Jaar cel voor ex-directeur Bruynzeel Suriname

25

PARAMARIBO, 19 aug – Patrick Peneux, ex-directeur van Bruynzeel Suriname Houtmaatschappij, BSH, gaat een jaar de bak in. Zware mishandeling, oordeelde de rechter in de zaak rond de gewelddadige dood van een man. “Geef me liever de dood”, riep Peneux kort na de uitspraak.

Peneux was met zijn auto ingereden op de man en had hem ook nog bewerkt met een knuppel. De ‘zwerver’ nam regelmatig materialen weg op de bouwwerf van Peneux. “Hij mag dan een zwerver zijn geweest, het gaat om het leven van een mens en er moet gereageerd worden”, zei de rechter. Wel is rekening gehouden met de emoties van iemand die zich bestolen voelt. Bovendien lijdt hij aan diabetes en een longaandoening.

Ook gaat het om ‘iemand met een hoge maatschappelijke positie’. Om deze laatste reden kon aan de andere kant geen rekening worden met een psychologisch rapport. In het rapport wordt Peneux ontoerekeningsvatbaar verklaard. Volgens de rechter strookt dit niet met de hoge positie. “ik had nooit van mijn leven kunnen dromen dat ik in de cel zou belanden”, verzuchtte Peneux. Ooit vervulde hij een voorname rol bij onderhandelingen over de verkoop van BSH aan het Nederlandse Doorwin BV.

Bekijk ook:


25 REACTIES

 1. Laatst hoorde ik een bekende kunstenaar hebben over het land van Ame. De naam Amazone is ontstaan door dat een Portugese ontdekkingsreiziger meende aan de oevers van deze beroemde rivier vrouwen zonder borsten gezien te hebben. Hierdoor konden zij hun pijlen beter richten. Derhalve deze naam: Amazone is afgeleid van het Griekse woord A dat staat voor: geen, niet, tegen, of zonder. Mazon staat voor borst. En samengetrokken onstond de naam Amazone.

  Mebaryu


  Maak melding

 2. Laatst hoorde ik een bekende kunstenaar het hebben over het land van Ame. Daarmee bedoelde hij Suriname. De naam Suriname is zeer waarschijnlijk ontstaan uit Serename met de hoofdstad Permeriba.Op school hebben we geleerd dat het van een oud Indianenstam de Surinen is afgeleid. Ame lijkt mij eerder een achtervoegsel, in deze. En de naam Amazone is ontstaan door dat een Portugese ontdekkingsreiziger omstreeks 1600 meende aan de oevers van deze beroemde rivier vrouwen zonder borsten gezien te hebben. Hierdoor konden zij hun pijlen beter richten. Derhalve deze naam: Amazone is afgeleid van het Grieksewoord A dat staat voor: geen, niet, tegen, of zonder. Mazon staat voor borst. En samengetrokken onstond de naam Amazone.

  Mebaryu


  Maak melding

 3. emoties moet je hoe dan ook in bedwang kunnen houden,anders ben je nooit geschikt voor je fubctoineren..

  iemand met een voor aan stand functie moet zich zelf kunnen en moeten beheersen..

  in ieder geval veel plecies in santo-boma..,daar kun je al maties ontmoeten..


  Maak melding

 4. Het zijn de feiten en omstandigheden, die simpele mensen als wij maken tot ware satans.

  Onthoudt u in deze ook van elk oordeel , u zou weleens in de bak kunnen belanden.


  Maak melding

 5. Onrecht!

  Onrecht wordt je aangedaan als je bestolen wordt. Onrecht geeft nog geen visa voor je eigen recht halen/plegen.

  Wie het recht in eigen handen neemt zal ook in een dubieus land als Suriname berecht moeten worden, zonder onderscheid des persoons. Een jaar straf voor moedwillig aanrijden, doodknuppelen en mishandelen is in mijn ogen veels te weinig. En dan nog klagen dat hij nooit had gedacht in een cel terecht te komen? Wie denkt hij wel dat hij is? 5 jaar cel en rijbewijs afpakken zal hem leren het nog een keer te doen. Hoge pief in SU wordt in bescherming genomen.
  Weet zeker dat met Doebay hetzelfde zal gebeuren. Top beschermd door de Top.


  Maak melding

 6. Meneer de rechter de president van u land heeft meerdere mensen van het leven beroofd alsof ze niets waren, hij mag de hoogste baan van u land bekleden over moreel verval gesproken.


  Maak melding

 7. Opmerkelijk dat deze persoon met hoge connecties met het mishandelen van een persoon met de dood tot gevolg maar een jaar mag brommen.Reken erop dat hij ook met allerlei priveleges verwend zal worden. Als de zwerver was opgepakt zou deze persoon minimaal drie jaren brommen voor het stelen van stukjes afvalhout om een hut te bouwen..


  Maak melding

 8. Dit is schandalig en ongehoord dat een gewelddadige en wrede moordenaar maar een jaar gevangenisstraf krijgt.Deze man is een gevaarlijke psychopaat die in een TBS inrichting opgesloten dient worden.De Surinaamse samenleving moet voor lange tijd beschermd worden tegen deze gekken. Dit incident moet internationale ruchtbaarheid krijgen.Patrick Pneux was zelf ook een dief toen hij bij Bruynzeel werkte.Hij ging voor de grote buit als hij stal van het bedrijf.Het is een gemene man.

