“Het verschil” of: Bouterses ambitie voor Suriname

22

PARAMARIBO, 11 mei – “Dát is het verschil”, liet president Desiré Bouterse zich regelmatig ontvallen bij de presentatie van een ruk voornemens in het parlement. Het was zijn weerwoord op kritiek van vooral het Nieuw Front. Voor de komende vijf jaar staat Suriname een lange rij projecten en veranderingen te wachten.

Als je tenminste de waslijst wil geloven die het parlement aan te horen kreeg. “Ik hoop op dertien oktober (zijn geboortedag, red.) te starten met een echte highway met zeker negen fly-overs”, zei Bouterse. Radjkoemar Randjitsingh van het Nieuw Front had eerder gevraagd waar de verschillen liggen tussen de huidige regering en de voorganger. Hijzelf zag ze niet en kon ze ook niet herkennen. Al de kritiek van de toenmalige oppositie was dus nergens voor nodig.

Bouterse vindt van wel. Hij weet zeker dat er veel anders zal worden aangepakt. De Petro Caribe deal met Venezuela, het omzetten van titels op gronden (van grondhuur naar eigendom), de ordening van illegale goudwinning, het wordt werkelijkheid. De vorige bestuurders lieten het allemaal voor wat het was. “U had kans aandelen te kopen van Iamgold (multinational), u deed het niet, ik zou ze wel nemen, dát is het verschil”, aldus Bouterse.

22 REACTIES

 1. Neem stelletje ezels zet ze in een bus geeft 25 SRD en vertel ze wat ze willen horen dan ben je klaar.Dit geeft precies aan waarom Bouterse niet naar het parlement wil komen, hij kan daar geen knollen voor citroenen kan verkopen.
  Echt schandalig hoe deze demagoog die domme massa voor de gek houd.


  Maak melding

 2. Het verschil tussen bobo Venetiaan en wakamang Bouterse is er zeker. Dat kan een ieder zien.

  Of dit verschil ook zoden aan de dijk zal zetten, zal in 2015 moeten blijken.

  Het is nu te vroeg om te oordelen over deze regering.


  Maak melding

 3. Bouterse slaat de spijker op zijn kop.Er moet niet overloos gepraat worden, maar hard worden gewerkt.Aanpakken is het devies.Als de projecten eenmaal op gang komen zal de kritiek van de tegenstanders niet stoppen. Ik stel voor aan te tegenstanders om constructief met Bouterse mee te werken aan de opbouw van het land.


  Maak melding

 4. Wie kan mij vertellen wanneer Suriname een mens op de maan plaatst! Ik moest even naar de keuken tijdens de BERM speech van de MASSAMOORDENAAR alias keizer Bigi Mofo I.

  Hebben jullie lekker gegeten op het plein?


  Maak melding

 5. Ik weet niet wie of hoe bout aan drugs en of alcohol in de assemblee is geraakt,maar op het laatst lalde hij gewoon.Deed denigrerend tegenover Randjietsingh zonder dat de voorzitter enige bescherming bood aan het lid.Een uiterst beschamende vertoning van de persoon die zich voorgeeft president van Sur.te zijn en juf Jenny.

  Cobie.


  Maak melding

 6. Cleopus,
  Hoeveel kansen wil je een draaideur crimineel geven? Hoever ga je, totdat hij je een kopje kleiner maakt, letterlijk? Kan je je nog herinneren dat ten tijde van zijn benoeming tot president, zijn “biechtvader” mededeelde dat hij zijn excuses zou aanbieden aan de nabestaanden v.d. slachtoffers van de decembermoorden? Nou, ik heb nog niets gehoord wat op een excuus leek. Oeng kan wagti teh kakka kies tiefi. Het zal me niet verbazen als meneertje zal zeggen “ik heb dat nooit gezegd, maar mijn biechtvader”. Hahahaaaa…
  Dus, wat constructief denken met iemand die destructief is?
  Djiem wan brik man.
  Wordt wakker mensen en blijf niet langer dromen.
  Odi,
  Tjongtjong


  Maak melding

 7. De heer Bouterse,is de enigste onbetwiste
  leider van Su,wie dat niet kan inzien is blind,hij zal su omhoog brengen.
  Wie heeft nauw geen fouten in zijn leven gemaakt,of moet nog gemaakt worden.
  hij mag for live press blijven.


  Maak melding

 8. Wikileaks,je maakt alleen maar verbitterde opmerkingen.Dat kan ik je niet kwalijk nemen omdat je een verbitterde man/vrouw bent.Vanaf dag 1 van je geboorte lijk je telleurgesteld door het leven te gaan.Je komt over als een ernstig misvormde en verstotend afstammeling van de incompetente Venetiaan.Je lijkt wel een kruising te zijn van Venetiaan en Romeo Hoost.Je straalt gewoon verbittering uit. Helaas kan ik je niet helpen of steunen met je waardeloze en inhoudloze opmerkingen.


  Maak melding

 9. Paradijs!

  Ik heb de kernpunten van de berm-rede doorgenomen en zoals het er naar uitziet, wordt suri een paradijs.
  The place to be in Latijns Amerika.
  Zie http://suriname.nu/101/starnieuwssuriname.html

  Alleen maar de belofte dat de suri’s strax vrij op hun balkonnetje kunnen toeven,
  dus zonder tralies is al een heugelijk feit.
  Verder krijgt het Nederlands bedrijfsleven alle vrijheid om te investeren en
  het toetje; een versoepeling van het reisverkeer voor de surined.
  Wat wil een mens nog meer!
  Ik heb natuurlijk alleen de suri-ned voordelen bekeken.

