Uitkering Nederlands kind in Suriname omlaag

46

PARAMARIBO, 23 apr – Nederlandse kinderen die in Suriname wonen, krijgen minder kinderbijslag. Het gaat om ruim vierhonderd kinderen die na 1995 zijn geboren. De inkorting bedraagt tussen de tachtig en honderd en dertig euro, afhankelijk van de leeftijd. De inkorting heet vooral economisch van aard te zijn.

Kennelijk gaat Den Haag er vanuit dat kinderen in Suriname niet zoveel geld nodig hebben. De kinderbijslag is nu keurig uitgekiend “naar Surinaamse maatstaven”, meldt de Ware Tijd. Die maatstaven schijnen nu dus opgetrokken. De kleinere groep kinderen van voor 1995 krijgen nog wel het oude bedrag uitgekeerd. Deze groep zit tussen de veertien en zeventien jaar. Tot nog toe gaf Den Haag ruim honderdduizend euro per jaar uit aan kinderen in Suriname.

46 REACTIES

 1. De moraalridder Holland is lager dan laag. De voorouders van deze kinderen hebben bedoelde rechten met heel veel bloed zweet en tranen- en zelfs hun hoogstegoed betaald!

  Dit is een lage streek.


  Maak melding

 2. Heeft iemand zich ergens aan gestoken?Want als het gaat om inhoudingen door Nederland dan beginnen de lege vatten het luidst te klinken.

  Cobie.


  Maak melding

 3. Na de jongeren volgen straks ook de ouderen die terug keren naar Suriname.

  Surined, o teng joe sa wiki foe a mooi Tatta dreng en fieri fa joe barba e brong now.Bundroe ma kandra, dat na mi wortu!
  Ma seide joe e sjeng foe mek a bundroe? KANDE WANG SMA KANG TEIGI MI DATIE!
  Srika


  Maak melding

 4. Lowlife Paraman,

  Welke voorouders bedoel je precies. Waarschijnlijk hebben zijn dit kinderen van gemengde ouders. Daar ben je waarschijnlijk ook zwaar op tegen.

  Hoe lang blijf jij nog parasiteren en je verschuilen achter je voorouders. Get a life!


  Maak melding

 5. HE Paraman of stratie/begieman!!! Wat dacht je van de Surinaamse maatstaffen??

  Ik zou 3 SRD per kwartaal doen per kind, wat Suriname doet!!
  Recht voor een recht voor allen!!!!!

  Jouw voorouders en ook de mijne zijn allang gaan rusten in vrede!! en wat doet jij?? je eigen naar de klote verhelpen en terug leunen op hen(op dode mensen)! Wat een aasgier en een paria ben jij! Ja, jij!!!

  Pleeg zelfmoord dan kun je bepaalde mensen in de hel tegen komen en raak je ei daarginds kwijt uil!!!!!

  Sterkte!


  Maak melding

 6. Wiep ding dat is mijn stelling, het gaat jou geen ene m aan.

  Ik zal ook niet nalaten om van de jouwe af te blijven.

  Heb je iets van honing eraan gemerkt of zo?

  Zo goedkoop komen ze er niet vanaf. Het toegebrachte leed is niet te kapitaliseren. De imateriele schade zit sommigen nog in de genen.


  Maak melding

 7. Paraman,

  Kom dan eens met een voorstel. Tot welke generatie wil je blijven parasiteren en op welk moment in tijd is de imateriele schade uit de genen van jou en je broeders verwijderd. En hoeveel geld wil jij daarvoor hebben. Ik ben hier heel serieus. Heb jij geen eergevoel door je hand te blijven ophouden in plaats van je te blijven verstoppen achter je voorouders.

  Ik ben het helemaal eens met Wiep-Ding die jou en aasgier en een paria noemt.


  Maak melding

 8. Molenaar,
  Als niet alleen kinderen maar ook de Surinaamse mens met rust gelaten wordt, zal het wel beter gaan met dit land.

  De ontwikkeling van Suriname is niet gefocused op het Hoge Noorden.


