Geen opdracht voor Ballast Nedam in Suriname

18

De opdracht die Ballast Nedam dacht binnengehaald te hebben voor het ontwerp en de bouw van de Carolinabrug over de Surinamerivier is ingetrokken. De opdracht had een waarde van 32 miljoen euro. Dat werd maandag bekend via diverse Nederlandse media. Het ministerie van openbare werken van Suriname meldt dat er onrust is ontstaan over de hoogte van de bouwsom, waarover in het Surinaamse parlement tijdens de laatst gehouden begrotingsbehandelingen vragen zijn gesteld.

‘Ter verdere bevordering en stimulering van het transparante beleid welke de regering Bouterse/Ameerali voorstaat’ is daarom besloten het contract met Ballast Nedam te beëindigen en een internationale tenderprocedure uit te schrijven, aldus het ministerie op haar website. Met Ballast Nedam wordt contact gezocht voor een ‘voor beide partijen correcte afwikkeling’ van het contract. Een woordvoerder van het ministerie meldt desgevraagd dat het nog niet bekend is welke financiële consequenties het opzeggen van het contract heeft.

Ballast Nedam, dat de opdracht op 11 juli van dit jaar aankondigde, zegt eveneens nog niets over de financiële afwikkeling te kunnen zeggen. Ook op de vraag of het bedrijf zal meedingen naar de openbare aanbesteding wil een woordvoerder niet vooruitlopen.
(Bron: Nu.NL)

Bekijk ook:


18 REACTIES

 1. Oh My God. Dat gaat ze zeker een paar miljoen kosten. Eerst een contract tekeken en dan intrekken. Stelletje amateurs. Smijten met andermans geld.

  Het zal me niet verwonderen als het bedrag gemoeid met de nieuwe aanbesteding en de afkoopsom, samen meer is dan € 32 miljoen.


  Maak melding

 2. Het intrekken heeft te maken met het feit dat Ballast Nedam niet bereid is om smeergeld te betalen. Dit is nl de richtlijnen binnen Balast Nedam dat nimmer smeergeld wordt betaald. Met het uitschrijven van een tender wil het team dat de tender zal uitschrijven (waaronder dus een familielid van Bouterse zelf) alsnog proberen om het smeergeld binnen te halen.


  Maak melding

 3. Bovenstaand artikel spreekt van het contract beeindigen. Er is dus al sprake van een contract. Hopelijk is er ook een clausule opgenomen waardoor Suriname hier onderuit kan.
  Overigens ook Ballast Nedam is van mening dat er een contract is (getekend)
  Lees onderstaand artikel van de officiele website van Ballast Nedam.
  15 augustus 2011 – Suriname wil contract Carolinabrug beëindigen. Het ministerie van Openbare Werken van Suriname heeft bericht het contract met Ballast Nedam voor het ontwerp en de bouw van de Carolinabrug over de Surinamerivier te willen beëindigen en over een correcte afwikkeling hiervan in overleg met Ballast Nedam te willen treden. Ballast Nedam heeft op 11 juli jl. de ondertekening van het contract bekend gemaakt.
  Ballast Nedam heeft een leidende positie in de bouw en infrastructuur. De onderneming is met (integrale) projecten voor bedrijven, overheden en woonconsumenten vooral in Nederland actief op de gebieden van mobiliteit, wonen, werken, recreatie en energie. Internationaal is Ballast Nedam actief in een aantal expertisegebieden. Ballast Nedam levert project-, proces- en contractmanagement in de fasen ontwikkeling, realisatie en beheer. Daarnaast levert de onderneming specialistische kennis en (deel)producten. Ballast Nedam is genoteerd aan de NYSE Euronext-beurs in Amsterdam. Het aandeel is opgenomen in de Amsterdam Small Cap Index. Voor meer informatie kijk op http://www.ballast-nedam.nl.


  Maak melding

 4. Voorspel!

  Voorspel hoort bij sex. Maar voorspel hoort ook bij contracten ondertekenen. Dat lekkere voorspel heet ook onderhandelen. En net zoals sex bij volwassenen hoort, hoor onderhandelen ook door volwassenen te worden gedaan.

  Maar deze onvolwassen regering verward het voorspel bij sex met dat van onderhandelen.
  De vele Lulletjes Rozenwater in de regering hebben geen kaas gegeten van zaken doen.
  Wordt hij niet hard, dan zeg je sorry! Kost je niks! Maar bij zaken doen moet je betalen als je faalt. Sukkels!


  Maak melding

 5. Goedkoop is duurkoop, kwaliteitsgarantie en continuiteit is wat anders dan mi kan mek na brokie en er is geen garantie noch verhaal mogelijkheid. Bij Ballast Nedam is hiervan wel sprake. Stelletje domme napraters


  Maak melding

 6. Als een contract wordt beeindigd, is er dus een contract.Lijkt me geen slimme zet van de regering. Dat gaat veel geld kosten. IK denk dat Ballast Nedam weigerde om smeergeld te betalen………


  Maak melding

 7. Voor minder dan de helft van de door Ballast Nedam gevraagde bouwkosten, bouwt iedere chinese of indiaase aannemer beide bruggen. Suriname moet geen zaken meer doen met een land, dat ons alleen maar verkracht en aanrandt op schiphol en met hun bedrijven die door de eeuwen heen met slavernij, moord, onderdrukking en bezetting (noemen ze heel mooi kolonialisme) groot zijn geworden.


