EU-project duurzaam toerisme Suriname effectief

1

PARAMARIBO, 4 jan – Het jarenlange project voor duurzaam toerisme heeft effect gesorteerd. Dit zegt minister Falisie Pinas van Transport Communicatie & Toerisme, TCT. Het door de Europese Unie gefinancierde Suriname Sustainable Tourism Capacity Building project is net afgerond. Suriname heeft in elk geval een opstap naar het uiteindelijke doel.

En dat is duurzaam toerisme, behoud dus van natuurgebieden en een bestaansmiddel voor lokale krachten. “Dit project heeft veel ups en downs gekend, maar er zijn ook goede resultaten geboekt, waaronder trainingen in stad en districten, richtlijnen voor duurzaam toerisme en milieucertificering voor bedrijven”, zegt Pinas. Er is ook een nationale toerisme website opgezet. Overleg tussen overheid en particulieren verloopt nu ook meer volgens een structuur.

Dit zogenaamde Public Private Partnership moet op termijn het succes garanderen. Pinas vindt het toerismebeleid redelijk lopen. De invoering van de toeristenkaart biedt goede perspectieven voor een goede toekomst. De instroom van toeristen moet er beter van worden. Er mag wel meer gedaan worden met de middelen voor productontwikkeling en voorlichting, vindt Pinas. De invoering van een wet op het toerisme krijgt mogelijk dit jaar zijn beslag.

Bekijk ook:


1 REACTIE

 1. “Dit project heeft veel ups en downs gekend, maar er zijn ook goede resultaten geboekt, waaronder trainingen in stad en districten, richtlijnen voor duurzaam toerisme en milieucertificering voor bedrijven”

  Alleen is het jammer dat in dit bericht niet genoemd is of het project is afgerond binnen de vastgestelde tijd. Als aanvulling hierop kan ik toevoegen voor het verbeteren van de infrastructuur in de binnenstad. Dit om het aantrekkelijk te maken voor toeristen, opdat het fijn en veilig gevoel geeft om zich te vertoeven.
  Daarnaast is het de inwoners ook een stukje verbetering om zonder de kans over een stoep tegel te struikelen hun boodschappen en zaken te kunnen doen.
  Begin in het klein op kort termijn en evalueer.

  Ik heb gesproken,

  En La Sombra Del Arbol


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.