  Maak melding

 9. In nederland zijn ze helemaal gek geworden.Als je al een overeenkomst hebt gemaakt kan je het niet zomaar eenzijdig wijzigen.Die ouders moeten gewoon naar de rechter gaan.Vind je het gek dat ze nederland onbetrouwbaar vinden.Het zijn gewoon bloedzuigers die 300 jaren lang suriname heeft leeg geplundert van hun rijkdommen en nu komen ze weer met dit.den haag moet zich schamen.Die zakkenvullers in den haag bepalen alle soorten idioten regelingen.


  Maak melding

 10. Ach Ja, die addergebroed op nummer 1 kan je niet serieus nemen die man is klein van geest.
  Kijk naar die criminele bende die nu de macht hebben in suriname, hun hebben de bevolking bedrogen daar hoor je parapinto niets van zeggen waar zij al de beloftes van 9 maanden geleden pinto, over moraalridder gesproken.
  Hij heeft wel over de immaterieel schade van 300 jaren, maar wanneer wij het hebben de immaterieel en de materiele schaden van de jaren 80 dan steekt deze schoft zijn kop in het zand. hij heeft gelijk de domheid zit hem in de gene parapinto is genetisch dom.


  Maak melding

 11. Tjonge jonge waarom zeikt iedereen elkaar hier toch zo af?
  Nederland heeft onze ouders cq voorouders genaaid.
  Nederland heeft iedereen in Suriname goed genaaid en Nederland naait iedereen en zijn eigenvolk ook het hardst!
  Dus conclusie als de Nederlandse regering iemand voor geld kan naaien dan doen ze dat!
  lees ook het bericht dat vermeld waar gezinnen zotten waar de levensstandaard duurder is dan in Nederland. Deze ouders krijgen dan NIET meer extra compensatie. Dwz altijd eenrichtingsverkeer en het kuddevolk naaien.
  Dus iedereen die niet belasting betaald en zijn hard verdiende geld zomaar ziet verdampen MOEL houden aub.
  Ik heb een standaard 60 uur werkweek. Excl. Pauzes!
  Als je ziet dat je aan het eind van de maand een stuk maand overhoud ipv wat geld dan klopt er iets niet.
  Ik ben ontzettend blij met deze fijne gezellige regering.
  Ik wens iedereen die het beter probeert te hebben en nu genaaid worden in Suriname heelveel sterkte toe.
  Ps m.doorn ben je nog in het ziekenhuis geweest voor de paasdagen.
  Hebben ze jouw eitjes nog geschilderd?


  Maak melding

 12. Bijslag!

  Gezien de kosten van onderhoud in leven, leren en uitgaan is de verlaging van de kinderbijslag iets dat niet kon uitblijven.
  Marokko en Turkije zijn SU voorgegaan omdat het daar hetzelfde is als in SU.

  Kinderbijslag is een gunst en geen verdienste. Pensioen daarentegen is een verdienste na jarenlange arbeid. Het kind heeft nog geen enkele arbeid verricht dus is de NL overheid tot niets verplicht.

  De kinderbijslag van ons kind hebben we nooit aangeraakt. Het stapelde zich op op de bank tot het kind volwassen werd. Rijbewijs halen en een auto kopen daar is het aan op gegaan.

  Begint u zich er op voor te bereiden. Ooit zal het helemaal verdwijnen, die bijslag.
  De verlaging van nu is terecht omdat men daar voor in de plaats miljoenen gaat stoppen in goed, doordacht onderwijs voor het kind in NL.


