Surinaamse president gaat drugsbestrijding trekken

21

PARAMARIBO, 22 nov – De nationale drugsbestrijding komt binnenkort onder president Desiré Bouterse te vallen. Dit bevestigt Louis Alfaisie, voorzitter van de Nationale Anti-Drugs Raad, Nar. De coördinatie vanuit de ministeries van Justitie & Politie en Volksgezondheid heeft niet gewerkt. “We hebben zélf gevraagd om onder het kabinet van de vicepresident of de president te vallen.”

Het werd uiteindelijk de president. “We hadden onder (ex-president) Venetiaan al gevraagd om de coördinatie naar een hoger niveau te tillen, omdat we geloven dat een nationale aanpak van het drugsprobleem veel efficiënter, soepeler en daadkrachtiger is. Dat besluit is onder Venetiaan blijven liggen. We hebben bovendien geen samenwerking met de persoon Bouterse, maar met het instituut van het staatshoofd”, zegt Alfaisie tegenover de Wereldomroep.

Critici kunnen dus gerust zijn. De nationale coördinatie, het monitoren en de evaluatie van de strijd tegen drugssmokkel komen voor rekening van de president. En dus niet de man die tot zestien jaar celstraf is veroordeeld in Nederland. Wegens drugssmokkel. “Drugsproblematiek is één van de bedreigingen van de nationale veiligheid, die dus de directe aandacht van het kabinet verdient. De verhalen over de drugsveroordeling van de president kennen we intussen wel al”, reageert het kabinet van de president.

Bekijk ook:


21 REACTIES

 1. Hoop!

  En dan doet hoop leven. Want als je je oude makkers ga oppakken of verraden dan ruimen ze je zo op.
  Geloof en hoop zijn fantastische zaken in de wereld van bangerikken. Eigenlijk is dit zo slecht nog niet. Hij kent alle inns en outs.


  Maak melding

 2. “Het werd uiteindelijk de president. “We hadden onder (ex-president) Venetiaan al gevraagd om de coördinatie naar een hoger niveau te tillen, omdat we geloven dat een nationale aanpak van het drugsprobleem veel efficiënter, soepeler en daadkrachtiger is. Dat besluit is onder Venetiaan blijven liggen.”

  Blijven liggen onder Venetiaan, zoals alles is blijven liggen onder Venetiaan. Deze zeer zwakke man, heeft niets en nogmaals niets kunnen bewerkstelligen.

  Trouwens van VHP mocht de drugsbestrijding nooit onder vene vallen, deze groep wilde het controleren vandaar dat er van bestrijding nooit iets terecht is gekomen, wat men heeft gedaan is de tegenstaanders uitschakelen om zodoende de drugshandel te reguleren. Voor de VHP is het altijd gewoon handel geweest zoals ze dat met auto’s groente, rijst enz enz doen, geld blijft geld toch.


  Maak melding

 3. Nee, niet die man die in Nederland is veroordeeld wegens drugssmokkel maar hij kan wel een goed advies geven.
  Een goede boswachter is (meestal)tevens stroper geweest (of is dat soms stiekem nog).


  Maak melding

 4. Moeten we dit verhaal nu echt serieus nemen. Er wordt gewoon met “droge” ogen gezegd; “Dat besluit is onder Venetiaan blijven liggen. We hebben bovendien geen samenwerking met de persoon Bouterse, maar met het instituut van het staatshoofd”, aldus Alfaisie.
  Alsof er verschillende presidenten Bouterse zijn in Suriname. Namelijk één die zich wel persoonlijk bemoeit met van alles en nog wat (bijvoorbeeld bij de ministeries dmv zelf ingestelde commissies, maar als het om drugs gaat, dan doet president Bouterse als persoon kennelijk een stapje terug en hoeft hij niet zo nodig vooraan te staan. Zijn kennis en expertise hebben ze dan niet nodig en kunnen ze dan niet gebruiken. Anders is er het risico, dat er iets goed gaat. En zeker op dat terrein moet dat natuurlijk niet gebeuren.

