‘Geen partijfunctie parlementsvoorzitter Suriname’

16

PARAMARIBO, 15 aug – Voor parlementsvoorzitter Jennifer Simons is er geen plaats in het hoofdbestuur van de Nationale Democratische Partij, NDP. Simons is bij de voorverkiezingen niet gekozen als kandidaat voor het hoofdbestuur. President Desiré Bouterse krijgt wel een plek. Er zijn bobo ’s die het prima vinden zo.

“Persoonlijk vind ik dat mevrouw Simons niet in het hoofdbestuur zitting moet nemen”, zegt Gilly van Holt van de afdeling Blauwgrond tegenover de Ware Tijd. Simons zou de beste parlementsvoorzitter tot nog toe zijn en “Haar aandacht mag niet verdeeld worden.” Een partijfunctie zou net het beetje teveel op de vork zijn. Maar zou dat ook niet voor Bouterse moeten gelden? In zijn eerste jaar heeft hij het toch wel aardig druk gehad.

Zo druk zelfs dat hij het parlement nauwelijks bezocht. Zou zo iemand niet ook ontlast moeten worden? De bobo’s denken van niet. “Er is op dit moment geen enkele andere persoon die de grootste politieke partij van Suriname kan leiden dan Bouterse zelf”, aldus Van Holt. Samen met de andere elf afdelingen van Paramaribo zullen nu vijf kandidaten worden voorgedragen. Dat Simons het niet haalde is opmerkelijk. Bij de laatste parlementsverkiezingen kreeg ze na Bouterse de meeste stemmen.

UPDATE:
Simons ontkent met klem te zijn ‘weggestemd’ uit het hoofdbestuur van haar partij, de NDP. “Er is in feite nog geen sprake van een verkiezingssituatie van het hoofdbestuur”, zei ze maandag tegenover ABC Radio.

16 REACTIES

 1. Nog even er is maar 1 Grote Leider/Fuhrer in Suriname die alles bepaalt naar Noord Koreaans model. Scarry.

  ” “Er is op dit moment geen enkele andere persoon die de grootste politieke partij van Suriname kan leiden dan Bouterse zelf”

  I rest my case


  Maak melding

 2. Mag wel waar zijn dat ze tweede is,maar nu maakt ze de spoeling veel te dun.Daarom maar weg promoveren.We kennen gilly toch.Of wordt er een plaats geruimd voor jako?

  Cobie.


  Maak melding

 3. Meneer Gilly van Holt ziet door de bomen het bos niet meer. Ik dacht dat hij verstandiger zou doen om zelfs zitting in het hoofd bestuur te nemen met andere jongeren. If mevr. Jennefer abbeng druk en daarom geen zitting mag nemen, waarom Abrahams en bouterse wel? Zelf Misiekaba mis wang presi in a hoofdbestuur. De president heeft het zo moeilijk om dit land naar stabiele economische en democratische vaarwateren te leiden. Als ik de president aan het begin van zijn voor verkiezing tot preident mag geloven, zou hij niet meer terugkeren in het hoofdbestuur om zijn partij te leiden, dat zou hij over laten aan anderen.

  Menr Jimmy …..mi no kosi….maar er is iets mis …. no tak me lee …anders heeft u veel te bewijzen en te toveren!


  Maak melding

 4. hoe zit het met die ponton in de stuwmeer..

  je weet wel die goud graaft..

  van wie is het uiteindelijk baja..

  wie zijn die macht hebbers op die ponton die met geweren zwaaien,,hebben ze wel een vergunning om een geweer te dragen..

  wie geeft antwoordt….


  Maak melding

 5. Je ziet het maar weer.Een totaal verzwakte schandaalpers probeert met bagger NDP gezagsdragers door het slijk te halen.De keus om mevrouw Simons niet in het bestuur te benoemen heeft zijn gewichtige redenen.Als parlementsvoorzitter kan zij geen twee petten op hebben.Als parlementsvoorzitter moet ze gevrijwaard zijn van partij belangen.Zij is de juiste persoon die een evenwichtige stabiliteit in het democratisch vergaderproces in het parlement kan waarborgen.


