Misdaad in Suriname niet in etnische sfeer trekken

56

PARAMARIBO, 10 mrt – “Wij moeten onze verantwoordelijkheid kennen en de zaak niet in een etnische sfeer trekken.” Dit zegt vicepresident Robert Ameerali over de stand van de misdaad en de reeks reacties daarop. In details wil hij niet treden, want “elk woord kan er eentje te veel zijn.” Toch is er begrip voor de burger die zich wil bewapenen.

“We begrijpen dat wanneer burgers zich onveilig voelen, dat zij zich willen bewapenen en dat zij hun eigen veiligheid ter hand willen nemen. Zolang dat binnen wet en recht gebeurt, heeft dat onze zegen,” zegt Ameerali. Vooral in actualiteitenprogramma’s steken burgers hun mening niet onder stoelen of banken. De overheid zou te weinig doen en bepaalde groepen zouden meer betrokken zijn dan andere. Volgens minister Martin Misiedjan van Justitie & Politie klopt noch het een noch het ander.

Politiedata zouden bovendien geen stijging aangeven. “Cijfers zijn één ding, maar als mensen zich onveilig voelen, moeten we daar begrip voor tonen”, zegt Ameerali. Hoewel flink geïnvesteerd wordt in het apparaat, zal dat niet voldoen. “Als we niet in staat zijn de opgroeiende jeugd goed onderwijs te geven en te zorgen dat men op gepaste manier aan emplooi komt, dan krijg je dit. Het is onze taak als samenleving om deze zaak aan te pakken en dat zal niet in één keer gebeuren.”

56 REACTIES

 1. Misdaad in Suriname niet in etnische sfeer trekken
  ………Wij moeten elkaar niet voor de gek houden…dit is landen volk dom houden…Ik vind het jammer dat bepaalde mensen zich als beest kunnen gedragen.
  Dan krijg jij het gevoel dat zij eigenlijk als beesten willen leven en ook zo behandeld willen worden.
  Maar dit alles van nu heeft duidelijk met het verleden te maken.
  Dan had je een met een groot bril en ook nog met durf om mij wijs te maken a din man tja democratie kon.
  Waarvan men wist dat men rovers aan het misbruiken was om aan de macht te komen en te blijven.(puur uit het verleden nogmaals mensen)……Niet etnische en ook niet politiek maar de waarheid is daar.


  Maak melding

 2. Klopt je mag het niet in etnische sfeer trekken,maar het is wel opvallend dat een bepaald deel van onze gemeenschap die vredig naast elkaar leefden voor de jaren 80 over vertegenwoordig is in de gevangenis en in de misdaad cijfers.
  Zolang wij in Suriname niet durven om de koe bij de horens te pakken zullen wij als volk achter de feiten lopen.dit is mijn bijdrage.


  Maak melding

 3. niet in ednische sfeer trekken.
  dan moet je wel een bord voor kop hebben.
  kijk maar goed uit je ogen,als je door
  paramaribo loopt,ik kan ze zo aan wijzen.
  neem de verslaafden en bedelaars alleen,of de
  figuren die bij chineese winkels hangen.
  tot mijn spijt