  Maak melding

 8. Hi,hi, hi, wie legt mij het fijne uit, over deze torie ? Er werd vorig jaar met veel bombarie de komst van deze brug aangekongigd. Die komt er nu niet meer en Sme zal Ballast-Nedam toch een hoop moeten betalen ,vanwege contract breuk.Geld dat Sme niet heeft. Wordt vervolgd.


  Maak melding

 9. @ Mr. Zuidoost

  Die chinese of indiaase aannemers doen het bouwen inderdaad voor minder dan de helft. Maar via een omweg komen ze die andere helft of meer halen.

  Bij Ballast Nedam wordt je genaaid en zeg je achteraf dat ze je genaaid hebben.
  Bij die chinese of indiaase aannemers wordt je erbij gekust zodat het niet voelt alsof je genaaid bent. Maar na verloop van tijd zit jij met de problemen.


  Maak melding

 10. Laat lekker de Chinezen die brug bouwen. Dat wordt dan net zoiets als de Ma Retraite mall die allerlei constructiefouten bevat en hierdoor levensgevaarlijk is. Pas als de ramp is gebeurd begint het geklaag.


  Maak melding

 11. @ die zuidoost,
  weer zo een achterlijk reactie van een complex neger op nummer 8.Jou president komt tot inkeer nu jij nog met jou minderwaardigheidscomplex.


  Maak melding

 12. Ik vind het dom van Bouterse maar misschien is zijn besluit achteraf wel slim.
  De publieke opinie is tegen Balast Nedam.
  Ze hebben altijd goed werk in Suriname geleverd.
  Ze hebben de rotzooi van Surinaamse aannemers opgeruimd en zouden dat bij Carolina weer moeten doen.
  Ze staan garant voor hun werk.
  Ze geven geen geld onder tafel.
  China en India doen dat overal.
  Laat hun een brug bouwen dan kan Balast het over 10 jaar dunnetjes overdoen.


  Maak melding

 13. Beste mr Zuidoost,

  Suriname moet vooral zaken doen met een land als China dat de dood van miljoen landgenoten op zijn geweten ( Culturele revolutie) heeft en Tibet bezet houd en de bevolking daar op een vreselijke wijze onderdrukt.

  Je bent lekker konsekwent….

  Maar dat zijn we hier wel van je gewend met je zinloze retoriek over slavernij, moord, onderdrukking en bezetting.


  Maak melding

 14. @Henk Molenaar: Heel typerend voor de Nederlander om retoriek over de slavernij onzin te noemen. Het boed van onze voorouders stromen nog stteds door de grachten van o,a. Amsterdam. We weten intussen hoe jullie uit alle macht proberen die wandaden tegen de mens weg te stoppen, waar menig land het voorbeeld al heeft gegeven van hoe het HOORT! Engeland, Amerika, Australie e.a. hebben ERKENT dat hun voorouders misdaden hebben gepleegd door dood en verderf te zaaien onder de uit Afrika geroofde MENSEN, die toen werden gedegradeerd tot negers. Zij hebben OFFICIEEL EN TEN OVERSTAAND VAN DE HELE WERELD SPIJT BETUIGD en GENOEGDOENIBG beloofd. Nederland echter blijft de zaak ontkennen en bagatelliseren. Daarvoor worden de z.g. geleerden als G. Oostindie ingezet en wordt de jeugd gevoed met leugens over die periode of wordt die tijd zelfs doodgezwegen. Het maakt geen deel uit van de Nederlandse geschiedenis. Terwijl er wel lichaamsdelen van zwarte mensen hier in musea op sterk water staan en het hoofd van een Afrikaanse koning als trofee in een museum tentoon gesteld is. Er wordt gestreefd naar de VOC-mentaliteit, de mentaliteit van zeerovers en moordenaars. Henk Molenaar laat je scholen, dan lul je wel anders!


  Maak melding

 15. Ha Ha China
  Tussen 1959 en 1961 stierven 45 miljoen mensen door honger als gevolg van de Grote Mussencampagne en de collectivisatie van het boerenleven en de leveringen van voedsel aan de Sovjet-Unie.
  Ha Ha China
  Het is nu bijna 50 jaar geleden dat China Tibet inpikte. Sinds die tijd zijn meer dan 1.200.000 Tibetanen gedood als direkt gevolg van deze aktie. Meer dan 6000 kloosters zijn vernield, 80% van Tibets bossen zijn gerooid voor timmerhout voor de Chinese regering. Monniken en nonnen zitten onschuldig in gevangenissen en worden gemarteld
  Ha Ha China.
  De vrienden van Suriname.


  Maak melding

 16. Beste Robert en Henk Molenaar, jullie denken dat Nederlanders of Nederlandse bedrijven niet bereid zijn om smeergeld te betalen? Wel, vele zijn wel bereid dat te doen om het zakendoen te vergemakkelijken, hoewel Prins Bernhard feitelijk een Duitser was, had hij natuurlijk gezien zijn positie in Nederland een Nederlands paspoort, weet je nog dat hij geld aannam van een Franse vliegtuigbouwer (Dassault dacht ik), terwijl hij het helemaal niet nodig had? Als hij wel bereid was het aan te nemen, waarom denken jullie dat (alle) Nederlanders zo eerlijk zijn als jullie suggereren? Als dat zo was dan hadden we in Nederland nooit een bouwfraude schandaal gehad.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.