Surinaamse komiek Wesje en danser Turbo overleden

74

PARAMARIBO/COPPENAMEPUNT, 23 apr – Stand-up comedian Steven ‘Wesje’ Westmaas (39) en zijn neef, breakdancer Marlon ‘Turbo’ Stuart (42), zijn omgekomen bij een verkeersongeval nabij Coppenamepunt. De auto waarin de twee met drie anderen zaten, kreeg vermoedelijk een klapband tijdens de rit naar Nickerie. Het voertuig belandde in een trens langs de weg.

De twee zouden in Nickerie optreden in de Iedereen Plat-show van Wesje. Drie personen zijn naar het ziekenhuis vervoerd te weten Jahim, de tweejarige zoon van Wesje, zijn vrouw Sharisma King en de danser Jimmy van Eer van Turbo . “We pakken nog even Nickerie voor we naar Nederland gaan”, zei Wesje onlangs nog op de radio. In Nederland zou hij achttien opvoeringen geven van Iedereen Plat. Bij telecombedrijf Telesur, waar de twee neven werkten, heerst complete verslagenheid. Wesje was de gangmaker bij onder meer Telesur’s activiteiten rond de Surinaamse Avondvierdaagse. Ook de rest van de samenleving is kapot van het nieuws. Op de radio is al stemmige muziek te horen.

Waterkant fotograaf Gardelito Hew A Kee was erbij en zei zojuist tegen Starnieuws: “Wij waren op weg naar Nickerie waar Wesje en Turbo Squad zouden optreden. Ik was al voorbij gereden en werd gebeld om terug te keren. Ik kan niet geloven wat ik hier zie. Dit is gewoon verschrikkelijk”, zei Hew A Kee die niet uit zijn woorden kon komen van verdriet, schrik en ongeloof.

Westmaas was een van Suriname’s grootste sterren. Hij werd vorig jaar nog verkozen tot Surinamer van het jaar. Hij tourde vorig jaar ook in Nederland, en zou in mei nog eens achttien keer optreden in diverse Nederlandse steden.

https://www.youtube.com/watch?v=Y68tvZLsSgQ

De eerste beelden die ter plekke met een BlackBerry toestel gemaakt werden:


74 REACTIES

 1. Dit kan niet, vol ongeloof zit ik naar het nieuws te kijken. Suriname verliest weer veel te snel 1 van haar grote zonen.

  Mijn gedachten gaan naar de familieleden van Westje en Turbo Squad.


  Maak melding

 2. Tijdens het uittesten van een Mahindra terreinwagen midden in het OP-savanne gebied vernam ik deze droeve tijding via Radio Kankantrie. Hoewel ik hoopte op een minder elegante grap van de DJ is het toch een realiteit. Wesje en Turbo zijn niet meer. Mijn condoleances gaan uit naar alle Suri’s in binnen- en buitenland. Een trip naar het hoge Noorden was nog op handen, helaas! May their soul rest in peace.

  Het waren toppers op hun gebied.


  Maak melding

 3. Heel veel sterkte aan ons geheel land.
  RIP aan de overledenen. Ik kan het niet geloven, onze grote vriend en mega beloved artist ! Why God ?

  Mensen , letten jullie op je voertuigen. Rijd niet met banden ouder dan 6 jaar, die versleten zijn. Rij niet harder dan 80km op de buitenwegen. Neem afkoel pauzes op de lange ritten. Je banden vooral moeten afkoelen… de weg is heet tegenwoordig….


  Maak melding

 4. Sari,sari,sari torie.Groot verlies voor de Surinaamse entertainment wereld in Suriname en Nederland.R.I.P Steven Westmaas en Marlon Stuart.Heel veel sterkte toegewenst aan de familieleden, vrienden, en kennissen.Your Legacy will live on.Rust Zacht.


  Maak melding

 5. In Suriname gaan gebruikte banden als warme bollen over de balie. Je mag er honderden artikelen aan wijden, de mensen doen toch wat ze zelf willen. Met het bekend gevolg. Veiligheid is wel degelijk te koop. Het plaatsen van een binnenband in een binnenbandlozebuitenband gaat er ook in als koek. Met die luchtkamers, die er ontstaan kan het kind volgens de wet van Boyle Glusac wel de was doen.


  Maak melding

 6. Wat is het leven toch wreed. Zo jong, zo talentvol, zo vol levensenergie. En dan plotseling weggerukt. Ik ben er ook kapot van. Ik wens de familie en allen die Wesje een warm hart toedragen alle kracht en sterkte toe dit grote verlies te dragen.