  Maak melding

 4. PARAMARIBO, 10 mrt – “Wij moeten onze verantwoordelijkheid kennen en de zaak niet in een etnische sfeer trekken.” Dit zegt vicepresident Robert Ameerali over de stand van de misdaad en de reeks reacties daarop. In details wil hij niet treden, want “elk woord kan er eentje te veel zijn.” Toch is er begrip voor de burger die zich wil bewapenen.
  De kloof tussen Rijk en Arm is de afgelopen decennia alleen onder het regeertermijn van (NF) Ronald Venitiaan sterk toegenomen ondanks de economische groei van 4% van het BNP hebben delen van de bevolking in de achterstandswijken van Paramaribo , de Districten en Binnenlanden van Suriname niet kunnen profiteren van de toegenomen welvaart. De Overheid zou er goed aan doen om met speciale projecten te komen voor dit deel van de bevolking die een achterstand hebben op de rest van de samenleving waaronder veel jongeren en ouderen uit de Districten en binnenlanden van Suriname die weinig goede scholing en medische zorg genieten met als gevolg dat hun kansen op de arbeidsmarkt om in hun levensonderhoud en goede medische zorg te kunnen voorzien verkleint zijn. De overheid kan deze groepen uit hun sociale Isolement halen door met speciale projecten zoals onderwijs en gezondheidszorg te komen voor dit deel van de bevolking, en waardoor de drang naar criminaliteit om in het levensonderhoud te kunnen voldoen zal afnemen. Met als gevolg dat de burger zich weer veiliger zal voelen en zich dan minder geneigd zal zijn om zich bewapenen door het toenemende geweld in de samenleving.


  Maak melding

 5. De VP heeft gelijk.

  Misdaad heeft nog nooit en nergens iets met etniciteit te maken.

  De misdaad in Suriname is een kwestie tussen have and the have not.

  Daarom is onderstande heel belangrijk, mijn zegen hebben jullie.

  “Als we niet in staat zijn de opgroeiende jeugd goed onderwijs te geven en te zorgen dat men op gepaste manier aan emplooi komt, dan krijg je dit. Het is onze taak als samenleving om deze zaak aan te pakken en dat zal niet in één keer gebeuren.”

  Mensen die de misdaad als iets etnisch willen beschouwen, kan ik niet anders betitelen als zwakzinnig.


  Maak melding

 6. “We begrijpen dat wanneer burgers zich onveilig voelen, dat zij zich willen bewapenen en dat zij hun eigen veiligheid ter hand willen nemen. Zolang dat binnen wet en recht gebeurt, heeft dat onze zegen!!!!!!!!!! Hindoestanen zegen hebben jullie ,Dus nu Alle lonnie’s de grond in helpen.


  Maak melding

 7. Ray
  Je komt met echt wat om aan te beginnen de grote verdeeldheid tussen armen en rijken onder de Surinaamse bevolking dat de meeste SurNed niet willen zien of ze zijn doof dat te horen.Het slecht onderwijs is ook wat om over te praten de mogelijkheden voor de jonge generaties ziet men niet want men denkt zo “en ieder voor zich zelf god voor os allen”.Zo lang als je geen sociaal denkende mensen in deze regeringen hebt komen de armen geen stukje vooruit.


  Maak melding

 8. Ik heb al eerder aangegeven dat 25 feb 1980 de start was van moreel verval in mijn geliefde land, de tol van dit landverraad betalen wij nu met zijn allen.mijn land verkeerd nu in verre staat van morele ontbinding en dat hebben allemaal te danken aan de man die zich nu president mag noemen van suriname die megalomaan gek DDB.


  Maak melding

 9. M.doorn,

  Proficiat ik geef je eenaal gedeeltelijk gelijk.
  Toch weer een vraag waarom onze broeders ook de mijne zoals die van jou.
  Waarom zijn onze negerbroedrers toch vaker bij criminele activiteiten betrokken?
  In vergelijking tot de andere Surinaamse culturen.
  Heeft dat te maken met ik zoek het niet om te werken en ik steel van de rest?
  Mijn heer Desi steelt ook en dat is mijn voorbeeld?

  Graag zinvolle antwoorden in jip en Janneke tekst want de rest begrijp ik niet want ik kan niet begrijpend lezen. Ben namelijk een domme djuka.

  Grtn piet paniek (ps de Sint is wel mijn hulp)


  Maak melding

 10. M.doorn,

  Zot het niet in onze bloed we hebben geld en genieten er zoveel
  Mogelijk van vandaag en als het morgen op is dan zien we wel!

  En dat van dat zien we wel betekend: stelen van de rest!!!!


