Begrotingstekort Suriname als een harmonica

6

PARAMARIBO, 19 mei – De begroting van de overheid gedraagt zich als een harmonica. Het ene moment is er een flinke krimp om dan weer flink uit te zetten. Volgens vicepresident Robert Ameerali dreigt precies dit het beeld te worden de komende tijd. Tenminste als niet alsnog wordt ingegrepen.

En dat kan alleen het parlement voor elkaar krijgen. “Bepaalde maatregelen hadden er al moeten zijn”, zegt Ameerali. Zoals de verhoging van bepaalde belastingsoorten. Die zouden moeten aansluiten op de verhoging van de brandstoftoeslag of government take. Doordat het allemaal uitblijft tikt het begrotingstekort alweer lekker aan.

De government take zorgde voor een aanmerkelijke afname van het tekort. Die was bij het aantreden van de regering Bouterse ruim negenhonderd miljoen Surinaamse dollar (ongeveer tweehonderd miljoen euro). Volgens Ameerali werd het tekort ongeveer gehalveerd. Nu is er weer een stijging. Die heeft vooral te maken met de schulden van de vorige regering.

6 REACTIES

 1. Hhahahaahaha ai mi gado ameerali schuif het lekker in de schoenen van de vorige regering die ezels van de MC geloven toch alles.
  Dit bericht geeft precies aan wat velen allang weten en dat is dat deze criminele regering incompetent is .


  Maak melding

 2. Ameerali no spang, zoals we gehoord hebben. front heeft pittige vragen voor de regering ze hebben niet minder dan 13 moties klaar staan, zoals altijd wordt het een front gevecht, ze kunnen ook niets anders dan rollend over straat gaan, dus we nemen ze niet kwalijk.

  Ik hoop dat in 1 van de moties van front staat beschreven wanneer ze de wetten gaat aannemen die benodigd zijn om het begrotingstekort te verminderen.


  Maak melding

 3. M.Doorn ,
  wanneer gaat jou Baas Desi Bouterse zich houden aan de wet en zich melden te boxel voor moord op onschuldige landgenoten.Dus jou roep om wetten aan te nemen laat wederom zien hoe onwetend en hypocriet jij bent want jou baas houd zich toch niet aan de wet en regels dus waar heb jij het in hemelsnaam over.
  Jij kan niets anders dan moordenaars drugs criminele de hand boven het hoofd houden .


  Maak melding

 4. Skifreak ik hou mij bezig met het begrotingstekort te verminderen en het land eindelijk duurzaam te ontwikkelen, jij houd je bezig met Boxel, dus je vraag mag je zelf beantwoorden, gek.


  Maak melding

 5. hahahaahahha hij houdt zich bezig met begrotingstekort hahahahaah die law man dat bedoel ik mij jou je wil praten over het recht vrijheid van meningsuiting democratie maar als het niet in jou smalle en domme achterlijk straatje past dan ben jij niet thuis .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.