Preses Surinaamse Voetbalbond in commissie CFU

2

PARAMARIBO, 9 dec – Voorzitter Louis Giskus van de Surinaamse Voetbalbond, SVB, krijgt een positie in de regionale voetbalfederatie CFU. Giskus mag deelnemen in de financiële task force (commissie, red.). Persoonlijk en voor Suriname is het een hele eer. Dit al helemaal na de smeergeldaffaire.

De SVB werd toen genoemd, omdat er geld was ontvangen van gewezen Fifa-bestuurslid Mohamed bin Hammam. “Ik ben zeer aangenaam verrast”, zegt Giskus tegenover de Ware Tijd. Hij vermoedt dat de SVB vertrouwen wekte door de manier waarop de affaire is afgehandeld. Het geld, veertigduizend dollar, is uiteindelijk teruggegeven. Giskus had bij het ontvangen, gedacht dat het was aangeboden als Fifa-schenking.

De bond moest ook verantwoording afleggen bij een onderzoekscommissie van de Fifa. Die is kennelijk glansrijk doorstaan. Tegen Suriname werden geen sancties getroffen. “Vermoedelijk is vertrouwen gewekt door de correcte financiële verantwoording, waar telkens tevredenheid over wordt uitgesproken. Wij reageren gedocumenteerd”, aldus Giskus. De bond moet nog een boete betalen van vijfduizend dollar voor wangedrag van het publiek.

Bekijk ook:


2 REACTIES

  1. De Surinaamse praeses zonder voetbal visie noch minder inzicht.

    Wij kiezen ervoor om pikipikiplei te blijven spelen.

    Wij doen er goed aan om een prasivoetbal competitie op te starten.

    Mogelijk bereiken wij dan wel eens een WK-eindtournooi.


    Maak melding

Comments are closed.