Nederlandse ex-mol in Suriname voor familie

15

PARAMARIBO, 7 jun – Paul Kraaijer, de Nederlandse ex-spion, verbleef in Suriname om familieredenen. Kraaijer meldt dit zelf in een verklaring. Nu naar buiten is gekomen dat hij meer was dan de journalist waar hij zich voor uitgaf, is er een “last afgevallen.”

Zo zwaar moet de geheimhouding over het eigen verleden als spion hebben gedrukt. “Ik heb al die jaren een dubbelleven geleid, een rol gespeeld”, aldus Kraaijer. Hij was formeel in dienst van de afdeling Algemene Inlichtingen- & Veiligheidsdienst van het Nederlandse ministerie van Binnenlandse Zaken. Het was allemaal voordat hij in 2010 richting Suriname trok.

Toen moet het ook gedaan zijn geweest met het spionagewerk in linkse actiegroepen en extreme dierenrechtenorganisaties. De ontboezeming ging weliswaar ten koste van zijn baan bij het Surinaamse magazine Parbode. Maar spijt is er niet bij. Het ging immers om groeperingen die “niet schuwen hun doelen te bereiken door niet-democratische middelen als illegale en gewelddadige acties.”

15 REACTIES

 1. Donder op man, wat heb je hier te zoeken? Eens een spion altijd een spion. We moeten gewoon heel voorzichtig die zogenaamde journalisten uit Nederland benaderen. Het liefs ze er gewoon uitzetten. Het gros heeft een verborgen agenda.


  Maak melding

 2. Paraman, jij bent één sietjieman !Ga werk zoeken ! Draag wat nuttigs bij aan de maatschappij !Denk aan je pensioen.Ga alvast planten verbouwen. Je praat alleen maar….p……p.

  Groet,(Veel weiheid )


  Maak melding

 3. Ho ho, John, effe dimmen. Natuurlijk is het nooit goed te praten dat Paul Kraaijer (en niet Hans) zich door de AIVD heeft laten gebruiken om te infiltreren in de ultra-linkse scene. En dat onder het mom van journalist. Hoe dieper de infiltratie, hoe vuiler de handen. Dat hij dit verhaal nu zelf naar buiten heeft gebracht, getuigt van een buitensporig ego en heeft hij de consequenties van zijn verhaal niet overzien. En dat is dom. Natuurlijk heeft iedere journalist een dubbele agenda, anders zou het geen goede journalist zijn. En de xenofobe uitdrukking “Wat heeft hij hier te zoeken” heeft dezelfde reden als ik: een Surinaamse relatie. En uitzetten als je in Suriname niets strafbaars hebt gepleegd kan dus gewoon niet.
  Weet jij wie er in burger naast je zit als je ergens gezellig een borreltje zit te drinken? Politie-infiltranten zullen zich echt niet als zodanig voorstellen. Maar zijn rol als journalist is zowel in Suriname als in Nederland uitgespeeld, dat is duidelijk.


  Maak melding

 4. Prapinto,
  Hoe heet een figuur die met behulp van het Buitenland de democratie in jou land om zeep heeft geholpen ? en bij de afscheid van van zijn leer meester VALK openlijk toegeeft dat zonder hem de staatsgreep nooit was gelukt.
  Ik zeg eens moordenaar altijd een moordenaar.
  Eens een landverrader altijd een landverrader.
  Eens een leugenaar altijd een leugenaar.
  op de vlucht neergeschoten??????????


  Maak melding

 5. Wikitleaks , YU-DAS , Neusi en consorten .
  Hoeveel “mollen” hebben jullie nog in de Republiek Suriname rondlopen of rondneuzen ??
  Is die henk een Molenaar of enkel een “MOL”??
  Zien jullie nu water branden ???
  Aub , nu ff niet bagatelliseren of ontkennen.
  Het is lente 2011 , wordt wakker !!!

  SOSO LOBI
  SRANAN SA WINI !!!


  Maak melding

 6. Een echte mol doet zijn muil niet open,vooral in een land als Suriname met een regering die niet de Nederlandse belangen wil behartigen.


  Maak melding

 7. @Paraman

  Tuurlijk ken je al die mollen jullie zitten toch de hele dag in NDP zaaltjes gezamelijk de fora te vervuilen en regelmatig zijn jullie in de war met wat je zelf of je matie gepost heeft. 😉


  Maak melding

 8. Doel!

  Infiltreren doe je met een doel voor ogen. De zaak beschadigen of de gemeenschap beschermen. Elke infiltrant heeft een doel en het hoeft niet altijd slecht te zijn voor de mensheid. Integendeel! Infiltreren binnen Alqaida bij voorbeeld is een heilig doel maar ook levensgevaarlijk. Maar je kan bij voorbeeld een vliegramp voorkomen en vele mensenlevens redden.

  Waarom sommigen schelden op een spion of infiltrant weet ik niet, maar het kan best dat hun leven door zo iemand gered is. Zonder dat ze daar weet van hebben.


  Maak melding

 9. Hallo hallo hallo ,
  Mol was enkel op en voor familie bezoek in SRANAN
  En zijn familie woont ergens in de buurt van de Sommeldijkse kreek , niet ver van de Palmentuin ,echt waar hoorrrrr.
  Een heel groot gebouw (kolossaal) met heel grootte sateliet-schotels .
  Waarschijnselijk heeft hij een heel grootte familie en houden heel veel van tv kijken .
  En in Republiek Suriname is het niet koud als in Olland .
  De mogelijkheden zijn aanwezig en is om op te rapen . Een deeltijd-baan bvb. zoiets als de ” jour-nalistiek “, is zo gepiept .
  SRANAN , een land van pracht en praal met boordevol mogelijkheden .

  SOSO LOBI
  SRANAN SA WINI !!!


  Maak melding

 10. Wat zijn de intentie’s van de Telegraaf en Nieuwuur betreffende ; de ” ontmanteling en het wereldkundig bekend maken” van de “MOL”?
  Hoe reageert de AIVD in deze kwestie ?
  Dienen de onthullingen van: de bestaande invasie-plannen en de ontmanteling en het wereldkundig bekend maken van de AIVD-agent
  een HOGERE DOEL/MISSIE ???
  Dinky na tori !!!
  Tan bun !!!

  SOSO LOBI
  SRANAN SA WINI !!!


  Maak melding

 11. Nr.14 henk ,
  Maar ken je de belangrijkste kenmerken en de verschillen tussen een rat een mol(Henk)???
  Conform het chinese dieren-riem is een rat de intelligenste .
  Een mol(henk) is geborenblind en blijft blind , dat is hun bestaan .
  Aub. henk , ga jezelf niet vergelijken met een mol .
  Haal toch de mens-heid niet onderuit aub .
  Jij komt uit het geslacht van Adam and Eve ,pik , en niet van Adam and Steve ???
  Ja toch ???
  Relax , controle je emotie en daar wanneer een pilletje gepast is , gewoon doen !!!

  SOSO LOBI (Alleen maar liefde)
  SRANAN SA WINI !!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.