  De man toont geen greintje respect voor het leven van een mens.De zwerver lag zwaar gewond op de grond met gebroken ledematen,inwendige bloedingen en een zware hersenschudding en vervolgens wordt zijn hoofd tot gehakt getimmerd met een honkbal knuppel door de waanzinnige.Ik vind dat het openbaar ministerie in Suriname in beroep moet gaan tegen de uitspraak van de rechter. Desnoods zal tot het Caribische Hof geprocedeerd worden.


  Maak melding

 9. Gaat deze meneer 1jaar in het Academisch Ziekenhuis zijn straf uitzitten??? Volgens mij heeft deze man de tralies van een gevangenis nog niet eens gezien??? Leeft nog steeds in alle vrijheid in het AZ,natuurlijk niet met alle luxe vh leven,maar dan kan hij ook gelijk voelen, hoe het is om arm te zijn. Een hoog maatschappelijke persoon,had deze zwerver ook een baan/onderdak kunnen aanbieden ipv hem dood te slaan.


  Maak melding

 10. Meneer Peneux komt er met een “makkie” van af, een mens doden die in Suriname alleen nog maar levenskansen heeft door te nemen wat niet van hem is.
  Als meneer Peneux nog even met wat (geld)papier knispert loopt hij snel weer buiten te wandelen in de “rechtstaat” Suriname.

  Groet : Linksom.


  Maak melding

 11. Deze meneer verblijft niet in Santa Boma,deze hoogmaatschappelijke persoon verblijft in AZ,met heel veel beveiliging,al maanden.Meestal als je maanden in AZ verblijft,ga je dood.Maar, hij loopt er nog springlevend bij.


  Maak melding

 12. Ik begin steeds meer het vermoeden te krijgen dat het deze man moet zijn(mogelijk een serie moordenaar) die een groot aantal zwervers in Paramaribo op geweldadige wijze om het leven heeft gebracht.Zwervers werden een paar jaren terug onthoofd of in stukjes gehakt door een zwaar gestoorde moordenaar.Nooit heeft men de dader kunnen pakken. Justitie in Suriname moet nu werk gaan maken om deze cold cases op te lossen.In mijn ogen is de grote verdachte de heer Pneux.


  Maak melding

 13. Er is recht gesproken en dat de straf milder is geworden dan algemeen werd verwacht wil nog niet zeggen dat de republiek Suriname geen rechtstaat is .
  Indien men niet content zijn met de uitspraak van een jaar vrijheidbenemende straf ,dan is er nog zoiets als in hoger-beroep gaan .
  Juridisch is dat mogelijk toch , heren moraal-ridders ???
  Waarom halen jullie alles uit het contex ???
  Een onafhankelijke rechter spreekt een vonnis uit en jullie halen de president , regering , rechtstaat etc etc erbij .
  Bovendien , ” door de moordenaar te vermoorden is dat nog geen bewijs dat moorden slecht is ” .
  Laat Suriname los , bekommeren jullie maar om de weggeven belastinggelden aan de Grieken , Spanjaarden , Potugezen en misschien binnenkort de Italianen .

  Republiek Suriname Voorwaarts
  Voorwaarts richting het geluk en overwinning
  SRANAN MI LOBI YU !!!


  Maak melding

 14. @Casandra H

  Ja het is vreselijk wat gebeurt is en het is terecht dat hij daarvoor terecht moest staan. Nu die andere moordenaars nog die hun slachtoffers verminkten.


  Maak melding

 15. @ 7

  Ik ben het volkomen eens met U.De moordenaars krijgen een veel mindere straf, vandaar dat criminaliteit steeds met de dag toeneemt. HOE RECHT IS RECHT.

  Danitia


  Maak melding

 16. Stuur die man onmiddelijk naar huis…..dieven rovers oplichters politieke liegbeesten moet je gewoon knuppelen.
  Want dit soort van mensdieren zijn levensgevaarlijk voor de gemeenschap..LAAT DIE MAN VRIJ.
  Omdat alvast een schurk minderen een dieven schurken killer erbij….LAAT DIE MAN VRIJ !!!!


  Maak melding

 17. Klasse justitie: wat niet in bovenstaand artikel stond, maar wel in de Surinaamse kranten, is dat de rechter ook rekening hield met Peneux zijn intelligentie. Nog nooit heb ik vernomen dat een hoge intelligentie een verzachtende omstandigheid is. Ik zou eerder denken dat een intelligent iemand beter had moeten weten en daarom meer straf verdiend dan een minder intelligent iemand. Madoff*, die duizenden mensen belazerde voor miljoenen dollars verdient volgens deze rechters minder straf dan een kleine oplichter die minder intelligent te werk ging.

  * (“Bernie” Madoff is an American former stock broker, investment advisor, non-executive chairman of the NASDAQ stock market).


  Maak melding

 18. Zo zie maar weer, in Sur. is alles wat God verboden heeft mogelijk als je maar tjakrie hebt en de juiste mensen kent.
  Normaliter wijkt de straf niet veel van de eis van de OM. Zowaar een vorm van klasse justitie die ook zijn weerslag en reflectie zal hebben te Boxel.


  Maak melding

 19. wie van jullie kan zeggen dat hij/zij een ras echte surinamer is? Of zijn jullie stuk voor stuk landverraders? En menen alles van Su te moeten afkraken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.