Griepje velt Surinaams staatshoofd op Haïti

35

PARAMARIBO, 16 mei – President Desiré Bouterse is door griep geveld tijdens zijn bezoek aan Haïti. Het was meer een ‘griepje’, meldt de Ware Tijd. Kennelijk was het krachtig genoeg, want Bouterse werd onwel tijdens de plechtigheid rond de machtsoverdracht op het Palais Nationale. Hij hield het vol tot aan de toespraak van het nieuwe Haïtiaanse staatshoofd, Michel Martelly.

Toen ging het rechtstreeks richting hotel. De lunch voor buitenlandse gasten werd overgeslagen. Later feliciteerde Bouterse Martelly wel persoonlijk. Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken is bewust gekozen voor de trip naar Haïti. Het ging om de solidariteit en Suriname’s aanstaand voorzitterschap van de Caricom. Suriname zal dan nauwer betrokken zijn bij de wederopbouw van Haïti.

35 REACTIES

 1. Het enige wat hij kan bieden is poeder.

  Meer is er niet ,want alles wordt weggedragen door de buitenlanders..

  het volk is al straat-arm netals Haïti zelf..

  het opperhoofd kreeg een griepje en was niet instaat bij te blijven..

  concl.de man kan niet veel hebben,hij moet met pensioen of iets dat daarop lijkt..zijn tijd is voorbij..


  Maak melding

 2. Alweer een griepje,nee jullie liegen die man is een lopend lijk. Dit is de tol die hij betaald voor de misdaden die hij in Suriname heeft begaan niemand heeft het echt om een andere onschuldig van het leven te beroven.
  Laat hij zijn kruis dragen en zo lang mogelijk a.u.b


  Maak melding

 3. Griepje,
  Ik begrijp dat hem te kennen is gegeven liever niet te komen.
  Griepje bestaat niet je hebt griep en dat wordt veroorzaakt door een virus of je hebt influenza. Kuchen en een beetje hoofdpijn terwijl er werk aan de winkel is lijkt op plichtverzuim.
  Nee lackin jou verhaal klopt niet


  Maak melding

 4. Het is voor mij zeer moeilijk te begrijpen dat je een Griep aanval op bestelling krijgt zonder voor teken.Bouterse moest van te voren het geweten hebben over zijn situatie.Ik geloof dat er wat anders achter zit.Waarom stuurde hij dan niet zijn vice president?


  Maak melding

 5. Aandacht trekkerij!!

  Deze meneertje kan niet tegen een griepje maar hij kan wel mensen vermoorden! Zoals zijn linkerhand de heer Horb ophangen met schoenenveter o.a!!

  Hij werd onwel! Jawel!! dat komt door de gepleegde moorden die hij in zijn geheugen heeft.

  Volgens de berichtgeving: Suriname zal dan nauwer betrokken zijn bij de wederopbouw van Haïti. Wat heeft deze Surinaamse Bendezooi nog te bieden aan Haïti?? Waarom o.a onze
  daklozen niet??


  Maak melding

 6. Dit is de “vijfde griepje” van DDB sinds hij aan de macht is. Kan iemand mij vertellen wat er precies met hem aan de hand is ????


  Maak melding

 7. ik lach me dood met deze slimme acteur,wat is deze man toch achteljk dom zeg.
  We zullen het zien wanner er iets gedaan wordt in suriname.
  A tang so


  Maak melding

 8. Bout lijdt aan CVS.Chonisch vermoeidheid syndroom.Hij moest naar het hotel voor een snuifje coke.Daarmee houdt hij zich op de been.

  Cobie.


  Maak melding

 9. Volgens mij is dit een manier om andere gasten te ontlopen, zodat hij niet de kans liep niet door hen gegroet te worden.
  Of hij werd “vriendelijk verzocht” direct na de off.plechtigheid te vertrekken, om pijnlijke situaties te voorkomen.

  Trouwens, moet hij niet eerst “zijn” eigen land helpen opbouwen?
  Of gaat hij nu goede sier maken in het buitenland met valuta welke hij uit de Surinaamse samenleving heeft weggehaald?

