Intelligentie Surinaamse kiezer wordt getart

18

PARAMARIBO, 19 mei – De huidige machthebbers nemen duidelijk een loopje met de intelligentie van de kiezer. Universiteitsdocent August Boldewijn meent dat precies in ere gehouden waar zoveel kritiek op was. Het Meerjaren Ontwikkelingsplan, MOP, is zo’n wrange mop.

Het is het plan waar de vorige regering haar beleid omheen spon. Beleid dat l de Mega Combinatie van president Desiré Bouterse zwaar onder vuur nam tijdens de verkiezingsrace. Nu wordt op hetzelfde MOP voortgeborduurd. “Zij werken dus niet met hun eigen beleidsvisie, terwijl ze mij dat op alle podia hadden beloofd als kiezer”, zegt Boldewijn tegenover de Ware Tijd.

Je reinste kiezersbedrog dus. Bouterse bevestigde het voortborduren zelf in het parlement. Volgens de grondwet moet elke regering een eigen MOP hebben. Voor het eerste bestuursjaar mag wel het oude plan gebruikt worden. Maar een beetje principe mocht er wel in, vindt Boldewijn: “Precies zoals mensen worden ontheven vanwege ‘veranderde beleidsinzichten’.”

18 REACTIES

 1. Deze Boldewijn is een Universiteitsdocent onwaardig, jouw misleiding is schandalig.

  Wat wil deze man precies, dat de huidige machthebbers nu al een MOP zouden indienen waar Suriname achteraf niets aan heeft, zoals al die MOP’s van front.

  Nee dus, laat ze liever alle zaken goed op een rijtje zetten, kijken hoeveel middelen ze te besteden hebben en dan pas met een gedegen MOP komen die wel geimplementeerd kan worden.

  We hebben niets aan MOP’s die toch niet geimplementeerd zijn.

  Dat de huidige regering de oude MOP voor nog een jaar wil aanhouden, ja het is aanhouden en niet gebruiken want er staat niets bijzonders is om hun eigen MOP in de tussentijd te maken.

  Trouwens wat mij betreft moet in een ontwikkelingsland als Suriname die afhankelijk is van wereldmarkt grondstof prijzen niet vastgehouden

  Lees onderstaand waarom dat nodig is Bollie.

  1. Ameerali voorspelt groter wordend begrotingstekort van boven SRD 650 miljoen 18 May, 13:30

  Vicepresident Robert Ameerali Vicepresident Robert Ameerali voorspelt dat het begrotingstekort na de genomen maatregelen van de regering groter zal worden dan SRD 650 miljoen. Het begrotingstekort kwam oorspronkelijk op ruim SRD 900 miljoen.

  Nadat de government-take en de casinobelasting zijn ingevoerd, is het tekort afgenomen tot SRD 430 miljoen. De unificatie van de wisselkoers heeft echter ook effect op de inkomsten en de uitgaven van de regering. Wanneer De Nationale Assemblee niet in voldoende mate toestemming geeft aan de regering om andere maatregelen te treffen, zal het begrotingstekort oplopen boven de SRD 650 miljoen”

  2. Ameerali: ‘Oude schulden aflossen via suppletie begroting’
  Thursday 19 May

  Vicepresident Ameerali
  PARAMARIBO- De regering wil alle oude schulden door middel van een suppletiebegroting afhandelen. Op de huidige ingediende begroting is er geen ruimte om de schulden vanaf 2006 tot en met 2010 te betalen.

  Volgens vicepresident Robert Ameerali blijven de oude schulden maar toenemen nog voordat de huidige regering één cent aan schulden heeft gemaakt.

  Volgens de Wet op de Staatsschuld wordt een rekening ouder dan 90 dagen die nog niet is afgelost, gerekend tot schuld. Tot op heden stromen die rekeningen binnen. Ameerali zegt, dat Financiën-minister Wonny Boedhoe deze zaken registreert en doorspeelt naar het Bureau voor de Staatsschuld.

