Aanzwellen ambtenarenbestand Suriname gaat door

31

PARAMARIBO, 8 jul – Het ‘waterhoofd’ waar ook de huidige machthebbers het ambtenarenbestand mee beduiden, blijft zwellen. In nog geen jaar sinds het aantreden van de regering Bouterse zijn maar liefst ruim tweeduizend krachten aangetrokken. Het kan onmogelijk uitsluitend om hoger kader gaan.

Suriname beschikt eenvoudigweg niet over zulke aantallen. Volgens minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken gaat het inderdaad om merendeels lager geschoold personeel. De oppositie vindt het maar merkwaardig. Mahinder Jogi (Nieuw Front/VHP) wil weten of dit de reden was voor het afvoeren van ongeveer net zoveel nieuwbakken ambtenaren. Die had de vorige regering aangetrokken.

Het heette dat er orde op zaken gesteld moest worden. De nieuwe ambtenaren waren overtollig. Hun voorlopige dienstbetrekking is daarom niet omgezet in een permanente. Vicepresident Robert Ameerali klaagde eerder dat het beloven van een overheidsbaan troef lijkt tijdens de verkiezingen. Eenmaal aan de bak, bewegen coalitiepartners hemel en aarde om hun belofte na te komen.

Bekijk ook:


31 REACTIES

 1. Nogmaals, Ndp-losers forever!!!

  Nog een voorbeeld van het wanbeleid van deze “superregering”.
  De bakroe (het waterhoofd)blijft maar groeien!
  Volgens eerdere berichtgeving ging het om drieduizend spook ambtenaren?

  En maar een grote bek geven over het fiso2-beleid, nu blijkt dat ze zelfs fiso-vreters
  zijn geworden.
  Dagelijks zitten ze op wkn, bang om hun fiso-broodje kwijt te raken.

  Have a heart, je gaat toch niet terug om ambtenaartje te spelen, doe iets nuttigs
  voor je land.
  Tenzij je geen ander kunstje weet te verzinnen;
  “Volgens minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken gaat het inderdaad om merendeels lager geschoold personeel”.


  Maak melding

 2. Familie!

  Ik zou iedereen een baan bij de overheid geven als ik regeerder was. Dan was ik zeker van mijn herverkiezing voor de volgende periodes.
  Suriname heeft genoeg plaats bij de overheid voor alle inwoners waardoor ambtenaren als een hele grote familie kunnen leven.

  Waarom zou ik me druk maken om zo’n log apparaat? Dat Politiek regelt is al heel lang bekend.


  Maak melding

 3. Wat een geseur met Mahinder Jogi van VHP.
  Toen zij aan de macht waren hebbe zij gegete.
  Nu zijn wij aan de beurt.
  Zo gaat dat.
  Eerst hebben wij moeten pienaren onder jullie.
  Nu gaan wij onze mense regelen.
  En jullie moeten liever je grote snuit nou houwe.
  Wij houden niet van teveel gebemoei.


  Maak melding

 4. NDP Forever,

  Wat een super intelligente opmerkingen komen er uit jouw pen. “nu zijn wij aan de beurt”

  En daarom wordt het nooit wat met Suriname.
  Spijtig


  Maak melding

 5. Esmerald je bent toch geen Surinamer, je bent naar eigen zeggen een Sur-ned, hou dus je dom emotioneel geklets voor jezelf.

  Jogi vraagt als daarom de front mensen hun contracten niet verlengt werden. Ja klopt, wat had deze grondrover anders verwacht.

  Het was jullie bedoeling het ambtenaren apparaat vol te gooien met laaggeschoolde fronters, zodat geen enkele MC’er meer aangenomen zou kunnen worden. Ergo de huidige regering moet en als ze dat nog niet hebben gedaan meer front mensen uit het ambtenaren apparaat trappen, dieven en luiwammessen die bewust de ontwikkeling van Suriname hebben gefrustreerd moet je vervangen met mensen die willen werken.

  Jogi de laaggeschoolde creolen hebben als Surinamers ook recht op een baan (precies zoals jij als Surinamer recht heb op HEEL VEEL grond). Tijdens front waren het de laaggeschoolde hindustanen en javanen die als Surinamers recht hadden op een baan, de creolen mochten de gevangenissen vullen.