  Maak melding

 13. Ik snap niet waarom sommige mensen nog ver in het verleden leven. niet jou zweet en krokodillen tranen. wie zegt dat je voor ouders gezweet hebben? de slavernij tijd was 500 jaar gelden. we leven 500 jaren verder. Suriname is opgebouwd door de gast arbeiders en door Nederland is Suriname zo Multi cultureel geworden. Ik ben niet met alles van Nederland eens, maar kinderbijslag is niet verplicht. Het is een tegemoetkoming in de zorg en lasten. vergelijken met die miezerige 6 srd per kind per maand wat de regering van Su geeft, is een kind met 100 euro per maand best wel happy. no moes gridi zo. geeft nooit de schuld aan een ander, maar kijk eerst wat je goed of fout doet. Weetje wanneer Suriname beter gaat worden? Als alle zakkenvullers hun zakken dicht genaaid is en alla sranga sma kon na wang en stop discriminatie. De meeste oudere Surinamers keren op hun oude dagen terug naar Suriname en leven goed van hun pensioen. Dat houd een keer op, want de jongeren komen niet omdat zij hier zijn opgegroeid en een bestaan hebben. naast hun ouders hebben zij geen affiniteit met Suriname. Suriname is echt een mooi land, jammer dat de mensen niet weten wat mee te doen.


  Maak melding

 14. De neutrale en wijzecommentaars zijn van mensen die ontwikkeld en geschoold zijn, de domme en commentaars waar nergens op slaan, zijn van mensen die moeite hadden om wat te leren. Nederland heeft school en bijscholing voor ouderen. Dat zou Suriname ook moeten hebben of kunnen alsnog mee beginnen, dan heb je meer goed ontwikkelde mensen, dan hoeven er geen vriendjes politiek de hand krijgen


  Maak melding

 15. Molenaar,
  Hoelang? Net zo lang als de mensheid voort mag bestaan.

  Overigens moet je om moraal en eergevoel te excerceren met z’n tweeën zijn.

  Hoeveel wil jij geven voor de man, die uit een boom wordt neergeknald, louter omdat de baas zijn nieuwe geweer wou uittesten.

  Ben jij helemaal gek geworden?


  Maak melding

 16. Het is meer dan terecht dat de uitkeringen voor het in buitenland wonende kinderen worden gekort. Als je in Nederland blijft wonen dan krijg je de volle pond, maar als je besluit terug te keren naar land van herkomst dan mogen de uitkeringen rustig worden gekort naar voor dat land geldende maatstaven!!!


  Maak melding

 17. Paraman…

  Geef mij dan je bankrekening nummer dan zal ik het geld direct storten.

  Wil je het in bankbiljetten van 100 0f 25 euro.

  Sorry voor het ongemak.


  Maak melding

 18. Dan hebben de Nederlanders nog ook heel wat geld tegoed van de Romeinen, de Fransen, de Spanjaarden en de Duitsers.’

  Deze volken hebben Nederland leeggeplunderd.

  Dus Paraman, even achter aansluiten.Het komt wel goed.


  Maak melding

 19. Je kunt ook met de kinderen naar Ned. terugverhuizen. Dan hoeft er geen geld overgemaakt te worden, alleen, dan zullen de kosten in Ned. stijgen. Ik ben benieuwd wat de Ned. regering dan zal doen. De ouders van die kinderen zijn hoogstwaarschijnlijk in Ned. werkzaam. Dan betalen ze toch ook gewoon hun belasting? Het kan zijn dat zij de kinderen om onbekende redenen daar laten wonen. Geef die gewoon het geld waar ze recht op hebben, want ze zijn ook Nederlanders. Niet omdat ze toevallig in Sur. wonen. Hoe zit het met die op de Antillen of elders in de wereld. Worden die ook gekort. Ieder Ned. kind heeft recht op kinderbijslag, in Ned. of daar buiten. De Ned. burgertjes in Sur. hoeven niet te lijden als hun leeftijdsgenootjes in Sur. De Sur. regering maakt zich gewoon belachelijk met die paar SRDs voor de eigen burgertjes.


  Maak melding

 20. @ ParaPinto, jammer dat ze die nieuwe geweer niet op jou hebben getest.
  Jij moet jou hypocriete smoelwerk dichthouden over moraal want jou baas DDB heeft ongewapende en onschuldigen mannen, kinderen en zwangeren vrouwen koelbloedig afgeslacht weet jij dat nog? op 8 december 1982 en op 29 dec 1986 moiwana. wilfred hawker lag gewond op een brandcard toch is hij geexecuteerd door die slager van paramaribo.