  Deze man heeft té veel krediet verspeeld om geloofwaardig over te komen.
  Maar jammer genoeg heeft hij genoeg “ja-knikkers” om zich heen om in zijn eigen sprookje te blijven geloven.
  Gaat op het sprookje “de nieuwe kleren van de keizer” lijken!!


  Maak melding

 10. Elke couppoging zal in de kiem worden gesmoord, daarover bestaat geen enkele twijfel. Feti no habi conditie. De eerste klap is altijd een daalder waard of moest hier worden gewacht op die klote kermis van jullie???


  Maak melding

 11. Coebie op 11 niet omdat jij snuifjes coke tot een dagelijkse bezigheid heb gemaakt, moet je ervanuit gaan dat iedereen inclusief de President dat ook doet. Ter informatie er zijn ook mensen die een griepje kunnen krijgen omdat ze heel hard werken en zodoende minder weerstand hiertegen opbouwen.

  De President is een harde werker en stand in weer en wind om het land op te bouwen, vene bijv. zou nooit een griepje krijgen maar die voerde ook geen bal uit.


  Maak melding

 12. Ik viel van mijn stoel toen ik hoorde dat de pas beëdigde haitiaanse president moest kiezen tussen Bill Clinton en bout.Clinton wilde niet samen aan tafel met bout.Onze bout werd heengezonden.Erg.Heel erg.Hij moest maar in zijn hotel eten.

  Cobie.


  Maak melding

 13. Middel!

  Black Label, coke, snuifje, penniciline, Zocor en bloeddrukverlagers in een enkel persoon tegelijk is een middel dat je misselijk maakt. Het lijkt op griep maar is geen virus maar wel een mensleijke zwakte.

  Heb ik net ook gehad tijdens een hele leuke vakantie in Spanje. Eigen schuld, dikke bult. Als Desi langer was gebleven was hij en publiek in slaap gevallen en dat zou een grote schande zijn.

  Een ander verhaal vertelt dat ze hem tijdens het diner hadden willen vergiftigen. Achterdocht is ook een zwakte van de mens.

  In Haiti is Voodoo het best verkochte middel en daar neemt Desi geen enkele kans mee. Hij weet alleen niet dat hij lang genoeg in Haiti was waardoor men een mooi poppetje van hem heeft kunnen maken. Men wacht alleen maar op een teken van boven om de naalden erin te stoppen. Griepje? Onzin!


  Maak melding

 14. Ontwennings verschijnselen!A torie no bing de binnen handbereik.We gaan nog veel meer van dit soort belachelijke toestanden meemaken oen kan brieb mie.Inflatie boven de 20%!


  Maak melding

 15. @9 Poco, inderdaad op belangrijke momenten krijgt Meneertje zo genaamd griep.Heel verdacht ! Wat zit er eigenlijk er achter ??

  Kan hij zich soms niet handhaven tussen die andere bobo`s ????

  Groet,


  Maak melding

 16. Afgezien van de vraag of het wel nodig was om persoonlijk naar Haitie te gaan is het de vraag of het wel om een griepje ging. Als dat waar is dan is het toch zonde van het geld dat de reis gekost heeft, voor een griepje blijf je toch niet in je hotelkamer zitten, je neemt een calpol en je zit de plechtigheid uit en legt goede contacten met andere staatshoofden zodat Suriname er voordeel aan heeft. Denkt Bouta dat hij ons geld zomaar over de balk kan smijten? Voor ieder wisse wasje ‘dokt’ deze man voor zijn verplichtingen. Als hij als staatshoofd niet verplicht is DNA te bezoeken, waarom voelt hij zich dan wel verplicht Michel Martelly persoonlijk te gaan feliciteren?


  Maak melding

 17. hij was bang iemand met ballen te ontmoeten..en daarom liep hij hart weg..

  of misschien bang om door opsporing verzocht opgepakt te worden,wie weet..

  misschien kan de staats-voorlichter meer uit de doeken doen..

  ik benieuwd wat de regerings woord voerder in parbo zal vertellen aan het slimme volk..