  Maak melding

 11. Piet paniek op 9.

  Normaal reageer ik niet op onzin, maar omdat je het netjes heb gevraagd.

  Je onwetenheid maakt mij nederig.

  “Waarom zijn onze negerbroedrers toch vaker bij criminele activiteiten betrokken?”

  Eigenlijk zou ik je een wedervraag moeten stellen, hoe kom je erbij dat jouw negerbroeders toch vaker bij criminele activiteiten betrokken zijn?

  Ik verwacht geen antwoord, dus laat maar.

  Nu, even ter verduidelijking. Criminelen heb je in alle etnische groepen.

  Zo heb je misschien wel evenredig veel Marrons die beroven, maar geloof me maar je zal evenredig veel meer andere etnische groepen hebben in grote drugshandel, corruptieve praktijken, zwendel, belastingontduiken, diefstal op grote schaal enz. enz.

  MAW criminelen vind je waar je ze maar zoekt.

  advies, hou nou eens een keer op met je dom geleuter op waterkant, je maakt jezelf te schande.


  Maak melding

 12. Wil de waarheid weten/achterhalen. Geef iedere burger een pistool met zes kogels en hoeveel van welke ras horizontaal ligt. Wat een dommerd.


  Maak melding

 13. Waarom moet je het niet in de etnisch sfeer trekken amaeeeer-alie..

  De gevangenissen bewijzen het al ,de straat rovers laten het duidelijk zien,bijna elke ketting rover is een djoeka,bijna elke winkel dief is het zelfde soort,bijna elke avond dag rover in de huizen is een zelfde soort ,dus allemaal djoekaas..

  Ik heb mijn erf laten betegelen ongeveer zeven honderd vierkante meter door een groep zeg maar marrons..

  Ik betaalde gemiddeld negentig tot honderd tien srd per persoon per dag aan arbeids loon en de zaak was in acht dagen geklaart..

  Prima werk gelevert,maar als je na gaat dat zo iemand honderd srd per dag verdient,dan is dat twee duizend srd per maand,en de man klaagt steen en been en komt niet uit met dat geld..
  Mijn neef werkt bij de overheid als electriciën en verdient met een en twintig dienst jaren negen honderd srd per maand heeft vrouw en vier kinderen,woont in boiti,best te vreden.

  Maar deze djoekas klagen steen en been en roven ook nog..

  Waar ligt het dan aan..


  Maak melding

 14. @5 M. Doorn
  “Mensen die de misdaad als iets etnisch willen beschouwen, kan ik niet anders betitelen als zwakzinnig.”

  Jij mag betitelen wat je maar wilt, maar verstand van criminologie heb je ook al niet, dan blijf er niet veel over…
  Dus je bent vast en zeker een ex-ambtenaartje, die constant uit zijn nek lult 😉

  Maar er zijn gelukkig ook nog mensen die niet alle feiten constant lopen te verdraaien 😉

  Feit is en blijft dat er toch wel een gedeelte etnisch is bepaald, het zit hem in de genen.

  Mannen met een extra Y-chromosoom (mannelijk) zijn agressiever, en dan mag jij 3x raden welke etnische groep daar voor in aanmerking komt 😉

  Bovendien, iemand met veel testosteron zal biologisch gezien sneller agressief kunnen worden dan iemand met weinig testosteron.
  En dan mag jij weer 3x raden welke wie daar voor in aanmerking komen 😉

  Mannen zullen daarom ook eerder in een gevecht belanden dan vrouwen.

  Maar testosteron zegt natuurlijk niet alles.

  Iemands intelligentie speelt ook een grote rol, hoe goed kan iemand inschatten wat het gevolg is van zijn daden?
  En dan mag jij weer 3x raden welke groep nou niet bepaald uitblinkt met hun intelligentie 😉

  Ook iemands inlevingsvermogen speelt hierbij een rol. Een vrouw verkrachten is waarschijnlijk niet moeilijk, maar bij een gezonde man zal zijn inlevingsvermogen en daaruit zijn schuldgevoel vele mate groter zijn dan zijn lust.

