Audiovisueel werk Suriname moet langer mee

2

PARAMARIBO, 26 okt – Audio- en visueel werk van radio en televisie wordt bijeengebracht en geconserveerd. Dit meldt het Nationaal Archief Suriname, NAS. Collecties van de Stichting Radio-omroep Suriname, de Nationale Voorlichtingsdienst, ATV en STVS krijgen een speciale behandeling. Er is materiaal bij uit de jaren zestig.

Dat is de begintijd van met name de Stichting Radio-omroep Suriname en STVS. Het materiaal wordt verzameld, geconserveerd en gedigitaliseerd. “Het doel is deze collecties in digitale vorm beschikbaar te kunnen stellen ten behoeve van onderzoek, onderwijs en het algemeen publiek. Film, televisie en radio zijn de bakermat van het moderne leven, waarin enkele van de meest onuitwisbare herinneringen van onze tijd worden weergeven.”, meldt het NAS.

Het project valt in het kader van Unesco’s campagne voor ‘archiefbewustzijn.’ “Wie herinnert zich niet de televisie-uitzendingen van de Onafhankelijkheid op 25 november 1975? Of de schrijnende verwoesting van de overstroming in het binnenland in mei 2006, of foto’s van het vroegere leven in Paramaribo en de districten? Audiovisueel materiaal dat naast de eeuwenoude ‘papieren archieven’, ook deel uitmaakt van ons historisch erfgoed.”

Bekijk ook:


2 REACTIES

 1. Een belangrijk feit in de geschiedenis wordt overgeslagen!!! Is dit bewust of onbewust.
  Of is men vergeetachtig geworden na de jaren 80¿¿¿¿
  Zal wel aan het apparatuur van de jaren 60 liggen denk ik? Deze is niet meer te digitaliseren.


  Maak melding

 2. Jammer dat het Nationaal Archief niet meldt wanneer ze eindelijk weer online gaan met hun website. Dat was een hele goede website.
  Hopelijk blijft de politiek hier ver weg vandaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.