Vier verdachten vrij in moordzaak John Veira

5

PARAMARIBO, 19 nov – Vier van de vijf verdachten in de moordzaak van topambtenaar John Veira, zijn op vrije voeten. De rechter liet de laatste twee vrij wegens gebrek aan bewijs. De eis van het Openbaar Ministerie was maar liefst twaalf jaar celstraf.

Volgens officier van justitie Duncan Nanhoe was bewezen dat de twee betrokken waren. Ze hadden een motorfiets helpen dumpen in een kanaal. Het voertuig zou gebruikt zijn bij de moord. Volgens de rechter is dat nog geen bewijs van moord. Het dumpen is immers op een later tijdstip gebeurd dan dat van de moord. Volgens de rechter is er hooguit sprake van vernietiging van bewijs. Daar kreeg één van de verdachten anderhalf jaar voor.

Dat was precies de tijd dat de man in voorarrest zat. Dus werd hij op vrije voeten gesteld. De laatste verdachte, R.S., is door Nederland uitgeleverd. Hij blijft in voorarrest. Veira, hoofd van de Luchtvaartdienst, is doodgeschoten voor zijn woning in Commewijne. Zijn familie is alles behalve gelukkig met de loop van het strafproces. “Deze rechter heeft hem maar tot anderhalf jaar veroordeeld. Maar het vonnis dat de Here zal uitspreken, zal hij niet ontkomen”, verzuchtte een nabestaande.

Bekijk ook:


5 REACTIES

 1. De rechter heeft hier goed werk geleverd en gedaan wat hij moest en kon doen.

  Het zijn de recherche en de aanklager die een betere zaak hadden moeten aanleveren. Zij hadden dieper moeten graven en meer bewijs over de gebeurtenissen op die donkere dag moeten leveren. Jammer want door deze vrijspraak is niet alleen een kans gemist de schuldigen te straffen maar ook om de volledige waarheid boventafel te krijgen. Wie zat er echter?? dat weten we nog steeds niet.


  Maak melding

 2. Kleine vergrijpen worden zonder pardon afgestraft, daar zijn er altijd bewijzen , maar wanneer de maffia aan het bewind is, en er slachtoffers vallen, zijn die bewijzen zoek of er niet. Misdaad in opdracht van de gekozen maffia loont.


  Maak melding

 3. 4 a 5 maanden voor de NDP verkiezingswinst wordt Suriname opgeschrikt met dit brute moord!!

  Was dit het complot van de toenmalige oppositie om winst te behalen/paniekzaaien als zou het land niet veilig zijn,…

  Tell me


  Maak melding

 4. 25 feb 1980 de dag dat Suriname werd beroofd van zijn normen en waarde,moraal zijn onschuld,democratie en zijn fatsoen.
  8 december 1982, de bekende dec moorden.
  29 november 1986 moiwana.
  Maart 1985 drievoudige moord in rijswijk, in koele bloede werden leden van een pop groep geexecuteerd. in trouw staat er een stuk over deze zaak,Ex legerleider zou ook betrokken zijn bij drievoudige executie in rijswijk nederland Trouw 11-10 1997.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.