Rechtszaak tegen Surinaamse gevangenisbewakers

5

PARAMARIBO, 1 sep – De regering begint een kortgeding tegen de stakende gevangenisbewaarders. Hun vakbond ontving al een deurwaardersbrief. Die volgt op een vruchteloos gesprek met minister Martin Misiedjan van Justitie & Politie. Beide partijen houden vast aan hun standpunten.

De bond wil niet aan het werk zolang er geen ‘eigen leiding’ aanzit bij het gevangeniswezen. Misiedjan vindt dat eerst weer gewerkt moet worden voor een goede onderhandelingssfeer. “Het vertrouwen in de werkgever is helemaal weggevallen, we vertrouwen de werkgever niet meer”, zegt vakbondsleider Gustaaf Gallant tegenover de Ware Tijd. Dat een voormalige politieagent nu de dienst uitmaakt bij het gevangeniswezen is de vakbond een doorn in het oog.

De voorkeur gaat uit naar een persoon uit eigen gelederen. Het zou daarom ook beter zijn een apart korps in te stellen. Nu valt het gevangeniswezen nog onder de vleugels van het Korps Politie Suriname. Gallant wil een radicaal eind aan de ‘stiefmoederlijke behandeling’. Die zou onder meer het personeelsbeleid beïnvloeden. Sinds de aanvang van de staking hebben militairen en politieagenten de bewaking van gevangenissen overgenomen.

Bekijk ook:


5 REACTIES

 1. In de Suriname is alles mogelijk.De regering maakt het land kapot.Bouterse en zijn maatjes zijn niet instaat Suriname tot bloei te brengen.Het zijn allemaal zakkenvullers en domkoppen.Zelfs Brits Guyana doet het beter dan Suriname.Ze kunnen een voorbeeld nemen van ze.


  Maak melding

 2. Hahahahahaahaha. Een omgekeerde wereld. Onberechte mensenrechtenschenders en moordenaars, daar staat deze moordenaarstaat voor, maar gevangbewaarders die opkomen voor hun rechten, daar staat de moordenaars staat niet voor open. Gelukkig voelen de vele ndpers onder de stakenden het nu, ze zijn gepakt door deze moordenaarsregering. Hahahahahhahahaahhaahahhaha. Tjies deng mooi, straks ontsnappen alle misdadigers, en de schuld wordt hun gegeven, inplaats van de domme aanhangers die stemden, leve de misdadigers waarvan men bang is ze te berechten.


  Maak melding

 3. In deze moderne wereld is PA achterhaald.

  Maar daarnaast laat de Rechter geld op tafel leggen dan kunnen zij(PA) eisen.

  10 jaar wachten dan ben je gek je kon toch ander werk (doen)zoeken.
  Maar ezels blijven altijd als baby lummels wachten op papfles…dan mik rechter tjar a papabatra kon……..moni no di….dan pi rechter e go roof.


  Maak melding

 4. Toen deze president in 80 vond dat hij niet gehoord werd in een conflict met zijn werkgever pleegde hij een coup.
  Nu hij zelf president is reageert hij als dispoot.


  Maak melding

 5. het ergste is dat op bepaalde discussie forums men de regels heeft aangescherpt ten gunste van iemand die nooit respect heeft getoond voor de mening van anderen. Je spant een rechtszaak tegen anderen terwijl jij zelf geen respect toon voor de rechtsstaat in suriname . missserdjan hoe worden de rechters in suriname beschermd want je had de politie nodig voor meer veiligheid in het land we weten nu allemaal hoe veilig suriname is geworden na jou aantreden als mini-ster.turkije en spanje zijn landen die ook geregeerd werden door militairen en als ik kijk hoe het in deze landen gaat dan heb ik hoop dat suriname op één dag ook zal afkomen van die criminele bende die nu aan de macht is in het land.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.