Surinaams staatshoofd naar Peru

16

PARAMARIBO, 28 jul – President Desiré Bouterse is naar Peru vetrokken. Hij woont er de viering bij van honderd en negentig jaar staatkundige onafhankelijkheid. Naar verwachting komt er in Lima ook een top over de Zuid-Amerikaanse unie, Unasur. Bouterse hoopt in de marge functionarissen te ontmoeten van multinational New Mont “om wat zaken verder te bespreken.” Minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken maakt deel uit van de presidentiële delegatie.

16 REACTIES

 1. Speld!

  Ik ga naar een grote stad of voetbalstadion en probeer daar iemand te vinden die met me over goud wil praten. Ik ga dus zoeken naar een speld in een hooiberg.
  Wat gaat ons dit weer allemaal kosten?


  Maak melding

 2. Als die staatshoofd geen drugs maar mee neemt naar Peru.Hij is toch een gebruiker.Die waarnemend ambassadeur in den heeft al een drugspand gehuurd in den haag.Nu lopen ze te protesteren om de politie inval in die woning.


  Maak melding

 3. Een staatshoofd hoopt functionarissen te spreken? Het maken van afspraken en deze laten vastleggen door je secretaris/secreatresse is wat bij het midden- en hoog kader plaatsvind.


  Maak melding

 4. De cocateelt zal nader bekeken en bestudeerd worden als export gewas. moet niemand verbazen als de theocratie een feit mocht worden, ook coca zal worden geteeld in dit land. Leve de drugsbonzen en moordenaars.


  Maak melding

 5. jammer voor het tjé potié stem vee,die op allerlei manieren verlazerd wordt en krepeert in surbo..

  ze worden bij elke verkiezing bedonderd en nu helemaal,moesje is in tussen over de zeventig jaar geworden heeft haar hele leven gepienaard en nu bijna bij het einde van haar latijn blijft ze hunkeren naar wat welvaart,luxe die niet komt..

  die a.o.v. in ookal waardeloos ondanks alle verhogingen..

  bij volgende verkiezing beter uitkijken..


  Maak melding

 6. Hallo allemaal: zijn julie SRANANG MANGS:
  altijd oordelen no:1 julie zitten allemaal in europa e jang tatta. een echte Surinamer
  praat niet zo over zijn land,neem een voorbeeld aan die marokkanen,turken, maar ja….voorbeeld kwakoe.begin te bundelen in tatta,dan over SURINAME te kletsen…het is nooit goed ..oe moes sjing neppe suris…
  wordt vervolgd: deel 1


  Maak melding

 7. Enige tijd geleden waren we het met zijn allen over eens dat Bouterse als president qua reizen niet verder zou kunnen gaan dan zijn vakantie oord in de binnenlanden van Suriname. Wat schets onze verbazing nu dat
  Bouterse eigenlijk overal welkom is.
  Guyana, Barbados, Brazilie, cuba, peru etc….
  ja zelfs in Amerika.

  Waarschijnlijk heeft Nederland te weinig invloed in de wereld om iemand die veroordeeld is voor drugshandel in de boeien te laten slaan.
  Zoals het er nu naar uitziet zal het tijdens de regeerperiode van Bouterse ook niet meer gebeuren want je hoort geen enkel land meer daarover. Ondertussen kan Bouterse vrolijk de wereld rond reizen zonder enige beletsel. Nederland heeft ons zwaar in de kou laten staan. Wat teleurstellend allemaal.

  Marcel,

  waarschijnlijk was die moesje die je bedoelt vroeger te lui om haar school af te maken en om een goeie baan te vinden en pensioen op te bouwen. Mijn grootmoeder heeft wel haar school afgemaakt en daardoor een goeie baan kunnen vinden. Nu heeft zij weliswaar geen vetpot maar zij kan er redelijk van leven in Suriname. Je hoeft niet in welvaart en luxe te leven om gelukkig te zijn.
  Mensen in Afrika hebben op dit moment zelf geen beker water om te drinken en van aov hebben ze nimmer gehoord. Dat is pure armoede. Laat die moesje die jij bedoelt een weekje tussen deze arme sloebers in afrika gaan leven dan denk ik dat ze blij zal zijn om terug te zijn in Suriname met haar
  375,- srd aan aov.
  Leef je in armoede wanneer je geen luxe artikelen zoals een televisie of een mobiel
  kan veroorloven?
  Waar hebben we het over!