  Beste Alfaisie, veel succes met het oppakken van de drugs criminelen hoor.

  Gr Polderman


  Maak melding

 5. Laat u mij a.u.b eerst heel hard lachen hahahaahahahaaaaaa, en dan reageer ik op wat ik hier lees, een veroordeelde drugs crimineel die de drugsbestrijding gaat trekken in Suriname is toch van de zotte.Suriname zet jou zelf maar voor aap met die notoire leugenaar die zou stommen met sigaretten roken.


  Maak melding

 6. Eindelijk is het zover. Nu kan er eindelijk schot in komen in het coordineren van de drugshandel.En het moet niemand gaan verwonderen als er nog meer rijke drugsbonzen gesignaleerd zullen worden. Papaver, marihuana worden legaal geteeld in drugslaboratoria. Dit is hetzelfde als een vos de acht geven bij de kippen. Hahahahaahha


  Maak melding

 7. Dit is hetzelfde als:
  Een beruchte bankrover het geldtransport laten coodineren en de wacht geven bij de kluis. Hahahahahahahahahahahahahahahahhahaha.
  De drugsmaffia juichen van overwinning en blijdschap. Ze zijn binnen. Open en bloot zullen voor de ogen van velen drugshandel,gebruik en teelt toenemen. Nog meer junks op straat, nog meer drugsgeweld, enog meer smokkel. Want deze regering had gedacht, misdadigers en criminelen te bestrijden en wat zien wij, het is erger geworden. Zelfs baas en zijn junkmarionet kunnen hun misdadige aanhangers niet de baas. Ook zo niet de drugsmisdadigers. Hahahahahahaha..water naar zee dragen.


  Maak melding

 8. Geweldig, zo kan hij zijn eigen transporten veilig stellen en de andere weren. Zo zullen er meer inkomsten gegenereerd worden die zo hopelijk via de nodige witwaspraktijken weer in de staatskas vloeien. Goeie zaak!


  Maak melding

 9. Bouterse is zelf een gebruiker hoe kan hij drugs bestrijden vraag ik mijn zelf af.Hij is veroordeelt in Nederland.Wie geloofd deze man nog.Slapen jullie maar lekker in Suriname.


  Maak melding

 10. Oeps,

  Wat een farce!
  #8,9,11,12
  Mag ik ook mee lachen: whahahahahahaha…

  En vervolgens huilen:
  Stel dat het hem lukt om met drugsgeld zijn luchtkastelen te verwezenlijken.
  Aaiiii, wat een hebie voor de nakomelingen van surimaribo,

  karma is a bitch!


  Maak melding

 11. Ik weet niet of sommige Surinamers zich Jean-Bedel Bokassa nog herinneren de man die zich zelf tot keizer Bokassa heeft benoemd.Ik sommigen al denken van wat heeft het te maken met DDB .Nou hier komt het DDB is van een mulo school leerling naar onderofficier,sportinstructeur, pornoblaadjes verkoper,commandant van het surinaamse leger,adviseur van staat,voorzitter van het Olympisch team. Nu president die zich bezig gaat houden met drugsbestrijding voor iemand met mulo school diploma is dat best wel heel wat.


  Maak melding

 12. Bouterse is zelf drugsbaas en drugsgebruiker hoe kan hij de drugsbestrijding coordineren.

  Ik ben niet verrast maar ik weet zeker dat dit misschien de weg opent om deze topcrimineel op te pakken a la Noriega.

  Het presidentieel paleis wordt een drugsopslag magazijn. Hoe kan een land zover zinken.


  Maak melding

 13. Bouterse je maakt ons land Suriname belachelijk in het buitenland.Als gebruiker hou je de boel in de mailing.Jij en je zoon kunnen niet zonder drugs en dat weet je heel goed.Aan alles komt er een eind en dat weet je ook.


  Maak melding

 14. Afoe Sencie staat op de loonlijst van DDB en de NDP en zijn fam. worden gesponserd met grond en goedere. wiens brood men eet diens taal men spreekt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.