  Maak melding

 21. Wikifreek,
  Yu dong moro sopo met jou, “die geweer”. Ik zal jou die geweren!

  Voor het overige yu plei yu pokoe, yu dansi yu srefi.

  Wanneer die Surinaamse samenleving in weerwil van wat jij hier beweert DDB toch president maakt, dan moet er fundamenteel iets fout zitten.

  Als dat voor jou geen boodschap is dan moeten we maar wachten op jou reincarnatie.


  Maak melding

 22. Hallo John,

  Er is ook afgesproken dat Nederlanders tot hun 65ste moesten werken. Omdat het geld op is moeten wij nu tot onze 67 werken.

  Maar dat vind jij natuurlijk geen probleem?


  Maak melding

 23. Ik ben benieuwd wat de reactie is van onze lijder dé president van surbo.. en zijn cornuiten..

  ameeeer-alie doe alvast een domme uitspraak en laat achteraf jou baas ddb het corriceren onder ons..

  wat zou de reactie van el abraham zijn in deze je weet wel die baas van o.w.


  Maak melding

 24. Molenaar,
  Van jou heb ik niet eens 0,0001 Eurocent nodig! Weet dat wij niet bedelen. Het gaat om verworven rechten en rechten zijn rechten.


  Maak melding

 25. Kinderen moet je nemen als je zelf de verantwoordelijkheden hiervoor kunt dragen.
  De kinderbijslag is mooi meegenomen. Maar de uitgangspunt moet zijn dat je zelf voor ze moet kunnen zorgen. Anders moet je ze gewoon niet nemen.

  Weer is het zo dat slechten het voor goeden verpesten. Vroeger konden turken en marokkanen papieren laten maken in hun corrupte land dat ze 20 kinderen hadden en kregen ze kinderbijslag ervoor. Goedgelovig Nederland betaalde het ook nog vroeger uit.

  Je heb ook mensen die grote vermogen, vastgoed en bedrijven hebben in eigen land terwijl ze van Nederland een bijstands uitkering krijgen dit mag ook aangepakt worden.


  Maak melding

 26. Als ik iets te zeggen zou hebben zou het helemaal afgeschaft worden voor kinderen in het buitenland want in sommige landen is het niet te controleren of ze 1 of 10 kinderen hebben, vaak is het zo dat ze neefjes en nichtjes zogenaamd erkennen als eigen kind. Dus geen verschil maken tussen de landen maar helemaal afschaffen.


  Maak melding

 27. Ik ben zelf niet opgegroeid in en wereld met kinderbijslag.Wat mij betreft wordt het afgeschaft en wordt al dat geld geschonken aan weeskinderen die het om diverse redenen zonder ouders moeten stellen. Kinderen van gezonde ouders horen door hun ouders verzord te worden. Kinderen maken betekent kinderen grotbrengen. En voor de rest bek dicht.


  Maak melding

 28. @ parapinto,
  zelf in den landen waar Nederlands wordt onderwezen worden er fouten gemaakt dus het is geen schande om fouten te maken, wat ik wel een grove schande vindt,is de manier hoe jij de verschrikkelijk leed van de slavernij misbruikt om iedere keer jou minderwaardigheidscomplex te etaleren, en om misdaden die zijn gepleegd door jou president goed te praten.
  Ik ben het voor de volle honderd % met jou eens dat er iets fundamenteel goed fout zit in Suriname, jou reactie hier op het net geeft het duidelijk aan, jij bent blij met een massamoordenaar , drugshandelaar en genocide pleger als president daarmee geef jij aan hoe ver de morele ontbinding van Suriname om dit moment is.


