Samenwerking Universiteit Suriname en Erasmus

6

Aankomend collegejaar start de samenwerking tussen de Anton de Kom Universiteit (Paramaribo) en de Erasmus School of Economics (ESE), met het schakelprogramma Accounting, Auditing and Control (AAC). Waarschijnlijk zullen zo’n 25 Surinaamse studenten hieraan deelnemen meldt ErasmusMagazine.

Het lesprogramma in Paramaribo is gelijk aan dat in Rotterdam. Het eerste jaar studeren de Surinaamse studenten aan de Anton de Kom Universiteit, vervolgens zes maanden aan de EUR. In het laatste halfjaar keren ze terug naar Paramaribo om hun studie af te ronden. Aan het eind van de rit worden ze beloond met een MSc-graad van beide universiteiten.

Max Ekhorst, coördinator van het project, benadrukt dat men heeft gekozen voor een aanpak waarbij studenten in Suriname afstuderen. Zo wordt een brain drain hopelijk voorkomen en een bijdrage geleverd aan de Surinaamse kenniseconomie.

6 REACTIES

 1. Eindelijk een samenwerking op niveau!
  Prima plan.

  RSM Rotterdam School of Management is ook een goede investering(parttime MBA).


  Maak melding

 2. Ik zie het woord Olland niet meer!! Hoe kan dat nou??
  Pariaman en Pinto met vakantie naar Marakesh?

  Ehh! wie betaald de (verblijfs etc.)kosten voor de Surinamers in Nederland??

  Allen alle succes toegewenst! hetzij in Suriname, hetzij in Nederland!


  Maak melding

 3. Vooral nummer 1 hij is poes lief, hij vindt het een geweldige initiatief sterker nog het moet vaker gebeuren. ik zal jou vertellen het gebeurde ook vaker maar vanaf het aantreden van jou misdadige president zijn er heel veel van dit soort samenwerking stopgezet mi boi .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.