  Maak melding

 8. Aardappel!

  De aardappel die nu door Hollandse boeren bij miljoenen tonnen wordt geexporteerd komt oorspronkelijk uit Peru.
  Suriname en Peru importeren nu aardappel uit Europa. Let op! Binnenkort gaat Peru aardappelen exporteren met een hoge coke-gehalte. Wit Goud heet het in de onderwereld.

  Dit soort kostbare reizen leveren ons volk niets op. Grootheidswaanzin en oneerlijke luxe behandeling op staatskosten. Wie voor de gek wil worden gehouden moet vooral in deze reizen geloven. Petat!


  Maak melding

 9. @ nummer 10
  typisch een kortzichtige NDP reactie op nummer 10, vertel het hele verhaal dan ben jij eerlijk en niet de de halve waarheid vertellen want ook wij die hier onze reactie plaatsen weten hoe het international aan toe gaat Bouterse als president kies de landen uit waar hij niet in problemen komt als hij zo vrij mag gaan en staan waar hij wil zoals jij dat beweer laat hij dan met vakantie gaan naar Amerika of naar een land binnen Europa dan zullen wij zien wat er gaat gebeuren.leest de internationale regels goed of beter voordat jij die ndp nonsense hier schrijft.chavez is de grootste vijand van Amerika toch mag hij de VN toespreken zelfde geld voor de Iraanse president.sterker nog als er een internationale conferentie voor president in Nederland wordt gehouden en bouterse behoord tot de uitgenodigde is nederland verplicht heb een visum te verschaffen voor bepaalde tijd.@ rico jij bent laffe en onwetende surinamer ik lees ook de kranten en ik volg ook het nieuws. ook de marrokanen zijn het zat van die autoritaire regime in hun land wat voor voorbeeld moeten wij nemen aan die marrokanen en turken ? vertel mij dat? Turkije heeft ook zijn militaire dictatuur achter de rug weet jij hoeveel generaals de bak in zijn gesmeten voor mensenrechten schending weet jij hoe zwaar de marrokanen het hadden onder het regime van de vader van de huidige koning.


  Maak melding

 10. Big up Rico,

  Er zijn maar weinig echte Surinamers in Europa, men is tijdens de moeilijke periodes niet thuis geweest en geeft op afstand makkelijk kritiek, bezeffende dat hun invloed in Europa maar een illusie is. Wij steunen onze staatshoofd tot het moment van verkiezingen dan pas zullen wij evalueren.

  grtn,

  De Surinamer. (met geloof in eigen kunnen).


  Maak melding

 11. DDB loopt bewust dit soort feestjes af. Hij weet dat hij dan niet gewijgerd kan worden als president en dat hij diplomatieke immuniteit geniet.
  Naar de achterban kan hij dan net doen alsof hij overal welkom is, maar we heriineren ons nog heel goed dat Brazilie zo slim was haar eigen vliegtuig te sturen. Ze kennen de familie Bouterse maar al te goed, mn Dino.


  Maak melding

 12. Volgens mij heeft de NDp aanhang bewust Kwakoe dit jaar omzeep geholpen. Stel je eens voor dat Kwakoe was doorgegaan. Dan zou toch iedereen verwachten dat DDB het festival met een bezoekje vereerde. En dan….. ja we weten wel wat dan gebeurt als DDB zonder zijn diplomatieke status in Zuis Oost rondloopt met het politiebureau er naast. 😉

  Hopelijk gaat kwakoe volgendjaar weer gewoon door. Zou ook beter zijn vooor SME. 😉


  Maak melding

 13. ja hoor geloof in eigen kunnen roepen tegen die domme massa en je laten opereren in CUBA , geloven in eigen kunnen en jou gezond laten verklaren door artsen in Cuba.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.