  Maak melding

 6. @esmerald
  Waar was je de afgelopen 10 jaar onder Venetiaan? Doe mij een lol,lever de cijfers van de aanwas in arbeiders aangenomen tijdens het vorige bewind. Volgens mij bestaat een medaille uit 2 kanten.


  Maak melding

 7. Velen vertellen ons dat het ambtenarenapparaat afgeslankt moet worden,maar voor hen geldt:
  “Luister naar mijn woorden doch kijk niet naar mijn daden”.


  Maak melding

 8. @6 NDP FOREVER,wat een indruk wekkende reactie van jou kant.Maar niet heus !Dat jullie stuk voor stuk potverteerders waren,was allang duidelijk bij ons!Jou partij heet niet voor niks…..de N-iets zeggende,D-ik doenerige en ,P-oenerige partij !!!! Belachelijk !!!!Hoe gaat Suriname anno 2011 nog vooruit !!!!Jullie zijn niet waardig, om de Surinaamse volkslied(mi kondré troe mi loby you) te zingen.

  Groet,(Veeeel wijsheid !!!!)


  Maak melding

 9. Waar moeten anders al die jonge schoolverlaters naar toe? Laat uw verstand een keer werken. Al die oude bokken moeten vervroegd worden afgebouwd om plaats te maken.

  Tegenstrijdig genoeg zal heel veen kennis/ervaring verdwijnen.


  Maak melding

 10. @ 6

  Laat jouw president je eerst goed nederlands leren praten en schrijven, want met die taal die jij spreek en schrijf kom je niet in de ambtenarij terecht. Je bent even dom en leeg als je president en zijn aanhang.Mischien kan je goedkoop vis achter de markt gaan verkopen voor het volk dat zo arm is gemaakt door jullie.Daar hoor je thuis.

  Danitia


  Maak melding

 11. Suriname heeft geen ambitie. Het is een ingedut land. Suriname zou eens naar Singapore moeten kijken.50 jaar geleden was het een grote moeras waar verschillende bevolkingsgroepen woonden. De leider had ambitie. Onderwijs op nummer 1, bedrijfsleven nummer 2. Kijk waar Singapore nu is. Dit kan Suriname ook.


  Maak melding

 12. @ Frontlosert

  Zoals Das en Neus zo vaak hebben aangegeven: lezen is een kunst!
  “In nog geen jaar sinds het aantreden van de regering Bouterse zijn maar liefst ruim tweeduizend krachten aangetrokken. Het kan onmogelijk uitsluitend om hoger kader gaan.
  Suriname beschikt eenvoudigweg niet over zulke aantallen. Volgens minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken gaat het inderdaad om merendeels lager geschoold personeel.”
  Dus..
  In jip en janneke taal:hoogopgeleide fronters ingeruild voor lager geschoold volk.
  Fantastische toekomst baja..
  Kijk maar naar de foto’s van de geslaagden in de diverse media..
  Het is ook een bepaald soort toch?
  Prachtige resultaten mang…

  En btw ik bemoei als het mij blieft.. al was ik een Griek, jij hebt daar niets
  over te zeggen, al zit je vader dicht bij het vuur.
  Ik tjek jou en je pappie…


  Maak melding

 13. #10 Blakaboy.

  Het gaat mij niet lukken en ik ga niet eens een poging wagen, om je tot andere gedachten te brengen vwb Dhr. Venetiaan.
  De haat zit te diepgeworteld.

  Eens zal je terugdenken en tot de conclusie komen dat hij, Dhr. Ronald Venetiaan, de enige President was, die zijn eigen mensen niet heeft bevoordeeld gedurende zijn regeerperiode.

  Akkoord dat je bepaalde cruciale posities verruild tbv je fractiegenoten.
  Maar jeetje blakaboy, wat ze nu doen is absurd.
  Geef toe, ik heb gelijk!!!


  Maak melding

 14. NDP aanhangers, als het waar is dat het Front fouten gemaakt heeft in het verleden, dan geeft dat de huidige regeerders niet het recht om dezelfde fouten te maken, het geeft ze slechts de kans het beter te doen, maar dat doen ze jammer genoeg niet. Stelletje NDPlosers!


  Maak melding

 15. Kijk, mijn voorouders hebben op de plantages hart gewerkt en nu moet ik gratis huis (Mega bouwproject voor mij), gratis eet, gratis drink, gratis gasbom, gratis peertje/licht, gratis water en gratis dokter op mijn sociale zaken kaart.

