Leden schuwen Surinaams parlement schaamteloos

15

PARAMARIBO, 22 nov – Het wegblijven van vergaderingen van het parlement begint structurele vormen aan te nemen. Leden van de coalitie verschijnen niet op vergaderingen. Dit was ook de aanleiding voor het uitstellen van de behandeling van de wet op het bankwezen. Het was de tweede achtereenvolgende keer.

Er waren te weinig leden van de coalitie aanwezig. Maar liefst veertien van de zes en dertig verschenen niet. Er zijn zes en twintig nodig voor quorum. De oppositie weigerde mee te werken en hield zich afzijdig. “Met zes en dertig zetels moet je in staat zijn ten minste een meerderheid te kunnen brengen om te kunnen vergaderen”, zegt Carl Breeveld (Doe) tegenover de Times of Suriname. Hij vindt dat de coalitie heel wat werk te verzetten heeft.

Het is publiek geheim dat het rommelt binnen de coalitie. President Desiré Bouterse spuide onlangs kritiek op ministers van coalitiepartijen. Hij staat op het punt in te grijpen. Trekjes van vorige regeerperiodes doemen op. Het wel of niet meewerken aan vergaderingen van het parlement lijkt weer ingezet te worden als pressiemiddel. Gilmore Hoefdraad, governor van de Centrale Bank van Suriname, zit te springen om de bankwet. Van de coalitie mag het kennelijk hun tijd duren.

Bekijk ook:


15 REACTIES

 1. En het zijn dezelfde lieden die vinden dat hun parlementaire schadeloosstelling onvoldoende is. Ze staan erop dat ze meerdere nevenfuncties mogen hebben.

  Ongelooflijk.

  Er moet een wet komen die parlementariers die structureel niet op vergaderingen komen, uitsluit. Dit kan echt niet.


  Maak melding

 2. beste mensen.ik heb nota genomen van dit bericht wat zich afspeelt in de assemblee.vind het schandalig wat er allemaal gebeurd.dhr bouterse moet echt ingrijpen hierin.het is toch te gek dat dit gebeurd.donder ze maar op en het zijn de hindoestanen die er zo een potje van maken.heren neem je standpunt en donder ze op .geen van ze deugdallemaal losers stelletje ongeschoolde krachten dat jullie zijn.geen drup respect,gewetenloos,zakkenvullers dat jullie zijn.genade loze beesten,geld maakt niet gelukkig.


  Maak melding

 3. Het is niet anders dn altijd en overal elders. Niet het landsbelang maar partij en/of eigenbelang viert altijd hoogtij.
  Stel je voor dat je je gezamelijk in gaat zetten voor een beleid in het belang van alle inwoners. En dat niet altijd iedereen helemaal tevreden is, das begrijpelijk. Maar heb in ieder geval de intentie om te komen tot een punt dat de gemiddelde inwoner het gevoel heeft dat er aan gewerkt wordt en dat het prima vertoeven is in het land.
  Per slot van rekening krijgt elke politici en ambtenaar geld van zijn inwoners. In feite is het een werkeloosheidsuitkering waar ze een tegenprestatie voor moeten leveren.


  Maak melding

 4. Handleiding!

  Er is een handleiding nodig om volksvertegenwoordigers hun verplichtingen tegenover het volk te doen begrijpen. Zolang dit niet wordt aangepakt zal het ook zo blijven gaan. Men heeft vaak nevenfunkties naast het lidmaatschap van DNA en is dan bezig met elders geld te verdienen.

  Twee keer niet verschijnen, waarschuwen. Drie keer niet verschijnen, dan oprotten!
  Het is een grove schande dat dit nog kan.


  Maak melding

 5. Dit associaal wangedrag der leden verdienen de domme aanhangers van deze marionettenregering. Ze wilden niet luisteren naar wijze raad. Stem niet op wetverachters en onberechte moordenaars en bij verstek veroordeelde drugsbonzen. Kijk maar hoe sinds het aantreden van deze regering normen en waarden worden vertrapt, de liefde is aan het verkillen, er is geen respect voor have en goed van de naaste, noch voor het leven. Wie denken, hopen en geloven dat deze regering met aan het hoofd onberechte mensenrechtenschenders zegen zullen brengen aan land en volk zijn oliedomme stommelingen. Nu al is duidelijk welke vloek ze over hun hoofden heen hebben gebracht. De valse tienden eisende pastoor en co zijn ook debet aan deze ontwikkelingen. Zijn profetie is een grote leugen gebleken.


  Maak melding

 6. baas is geen baas meer van het verleden na de coup/december moorden/avondklok/je doet wat ik zeg..

  nu is het anders.,,ondanks alle macht in handen alle posities in handen en toch net een klein indiaanse-jongen achter zijn ondergeschikten aanlopen..

  betekent,dat hij machteloos is en niks kan doen..

  de vele bloftes zij totaal waardeloos geworden,,

  maar er is hoop.
  ..


  Maak melding

 7. Bij iedere baas wordt ontslagen of jou geld ingehouden als je zonder reden van opgave wegblijft, in Suriname wordt je gewoon doorbetaald en deze mensen noemen zich volksvertegenwoordigers, over voorbeeldfunctie gesproken. en ons maar afvragen waarom de bevolking zich niet houdt aan de regels en wetten in het land. op klaarlichte dag wordt iemand geliquideerd in Suriname zo ver zijn we al.


  Maak melding

 8. Hoe komt de DOE leider aan het idee dat de regering[coalitie]veel werk te verzetten heeft.De coalitie had tot doel bout tot pres te verkiezen.En nu dat gebeurd is,kunnen ze naar harte lust reizen waarheen ze ook zin hebben.Bout doet dat ook.Tijdens het laatste regeer jaar zullen ze zich even buigen over wat ze voor het volk nog kunnen betekenen.Nu is het genieten geblazen.

  Cobie.


  Maak melding

 9. Over het algemeen zijn parlementsleden zakkenvullers en weten niet veel van economie.
  Het zijn domkoppen en het verwonderd mij niet dat ze niet verschijnen tijdens vergaderingen.Waarover moet die gasten het hebben.Het volk heeft gelijk om de kamer op te zoeken .Een besparing van enkele miljoenen per jaar.Ook de president Bouterse heeft geen verstand van economie.Hij heeft verstand van wapens om mensen te doden.


  Maak melding

 10. Bouta kan niet ingrijpen, want wie over het heden oordeelt, moet over een verleden beschikken, en in het verleden deed Bouta exact hetzelfde, hij was degene die wegbleef uit de asemblee omdat hij het een poppenkast vond, wat het overigens ook is,daarin had Bouta wel gelijk in. een en al toneel en nog van een superslechte kwaliteit ook.


  Maak melding

 11. Jammer dat de meeste DNA leden die deel uitmaken van de coalitie eigenlijk alleen op hun plaats zouden zijn als Warung houder, roti of dossie verkoper. Ze snappen totaal niet wat hun taak binnen de regering is, ze overzien hun daden niet en hebben alleen belangstelling voor zaken waarmee ze hun eigen zak zoveel mogelijk kunnen spekken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.