  Verder spelen cultuur en opvoeding ook een grote rol. In een gezonde opvoeding leert men sociale vaardigheden, zelfdiscipline en zelfbeheersing.
  En dan mag jij weer 3x raden welke culturen daar voor in aanmerking komen 😉

  Iemand met een hoog testosterongehalte, een laag IQ, weinig inlevingsvermogen en weinig zelfbeheersing zal vrij makkelijk kunnen moorden of verkrachten. Wanneer hij in zijn cultuur en opvoeding geleerd heeft dat dit normaal is, gaat het zelfs nog veel makkelijker.
  En dan mag jij weer 3x raden op welke groep dit van toepassing is 😉

  Beetje toevallig allemaal vind je niet?

  Kijk om je heen man, deze daders hebben hun oude primitieve culturen inclusief de stammenstrijd van uit Afrika meegenomen naar Suriname.
  De vijandige stammen hebben ze nu alleen ingeruild voor hardwerkende Chinezen & Hindustanen 😉

  Het is 2011 en men leeft nog als een primitieveling in rimboe-hutjes met bijbehorend “geweldadig” gedrag!

  Alles uit Afrika is een ramp op zich!
  Zolang ik leef zijn er in dat werelddeel alleen maar ellende, armoe, aids en massaslachtingen te betreuren.


  Maak melding

 15. Vicepresident Robert Ameerali.
  10-3-2011
  We zijn niet in staat de criminaliteit helemaal het hoofd te bieden.
  Dit is grote bom onder dit kabinet let goed op.
  je mag lullen wat je wil onder santokhi was het veiliger in suriname .


  Maak melding

 16. Wel in etnisch sfeer trekken want het is etnisch. Het beestje niet bij de naam noemen is ontkennen van de werkelijkheid en daar los geen problemen mee op.


  Maak melding

 17. Voorbeeld!

  We moeten deze malaise zeker niet etnisch benaderen en beoordelen. We zijn allemaal Surinamers, toch? In de rest van de wereld is een Surinamer een Surinamer, punt! Creool, Javaan, Hindustaan noem maar op!

  Geven wij Surinamers wel het goede voorbeeld?
  NEEN!!
  Volgens Ameerali en Doorn:”Als we niet in staat zijn om de opgroeiende jeugd goed onderwijs te geven en te zorgen dat ze op gepaste wijze aan emplooi komt dan krijg je dit.”
  De jeugd neemt en kopieert het gedrag van de twee grootste politieke machthebbers in het land, Desi en Ronnie. Wil je de jeugd normen en waarden toebrengen dan moet je goede voorbeelden stellen en niet Desi en Ronny. Met criminaliteit de topfunkties en rijkdommen van het land toeeigenen dat is wat de jeugd onthoudt. Niet de zalvende woorden van Ameerali.

  Kies je leiders en je krijgt vanzelf je jeugd. Hoef je niets voor te doen, het gaat automatisch. Dus net zolang dit geboefte aan de macht is, net zo lang zal criminaliteit toenemen. Je oogst wat je zaait!

  Deze criminaliteit moeten we zeker niet etnisch bekijken maar politiektechnisch.
  Schurk aan de macht, schurk in de wacht!


  Maak melding

 18. 1. Ray
  Je komt met echt wat om aan te beginnen de grote verdeeldheid tussen armen en rijken onder de Surinaamse bevolking dat de meeste SurNed niet willen zien of ze zijn doof dat te horen.Het slecht onderwijs is ook wat om over te praten de mogelijkheden voor de jonge generaties ziet men niet want men denkt zo “en ieder voor zich zelf god voor os allen”.Zo lang als je geen sociaal denkende mensen in deze regeringen hebt komen de armen geen stukje vooruit.
  Galatasaray
  Galatasaray
  De Overheid zou werkgelegenheid projecten kunnen opstarten om kansarme jongeren de kansen te geven om door praktische ervaringen (bijvoorbeeld in de bouw, metaalbewerking en verzorging en huishouding) kansen te bieden om mede te kunnen participeren in de maatschappij ook zouden ex gedetineerden in een re-integratie project kunnen worden opgenomen zodat zij niet terug vallen in de criminaliteit. Met alle gevolgen van dien.


