Surinaamse padvinders op World Scout Jamboree 2011

0

PARAMARIBO/RINKABY, 8 aug – Vierenvijftig padvinders uit Suriname hebben zich bijna twee weken lang laten zien als vrolijke deelnemers aan de 22e World Scout Jamboree in Rinkaby (Zweden). Deze Jamboree met meer dan 39.000 deelnemende padvinders werd gehouden van 27 juli tot en met 8 augustus 2011.

Het kamp was verdeeld in vier steden; zomer, herfst, winter en lente. Elke stad had zijn eigen centrum, internet cafés en informatie centra. De Surinaamse Honorair Consul in Zweden Mavis Faverey-Schmidt ontmoette vrolijke padvinders in hun ‘zomerstad’ en zei o.a. dat het een verrassing was om zovele deelnemers uit Suriname te zien. “Het is verbazingwekkend dat de padvinders op deze manier Suriname wereldwijd bekendmaken” aldus Faverey-Schmidt.

De leiders, Joseph van Dillenburg, Wim A.C. Pooters en Wilgo Koster, vertelden o.a. dat de Surinaamse receptie ter plaatse eindigde in vrolijk muziek en dans samen met de gasten. De jongelui hebben vele gezellige uren doorgebracht met padvinders van andere landen, ondanks het regenachtige weer in de loop van de week. Vriendschappen zijn verbonden met andere padvindersgroepen van de hele wereld, ongeacht de religieuze verschillen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.