Klacht en schadeclaim tegen Surinaamse advocaat

7

PARAMARIBO, 1 nov – De Amerikaanse ondernemer Ronald Arrington heeft een schadeclaim ingediend tegen advocaat Lesley Rodgers. Volgens Arrington, directeur van het in Texas gevestigde Plant Painting & Maintenance Inc., is hij voor de gek gehouden. Arrington wil ruim driehonderdduizend dollar.

Hij voelt zich genomen in een rechtszaak tegen het Surinaamse schoonmaakbedrijf Marizo. De zaak werd in eerste instantie verloren en Rodgers deelde zijn cliënt mee hoger beroep te hebben aangetekend. Arrington kwam er achter dat daar niets van klopte. Hij heeft ook een aanklacht ingediend bij de Orde van Advocaten. “We hebben de klacht ontvangen en deze zaak heeft onze aandacht”, zegt deken van de orde, Stanley Marica, tegenover de Ware Tijd.

De rechtszaak tegen Marizo betrof gezamenlijk schoonmaakwerk voor multinational Esso. Het Amerikaanse bedrijf zegt nog ruim honderd en vijftigduizend dollar tegoed te hebben bij Marizo. “Vijf jaar lang heeft Rodgers mij misleid”, zegt Arrington. De advocaat zou verzuimd hebben belangrijke getuigen op te roepen. Ook getroostte hij zich niet de moeite op zittingen te verschijnen. Arrington verwacht minimaal een schorsing . En geld.

Bekijk ook:


7 REACTIES

 1. Sorry de meeste advocaten, notarissen en rechters in Suriname zijn door en door corrupt. Dit hebben we te danken aan het feit dat VHP dit terreein als zijn eigendom is gaan zien.

  De regering moet zo snel mogelijk zoals ze beloofd heeft dit gaan herstructureren. De PG moet weg, de rechters, advocaten en notarissen moeten gescreend worden en het hooggerechtshof moet snel geinstalleerd worden


  Maak melding

 2. Afu Sencie door jou reactie moet ik opmaken dat je inderdaad halve cent waard bent. natuurlijk is het makeijk om de andere de schuld te geven. Kijk uit in Suriname voor de djoeka”s!!! en jou soorten!!!

  De appel valt niet ver van de stam. Pleeg voor de gijn een onderzoek bij je zichzelf en je bent er!!!


  Maak melding

 3. Slimmerik Wiep-ding, ik heb inderdaad voor de “gijn” een onderzoek bij mezelf gepleegd.

  Zou je dat ook graag bij jezelf willen doen, wedden dat je van schrik nooit meer hier komt reageren.


  Maak melding

 4. #3 Halve cent.

  Helemaal mee eens!
  Ze zijn allemaal corrupt.
  Vervangen; een hoger gerechtshof instellen en eindelijk eens het 8 dec proces afronden.

  Geloof je echt dat deze regering dit probleem zal oppakken? (retorisch)

  Dat blijft er niemand meer over, wat nu……..
  De berechting mag ook bij het Internationale Haagse Gerechtshof, no problema..


  Maak melding

 5. En jij steunt een president die door corruptie en omkoping aan de macht is gekomen.
  Kan je ons vertellen wat voor vragen jij aan jou zelf hebt gesteld bij het plegen van je onderzoek, want als je de verkeerde vragen stelt krijg je de verkeerden antwoorden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.