor apoekoe of een standbeeld van apoekoe ?
  Ik denk een monument voor de gevallenen.
  Net echt…., opening 25 feb.


  Maak melding

 18. @ Zucht

  Straks ga je ook voodoolessen moeten volgen.
  En………poppetjes leren prikken.Pas op dat je ook niet geprikt wordt.Hahahaha.Gezellig

  Danitia


  Maak melding

 19. Mensen, laten wij ons zelve niet schier voor de gek houden no, “kijk wie praat over oneerlijke praktijken in Suriname en kijk eens strak om u henen wie daar de bakermat van zijn”, namen noemen?
  Noem jij ze op dan zal ik wel fluiten.


  Maak melding

 20. Anderhalf jaar marionettenregering,de domme aanhangers maar ook een deel van het volk worden onrustig,gratis ete,drinke huisje blablabla zijn uitgebleven, nadat ndp en co geboefte eerst zichzelf met het kruis hebben gezegend.100% loonsverhoging, Gratis medische zorg, pensioen, blabal…blijken de overgebleven kruimels niet genoeg voor volk en domme aanhangers..ma kut zie enkele resultaten der marionetteregering……met onberechte misdadigers als leiders

  Ameerali: Toegeven aan eisen vakbonden is loonronde boven 13%,deze nog rijker geworden parasiet en co heeft meer dan 13% loonsverhoging gekregen……..
  De regering lijkt voorlopig niet te willen ingaan op de eisen van de Surinaamse Politiebond…gevolg Problemen door staking Surinaamse politie …..

  Voorspellingen van politici en vakbondsleiders in de gemeenschap dat stakingen bij overheidsinstituten dit jaar een piek zullen bereiken, blijkt nu uit te komen. Alles moet plat, un’ weri k’ba”
  Het was vanmorgen één en al rumoerigheid in het gebouw van de Moederbond. De spanning was duidelijk af te lezen van de gezichten van het personeel bij het bejaardencentrum Ashiana. De sfeer had veel weg van een opkomende burgeroorlog. Een dreigende werkneerlegging werd op de valreep afgeketst, maar het personeel is in beraad en komt morgenochtend vroeg weer bijeen.

  Rovers maken gebruik van het feit dat hun beruchte voorbeelden de macht hebben…tra winti e waai now werd er gekrijst,Coppenamemarkt weer beroofd …een ware misdaadvloek breekt ui over de hoofden van de domme aanhangers. A fout na neks…..oe lobing.ongeloofelijk maar waar.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.