  Maak melding

 19. Jojo je bent echt goed ziek, zoals ik eerder heb vermeld gewoon zwakzinnig.

  In andere culturen zoals bijv. in China en India zijn dus volgens jouw hersenspinsel crimineel vrije culturen, criminaliteit zit niet in hun genen toch. Alleen in Afrika.

  Als je niet zo ziek was, zou je je kunnen afvragen hoe het komt dat toeristen massaal de binnenlanden van Suriname bezoeken, lees goed dus het leefgebied van de mensen die criminele genen hebben volgens jouw, daar in die verre binnenlanden worden ze niet beroofd, hoe zou dat komen.

  Je zou je ook kunnen afvragen, waarom deze Marrons waar criminaliteit in hun genen blijkt te zitten voor de vuile binnenlandse oorlog niet aan het roven waren.

  Het moge duidelijk zijn, je bent niet alleen zwakzinnig maar ook een vuile racist. Meer kan ik er ook niet van maken.


  Maak melding

 20. Misdaad in Suriname niet in etnische sfeer trekken… haha.
  Bekijk:http://www.korps-politie-suriname.com/
  Vertel mij dan welke surinamers hier het meest gezocht worden voor moord, roof, doodslag, diesfstal, gekwalificeerde doodslag
  met geweld.
  Ik zie hier geen …sing of ..dew tussen. Ook geen kromo of pawiro laatstaan …Ming of Thomas. Wie hangen ’s avonds en ’s nachts op de hoeken van de straat. Wie roepen psst tegen onze meisjes, vrouwen en vriendinnen op straat?. Wie zie je altijd op straat ruzie maken en schreeuwen? Wie zijn de “parkeerwachters” in Paramaribo? Wie krijgen op jonge leeftijd het vaakst kinderen? Wie wonen het meest in achterstandswijken. Wie zie je het meest in de bak van een politievoertuig? Zo kunnen we doorgaan.
  Ik wil niet generaliseren, maar het is de waarheid. Wie hier niet mee eens is laat het weten/horen op diet forum.


  Maak melding

 21. Gelukkig ziet de regering nu ook in, dat je niet oneindig lang buitenlandse arbeiders, chinezen, brazilianen enz.enz. kunt importeren. Terwijl eigen mensen werkloos langs de zijlijn staan toe te kijken. Het is vragen om problemen op lange termijn.

  Leer en werkplicht, had ik allang al geconcludeerd, is naar mijn mening de beste oplossing.

  Vermogenden moeten ook projecten, samen met de regering gaan opzetten. Het is in het belang voor iedereen, laten we arabische toestanden in Sme voorkomen, willen we criminaliteit bestrijden, dan hoort iedereen zijn steentje eraan bij te dragen.

  Tot slot: Er is altijd wel een groep hardnekkige criminelen die niet willen integreren in de samenleving, voor hun moet er een gepaste aanpak komen. Keihard straffen.


  Maak melding

 22. Jo jo,
  Jou aangeboren intelligentie en ginetische aanleg voor een vette pens mogen mij ook gestolen worden. Al die arme ielige tantes, hoe redden zij het met al die gamellendragers?

  Troost je maar, met al jou koni kom je ook niet in aanmerking voor een eerlijkheidsprijs. Foevoeroeman!


  Maak melding

 23. @11

  Als de negerbroeders van m.doorn in kwaad daglicht worden gezet dan mag men niet over etnische groeperingen praten.

