Clark Accord: “Niets kan de pijn verzachten”

5

PARAMARIBO/AMSTERDAM, 10 mei – “Wat je ook zegt, niets kan de pijn verzachten die je van binnen voelt.” Dit zegt schrijver Clark Accord (50) over wat hij allemaal doorstaan heeft de afgelopen tijd. Niet alleen zijn ziekte, een moeilijk te genezen vorm van kanker, ligt aan de grondslag van die pijn.

Ook de stapels geruchten en praatjes hebben roos getroffen. “Men is nieuwsgierig en wil weten wat er met mij aan de hand is, of ik nou doodga en hoelang het duurt voordat ik doodga. Ik weet niet wat voor ziektes allemaal de revue hebben gepasseerd”, zei Accord tijdens een plechtigheid in de kapel van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam, Nederland. Volgens een verslag in de Ware Tijd oogde de schrijver strijdvaardig.

Het mag er dan anders hebben uitgezien de laatste dagen. Accord kan zich niet eens herinneren dat er nog enkele dagen terug een speciale plechtigheid was aan zijn ziekbed. Hij kreeg toen een hoge onderscheiding van de Surinaamse regering. In de kapel kreeg hij nog een onderscheiding: het Ereteken van Verdienste van Amsetrdam. “Ik voel me krachtiger dan ooit”, aldus Accord.

5 REACTIES

 1. Blijf Geloven en Hoop hebben,eerlijk en oprecht!Wonderen gebeuren!Geloof in de kracht van water!Water maakt alles schoon als je in de kracht ervan GELOOFT!Wij bidden voor jou.


  Maak melding

 2. Clark Accord, als erkenning van je werk en inzet voor deze maatschappij en die in Sur. je kracht geven, Mi boi, het zij je van harte gegund. De jongeren die jouw voorbeeld volgen zullen prima sterren aan het firmament worden.

  Erkenning bij leven en niet voor daarna. Sinds enkele dagen gonst het via de email en in tel.gesprekken over jouw ziekte. Beste vriend, allen die ik tegen kwam wensen jou een spoedig herstel. Wie dit niet snapt en zich vol negativiteit hierop richt, houdt zich zelf voor de gek. Wij hebben genoten van je werk, Many thanks daarvoor.
  Van harte beterschap toegewenst, je hebt het leven van de Nederlander verrijkt. Hartelijk dank daarvoor.


  Maak melding

 3. Clark,
  Ik heb al je boeken gelezen.Je bent een vriend voor me geworden. Je overlijden heeft me diep geraakt.
  Rust zacht.
  Hans


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.