Duur contract remt ontslag Surinaamse topmanager

20

PARAMARIBO, 11 mrt – Peperdure contracten hebben een remmende werking op de vervangdrift van de regering. Volgens vicepresident Robert Ameerali gaat het om honderdduizenden dollars. Die moeten worden neergeteld om een topmanager bij een publiek bedrijf naar huis te sturen. De huidige regeerders zouden er een lesje uit moeten leren.

Het moet maar eens gedaan zijn met dit soort contracten. Ook de salarissen mogen best wat minder. Een topmanager vangt al gauw veertigduizend dollar per maand. “Je vraagt je af hoe het komt dat dergelijke clausules zijn opgenomen in contracten, zonder na te gaan wat de effecten zouden zijn”, zegt Ameerali. Waarschijnlijk heeft het te maken met de ervaringen uit het verleden.

Een topmanager bij het publieke bedrijf zit op de schopstoel. De vervangdrift van de huidige machthebbers bevestigt dit. Vorige regeringen en coalities hadden er evenzeer een handje van. Het vervangen van topfunctionarissen en ambtenaren door vertrouwelingen is verworden tot traditie. Toch lijkt vrijwel geen enkele politieke partij bereid tot een consensus over het periodieke vervangen.

20 REACTIES

 1. Top-Macht!

  Dit zal men in de toekomst moeten doen om kennis van zaken en diensten te verzekeren.
  De salarissen kunnen wat minder, maar de contracten vaster en langer. Een clausule in opnemen om de wegschopdrift van de nieuwe regering te temperen.

  Ameerali schopt weer naar de vorige regering maar verzuimt hierbij ook WISIE en HOLLAND de schuld te geven. Dit is onmacht in plaats van topmacht.

  Het contract met mevrouw Bouterse die geen enkele prestatie levert voor 8000 van die dinges per maand is nieuw dus intrekbaar.
  Dino heeft een mooi contract, de overige coupe-plegers hebben een mooi contract plus gele ster en al de matties van toen zijn weer op een of andere manier gecontracteerd.
  Abrahams heeft zijn dochter en schoonzoon mooie contracten geleverd, allemaal onder de zwijgende en toekijkende ogen van een deel van de arme bevolking die ze heeft verkozen.

  Mensen die kennis van zaken hebben wil men wegschoppen om familie en/of vrienden te accomoderen. Reden waarom de begroting nog niet rond is.

  Met de kennis binnen dit kabinet is helemaal niets te halen op wetenschappelijk of economisch gebied. Vooruit kijken kan men niet en achteruit kijken wil men alleen als men de vorige regering ergens schuld van kan geven. Visie, zoals Ronny zegt, ligt in de rivier.
  Ondertussen verstrijken de maanden en vangen al die nietsnutten hun topsalaris voor het niets doen. Geef mij dan maar de vorige regering die de SRD heeft doen herleven.


  Maak melding

 2. De pot verwijt….

  Hij heeft nog al lef om na de enorme verhoging van de salarissen van de eigen minister nog een verwijt te maken aan de vorige regering….


  Maak melding

 3. DAS,
  Jij zit weer uit je vette nek te zeuren. Wat heb je tegen het toewijzen van dat werk aan een afgestudeerde Delftse ingenieur, in plaats van aan een stelletje patjakkers?

  Rijdt maar door onder andere de Brokopondolaan en de Hermitageweg, waar jou aannemers hebben gewerkt dan heb je tenminste een beeld van het topje van de ijsberg.

  Niet eens de bruggen bij Uitkijk en Carolina heeft het vorig regiem weten af te bouwen.

  Kritiek mag er zijn, maar kritiek omwille van de kritiek leidt nergens toe!!!


  Maak melding

 4. In een land van de “Poptje patoe politiek”kun je alles verwachten,dus niemand inSME moet hier verbaasd over zijn dat er zulke deals bestaan.

  Wie in SME kan US$ 40.0000 per maand waard zijn? Dit zijn gewoonregelzaken en anderen vangen mee.

  Anyhow, dit soort praktijken hebben zich tijdens alle SME regimes voorgedaan, dus het poppenfestival gaat gewoon door over de ruggen van de DOMME/Simpele Surinaamse kiezers.

  Het kan ook niet anders met een bevolking waarvan hetgemiddeld ontwikkelings nivo ook vrij bedroevend is.

  Suriname wandelt verder en elk volk krijgt uiteindelijk WAT het VERDIENT.


  Maak melding

 5. Hoe is dit mogelijk?

  Hoe kunnen er wurg-contracten worden opgesteld voor directeuren van parastatale bedrijven?

  Dus als je eenmaal directeur bent, kan je nooit meer weg. Dat is niet te geloven en de mensen die dezewurg-contracten hebben opgesteld of laten opstellen, moeten opgesloten worden.

  Op deze wijze wordt het nooit wat met Suriname.