  Als ik niet krijg dan zeg ik mijn ABOP zit voor of moet ik zeggen voorzitter Gronman Brunsi hij moet weg uit regering.
  Dan heeft Bouta groot probleem, mang.
  Mijn zit voor heeft Bouta bij zijn ballen en hij knijpt hard. Dus mijn leven zit goed.

  En Somo doet hetzelfde als mijn zit voor.

  Ik zeg alteit: Moro e Doro.


  Maak melding

 16. @17
  Goede reactie! Ben ik helemaal met je eens. Ik denk ook dat we niet in staat zijn zo hard te werken als de mensen uit Singapore.


  Maak melding

 17. Esmerald de haat van frontlosers als jouw is onbeschrijvelijk. Wat wel duidelijk naar voren komt is dat die haat elke hersencel van deze losers heeft vernietigd, dus verwacht ik ook geen weldenkende reacties.

  “Volgens minister Soewarto Moestadja van Binnenlandse Zaken gaat het inderdaad om merendeels lager geschoold personeel.”
  Dus..
  In jip en janneke taal:hoogopgeleide fronters ingeruild voor lager geschoold volk.”

  Dit is typische de logica van een frontloser, dom emotioneel geklets dus.

  Lees maar wat je loser Jogi wil weten.

  “De oppositie vindt het maar merkwaardig. Mahinder Jogi (Nieuw Front/VHP) wil weten of dit de reden was voor het afvoeren van ongeveer net zoveel nieuwbakken ambtenaren. Die had de vorige regering aangetrokken.”

  In jip en janneke, merendeels betekend nogsteeds niet allemaal. jogie de grondrover en geitendief zegt dat het aantal precies overkomt met de fronters die men had aangenomen, het kunnen dus nooit 2000 hoogopgeleide fronters zijn, Suriname beschikt niet over zulke aantallen, toch.

  Dat jij de laaggeschoolde fronters dus hoger opgeleid vind, komt omdat ze waarschijnlijk de lagere school hebben doorlopen en jij niet.

  Trouwens dat jij DAS en neus aanhaalt, zegt me dan ook meer dan genoeg, je bent net zo verstandelijk gehandicapt.


  Maak melding

 18. #23 frontlosert.

  Tien punt, wat ben je slim. De hele wereld is dom behalve jij!

  Dhr Jogie zei: net zoveel, dwz in aantal, en niet: net zo hoog geschoold.
  Drs frontloosert je zit fout!
  Deze strijd ga je verliezen, geef op!

  Btw waar kan ik lid worden van Front-Ned, aangezien je vind dat ik een emotionele fronter ben, wordt het nu eens tijd om het lidmaatschap aan te vragen.

  Ga maar lekker slapen, je hebt vandaag weer gescoord…3.45 uur is een beetje vroeg hé!
  Je zult wel moe zijn van het razen en tieren, ben je wel echt een ndp-loosert, want die schelden niet toch?


  Maak melding

 19. Lees hieronder maar weer. geen woorden maar daden. dat is het verschil.

  Werk die door laaggeschoolden wordt gedaan, ja ze zijn aangenomen en zullen het hele land schoon houden. Paramaribo is in geen jaren zo schoon geweest.

  Wat deden de laaggeschoolde fronter precies.

  ————————————

  Dorpen Apoera krijgen grote schoonmaakbeurt 11 Jul, 09:00

  Er vindt een grote schoonmaak plaats van de dorpen in West-Suriname. In opdracht van president Desi Bouterse krijgen de dorpen Apoera, Washabo en Section een grote schoonmaakbeurt. “Deze dorpen zijn elf jaar niet schoongemaakt. Wegen van 7 meter zijn nog nauwelijks drie meter breed. Bergen vuil liggen opgestapeld op diverse plekken en het gras is meters hoog. Het staatshoofd heeft ingegrepen en opdracht gegeven tot de schoonmaak”, zegt secretaris van de president Mahinder Gopi aan Starnieuws vanuit Apoera.

  Gopi legt uit dat de president in de weekends verschillende ressorten en dorpen bezoekt. Hij heeft het volk beloofd dat hij het contact zal onderhouden. “De president kijkt wat de ernstigste noden zijn en geeft opdracht om bepaalde zaken gelijk uit te voeren. De wildgroei en de troep in de drie dorpen zijn het ergste. Samen met districts-, ressortraden en de plaatselijke bevolking pakken wij de problemen aan. In het weekend hebben ruim dertig mensen geholpen en nog meer personen hebben zich aangemeld”, zegt Gopi.

