De bajes in Suriname: niet smokkelen, zelf maken

1

PARAMARIBO/NICKERIE, 16 mei – Dat het niet waterdicht is in de Surinaamse gevangenissen is al lang geen geheim meer. De bewaarder weet het, de bajesklant ook, en de buitenwereld al helemaal. Mobieltjes in de gevangenis, het is meer regel dan uitzondering. Smokkel van drugs en alcohol net zo goed. Hoewel, alcohol …

Op een of andere manier gaat het wat minder met de smokkel van sterk. Niet dat het risico, de pakkans, minder aantrekkelijk is geworden. Of dat het deze of gene minder oplevert. Nee, maar waarom zou je nog zon lange weg afleggen als het thuis ook kan? Binnenshuis, ja, in de bak zelf. Dat is nou net waar een groepje in de Hazard gevangenis, in Nickerie, onlangs op kwam.

Rum brouwen in de cel, met succes én met pit. Zo veel heeft zo’n godendrankje ook weer niet om het , hoor. Wat aardappelen, rijst en bruine suiker. Onschuldig spul rechtstreeks uit de bajeskeuken. Wat lief zijn en je mag in de keuken mee kijken. En dan brouwen maar in geborgenheid en privacy van de cel. De rum is verdeeld en gedronken, meldt de Times of Suriname. Het brouwen is dus ontdekt. Smokkelen maar weer.

Bekijk ook:

1 REACTIE

  1. Ruim de rotzooi van de voormalige regering op en zet de bajes-klanten zwaar aan het werk zodat zij de schulden aan de samenleving terug kunnen betalen. Vervang de leiding van de gevangenissen voor leden die het beleid van deze regering ondersteunen. Oude honden kan eenmaal moeilijk voor gedrags correctie in aanmerking komen.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.