  Een voorbeeld van de torenhoge schulden is de kwestie rond de ziekenhuizen.qVolgens de vicepresident is er nooit eerder zoveel geld aan deze instellingen verstrekt. Het zijn geen nieuwe zaken, maar vraagstukken die vanaf 2006 spelen. Ziekenhuizen vragen zelfs om suppletiebetalingen vanaf 2002.

  De Staat Suriname blijft verantwoordelijk voor de rekeningen die niet zijn betaald. Alle oude schulden worden stapvoets ingelopen, maar de regering heeft volgens de vicepresident geen toverstok. Hoe minder ruimte het parlement geeft aan de regering om geld te innen, hoe langer het probleem blijft bestaan, meent hij.


  Maak melding

 2. Twee dingen wil ik even kwijt.
  1) Bouterse en principe bestaat niet want deze riool rat heeft geen principe.
  2)Intelligentie en de volgers van Bouterse gaat niet samen want zijn dom als het achtereind van varkens.


  Maak melding

 3. Trouwens wat mij betreft moet in een ontwikkelingsland als Suriname die afhankelijk is van wereldmarkt grondstof prijzen niet vastgehouden worden aan de ene MOP van 6 jaar.

  Wat mij betreft zouden er twee MOP’s moeten zijn; nl een korte termijn 6 jaar en een 20 jaar MOP. Waarbij de 6 jaar MOP eventeeel na 3 of 4 jaar aangepast moet kunnen worden.


  Maak melding

 4. Hahahahaha hihihihihi, telefoon voor Pinto, M. Doorn en nog meer van de schepsels die hier aan constante ontkenning lijden. Heer Boldewijn aan de lijn!


  Maak melding

 5. Deze man weet waar hij het over heeft en slaat dus de spijker op zijn kop.
  Het hele verhaal van MC is gebakken lucht.
  Maar Let op!!
  Straks komen een paar economisch en politiek ongeschoolden zoals ene M Doorn en kornuiten, weer recht lullen wat krom is.


  Maak melding

 6. De intelligentie van de kiezer werd al aan het begin van de regering Bouterse,
  getart,onderschat,en beledigd.
  Kijk maar naar de mensen en het niveau
  waarmee hij zich omringd heeft.Toen wilde hij het volk doen geloven dat de ambassadeur van Nederland de vijand was.Kijkt u allemaal mee naar de uitkomst van het tot nu toe gevoerd beleid,kijkt u allemaal mee naar de antwoorden van DDB aan de media,kijkt u allemaal mee naar zwaarwichtige onderwerpen zoals de vijftien VERMOORDEN,dat als DAT DING werd bestempeld,kijkt u allemaal mee naar zijn zgn SORRY jongstleden,denkt die man nou echt dat het volk dit allemaal niet doorheeft?.Ik geef het u op een briefje,
  dit volk,vooral dit jonge volk stuurt Bouta naar huis met een enkeltje Domburg welteverstaan.


  Maak melding

 7. Hoogst opmerkelijk dat deze in het geheim zeer fanatieke aanhanger van NPS/Nieuw Front het heeft over “de intelligentie van kiezers” die op de proef wordt gesteld.Hij is vast blind voor de dogma’s van zijn leermeesters en m.n. van zijn grote politieke l(ij)der Venetiaan die de NPS/NieuwFront combinatie letterlijk en figuurlijk laat lijden.Met name de NPS haar kiezers worden als dom verondersteld door de houding van Venetiaan en het groepje om hem heen.Een leider van de partij die,versteend in zijn denken,die niet openstaat voor vernieuwingen m.b.t. de politiek, die met pensioen moet gaan en denkt dat hij de slimste persoon is om de NPS te leiden of liever gezegd de man die de partij laat lijden.Deze man denkt dat hij de slimste man onder de creolen is om de overwegend creoolse partij te leiden.