  In de dorpen zijn er diensten van Regionale Ontwikkeling, Openbare Werken en Transport, Communicatie & Toerisme. Er is ook een detachement van het Nationaal Leger. Gopi zegt dat nagegaan zal worden waarom er zo weinig gedaan is vanuit de overheidsdiensten. Wat hij gemerkt heeft, is dat er geen equipement is voor schoonmaak. “Er zijn brush cutters en tractoren nu ingezet door de overheid”, zegt Gopi.

  “De samenleving heeft heel enthousiast gereageerd. Een oude bewoner van het dorp zei hoe blij hij is met deze ontwikkeling. Hij had niet gedacht dit nog mee te zullen maken”, zegt Gopi. Er zal ook een graafmachine ingezet worden om een groot gat te graven. Daar zal de berg vuil worden begraven. Afgesproken is dat de omgeving ook onderhouden moet worden. Het moet niet bij een grote schoonmaak alleen blijven. De president bracht de vorige maand een bezoek aan West-Suriname. Toen is afgesproken dat de problemen aangepakt zullen worden.


  Maak melding

 20. Esmerald/24 zegt “Dhr Jogie zei: net zoveel, dwz in aantal, en niet: net zo hoog geschoold.”

  Oh ok, ik snappie al, toen front die aantallen in dienst nam beschikte Suriname wel over 2000 hoogopgeleide mensen en nu wanneer de huidige regering 2000 mensen in dienst neemt, zijn het zeker laaggeschoolden want Suriname beschikt niet over 2000 hoogopgeleide mensen.

  Je hebt gelijk deze ongelijke strijd kan ik nooit winnen, trouwens niemand kan winnen van zoveel domheid Esmerald.


  Maak melding

 21. Determinist zegt Mega ellende op komst.

  Ik geef je groot gelijk, heb gisteren ook gehoord dat na Griekenland en Portugal nu ook Italie problemen heeft, Spanje is ook nog niet helemaal uit de gevaren zone.

  Ik houd me hart vast. Met Suriname daarentegen gaat het juist de goede kant op. Sur-Neds’s het is misschien tijd om te verkassen, we hebben een heel mooi land om samen op te bouwen en met de huidige super-regering kan het niet mis gaan.

  Wroko de fu du.


  Maak melding

 22. MEGA domheid op nummer 9,23,25, 27, 28.
  Je moet suriname vergelijken met zimbabwe daar is de zelfde soort ezel aan de macht als in suriname.


  Maak melding

 23. Frontlosert zegt:

  “Met Suriname daarentegen gaat het juist de goede kant op. Sur-Nedss het is misschien tijd om te verkassen, we hebben een heel mooi land om samen op te bouwen en met de huidige super-regering kan het niet mis gaan.

  Wroko de fu du.”

  Frontlosert aangezien jij de grootste patriot bent van suri,lijkt het mij verstandig dat je eerst je eigen land opbouwt, dus m.a.w go wroko, wroko de fu du.

  Je denkt toch niet dat wij suri-neds voor deze “super-neppe-regering” zullen ploeteren en zwoegen.
  Je bent net je baas; eerst suri-neds verrot schelden en vervolgens paaien,
  Jonge je spoort echt niet, weer een voorbeeld.

  Nederland is zo arm, of te wel Europa, moet je strax opletten hoeveel miljoenen weer naar Afrika gaan ivm de grote droogte.

  Ik zou best in Griekenland willen wonen hoor en met 50jr met pensioen gaan ipv 67jr.
  Dus shut up, als je niets weet! Ga geen appels met manja’s vergelijken.


  Maak melding

 24. Esmerals alk ik een oproep als deze hier plaat, is het zeker niet aan luie donders als jouw gericht.

  Mijn oproep is gericht aan Sur-Neds die ondanks alles Suriname een warm hart toedragen en die weten dat je met hard werken veel kan bereiken. En dat je dit niet doet voor een zittende regering, maar meer voor jezelf, je kinderen en nageslacht.

  Kijk wat die 50 jaar die Grieken heeft gebracht. Nederland is niet arm hoor, verbaasd me niet dat je dit niet eens wist.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.