  Maar m.doorn u geeft nog steeds geen antwoord:
  Graag begrijpend lezen aub

  Is Bouterse nu wel of niet betrokken geweest bij criminele activiteiten

  JA of NEE

  Makkelijker kan toch niet

  Ben ik nu echt slimmer dan jou?


  Maak melding

 24. @11

  Haha je verwacht geen antwoord op je vraag waarom de negers vaker betrokken zijn bij misdaad praktijken .

  Genetisch bepaald het zit in het Gen.

  hardwerkende negers praten het niet goed wat de grote criminelen doen.

  Tja ik probeer het ten alle tijde jip en Janneke te houden om misverstanden te voorkomen dat het te moeilijk voor je word.

  Ps. Beste forum lezers willen jullie ook niet graag weten hoe Pinto theo en m.doorn over de volgende vraag denken?

  Zie tag 9


  Maak melding

 25. Nogal logisch deze verklaring van Robert Ameerali.Een afhankelijke persoon zal nooit zijn eigen soort afvallen.
  Kijk, zie, overweeg en trek de conclusies:
  Er is maar een specifieke groep die deze ellende over de hele wereld veroorzaakt.

  A so i takkie


  Maak melding

 26. Wat een zinloze discussie. Mensen, in alle bevolkingsgroepen komt misdaad, criminaliteit en aanverwante onzin voor. Deze zijn nu eenmaal net zo oud als de mensheid zelve.

  Ene Piet Paniek, speelt graag de etnische kaart. Sorry, maar dan moet je toch een beetje beter in de eigen etnische spiegel kijken. Dan zie je waarschijnlijk de balk beter, dan de splinters van de anderen…

  Criminaliteit vind je in verschillende vormen en kleuren. Of je krijgt er mee te maken of je doet het zelf. Wie zal het zeggen. Het zou beter bij ons passen als we eendrachtig tegen criminaliteit zouden optreden, in plaats van de anderen maar naar etniciteit er van te beschuldigen. Kan de discussie op een hoger niveau gevoerd worden, aub. Het is zo belachelijk, te gek voor woorden.

  Wie het niet snapt, neme een pil om wakker te blijven, want criminaliteit is niet het gemeentegoed van een bepaald ras. Het komt overal en in elk land voor. Voor Pietje Paniek, ook in de landen waar er geen zwarten wonen. Kijk naar India, Afganistan, Japan en zo. Niet om nu te genieten van ha, ha, daar hebben ze het ook. Maar meer om de les eruit te leren: CRIMINALITEIT MOET JE AANPAKKEN EN NIET ALS EEN JOKER TEGEN ALLE GROEPEN EN IN ALLE SITUATIES UITSPELEN.
  Met andere woorden: Word nou eindelijk volwassen !


  Maak melding

 27. Het leuke van deze site is dat Surinamers waar zij ook mogen wonen zich kunnen uitspreken over onderwerpen die het land van herkomst betreffen.

  Maar al te vaak verschijnt er een van het type terrier die alle deelnemers aan deze discussie proberen te overtuigen van het etnische karakter van criminaliteit en dat een simpele oplossing voor dit probleem zou kunnen bestaan uit het opsluiten van allen die tot dit ras behoren. Het kwetsen van het bedoelde ras, blijkt altijd weer het doel van deze uitspraken.

  Moet je hier nou wel of niet op ingaan? Nee, want als je het al in je hoofd/hart hebt ingeprent dat de ander schuldig is, dan heeft een tegenmening helemaal geen nut. De betrokkene vult toch zijn eigen visie met z’n eigen stommiteiten in. Het beste is hem negeren. Met zijn paniekerige karakter wordt hij al genoeg gestraft. Het zal heel lang duren eer hij ervan af komt. Misschien nooit meer, maar hij is dan gelukkig in zijn eigen wereldje. Als een kind met een ballon, zo blij.

