Verkeer Suriname en Frans Guyana onder de loep

12

PARAMARIBO, 23 jul – Het verkeer tussen Suriname en Frans Guyana heeft extra aandacht deze dagen. De Fransen willen niets liever dan nauwer samenwerken. Havenfaciliteiten en het personen- en goederenverkeer hebben de meeste aandacht. Dit bleek tijdens het bezoek van een Franse delegatie.

Vertegenwoordigers van onder meer de Frans Guyanese Kamer van Handel & Industrie willen vooral betere samenwerking op het gebied van de scheepvaart. Dit werd kenbaar gemaakt tijdens een bezoek aan minister Falisie Pinas van Transport Communicatie & Toerisme, TCT. De Fransen toonden eerder al interesse in de haven van Paramaribo. Die kan eventueel gebruikt worden voor doorvoer naar de oosterburen.

Suriname heeft plannen voor de aanleg van een brug over de Marowijnerivier, die de grens vormt tussen beide landen. Ook is aangekondigd dat het visumbeleid voor Fransen soepeler wordt. Jaarlijks bezoeken duizenden buren Suriname, voornamelijk voor het goedkoop inslaan van schoolspullen. Dat is ook dit keer weer kenbaar gemaakt. Pinas vroeg ook aandacht voor de problemen die Surinaamse toeristenbussen ondervinden in Frans Guyan, waar EU-regels gelden.

12 REACTIES

 1. hahahahahah, Suriname bevindt zich in een lift, ai me gado. Suriname bevindt zich in een luchtballon die elk moment uit elkaar kan spatten dit lijk mij een iets beter formulering voor de gang van zaken in het land, een land die in achter kamertjes en commissie dit en commissie dat wordt geregeerd.
  Het grappige aan al deze commissies is dat zei moeten doen wat hun is opgedragen dus een commissie op bevel. Een commissie moet onafhankelijk hun werk kunnen doen zonder bemoeienis van de opdracht gever.


  Maak melding

 2. De ontwikkeling kan pas ter hand worden genomen als Marowijne bevrijd wordt van de criminele elementen. De Fransen zullen wel gek zijn te investeren in een onveilig Suriname.


  Maak melding

 3. 1@ paraman,woh….jij ziet het pas helder man !Jij hebt mijn ogen geopend.Dank er voor.In welk jaar tal kunnen wij naar jou welvarend Suriname????? Kun je mij dat ook vertellen ? Kan ik mij alvast voorbereiden.

  Groet,(veel wijsheid)


  Maak melding

 4. @wikileaks, je kraamt van alles uit zonder te weten wat een commissie inhoudt. De president stelt geen onderzoekscommissies in die onafhankelijk onderzoek moeten uitvoeren. De president heeft tot nu toe, werk commissies ingesteld. Dit zijn kleinere groepen met mensen uit verschillende disciplines/werkvelden om slagvaardiger en effectiever een advies kunnen uitbrengen. Bij een werk commissie is een duidelijke opdrachtformulering van de president noodzakelijk. Anders kan onmogelijk een gedegen advies worden gegeven door de commissie. Maar ik snap dat dit een beetje jouw pet te boven gaat. je kan het gewoon niet snappen. Of te negatief bent gefocust op DDB. wikileaks ga een beetje werken en vermoei ons niet met jou doemdenkbeelden.


  Maak melding

 5. Wikishit,
  Begin alvast te kijken wat zich op nog geen steenworp afstand van jou voltrekt, nabij Oslo! De zokenaamde beschaafde wereld.

  Begin nati yu barba. Eeuwige zeurpiet.


  Maak melding

 6. Of Suriname in de lift is of niet, dat laat ik in het midden. Wat ik me afvraag is: hoe zal men het probleem van linksverkeer versus rechtsverkeer oplossen. Nu hebben we niet zo’n intensief verkeer tussen beide landen, dat zal veranderen als er een brug komt over de Marowijne rivier. Zou Suriname, als een van de weinige landen op het Zuid Amerikaanse vasteland, er niet goed aan doen nu, met zo’n kleine bevolking, op korte termijn over te stappen op rechtsverkeer? Hoe langer we wachten, hoe duurder en moeilijker de overstap zal zijn, ook zal het aantal te verwachten ongelukken groter zijn als we de overstap niet doen en langer wachten.


  Maak melding

 7. @suiker

  Werkcommissie klinkt leuk maar ze praten alleen maar en het werk gebeurt nooit. Gewoon zakkenvullers onder een ander label: oude verzuurde koppijn wijn in nieuwe flessen.


  Maak melding

 8. Henki,
  Maak je niet druk! Wij rijden sinds jaar en dag naar Cayenne evenals de Fransen naar Paramaribo visa versa. Wat is jou probleem.


  Maak melding

 9. suiker,
  Het zijn allemaal loyalisten die hij aan een baan helpt, praat groepen die geen moer doen want als je kijkt naar al de zogenaamde commissies die jou president heeft ingesteld is er geen één waarvan je zegt kijk die heeft goed werk geleverd ze maken allemaal de problemen van kwaad tot erger. Suiker kom met voorbeelden om te bewijzen hoe goed die dure praat groepen zijn.@ paramanpinto je kan een voorbeeld nemen hoe humane en beschaafde mensen omgaan met deze tragedie.De media de samenleving iedereen is in diepe rouw gedompeld men rouwt samen om zo deze groot verdriet te kunnen verwerken.Parapinto in jou beschaafde wereld wordt een massamoordenaar van onschuldige en weerloze burgers tot president gekozen, in jou beschaafde wereld mochten de de nabestaanden niet rouwen dat was verboden door de man die nu jou president is.in jou beschaafde wereld parapinto werden de slachtoffers van 8 dec 1982 als vuilnis zakken in de achterbak van een auto afgeleverd in het academisch ziekenhuis te paramaribo.parapinto synoniem Scatophaga Stercoraria.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.