  Zo…. Dan maakt het niet waar het geld vandaan komt toch?
  Dan maakt het ook niet uit als suri geen rechtstaat is.
  En dan maakt het ook niet uit als er geen persvrijheid is en dat suri op de vingers is
  getikt door de mensenrechten-orga.
  Dan maakt het ook niet uit als de grondwet zodanig wordt aangepast, dat de pres voor het leven wordt benoemd!

  Ikke ikke ikke en de rest mag stikken.
  Zo, dit was mijn constructieve bijdrage, hopelijk klink ik nu als een bermvriendinnetje…..

  Hahahaha, be real!!!!


  Maak melding

 10. Even een aantekening:

  Velen zijden ook dat de Coppenamebrug en de Surinamebrug luchtkastelen waren en gebaken lcuht…..nu staan ze daar. Ik denk dat de geschiedenis zich zal herhalen.


  Maak melding

 11. Randjietsing zag of ziet geen verschil.

  De weldenkende Surinamers zien het wel hoor.

  De huidige regering heeft een duidelijke ontwikkelingsVISIE, front had gewoon NIETS.

  De huidige regering heeft duidelijk hart voor het land, fronters hadden alleen maar hart voor hun zakken.

  Wat dacht je trouwens van een onafhankelijke denkwijze tegen de afhankelijke denkwijze van front.

  Wat dacht je van het racistische gedachtegoed van front tegenover het eenheidsgedachte van de huidige regering.

  Wat dacht je van het vertrouwen in eigen kunnen tegenover het diepgewortelde front minderwaardigheidscomplex tegenover alles wat Surinaams is.

  Ik zou zo nog door kunnen gaan maar voldoe voorlopig hiermee.


  Maak melding

 12. @3 heb je begrepen dat die DiDiBrie boterzacht van je voor zijn leven pres van dat land Su wil en denkt te blijven.Deze plannen kan hij nnnoooooiiitttt uitvoeren gedurende zijn zittingsperiode.of betekent het dat Su binnen kortetijdsbestek een dusdanig paradijs op aarde wordt en de Suries jezus op en over ’t water zullen zien lopen? Hopelijk heb je door dat deze duivel nergens meer heen gaat en dit is het verschil met anderen.Nog een verschil is dat hij z’n volksmilitie weer zal instellen dat betekent dat iedereen wordt afgeluisterd en afgetakeld.Over 13 dgn hebben jullie de verkiezingen precies een jaar gewonnen en is er nog niets gedaan.Vraag even aan Bosje hoe lang het heeft geduurd om de brug over de su rivier en coppename te bouwen.Boterzacht heeft al een jaar opzitten rest nog 4 deze duivel kennende;dus deze meneeer gaat nergens heen.Zie je ’t verschil? 8 december 82 begint te kriebelen zie beknotting pers.Op deze manier verloren wij Radika,Vrije stem,Moederbond{thans hun eigendom}Ik hoor de dame nog via de radio doorgeven dat de branden niet geblust mochten worden in opdracht van de bevelhebber die nu de president van Su is.Surinamers sta op en red je zelf van deze DiDiBrie en trawanten,anders wo dede en wo pina. jullie zouden allemaal een perceel krijgen. Maar als ernu stapel woningen gebouwd zullen worden krijg je nooit meer een perceel,maar ga je op elkaar wonen mooi torie zou een radio directeur hier in Ned zeggen.Aw span gi unu in Sranang.Als de bouw van deze stapelwoningen wordt gerealiseerd heeft hij dan werkelijk Su tot grote hoogtes gebracht om de woorden van mevr Horp te gebruiken.Mi dja e luku Sranang. Odi odi Guno en bullebak Limbo BTO(bakadina Tori Origineel}Apintie vergeet ’t volk aub niet De West en de rest blijven jullie de Su wakker houden.Publiceer aub alle verschillen.
  Glenny


  Maak melding

 13. Hard werken??

  Uit de DNA gegooit wegens langdurige afwezigheid.
  Als president 6 maanden onzichtbaar.
  Allerhande plannen enverantwoordingen die normaal maandelijks worden opgeleverd ontbreken sinds 10 maanden.

  Wie doet hiet zijn werk niet/nooit naar behoren??


  Maak melding

 14. Hij werkt in ieder geval harder dan vene aka de Surinaamse Mugabe. Die weet maar een ding, rond leuren met emmers zonder bodem.

  He Pengel je dom geklets mag je gaan vertellen in Grun Dyari, die 50 moesjes en granpa’s daar geloven toch alles wat Vene zegt.


  Maak melding

 15. @ M.Doorn
  jij hebt één van grootste snavel hier op dit net heb gemerkt,maar nu wil jou een vraag stellen. Kan jij in jou bewoording mij de overeenkomsten geven van vene en mugabe dan kan iedereen hier op dit net zien wie leugens en bedrog verspreid hier op dit net.
  En als jij dat hebt gedaan zal ik jou de overeenkomsten van Bouterse en mugabe geven zonder leugens afgesproken ??


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.