  Ze moeten Venetiaan en Sardjoe opsluiten hiervoor.


  Maak melding

 6. Front verworvenheid helemaal. Het zal me niet verbazen als sommige van deze contracten na 25 mei 2010 zijn getekend, zo werkt het eenmaal bij de fronters, een deel van de geinde salaris wordt liefelijk verdeeld onder elkaar. Als de topambtenaren niet kundig zijn moeten ze volgens mij gewoon ontslagen kunnen worden op basis van dysfunctioneren.


  Maak melding

 7. Quick wins!

  Is Hoefie zijn proeftijd al voorbij?
  Zo nee, kan die ontbonden worden! Niets gepresteerd.
  Mooie quick win!

  Effe kijken, wie heb ik nog op mijn lijsie:
  De speciale ambassadrice, je weet wel, die van Somo.
  Dus als ik verder ga met screenen, dan is het probleem snel opgelost.
  Misiekaba en Bouva hoe zit het met al die DNA-leden die meerdere baantjes hebben, de zwartwerkers, ik hoor jullie niet meer klagen????
  Brunsie, kom op, lever een aantal van die voorzitterschapsfuncties in mang.

  Dit was mijn gratuzzz bijdrage!

  Eeh Pinto, paraman is ook van de Brokopondolaan, ken je hem??? 🙂

  ciao….


  Maak melding

 8. Dit is de zoveelste rookgordijn van Bouterse Enco,
  Ze hebben geen zand meer om te strooien in de ogen van onze landgenoten .@ blakaboy, als ze venetiaan en sardjoe moeten opsluiten vraag ik me af wat ze met Bouterse en zijn criminele bende moeten doen ? Suriname heeft genoeg hout en stookolie voor de brandstapel.


  Maak melding

 9. Kijk eens naar de topsalarissen van topmanagers in Europa en Amerika. Dan is dit een lachertje. Afgezien van het feit dat topmanagers in Suriname waarschijnlijk niet meer waard zijn…


  Maak melding

 10. Ameerali gooit weer met modder en wep rook gordijnen op, maar als hij met echte feiten moet komen dan is hij nergens te vinden.

  De begroting is er nog steeds niet, misdaadcijfers worden iet gegeven, de CBvS verving de nuttige rapportages over o.a. de reserves door een lading zinloze en incorrecte rapportages waar niemand iets aan heeft.

  Wlk informatie is de overheid wettelijk verplicht te leveren? En waarom worden zij niet aangeklaagd voor het niet tijdig leveren van die rapportages? Zijn onze reserves soms al naar een Zwitserse rekening overgemaakt??


  Maak melding

 11. Pinto mi boy,

  Je hebt groot gelijk! Ik geef je groot gelijk en ik hoop dat je gelukkig zal zijn wanneer alle andere reageerders je voor een keer gelijk geven.
  Gefeliciteerd! Proficiat! Halelujah! Succes! Ga zo door! En vooral; streel je ego!


  Maak melding

 12. Off-topic of misschien juist wel on-topic.

  Hieronder een mooi staaltje front politiek en buitenparlementair offensief.

  Lees maar waarom Suriname maar niet ontwikkeld kan worden, sommige hebben zichzelf het rijk toegeigend en zullen alles doen om het te behouden, leugens, bedrog alles telt.

  “Medewerkers Staatsolie niet eens met vakbondsman Read
  Friday 11 March
  PARAMARIBO/SARAMACCA – GFC Nieuws vermeldde enkele dagen geleden dat de vakbondsvoorzitter van Staatsolie, Lloyd Read, in gesprek met radio ABC zou hebben gezegd dat hij wil voorkomen dat Staatsolie wordt gepolitiseerd en dat de samenleving haar stem moet laten horen indien er politiek zou worden bedreven bij Staatsolie.

  GFC Nieuws kreeg een schrijven van medewerkers van Staatsolie te Saramacca waarin zij hun misnoegen uiten over de uitlatingen van Read. De schrijvers die zich jammer genoeg anoniem houden, verklaren dat ongeacht waar de nieuwe financieel manager vandaan komt, hij of zij capabel genoeg moet zijn om het werk te doen. Zij verwachten iemand met kwaliteit en integriteit. Zij halen aan dat de voormalige financieel directeur, Iwan Kortram, door de NPS zou zijn geplaatst op die post en dat Read kandidaat was van de SPA tijdens de algemene verkiezingen van 2010. Dus de politiek heeft allang haar intrede gedaan binnen Staatsolie.

  Ook wordt de voorzitter verweten niet op te treden tegen bepaalde zaken die zich afspelen binnen het bedrijf, zoals het inhuren van auto’s en mobiele kantoor units bij een bepaald bedrijf waar een hoge functionaris van Staatsolie eigenaar van is. Ook zijn er duurbetaalde krachten uit Trinidad aangetrokken terwijl zij geen meerwaarde toevoegen aan het bedrijf. Read wordt ten slotte gevraagd zich bezig te houden met vakbondszaken en ervoor te waken dat Staatsolie net zoals met vele andere parastatale bedrijven in het verleden is gebeurd over de kop gaat.”