  Maak melding

 29. waarom toch altijd terugvallen op het verleden?
  ik voel mij niet verantwoordelijk voor mijn voorouders -waren waarschijnlijk ook slaven, alleen hadden wij er een andere naam voor, nl lijfeigenen. dat gold zo’n beetje over de hele wereld. van suriname zijn we echt niet rijk geworden. altijd een lastige kolonie geweest. indonesie heeft het geld opgeleverd. en oja, als we geen slaven naar suriname hadden gebracht dan woonden de klagers nu in africa en zouden ze alles in het werk stellen om hier te komen , zoals zo velen daar nu proberen.
  die uitkeringen waren berekend op de ondersteuning in nederland en nooit bedoeld voor de export. ik vind het een goede maatregel, had al jaren eerder moeten gebeuren. kijk vooruit en niet steeds achterom anders blijft die libba je achtervolgen


  Maak melding

 30. Das
  Dat laatste zinnetje klopt niet,
  Ze gaan de miljoenen stoppen in goed doordacht onderwijs in Nederland.
  Sorry maar dat is niet waar. In Nederland melken ze alles kapot. Je kunt beter in België gaan studeren is veel goedkoper en je krijgt ook nog een echte onderwijs met een eerlijk verdiend diploma die niet gebaseerd is op subsidie!

  Grtn


  Maak melding

 31. Het zijn steeds weer diezelfde redimoesoes, die vromer willen zijn dan de Paus van Rome.

  Het zijn lieden die door vuur gaan voor de koningin. Ja zelfs ook al zouden zij hun land van origine een hak moeten zetten.


  Maak melding

 32. Dit is een echte eye opener voor onze lijders in sme..

  Verplicht alle bedrijven in sme om hun inkomsten verdient door export in sme te HERINVESTEREN , zo bouw je het land op..

  dus aan suralcoo bananen industrie i-am-gold enz enz moeten alle winsten terug vloeien naar surbo..

  Pas dan komt de ontwikkeling op gang..

  lijders denk hier-over na..


  Maak melding

 33. Hallo Paraman,

  Jij heb helemaal nergens recht op. Punt uit.

  Ga lekker werken voor je centen in plaats van (weer) je hand op te houden. Je hebt het altijd over rechten, maar nooit over plichten.


  Maak melding

 34. Holland zit weer te foppen, moet men euro invoeren als wettelijke betalings middel en de lonen hoger optrekken dan Nedeland.
  Want de bedragen van kinderbijslag zijn niet echt 100 het is ook maar even bijhouden.
  Holland moet niet denken zij worden rijk van, het is en blijft gaatjes vullen.


  Maak melding

 35. @30,

  Je hebt gedeeltelik gelijk.
  Kinderbijslag os ontstaan in de tijd van napoleon.
  Deze Fransoos was de grondlegger hiervan en heeft dit voor de arme bevolking in de zware tijden lasten doen verlichten.
  Idee is goed maar ik snap als je zegt dat dit in sommige Europese lamden eigelijk niet nodig is. Let wel dat ieder kind dat in Nederland geboren is een TAX nummer krijgt om uitgemolken te worden dussss laat ze de ouders dan maar wat tegemoet komen.

  Maar ik vind dat je gelijk hebt ZORG voor de weeskinderen.


  Maak melding

 36. Ik kan zo geirriteerd raken door bepaalde reactie’s
  #22 denk je echt dat alle Surinaamse kindertjes leiden omdat ze minder bijslag krijgen?
  #26 Is dit niet een volledig Nederlandse zaak,waarom denk je dan dat de VP of de Pres een reactie moeten geven?

  Ik weet ook niet waarom bepaalde Surneds alles van Nederland goed praten en alles van Su slecht is.
  ze zoeken steeds weer een stok om die arme hond(Suriname) te slaan
  Suriname zal nooit als Nederland worden,hoe graag Surneds dat ook zouden willen.Alles is gewoon anders,het weer, de bevolkings-samenstelling de geschiedenis,enz
  Zolang deze mensen niet inzien dat Suriname is wat het is,zullen ze blijven schoppen tegen
  Suriname,mijn paradijs op aarde.


  Maak melding

 37. @ 40 Goedemorgen Bryan,

  Als ik je nog moet uitleggen dat je met een paar SRDtjes geen kind kan onderhouden is het einde zoek. We hebben het hier op een mogelijke korting in de bijslag van Ned. kindjes. OK. De ouders betalen hier (Ned.) belasting en dat brengt ook rechten met zich mee.