  Maak melding

 7. Ongelooflijk…..
  In feb nog vreselijk veel plezier gehad in Thalia bij zijn voorstelling. we zouden in juni weer gaan in Amsterdam…. ik kan het haast niet geloven, Verschrikkelijk. Ik wens alle nabestaanden héél veel kracht en moed om dit verlies te dragen.


  Maak melding

 8. Ik vindt het echt heel erg wat er is gebeurd en net heb ik een sms en telefoontje over dit nieuws ontvangen verschrikkelijk.
  R.I.P. Wesje


  Maak melding

 9. Mi kondré mang, Krakti nanga a lasi fu dén two pikin fu mama Sranan!
  A djeng kondré de na sari!
  Mi sa begi gi alla den famiri nanga kompé!
  Wesje nanga Turbo wan dei wi sa miti baka.
  Waka bung!


  Maak melding

 10. vol ongeloof dit droeve bericht vernomen wens amilie en vrienden veel sterkte toe veel belovende artiesten op weg naar hun schepper mogen ze rusten in vrede


  Maak melding

 11. Wat een verschrikkelijk bericht.

  Ik ben alleen naar het bericht aan het staren vol ongeloof.
  2 jaar geleden heb ik nog een show van hem gezien in Zaandam. Ik zou nu weer gaan.
  Ik vond Wesje 1 van de leukste, realistische en prachtige comediant. Hij had respect voor een ieder ongeacht kleur, religie, opleiding en afkomst.
  Hij was een universele komiek, maar ook een realist. In zijn grappen zat altijd een boodschap (moraal). Wesje heel veel dank voor hetgeen je betekend hebt voor onze gemeenschap. Je was een goed mens. God (Allah, Jehova, Ram etcc…) in elk geval je createur zegene je ziel.
  We zullen je missen. Een betere comediant bestaat er niet.

  Harold


  Maak melding

 12. Ja hoe kon dat gebeuren.
  We zaten samen op de middelbaarschool SPI.
  Genoten van je leuke momenten en dit nu . Net een klap in je gezicht. Nou nabestanden heel veeel sterkte met het smartelijk verlies van jullie zonen.
  Geen woorden genoeg.
  Rust zacht.


  Maak melding

 13. O, Mijn God!!! Waarom moest het???
  Ik leef met een ieder mee!!!

  Alles maar dan alles in een keer afgenomen! Van ons en ook van hen!!

  RUST ZACHT IN VREDE EN MET VEEL LIEFDE!!JULLIE KOMEN WEL TERUG OP DEZE AARDE!!

  HEEL VEEL STERKTE AAN ALLE FAMILIES EN GECONDOLEERD.

  JULLIE BLIJVEN IN ONS HART!!!!

  HEB GEEN WOORDEN MEER!!!!!!!


  Maak melding

 14. Als het zover is keren wij naar huis terug, ik wil stilstaan bij de families Westmaas en Stuart, het is jullie gegund om deze twee zielen in jullie midden te hebben , bij jullie voelden ze zich veilig,Nu op weg naar het Licht, blijft er een grote leegte achter. Ik heb gisteren nog gekeken naar zijn foto met de aankomende tour niet wetende dat dit voor het laats zou zijn.
  Moge hun ziel het Licht binnen gaan.

  Hun ziel rusten in vrede R.I.P. Wesje en Turbo, ga in licht.


  Maak melding

 15. Met heel respekt,heb ik,altjd Wesly gevolgd.

  Aan de familie heel veel Kracht met dt zware verlies,in het byzonder zijn vrouw en knd,ook aan de familie van Turbo.

  God sta jullie bij.


  Maak melding

 16. ai boi wesje en turbo R.I.P my brothers.
  We zullen jullie echt missen.
  FROM FLORA A PASSIE,ADROESTRAAT.DUISBURGLAAN EN ALLA DENG SEI PASIE.

  R.I.P


  Maak melding

 17. o,God neem deze jonge mannen veilig in uw liefdevolle armen
  troost hun familie
  alleen u kan dat God
  want dit is een ondraagelijk verdriet

  mary


  Maak melding

 18. Heel veel sterkte aan de familie van wedje en turbo. Suriname zowel Holland hebben wij groot verdriet met dit groot verlies. Wedje en turbo we zullen jullie heel erg missen. Jullie blijven in gedachten soms met een lach maar meer met een traan . Wat een groot verlies. Bianca heel veel sterkte aan de familie.. Amsterdam zuid oost


  Maak melding

 19. als ik kijk naar alle comments zie ik aleen verdriet en spijt….vader waarom moest hij weg van ons..hij was altijd een goed mens geweest…ik huil in me hart,dit bericht is echt hartbrekend..jammer kan er wel gezegd worden..ik ken stephen sinds ik klein benn vanwege mijn moeder die zijn collega Was..
  veel sterkte toegewenst afkomstig van familie Simson.