  Maak melding

 8. Die Front-MOP mop is natuurlijk een farce. Die wordt natuurlijk gehanteerd om die old horses het zwijgen op te leggen.

  Dit beleid heeft natuurlijk ambitieusere plannen op het oog.

  Die bruggen waren ook een brug te ver! Voorlopig staan ze er.


  Maak melding

 9. Knapkoppen!

  Surinamers zijn knapkoppen! Dat merk je tijdens politieke discussies op verjaardagen waar er toevallig geen muziek is.
  “t’is nie waar!” “Je liegt!” Bewijs me!” en dat soort uitspraken vullen de avond. Ongefundeerd lullen en een grote bek opzetten bepaald wie de minste koek en sopie die avond heeft genutigd. “Je lult gewoon uit je nek!“zorgt ervoor dat de jarige even een hiepiepiep roept om de spanning te breken. Zo gaat het toe! Nul intelligentie!

  Van intelligent redeneren is er geen sprake, in de weide verten niet. Vaak heeft men het van “horen zeggen” of van de Berm.

  Als zelfs de meeste van onze politici niet intelligent kunnen debatteren, wat verwacht je dan van het stemvee?
  `T´is een mooie man, hij ziet er goed uit en als hij lacht, lachen zijn tanden ook baja!`
  Daarom ga ik op hem stemmen. En hij zegt dinges die me vooruit gaan helpen met me kroost. Soms laat hij geld uit het raam van zijn auto vallen. Zo eentje moeten we hebben, toch?`

  Een cursus `hoe stem ik` of `hoe ga ik om met mijn stem` is aan te bevelen. Rennen achter de eerste de beste grote bek opzetter zal dan verdwijnen.


  Maak melding

 10. M.doorn,

  Jij wilt dus dat deze regering nog meer vrijspel krijgt.
  Je houd echt van het volk net zoals de Nederlandse regering van zijn volk houd.

  En dat wil zeggen liefst zo hard mogelijk naaien.

  Wat jouw heer doet moet jij niet proberen m.likdoorn in je goedkope maatkostuum.
  Zoals al eerder gemeld een aap kun je kunstjes leren en een kostuum aantrekken. Maar je blijft een AAP


  Maak melding

 11. M.doorn,

  Waarom is iedereen die een mening geeft meteen onwaardig etc.
  Wij vinden jouw mening te begrijpen want je kunt niet bijten naar je baas waar je gewoonlijk altijd likt.
  Wij accepteren jouw zwakheden op enige kennis van zaken


  Maak melding

 12. Om de intelligentie pijl van de volgers van Bouterse en zijn politieke medestanders te meten verwijs ik u naar de reactie van ParaPinto, en M.Doorn, en voor het gemak mag u ook naar de uitspraken van Melvin Bouva En misiekaba luisteren een en al KOLDER.


  Maak melding

 13. maar ik weet niet hoor het lijkt echt dat als nieuw front niet aan de macht is dat dat mensen dom maakt het zijn die zelfde mensen die front aan de macht brachten hoor en toen waren ze wel slim daar komt het nu op neer ??????


  Maak melding

 14. Sikifreak maak je niet druk jij bent intelligent, de fronters zijn intelligent eigenlijk zijn ze zo intelligent dat ze nu oppositie moeten voeren, en welke weten we inmiddels ook.

  Blijven jullie maar tegen de stroom inroeien en de intelligentie van het volk tarten over 5 jaar gaan jullie weer dezelfde oppositie voeren, mark my words.


  Maak melding

 15. jij ben dom want jij kiest voor een massamoordenaar en drugs veroordeelde crimineel, iemand die zijn land de stenen tijdperk in heeft gedonderd.Bouterse roeit tegen de stroming in want geen enkele land in europa wil hem ontvangen alleen haiti cuba,venuzeula en guyana hahahahaaa, staat hij nou wel of niet op een lijst van Interpol ???


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.