Omstandigheden Surinaamse gevangenissen niet goed

8

PARAMARIBO/WASHINGTON, 13 apr – De omstandigheden in de meeste Surinaamse strafinrichtingen zijn niet om over naar huis te schrijven. Dit stelt het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken in zijn laatste mensenrechtenrapport. Slechte verlichting, hitte en slechte sanitaire voorzieningen zijn de meest in het oog springende euvels. Toch is het niet al kommer en kwel voor de bajesklant.

Er zijn wat positieve ontwikkelingen. “Gevangenen mogen zonder problemen bezoek ontvangen en mogen ook hun eigen geloof belijden”, tekent het ministerie op. Gedetineerden mogen zonder enige vorm van censuur brieven richten aan justitiële autoriteiten om aandacht te vragen voor hun omstandigheden. Of er ook inderdaad veranderingen komen, staat niet in het rapport. Onafhankelijke mensenrechtengroepen mogen geen kijkje nemen in de gevangenis.

Toch hebben die vaker gewaarschuwd dat het niet goed gaat met het gevangenisleven. De gevangenissen zijn overvol. Minder bedeelde gevangenen ontberen vaak rechtsbijstand. Volgens het rapport is de Opa Doelie jeugdgevangenis een uitzondering. Anders dan bij de volwassenen is daar geen sprake van overbezetting. De Amerikanen vinden het frappant dat het aantal opstanden relatief klein is

8 REACTIES

 1. America moet niet zeiken!!

  America moet eerst naar hun gevangenen goed onderhouden of anders!! of wilt America dat Suriname Airco in de Jail plaatsen, elke dag voorzien van Rotie met lamsvlees, Moksie metie, Pom, Televisie of wat anders aan de criminelen?

  Een normaal mens weet dat zij daar niet thuis horen maar een crimineel wel! Doe dus niet wat niet mag! Verwacht dus dan ook niet wat je hart begeert. Jammer! het is zelf gezocht. Oogst dan maar wat je gezaaid hebt.


  Maak melding

 2. Rijst met suiker!

  De Amerikanen weten zeker niet dat de gevangenen ruist met suiker te eten krijgen omdat het geld op is. Ze pienaren, maar dat is hun eigen schuld.
  Het is in de US niet veel beter.


  Maak melding

 3. De pot verwijt de ketel. Guantanamo Bay zit niet in Suriname maar hoort bij de VS.

  Hier worden vaker gevangenen doodgemarteld. Amerika moet niet zeuren maar eerst in zijn eigen tuin kijken.


  Maak melding

 4. Ook de detentist maakt aanspraak op een menswaardig bestaan.

  Ik zal maar niet zeggen wie zich allemaal hebben genesteld in de leiding van die gevangenissen en hoe zij zich opstellen tegenover overigen.

  Ik kom ze regelmatig tegen op die trimbaan die gasten, die zich gedragen als japjesus titulair.

  Mishandelingen in allerlei vormen zijn aan de orde van de dag.

  En dan te bedenken dat men zich ook nog een korps waant met vaandel en al.

  Een wapendragende unit is nog geen gewapende macht.

  De Surinaamse grondwet kent het leger en de politie.


  Maak melding

 5. Laten we niet over die Amerikanen praten ze doen als het bij hun beter is.De regels die ze in Californië hebben zijn als volg, ben je twee keren veroordeeld voor iets strengst dan kan je bij een derde keer tot levenslang veroordeeld worden.Suriname moet gezegd beter controle hebben op hun streng veroordeelde gevangenen.Er zijn zeker mensen geweest die deze personen geholpen hebben.


  Maak melding

 6. Uitgerekend Amerika gaat Suriname vertellen de de omstandigheden in de gevangenissen daar belabberd zijn. Iedereen weet wat ze de wikileaks klokkenluider nu aandoen. Amerikanen moeten hun bek houden en zich gaan schamen voor guantanamo bay. Stelletje paranoïde figuren zijn het.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.