  Maak melding

 6. Veels te langzaam gaan de ogen en oren open van parasieten die dit mogelijk hebben gemaakt. Een moordenaar op de troon helpen. Opa Gilly doet zijn hossel. Opa Freitas heeft zich op tijd weten terug te trekken. Ondertussen blaffen de ndphonden en krijsen de ndpkatten. Stree de foe stree didibri na oeng fisimang.


  Maak melding

 7. Rob
  jij raakt zo verstrikt in jou waan dat jij het zelf niet meer weet wat je lult, sorry hoor maar julie van de ndp zijn een stelletje draaikonten.


  Maak melding

 8. Niets mis mee. Integendeel. Een parlementsvoorzitter kan en mag geen andere (extra) functie vervullen. Zij heeft al een fulltime baan.
  Daarnaast kan je discussieren of anderen bijv Bouterse dit wel kunnen/mogen. Dat is echter een andere discussie


  Maak melding

 9. Dat Jenny niet in de partij leiding komt kun je gezien haar functie als voorzitster verdedigen. Het zou discussie kunnen oproepen over dubbelle petten als zij sprekers inde DNA de mondsnoert. Iets wat niet ongewoon is. Kijk maar naar het functioneren van Somo.

  Maar de berichtgeving over deze zaak is weer uiterst vaag. Zie ook:
  http://www.dwtonline.com/website/nieuws.asp?menuid=37&id=93365
  http://www.dwtonline.com/website/nieuws.asp?menuid=37&id=93343

  Jenny zegt dat er nog geen lijst is en Holt zegt van wel. ??? !!!
  Jenny zegt dat er nog niet gestemd is het andere artikel meldt dat er al gestemd is??? !!
  Dat DDB onverenigbare petten heeft in de eigen logica van Holt doets hij af met: “Er is op dit moment geen enkele andere persoon die de “grootste politieke partij van Suriname” kan leiden dan Bouterse zelf. Maar volgens die logica had DDB dit moeten voorzien en had hij dus nooit het presidentschap moeten aanvaarden.
  Opvallend is ook dat de huidige ondervoorzitter, Jules Wijdenbosch, niet meer is voorgedragen??!!
  Maar sluitstuk is dat itt Jenny’s opmerking dat er nog niet gekozen is het andere artikel emldt dat: “De vijf personen die Paramaribo in het hoofdbestuur zullen vertegenwoordigen zijn Desi Bouterse, Dennis Menso, Clary Linger, Rabindre Parmessar en Ramon Abrahams”
  Ramon Abrahams zat in de Nat. Mil Raad en was toen ultra-links
  Rabindre Parmessar verdacht van fraude in de tijd dat hij voor het ziekenhuis werkte en bleek in 2005 dat hij al 15 jaar vergeten was dat hij beloofd had zijn NL paspoort in te leveren.
  Clary Linger. Kleurloze dame die waarschijnlijk een secretaressebaan ambieert, die praten ook alles goed van hun baas vanuit een tekort aan kennis en overvloed aan volgzame affectie.
  Dennis Menso m.i. geen inhoudelijk geen hoogvlieger. Meer geschikt voor popy jopy tories en hoogspringen als de baas het opdraagt.
  Desi Bouterse wel die behoeft geen toelichting.

  Kortom een bestuur waarmee de NDP voortvarend haar eigen graf gaat graven.


  Maak melding

 10. Ik wens voor Misiekaba en Simons dat ze de gebruikelijke NDP behandeling krijgen. Ik wens ze daarmee het beste toe en vooral NDPers moeten niet het tegendeel komen beweren, in hun ogen doet deze partij immers nooit iets dat niet correct is.


  Maak melding

 11. Was niet deze zelf Bouterse die van mening was dat dat vene geen partij voorzitter van de NPS kon zijn en president. Weten jullie dat nog ?
  DDB zal geen probleem hebben met die dubbele functie want hij verschijnt toch niet in het parlement.DDB is een onbetrouwbaar figuur.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.