  Vraag aan de mensen die van die paar SRDtjes van Sur. moeten rondkomen en je stelt me geen absurde vragen meer. Wat koop je ervoor. Trouwens niet ieder kind krijgt in Sur. KB, een moeder met 6 kinderen krijgt maar voor 3 kindjes KB. De anderen worden verondersteld van lucht te leven en dan lijden ze er absoluut onder.

  Bryan, doe niet zo aangebrand en gebruik je verstand. Waarom zou ik denken dat ieder kind in Sur. lijdt. Absurd gewoon. Ik bedoel met mijn stuk dat de kindjes met Ned. belastingplichtige ouders, recht hebben op hun Ned. rechten. De Sur. kindjes hebben zgn. rechten. maar als puntje bij paaltje komt is er klassenjustitie en krijgt de meerderheid weinig tot niets. Gevolg armoede, zwerfkinderen en noem maar op.

  Maar heeft het zin Bryan, want ik heb het gevoel dat je niet openstaat voor deze discussie. Je gevoel van Wij vs Jullie is nog te sterk aanwezig. Je zou ook moedig kunnen kijken naar een volk waarvan een deel in Sur en een ander deel in Nederland zit. Als dat je nog niet over de streep haalt dan misschien de bloeiende Jos Steemannensector die goede zaken gaat doen in de tijd die voor ons ligt.

  Of gaat Somo nu die geweldige contracten binnenhalen en beleeft Sur. een gouden eeuw waardoor elk Sur. kind zich materieel op kan werken. What a boost !!


  Maak melding

 38. Pariaman:
  Kijk even wat je neerzet!!

  Wiep Ding #5
  Maatstaf; maatstaffen?

  Geef mij een grote brik!!!

  Paraman Ik ben geen Professor in weet nietskunde!! zoals jij kennelijk.

  Hou svp eens een keer voorgoed met janken, naweeënen of 4-500 jaren geleden. Wij zijn nu in 2011. Ga verder met jouw leven verder jongen!! of als het echt niet anders kan, moet je hulp zoeke!! Ik wens je heel veel succes en dat heb je hard nodig!


  Maak melding

 39. Bryan op 40 niet geirriteerd raken, want dat is bedoeling van het gepeupel hier. Ze hebben met dit ondermaats gedrag als menig weldenkende poster van waterkant verdreven.

  Eentje genaamd neus kon het zelf niet langer opbrengen dat ik reageer en kwam gewoon onbeschaamd eisen dat ik hier niet meer moest reageren.

  Het gedrag van deze krabben heeft dus alles met hun minderwaardigheidscomplex te maken die ze denken op te schroeven ten koste van Suriname en Surinamers.


  Maak melding

 40. @ parapinto,
  Ik heb nieuws voor jou, tussen 2003 en 2007 hebben zich 22000 surinamers gevestigd in nederland volgens het CBS.
  parapinto is gewoon genetisch dom geboren er is niets meer aan te doen.


  Maak melding

 41. #41

  Zwerfkinderen,waar heb je het over.Als er zwerfkinderen zijn in Su,dan is het wel 1 op de 100000 kinderen.De meesten zullen niet een dag op straat slapen en zullen wel een heenkomen vinden.

  Houd me dit ten goede, maar ik denk dat nl ook niet meer uitbetaald word na het derde kind

  Ik zij het eerder,Suriname is een andere samenleving en is niet te vergelijken met de nederlandse.
  Er zijn in Su meerdere manieren om een kind te voeden,je hoeft er niet perse naar de supermarkt,terwijl in Nl dat wel moet.
  De focus ligt daarom niet bij die kinderbijslag


  Maak melding

 42. In 2014 krijgen kinderen die buiten de Europese Unie wonen helemaal geen kindertoeslag meer en volwassenen krijgen ook geen nabestaanden uitkering meer. Vooral Marokkaanse kinderen met een Nederlandse nationaliteit die nu in Marokko naar school gaan zullen massaal naar Nederland terugkomen. Ja, dubbele nationaliteit.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.