  Maak melding

 18. wat een achtelijke reactie allemaal wanneer gaan we suriname op bouwen? het zijn steeds de zelfde uitbuiters die zich onder bouterse zich niet meer kunnen verrijken ten koste van het volk reageren op deze manier .blijf maar in nederland en lever je kritiek maar bij rutten en wilders ,en laat suriname voor de echte surinamers .jullie blijven maar steeds op afstand blaffen.


  Maak melding

 19. wat ik me reuze afvraag..is als die politieke pers van de pres ook dit soort forums lezen…dan denk ik toch wel dat ze flink achter hun oren moeten krabben om zo te weten hoe het volk over hun denkt…of hebben ze echt een stalen plaat voor hun kop??


  Maak melding

 20. Gilvy op 26 misschien moet je je niets meer afvragen maar gewoon gaan leren denken.

  Denk je nou echt dat die politieke pers van de pres zoals je het noemt, zich enige mate druk maakt om wat het gepeupel die vaak niet eens meer Surinamers zijn te zeggen heeft.

  Als ze dat zouden doen mogen ze wat mij betreft direkt naar huis, want betekend dat ze ongeschikt zijn voor hun taken.

  Maar goed van de President hebben we een paar dagen geleden al weer gehoord dat ze gefocused zijn en hun werk afmaken ondanks alle negatieve berichten die de oppositie de ether in gooien met behulp van hun futuboi media. Zo wil ik het horen.


  Maak melding

 21. deze gasten hebben een plaat voor hun kop of hun neus in de coke. over die inauguratie gesproken. opmerkelijk dat er zoveel wereld prominenten naar haiti waren en voor ddb zijn er 0, niks, noppes, nada gekomen. niet eens zn vriend chavez. dat zegt toch voldoende over hoe deze leider in de wereld staat. op eigen titel kon hij al niet meer legaal over de grens. mijn grootste vermoeden is dat zijn aanwezigheid niet door andere leiders gewenst was en de keus gemaakt is om ddb te skutten.


  Maak melding

 22. Da’s me een goeie.
  Onze snuiver had een lichte griep.Belachelijk.Demkt hij nou dat we zo achterlijk zijn netzoals zijn perschef.In deze wereld kan niemand zijn straf ontlopen.De natuur doet zijn werk.Ook de vliegen om zich heen worden binnenkort beloond.Heeft het volk gemoord en bedriegt ook zijn voorganger.Was het zijn nieren, zijn keel of gewetenswroeging. Joe no doro VENE baka-foetoe.De jeugd die hij omgekocht heeft met een SRD5, Tele-G kaart hebben hem binnengebracht.Nu hebben ze er spijt van.

  Danitia


  Maak melding

 23. Jenke, als onproductieve medewerkster had ook ik je ontslagen met of zonder griep.

  Productieve medewerkers(sters) worden niet zo snel ontslagen omdat ze een griepje hebben, die hebben vaak al credits opgebouwd.

  Dat is het verschil.


  Maak melding

 24. Degene die zich afvragen waarom wij Suriname niet gaan opbouwen moeten aan Bouterse vragen waarom hij alles wat met bloed zweet en tranen is opgebouwd kapot heeft gemaakt met zijn misdadige revolutie.


  Maak melding

 25. hahahahahaa Bouterse productief laat mij niet lachen, even een duik in zijn CV.
  pleegt een staatsgreep op 25 feb 1980 tegen een democratisch gekozen regering.
  onderdrukt vernederd zijn eigen bevolking.
  vermoord op 8 dec zijn tegenstanders en verteld op de tv dat ze op de vlucht zijn doodgeschoten.mowana massaslachting.
  verantwoordelijk voor de devalueren van onze sterke munteenheid, onze goudvoorraad als onderpand zetten voor leningen die niemand wat van snapt, blijft een jaar lang uit het parlement met behoud van zijn salaris , benoemd zijn criminele en oplichters vrienden als zijn adviseurs, benoemt zijn criminele zoon tot hoofd van een zwaar bewapend macht.M.Doorn noem jij dit productief?
  Ik ga verder hij vermoord journalisten veroordeeld voor drugshandel in het buitenland , staat op een internationale lijst van interpol veroordeeld voor genocide.Blijf maar lekker slapen M.Doorn


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.