Nieuwste districtscommissaris Suriname droomt

5

PARAMARIBO, 26 okt – Arunkoemar Ramdhani, de nieuwbakken districtscommissaris van Saramacca start met een droom. Aan het begin van zijn bestuurlijke carrière gloort de visie van een groot productiegebied. Saramacca heeft het zijne bij te dragen.

Een bijdrage aan een nog grotere droom. “Saramacca kan een bijdrage leveren aan de nationale doelstelling om van Suriname de voedselschuur te maken van het Caribisch gebied”, zegt Ramdhani. Het is dan wel tijd voor modernisering. Infrastructuur en productiemethoden moeten beter. Saramacca bevindt zich ook midden in het decentralisatieproces van de overheid. Onder Ramdhani moeten enkele cruciale stappen worden gemaakt.

Bekijk ook:


5 REACTIES

 1. Arunkoemar Ramdhani, districtscommissaris van Saramacca start met een droom. Het is geen droom. Het is een mogelijke werkelijkheid. Suriname kan de voedselschuur worden. niet alleen van het Caribisch gebied maar ook met grote afzetgebieden in en Europa en de USA / Canada. Dat kan met “eigen mensen”. Dus met Surinamers. Geen “moderne slaven inlaag betaalde loondienst”. Maar als kleine, zelfstandige ondernemers die hun krachten bundelen. Ik heb hierover een “private studie gemaakt”: over starten, plantages geschikt maken, kennis, beginnen, groeien, export etc. Elke dag verbaas ik me opnieuw over mogelijkheden die nog niet benut worden. Dat kost inspanning en minder hangmat. Ja, ik woon nog in Nederland.Tot ziens. In Suriname.


  Maak melding

 2. I have a dream that one day Suriname wil be the food supplier of the ……..”Het is dan wel tijd voor modernisering. Infrastructuur en productiemethoden moeten beter”

  Keep on dreaming want het huisvesten van zovele luie donders levert wel het e.e.a. op.

  I have a dream that one day this nation……… I have a dream


  Maak melding

 3. “Saramacca kan een bijdrage leveren aan de nationale doelstelling om van Suriname de voedselschuur te maken van het Caribisch gebied”, zegt Ramdhani.

  Maar, wel voedsel ZONDER landbouw gift! Persoonlijk laat ik Surinaamse groeten al jaren links liggen ! Haal groenten uit mijn eigen (familie) bilogische kwekerij.Met heel veel smaak !(Voor dat ik rara reacties krijg…..ie sa toch…)

  Groet,ram ram,goeda hafies(veel wijsheid)


  Maak melding

 4. “Aan het begin van zijn bestuurlijke carrière gloort de visie van een groot productiegebied.”

  Aan het einde van zijn bestuurlijke carrière
  is de glorieuze visie van een groot productiegebied in een droge sloot terechtgekomen en het is : drei visie geworden.

  Begin eerst minder draagkrachtigen van de bevolking te voeden door een voedelschuur op te zetten als het overblijft..dan kan je kijken om te te exporteren.

  Ik heb gesproken


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.