  Elden Simson


  Maak melding

 20. “Wesje”, ik heb je niet persoonlijk gekend en toch heb ik wel het geval jouw jaren gekend te hebben, dankzij je fantastische optredens, waarvan ik heb kunnen genieten, maar de herinneringen zullen altijd blijven. Dank je wel. Ongelofelijk, dat je er niet meer bent, Rust in Vrede.
  Aan de familie wens ik heel veel sterkte toe.


  Maak melding

 21. A Boombastic Loss Surinam!
  May The Good Lord Blessed And Keep The Rest.
  R.I.P. Brothers.
  Sranang Mi Condoleer Ung Nanga Dis Bigi Lasi.
  Respect!!!!!!


  Maak melding

 22. heel veel sterkte toegewenst aan de fam .van wesje en turbo;
  wij gedenken u allen in gebed en dat God u mag sterken in deze moeilijke en zware dagen.

  fam.de Graav-Pinas


  Maak melding

 23. Met Oprechte Deelneming Condoleer ik bij deze de familie Westmaas en Steward, heel veel sterkte met dit grote verlies…..

  Mogen de vrienden in vrede rusten…


  Maak melding

 24. ik las gisteren in de pleasure gids dat wesje op zou optreden in nederland en was van plan om zeker naar zijn optreden te komen.helaas…

  veel sterkte en kracht voor zijn familie en vrienden !

  Een ware ster blijft altijd schitteren….

  joyce ramautar uit amsterdam


  Maak melding

 25. Wesley, rust zacht. Ik heb veel plezier met je gehad. Een medeleven voor de gehele familie. En vooral sterkte. Je blijft een icoon. Kenneth vanuit Aruba.


  Maak melding

 26. Ik kende je niet ,maar na het zien van je dvd was ik niet meer vanaf te houden, elke dag keek ik er naar tot gisteren nog, en probeer ik j na te doen tot vermaak van mijn fam.Van nacht kwam ik thuis van het werk en wilde je dvd weer opzetten,maar zette de tv eerst op nieuws, en het schokkend bericht galmde door de kamer,dat je er niet meer bent.Geloof en Ongeloof . Wesje ik zal het geschreeuw van Guno nog wel horen, maar jou zal ik nooit vergeten.Zelfs die jodium van Oma werkt nu niet meer.Rust zacht mijn Vriend


  Maak melding

 27. Beste vrienden,

  Rest in Piece komiek Wesje and danser Turbo.
  Hopelijk zal vanaf nu iedere Suriname
  Geen Komische Grappen en Turbo Boel-dansies in het verkeer doen!
  Want 1 VERKEERSONGELUK IS DOODSZONDE!

  Conclusie:
  ONZE GEZONDHEID IS BELANGRIJK!

  Groeten,
  Jurgen R. Brul


  Maak melding

 28. We have lost two great men.
  Wesje was a man that always finds A quick way to make everybody happy.
  He knew the six ways to make people like him.
  nr.1 Become genuinely interested in other people.
  nr.2 Smile.
  nr.3. Remember that an man´s name is to him the sweetest and most important sound in his own language.
  nr.4 Be a good listener. Encourage others to talk about themselves.
  nr.5. Talk in terms of the other man´s interest.
  nr.6. Make the other person feel important and do it sincerly.

  My deepest condoleance to the families Westmaas and Stewart. I will miss them.


  Maak melding

 29. mijn condeleaces aan familie,vrienden en fans van wesje en neef,
  ik had me verheugd op je voorstelling in rotterdam,ik had al kaartjes gekocht voor die voorstelling van 18mei, vanochtend vanuit een vakantie plaats mijn vriend mij vertelde over dat vreselijk ongelukt,schrok ik me rot en dat ik nog steeds niet kan beseffen dat jij niet meer leeft,R.I.P

  Worie uit Rotterdam


  Maak melding

 30. Rust zacht Wesje. Jammer dat de regering geen prioriteit geeft aan de gaten in de de wegen. Als dit wel was gebeurt dan kon je ons nog vele leuke momenten bezorgen.


  Maak melding

 31. wat ik zaterdag zag vond ik heel erg triest joh,samen met myn gezin waren wy onderweg naar nickerie en hun lyk die al daar lagen en mensen die omzich heen keken,man man man….. heel erg jammer vr zo’n verlies een echte surinaamse icoon,ik vond beide altyd top ,van wesje optredens heb ik kunnen lachen en genieten ,gecondoleerd and sterkte voor zyn vrouw en kind en de hele familie.

  greetz may the almighty be with you


  Maak melding

 32. ONGELOFELIJK!!!

  R.I.P. Wes en Turbo!
  Beterschap voor de andere twee slachtoffers
  Sterke aan de familie en nabestaanden
  May the Lord be with you all!

