Herdenking vliegramp SLM in Amsterdam Oost

11

Jaarlijks wordt op 7 juni de vliegramp van 1989 nabij vliegveld Zanderij, Suriname herdacht op het ’s Gravesandeplein in Amsterdam Oost. Bij de ramp kwamen 176 mensen om, waaronder een aantal van de beste Surinaamse voetballers van die tijd. Het is de grootste vliegtuigramp uit de Surinaamse geschiedenis. Slechts 13 mensen overleefden de ramp.

De passagiers waren voornamelijk Surinaamse Nederlanders die een bezoek wilde brengen aan familie. Ook zat een deel van het ‘Kleurrijke Elftal’ aan boord. Het Kleurrijke Elftal bestond uit voetballers uit het Nederlandse betaalde voetbal van Surinaamse afkomst. In de zomer, na afloop van de competitie, speelden zij wedstrijden om fondsen te werven voor projecten in Suriname. Het elftal verloor bij de ramp 15 van haar leden.

De interreligieuze herdenkingsdienst begint om 15.30 uur in de Koningskerk aan de Van ’t Hofflaan 20. Aansluitend vindt om 19.30 uur de kranslegging plaats bij het herdenkingsmonument aan het ’s Gravesandeplein in Oost. Lees ook de speciale pagina over de Vliegramp Suriname op 7 juni 1989.

11 REACTIES

 1. Moge God mijn vier familieleden zegenen en de rust geven. Al is het 22 jaar geleden, maar de pijn en gemist van jullie zal altijd blijven, jullie leven in onze gedachten vandaag nog. In de de vliegramp kwam mijn lieve Oom Bisnoepersad Sewtahal, zijn vrouw en hun twee schattige dochters. Moge god jullie ziel de nodige rust geven. Rust zacht Oom, tante en mijn lieve nichten. Ook aan alle anderen die het ramp niet hebben overleefd, vraag ik god te zegenen en de nodige rust te geven. Veel sterkte aan nabestaanden toegewenst Door. Fam Sewtahal


  Maak melding

 2. Djoe, Commandant-Luchtmacht;
  Lieuw-Jen-Tai, Commandant-Militairepolie;
  Salomons, Hoofd-Materieel & Logistiekedienst.

  May their soul rest in peace.


  Maak melding

 3. Waarom geen officiële herdenking in Suriname zelf??
  Niet belangrijk genoeg of zo?
  Wél de coup van 1980??

  Schande.

  Dit is toch het minst wat je in ieder geval voor de nabestaanden kan doen.
  Wéér een gemiste kans.


  Maak melding

 4. @ion,

  Wat ben jij toch een lul zeg.
  Waarom kom je nu pas met zulke kut vragen?
  Heb je de afgelopen 15 jaar ook daaraan gedacht?
  Heeft die oude zooi er wat aan gedaan de afgelopen 15 jaar?
  Daarom bereiken wij geen moer.Door deze achterlijkheid en achterbaksgedrag,zullen wij steeds op de plaats markeren en geen milimeter vooruit gaan.En dat is jammer.
  Laten wij proberen elkaar en het land op te bouwen en ophouden met coup,Bouta,militairen en allerlei andere oude shit uit de sloot te halen.Denk vooruit.Bouta is de beste president die dit land ooit heeft gehad.Heb geduld idioot.Keulen en Aken zijn niet op 1 dag gebouwd dommie.
  Dus af stappen van dat idiote gedoe.


  Maak melding

 5. no 5.
  kom in sur wonen dan zie je wel hoe daadkrachtig je pres is.OKE,aan de regenval kan hij niets doen maar er wel voor zorgen dat het water wegstroomt.Dat de stroom elke uur ergens uitvalt,kan hij voorkomen.Hij kan voorkomen dat de djoeka’s zo bruut te werk gaan door voorbeelden te stellen.Vanuit de berm kon hij heel goed de vinger op de zere plek leggen en nu hij het zelf moet doen stottert hij nogsteeds dat het de schuld van vorige regeringen zijn geweest.Gemakshalve verzwijgt hij dat het hele verval met zijn coup is ingetreden en met zijn revo versneld voortgezet.Als kroon heeft hij nog eens echte landskinderen vermoord.Denk je dat er mensen zijn die onder een moordenaar willen presteren?Die gaan alleen aan zich zelf denken en het land laten voor wat het is.Dus kom een keertje de handen uit de mouwen steken en dan heb je recht om de anderen verwijten te maken dat ze aan de zijlijn staan.
  Odi.

