Top Surinaamse ministeries moet hechter

8

PARAMARIBO, 2 dec – Topfunctionarissen op ministeries moeten nauwer met elkaar gaan samenwerken. Het beleid heeft zo meer kans van slagen. Met dit oogmerk trekken de hoogste functionarissen zich terug in recreatieoord Overbridge. Ook de ministers gaan in retraite.

Dat is dan per aparte gelegenheid en dan voor maar liefst drie dagen. “Het is de bedoeling dat u met elkaar heeft gegeten en gesproken. Want wat wij doen is vergaderen, maar wat wij niet doen is met elkaar praten en naar elkaar luisteren”, zei vicepresident Robert Ameerali tegen de functionarissen. Er komen onder meer interactieve sessies. Daar is nota bene een Duitse deskundige, Lothar Willms, voor aangetrokken. Er wordt vooral teamvorming verwacht.

Teamgeest is zowat de achilleshiel bij het overheidswerk. “Sommige functionarissen kennen elkaar niet of alleen maar van brieven”, zegt Vivian Gordon, directeur van het kabinet van de vicepresident, tegenover de Times of Suriname. Door het samenzijn moet meer kennis van elkaar mogelijk zijn. Ook voor andere leidinggevende functionarissen zijn soortgelijke activiteiten gepland. Als de ministers zich terugtrekken, is dat wellicht een mooie gelegenheid voor zelfevaluatie.

Bekijk ook:


8 REACTIES

 1. Het samen zijn is een begin,een optiie is dat machthebbers overal ter wereld op oudjaars avond om 12u tijdens hun wensen met champagene tot hun eigen moeten zeggen, waarmee zijn we bezig dat het grootste gedeelte van de bewoners een onmenselijk bestaan hebben.
  Maar deze regering is goed bezig de achtestanden weg te werken.ga zo door ,maar denk aan de armen.


  Maak melding

 2. VIRAGO 535

  Door gezellig samenzijn moet meer kennis en kunde verwisseld worden.

  Door Zelfreflexie,Meditatie en Concentratie you can keep your eye on the ball.


  Maak melding

 3. Leiden 3 december,

  Wat de duitser heeft vergeten te vertellen is dat transparantie van beleid het belangrijkst is. Maar goed, hij heeft zijn geld al.
  Mijn vraag is als ik zoiets lees waarom ons eigen kader gewoon niet word ingezet.

  Het gebrek aan transparantie binnen de regering en de assamblee is duidelijk.
  Er worden weliswaar wel resultaten bereikt, denk bijv. aan de IDB lening en de invoering van de toeristenkaart, het goed onderhandelen over de bruggen etc etc..
  Al met al dus wel een voldoende voor het Kabinet, het resultaat dat telt.

  Verniewing bij front is dringend gewenst. stellende dat dit toch niet gaat gebeuren, zullen zij worden gehalveerd bij de volgende verkiezingen.
  Het feit dat de VHP voorzitter een betrapte drugssmokkelaar is werkt dit grotendeels in de hand. De raciale angsten van de negers en de hindoestanen werken in de hand dat zij worden verdeeld door enkele opportunitische en nietsontziende VHP en NPS families.
  De NPS en VHP families die in de drugshandel zitten dienen in kaart gebracht te worden en te worden vervolgd door de surinaamse justitie.
  De surinamers dienen te beseffen dat ondelinge etniciteit uiteindelijk zal leiden tot een verscheurd en verzwakt Suriname.

  De verharde en toegenomen criminaliteit kan je niet alleen verschuiven in de groep van de bosland negers. Ik hoop dat ik het zo netjes genoeg uitdruk. Het feit dat er in de surinaamse samenleving criminele rolmodellen vrij rondlopen, werkt in de hand dat de jeugd met name dit gedrag na gaat doen waardoor deze hoge criminaliteit is onstaan.

  Het gebrek aan daadkracht binnen het parlement leidt ertoe dat belangrijke maatschappelijke problemen, zoals werkloosheid, criminaliteit, huisvestingsproblemen en onderwijs niet of nauwelijks worden opgepakt. Het is jammer.

  Voor wat betreft de relatie met de hollanders dient te worden gesteld dat deze een puur zakelijke dient te zijn.
  Harry van Bommel is lid van het ned. parlement, en hij mag zich dus niet bemoeien met surinaamse interne aangelegenheden.
  De Hollanders dienen te beseffen dat zij Suriname voorgoed hebben verlaten.
  De toenedering van Nederland de laatste tijden is een gevolg van de recessie en dus louter alleen gericht op materieel voordeel.
  Gewoon de beste partner kiezen is dus toch, het devies, laat ik het anders zeggen, de meest betouwbare.

  Ik wens Sur. veel democratie toe, en een voorspoedig 2012.

  Met vriendelijke greot,
  Mr.Roy Siwpersad
  Jaihint@hotmail.com


  Maak melding

 4. @Mr Drs Roy Siwpersad

  Verbaast mij dat iemand met alleen lagere school afkortingen als Mr en Drs al kent. Maar wat ik mij afvraag is of je ook weet wat ze betekenen?


  Maak melding

 5. Niet alleen de topfunctionarissen op ministeries moeten nauwer met elkaar gaan samenwerken,óók de subtop en ook dé sub, sub top moeten óók nauwer met elkaar gaan samenwerken ! Ook voor hun moet óók teambuilding gaan plaats vinden.

  Groet,ram ram,goeda hafies (veel wijsheid)


  Maak melding

 6. @Mr. Drs. Roy Siwpersad;

  Je schrijft:
  De raciale angsten van de NEGERS en Hindustanen……….. en vervolgens:
  ……..in de groep van bosland Negers.
  Hierna schrijf je: ik hoop dat ik het zo netjes genoeg uitdruk.

  Dus jij bent van mening dat de aanduiding die je hebt gebruikt voor deze 2 groepen netjes genoeg is.
  Gezien de 2 titels die je hier prominent voert mag ik aannemen dat je op de hoogte bent van de negatieve lading van de door jou gebruikte groeps aanduiding.

  Het roept bij mij 2 vragen op;
  1. Handel je te kwader trouw?
  2. Ben je ondanks je Titels onwetend?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.