  From Amsterdam, The Netherlands


  Maak melding

 33. In en intriest.
  Wat blijft er nog over om het Surinaamse volk na het harde leven te vermaken.
  Ik hoop dat zijn vrouw en zoontje er weer boven op komen.
  Mijn welgemeende condeleance en ook de overige familieleden veel sterkte met dit smartelijk verlies.


  Maak melding

 34. Misschien, just maybe zullen de Surinamers wakker worden en hun rijgedrag aanpassen.
  Haast dagelijks sterven er jonge Surinamers op de openbare weg. Indien één of andere ziekte wekelijks zoveel slachtsoffers zou eisen(als het verkeer), was de overheid reeds in actie gekomen. Pak de veroorzakers van aanrijdingen strafrechterlijk en civielrechterlijk aan, pas dan zal dit ophouden.
  Heel jammer dat er weer 2 jonge Surinamers dood zijn. VElen zijn Wesje en Turbo voorgegaan, maar hopelijk wordt Suriname nu echt wakker!


  Maak melding

 35. Ik was mijn boodschappen aan het doen, terug in de auto zeg mijn dochter, mama weet je wie dood is. Ik was in schok mi no wani pribi disi.Wesje, Westmaas overleden, net een fam.lid die heen gegaan is.
  Lieve Wesley en Marlon rusten jullie zacht.
  Jullie kaarsen waren opgebrand en God had al een plekje naast zicht.
  Heel veel sterkte aan de na bestanden


  Maak melding

 36. Wij zijn niet alleen 2 zeer talent volle artiesten verloren, maar ook 2 zeer WAARDIGDE Surinamers kwijt geraakt.

  Wesje en Turbo wij zullen jullie missen

  Mijn welgemeende condeleance aan hun familie en aan onze gemeenschap


  Maak melding

 37. gecondoleerd alle fans van Wesje en turbo….en heel veel sterkte aan de nabestaanden…..may they rest in peace…..we will always remember you……


  Maak melding

 38. Sranang grong bing karie
  Mama Sranang ey bari
  We a people….we ey firi sari

  Wisje Wesje Wasje / Turbo….Srebi swieti
  We no sa fergeti ung

  Condeleance aan Suriname en alle nabestaanden

  Ivanildo


  Maak melding

 39. Wesje zelfs jodium verzacht deze pijn niet. soema o nak eng nanga kleine min now? wie komt nu met die zet of zetpil?? how will the games begin? what battle will be on now? bij God waar ik kan het nog steeds niet verwerken.
  aan de families heel veel sterkte toegewensd en vergeet niet dat dwars door de storm de Heer altijd het anker blijft.
  God bless u all and for the wife.. keep ur head up and love those kids with all ur might.door hun is hij elke dag met je en bij je….
  zucht………….


  Maak melding

 40. allereerst wil ik de familie vrouw en kind condoleren met dit verlies. het is pijnlijk om zo aan je einde te moeten komen, maar GOD weet alle dingen. niets is voor HEM verborgen. ik wil toch aan een ieder die dit bericht leest verzoeken om zich te haastten te kiezen voor GOD EN ZIJN ZOON JEZUS CHRISTUS. WANT NA JE DOOD KAN DAT NIET MEER, en dan ben je voor eeuwig verloren. er is een hemel en er is een hel, kies voor JEZUS vandaag nog, want je weet niet als je morgen nog leeft. het is bewezen met dit tragisch gebeuren. zonder GOD IN JE LEVEN ben je voor eeuwig verloren. en er bestaat een hel mensen, het is waar. zonder GOD toe te laten in je leven ga je daar naar toe. kies vandaag nog voor het te laat is. GOD EN ZIJN ZOON JEZUS CHRISTUS WACHTEN OP JULLIE ALLEMAAL. NOGMAALS STREKTE IEDEREEN, IK MEEN HET MET JULLIE ALLEMAAL DIE DIT LEZEN. ik ben zelfs een gelovige vrouw, dus weet waarover ik praat. GODS ZEGEN.


  Maak melding

 41. Echt heel erg jammer dat ik jullie shows nooit live heb gezien. Altijd via de beeldbuis en genoot er intens van. Maar ook de Grote Man daarboven wilde weten van wie wij hier op aarde van genoten…en Hij liet julie halen in stilte op de heilige stille zaterdag. Geef je beste show aan Hem jongens. Ongeloofwaardig… jullie zijn niet alleen…Cliff Djamin zal jullie aankondigen! R.I.P Boys jullie waren geweldig! R.I.P 3 Loveable Souls…


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.