  Cobie.


  Maak melding

 6. @ Jacobus,
  Je hebt groot gelijk. Bouta is een ramp voor Suriname, dat was hij tijdens de jaren 80 toen hij de touwtjes in handen had als militaire bevelhebber/coupleider, dat was hij tijdens de Wijdenbosch periode toen hij achter de schermen aan de touwtjes trok als adviseur v.d. Staat en dat is hij nu ook als president. Ik hoor dat die Suri’s nu zitten te pinaren met al die hoge brandstofprijzen, gestegen en verruwde criminalitieit, inflatie van meer dan 20% etc. Het enigste wat ik jammer vind is dat de Suri’s die niet op die crimineel Bouta hebben gestemd ook eronder moeten lijden. Ach tja, het is helaas zo dat Suriname een achterlijke bananenrepubliek is en dat is dan ook de voornaamste reden waarom ik zit te twijfelen of teruggaan naar Suri wel zo een goed idee is. Zelfs met al die xenofobe rotzooi die die racist Wilders hier zit uit te kraaien en de geplande bezuinigingen is alles in NL nog altijd veel beter geregeld dan in Suri en is het beter toeven in NL.


  Maak melding

 7. Hey domme cobi,

  Omdat jij zo stom bent,weiger ik jou naam met een hoofdletter te schrijven.
  Alles wat jij zegt,slaat als een tang op een varken.
  Het is jammer wat jij nu doet.Dit is net het geen waarover ik het heb.
  Er wordt over een onderwerp gesproken en jij komt hier over andere shit praten.
  Jij vindt dat ik daar moet komen en dit doet mij echt lachen.
  Jammer.En zo zijn er nog meer van jou soort.Vandaar dat het land moeilijk vooruit komt/gaat.
  Heb je de afgelopen 10 jaar met jou kop in het zand gestaan dombo.
  Schrijf je maar lekker in voor bigiesma skoro ,dan leer je tenminste wat.
  Ik heb mijn krachten genoeg gegeven en onder deze regering zou ik nog eens willen doen,maar door idioten als jij zal het nooit lukken,want achterlijkheid viert bij jou soort hoogtij

  Tjuus


  Maak melding

 8. nr.5

  Niet alles wat jij denkt is waar:
  je denkt dat ik een man ben, maar is dat ook zo?
  je denkt dat ik er de laatste 15 jaar niets aan gedaan heb, maar is dat ook zo?
  Je denkt dat Bouterse de beste president is die Suriname ooit gehad heeft,maar is dat ook zo?

  Op de laatste 2 vragen kan ik met zekerheid stellen, dat dit NIET zo is, de eerste vraag laat ik open…..

  Fans van Bouterse wijzen altijd naar de vorige regering, als er iets ten nadele van DDB wordt gezegd, maar dat is een teken van zwakte. Temeer daar er geen ene moer ten goede wordt gedaan t.o.v. de vorige regering.
  Alleen maar slechter.
  Weet je wat je eens moet doen?
  Het boek van Cynthia McLeod:”die revolutie niet begrepen” gaan lezen!!
  Hierin staat precies beschreven wat er met Suriname gebeurde, voor, tijdens en na de coup van ’80!!
  Aanleiding van de eerste is nog te begrijpen, maar daarna totaal niet meer.
  Wees een kerel en lees het!!


  Maak melding

 9. Tja jammer om te lezen hoe eigen soort elkaar hier bekampen. Maar om het even kort te houden wat ik me kan heugen was dat de minister van onderwijs die het had afgekondigd en toen is er ook ee behoorlijke dienst gehouden. Het gaat er om dat het allemaal wat is verjaard. Dus moge hun ziel allen in vrede rusten …!
  Je gaat toch ook niet elk jaar na de kerk of het graf als je een dierbare kwijt. Doe ik ook niet steeds alhoewel ik mijn mam langer dan 10 jare kwijt bent ( zij kwam niet om bij de vliegramp )


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.