Robbert G. moet straf gewoon uitzitten

5

De veroordeelde Surinamer Robbert G. moet gewoon zijn straf uitzitten voor de doodslag op zijn vader in 1993. Dat heeft de voorzieningenrechter in Den Haag afgelopen donderdag beslist meldt Peter R. de Vries. Robberts advocaat Bram Moszkowicz startte vorige week een kort geding na de uitspraak van het gerechtshof waarin Robbert G. bijna 20 jaar na dato alsnog werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 8 jaar.

Volgens de raadsman zou G. ten onrechte vastzitten omdat het delict volgens de Surinaamse wet al in 2005 is verjaard. Het gerechtshof zou in haar arrest volgens de advocaat bovendien niet inhoudelijk en gemotiveerd zijn ingegaan op het verweer van de advocaat. En daarom eiste Moszkowicz in het kort geding onmiddellijke vrijlating van zijn cliënt. Maar de voorzieningenrechter wees dit verzoek donderdag af.

De rechter stelt: “…dat de door eiser gevoerde verweren zijn meegewogen in het oordeel van het gerechtshof. “ en dat “…de beslissing van het gerechtshof niet nadrukkelijk is gemotiveerd maakt dit niet anders. Dit maakt de vrijheidsbeneming van eiser in de gegeven situatie niet onrechtmatig.” En daarmee blijft Robbert G. dus alsnog gedetineerd.
(Bron: peterrdevries.nl)

5 REACTIES

  1. deze gast heeft helemaal geen spijt van wat hij zijn vader heeft aangedaan hij is die 16 jaar ontvlucht en nu krijg hij 8 jaar en nog probeert hij die ook te ontlopen ga maar rustig pitten murderer


    Maak melding

  2. politie inspecteur Guman, van de Amsterdamse politie is familie van deze moordenaar! Het antecedenten onderzoek bij de politie stelt dus ook niets meer voor! wordt de moordenaar straks ook politie agent?


    Maak melding

  3. […] in hun auto. Eerder kreeg hij van de Surinaamse rechter zestien jaar en van de Nederlandse rechter acht jaar cel.G. werd na de moord door een Surinaamse rechter veroordeeld tot een celstraf van zestien jaar, maar […]


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.