  Maak melding

 13. Neus,
  wat jij hier doet is de aandacht afleiden.

  Praat over deze misstand, ongeacht of het in je politiek straatje past of niet.

  Wees eerlijk, wees een man en geef toe dat Venetiaan en Sardjoe dit land op deze manier naar de verdoemenis zouden hebben geleid.

  Want deze contracten passen niet in deze tijd. Sinds wanneer is het zo dat topmanagers niet meer ontslagen kunnen worden? Geen wonder dat de prikkel om te presteren ontbreekt!


  Maak melding

 14. Als je weet wat de huidige regering als je spreekt van een regering,danwel een sooitje criminelen die het machts centrum bemensen..

  Die hele centrale macht in surbo is bemaand met alle coup-plegers van de jaren tachtig en die de duurste contracten hebben dan de gene van de vorige regering..

  Om maar een paar namen te noemen,playveer,
  wijdenbosch,somo,koning van marowijne el brunswijk,alie-buxs en nog vele vele meer.

  Wat dacht je van de laatst gedecoreerden van de laatste 16,waarvan er dertien over zijn gebleven,die hebben een salaris contract,van hier tot daar een geheim loon,en voeren geen bal uit met alle faciliteiten z.a. vrije auto vrije benzine vrije telefoon gas licht water is dat geen leuk contract..


  Maak melding

 15. Beste Blakaboy,

  Lange tijd heb ik het hiero niet kunnen volgen… was gebanned, héél lang.

  Ma nog steeds geldt:
  …….EEN VOLK VERDIENT ZIJN LEIDER……

  Wat voor oogkleppen hebben al die posters hiero ? ? ? ? De zo eigen bekende prasie osso ogen, sorry, oogkleppen…..

  Neem dan alles met 1 korreltjuh zout, is die smaak niet goe . , neem dan nog 1, dan nog 1 beetje méér zout, héél wat zout, mischien ook op je oge,… dan leest dit beter.

  Bezint éér gij begint…….. te lezen, dus lees tussen de regels door wat de poster bedoelt met zijn/haar woorden. Voor het poepen je broekkie uitdoen, hoort normaal te zijn….
  Met vr. garoeten, Henky.


  Maak melding

 16. Voor deze groep sluwe boeven nieuwe belasting wetten.
  Dan krijgt de bevolking haar hap retour geloof me.
  Want als deze mensen zulke happen in het buitenland konden verdienen waren zij reeds lang het land uit.


  Maak melding

 17. ‘Houd de dief; Roept de dief
  Onze vice-president vond het de afgelopen week nodig te praten over salarissen van top managers bij parastatale bedrijven. De vice-president sprak van wurgende contracten.deze mensen zouden niet goed vervangen kunnen worden wegens de zogeheten wurgende contracten. de vraag die onmiddellijk rijst is waarom een topmanager moet worden vervangen als hij zijn werk uitstekend doet en alleen maar voor goede bedrijfsresultaten zorgt.moet die persoon zijn functie worden afgepakt wegens de zo populaire beleidsinzichten van dit kabinet.We hebben thans de indruk dat men overal waar dat maar mogelijk is,de zaak wenst te politiseren en niet kijkt naar kennis en kunde van een aan te stellen manager.Men wenst overal uit puur nepotisme partijfiguren,vaak gewoon de grootste nobodie´s neer te zetten.gewijzigde beleid inzichten,het dooddoenertje om met de botte bijl te kunnen hakken. de vp dacht deze week interessant te doen over deze managers hun maandelijkse vergoeding te praten. de vp dient te begrijpen dat bedrijven die kunnen bogen op grote valuta opbrengsten uit de export gewoon in staat zijn forse bedragen te betalen aan managers.deze managers, die als technocraten kunnen worden neer gezet kunnen namelijk ook bij andere grote bedrijven voor veel geld gaan werken.Goede en kundige managers worden nou eenmaal wereldwijd goed betaald. Die vp probeert namelijk die belachelijk hoge salarissen die hooggeplaatsten binnen deze regering thans toucheren, te vergoelijken door met een beschuldigende vinger de andere kant op te wijzen, het is daarom houd de dief, roept de dief en niets anders.Zij we vergeten hoeveel we aan hoefdraad, Bouterse, Ameerali,wijdenbosch en alibux betalen.En om deze bedragen te kunnen ophoesten moet het volk bloeden via de indirecte en directe belastingen. Daar moet de vice president een keer iets eerlijk over worden.Als hij denkt met deze irrelevante kletskoek naar een persconferentie op de woensdagmorgen te moeten komen kan hij liever wegblijven.
  Aldus keerpunt.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.