Suriname moet het zijne weten te doen met ICT

3

PARAMARIBO, 12 jul – Suriname zal moeten laveren tussen de uitdagingen van ICT. Dit zegt parlementsvoorzitter Jenny Simons. De voordelen zijn veel en het komt eigenlijk op de samenleving af. Vooral kinderen moeten extra in bescherming genomen worden.

Die zijn een kwetsbare groep midden in de supersnelle ontwikkelingen om hen heen. “Het is goed kinderen te voorzien van laptops, maar het mag niet gebeuren zonder goed beleid”, zei Simons in het parlement. Beleid dat oog heeft voor de risico’s rond het omgaan met technologie. ICT moet kunnen passen binnen het onderwijs. De ware uitdaging wordt dan ook de twee grootheden op elkaar af te stemmen.

Dat zal sowieso moeten gebeuren. “Want willen of niet, we zitten er middenin”, aldus Simons. Overigens zal het correct gebruik thuis moeten beginnen. Nogal wat leden van het parlement hebben de gewoonte hun mobieltje in te duiken tijdens vergaderingen. “Velen aan beide kanten weten dat ik regelmatig de aandacht vraag voor gebruik van ICT in de zaal.”

Bekijk ook:


3 REACTIES

 1. Suriname zal op den duur het ICT gebruik omarmen. Natuurlijk dienen jonge kinderen beleiding te krijgen met het oog op misleiding door lieden mat valse bedoelingen. Maar over het algemeen kleven meer voordelen dan nadelen aan het gebruik van ICT. Indien Suriname ook de vruchten wil plukken zal het onderwijsniveau omhoog moeten worden gebracht.


  Maak melding

 2. De jeugd begeleiden om op een laptop te werken???

  Na 2 weken vertellen de jongeren aan de begeleider wat en hoe hij met zijn laptop kan en moet werken. 😉

  Lijkt meer op een drogreden om straks de reden voor het uitblijven van de laptops bij te weinig begeleiders te leggen.


  Maak melding

 3. Jenny Simons en ITC en PC komt mij bekend voor deze mevrouw had in de jaren van de militaire dictatuur in suriname ook zo een bedrijf opgezet die om heel duistere redenen naar de klote is geholpen en weg waren al die staats investeringen. of verdwenen in de zakken van meneer en mevrouw simons.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.