Leger bewaakt exploratiekamp West-Suriname

5

PARAMARIBO, 1 sep – Het leger bewaakt sinds enkele dagen het voormalige exploratiekamp van Suralco en Billiton op het Bakhuys gebergte. Een legerdetachement heeft het beheer van het kamp in West-Suriname officieel overgenomen van waarnemend minister van Natuurlijke Hulpbronnen Ramon Abrahams. Dit gebeurde na ondertekening van een overeenkomst met Suralco.

In de overeenkomst wordt alle inventaris overgedragen aan de staat. “We weten nog niet wat het eindplan zal worden”, zegt Abrahams tegenover de Ware Tijd. Over de bestemming van kamp en inventaris moet nog verder worden nagedacht. Billiton zette het kamp op in 2003 om vast te stellen hoeveel bauxiet er in het gebergte zit. Toen de maatschappij zich uit Suriname terugtrok werd alles overgedragen aan Suralco.

Tot de inventaris behoren arbeidersverblijven, onderzoeksruimten en een werkplaats. Ook staan er enkele containers met allerlei materiaal. Suriname mag het nu allemaal hebben. Het beheer kostte Suralco ruim tienduizend dollar per maand. Het bedrijf is meer geïnteresseerd in de bauxietvoorraden in het Zuidoosten van Suriname. “Suriname zal doorgaan zijn bauxietvoorkomens te verwerken. Voor het land is het belangrijk een plaats als Bakhuys te behouden”, zegt Abrahams.

Bekijk ook:


5 REACTIES

 1. Onderhouden!

  Onderhouden van deze inventaris is een van de belangrijkste zaken voor de staat in dit gebied.
  Maar zoals altijd heb ik mijn twijfels. Het zal niemand verwonderen als deze inventaris over een paar maanden overwoekerd is en door de rimboe is opgeslokt. Voorbeelden te over.

  Mocht overwoekering plaats vinden, dan heeft de Surinamer zijn vernietigingskant goed laten zien. Bid met me mee svp.


  Maak melding

 2. Dit is maar het begin, ik heb eerder aangegeven dat deze criminele regering geen enkele structurele oplossing bied voor de problemen waar het land meet zit ze doen aan symptoom bestrijding ze zijn het niet afgeleerd wie niet past in hun straatje wordt op staande voet ontslagen zonder reden. sommigen moeten het in de krant lezen dat zei geen baan meer hebben.
  Surinamers die een boterham verdienen in het binnenland worden als criminelen behandeld terwijl buitenlanders onze natuur mogen vernietigen en vergiftigen. Deze regering bestaat uit aasgieren die heel snel rijk willen worden.Iedere verstandige Surinamer weet dat het leger en deze bende die nu aan de macht zijn niet samen gaat, hun verleden staat ons nog vers in het geheugen.


  Maak melding

 3. Wat moeten we er mee?? Het gaat meer dan 10.000 USD/mnd aan beheer kosten en het wordt weggedragen door 2-benige draagmieren.

  Heeft de regering niets beters te doen??


  Maak melding

 4. goede set om militairen te gebruiken voor het bewaken van surinaamse belangen. wanneer gaan ze nou de uitvoering van de goudconsessies bewaken. zorgen dat mileu afspraken nagekomen worden en indien niet flinke boetes geven. waken over de opgegeven hoeveelheid goud en dus belastingen. nee, dat zal niet gebeuren want ddb en ronni willen niet dat iemand aan hun inkomsten komt. het zal mij verbazen als het abrahams geen prive bestemming heeft voor die inventaris. eigenlijk wel goed dat hij en ddb het leger tij en ontij naar wens kunnen gebruiken


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.