  Ik hoop dat er duidelijke maatregelen getroffen worden om de criminaliteit in Sur. aan te pakken zonder aanziens des persoons.


  Maak melding

 28. @Pinto & M. Doorn

  De waarheid is hard maar rechtvaardig 😉

  Ik begrijp dat het voor jullie als paraciterende nietsnutten
  niet leuk is om te lezen…

  Maar het is allemaal wetenschappelijk aangetoond en daar kan je niet omheen!

  Bovendien is het frapant..
  Als ik de wetenschap er bij haal, waar jullie geen kaas van hebben gegeten, ben ik een racist.

  Maar als jullie soort op andere rassen afgeven, gevoed door jaloezie en
  @Pinto & Mietje Doorn
  @Pinto
  @M. Doorn

  Ik citeer slechts de wetenschap, dus een racist ben ik zeker niet!

  Als jullie andere rassen discrimineren, gevoed door jaloezie,
  afgunst en blinde haat, omdat jullie zelf niks hebben berijkt in het leven, dan zijn jullie geen racist?

  Hoe hypocriet en dom zijn jullie dan wel niet?

  Kijk op de lijst ‘most wanted en niet alleen in SR, maar ook eventjes
  ‘wereldwijd’,
  3 x raden welke etnische groep er het meeste voorkomt 😉
  Het zit in de genen, maar natuurlijk zijn er ook uitzonderingen…
  Alleen jammer dat dat er zo weinig zijn.

  Succes met jullie verwerking van de feiten 😉


  Maak melding

 29. Jo jo,
  Wat jij mijn soort toedicht is te verkiezen boven al die kwaaltjes, die jou teisteren.
  Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is.

  In die samenleving zijn er voorbeelden te over.

  Zullen we samen die leugendetector bestrijken?


  Maak melding

 30. Op 29-11-1986 te Moiwana:

  1. welk etnisch groep schiet en vermoordt baby’s te Moiwana?
  2. welk etnisch groep schiet en vermoordt kinderen te Moiwana?
  3. welk etnisch groep schiet en vermoordt vrouwen te Moiwana?
  4. welk etnisch groep schiet en vermoordt bejaarden te Moiwana?

  Bouterse zegt dat hij een namaak Indiaan is maar een Indiaan met kroeshaar komt alleen in debielen land in Zuid Amerika voor.

  En de rest van de militaire roversbende hebben toevallig allemaal ook kroes haar. Rara hoe zou dat komen?

  Pinto, M.Doorn en consorten het zijn baby’s, kinderen, vrouwen en bejaarden te Moiwana die allemaal op jullie lijken.

  Je bent zwart, maar dat wil niet zeggen dat je het licht niet mag zien.

  Als je je eigen soortgenoten laat neerknallen en dat normaal vindt, dan kan ik slechts raden welke genen jullie dragen.


  Maak melding

 31. Het merendeel van de overvallen,worden gepleegd door mensen van marron afkomst.Vele van deze jongens hebben in de binnenlandseoorlog gevochten en lijden aan wat men noemt het PTSS (posttraumatisch stress syndroom)Deze ontwikkeling is zeer gevaalijk omdat het nu lopende tijdbommen zijn geworden.


  Maak melding

 32. he sikie sani jojo, jij bent en blijft een kleine vieze vuile racist.

  Onder jouw soort zijn er geen criminelen toch, we eten het al. criminaliteit zit in de genen van mensen die niet op jouw soort lijken.

  Weet je wat, neem nog een paar spuitjes van het verboden spul, de wereld zou zonder mensen als jouw soort een vrediger plaats zijn om te leven. Niet vergeten jullie soort racisten hebben eerst de have not beroofd, bestolen en onderdrukt maar gaan nu zitten janken als de have not jouw weer gaan beroven. Karma mi boi, leer mee leven. Neem nog een shot koeparie.


  Maak melding

 33. jojo minderwaardige racisten als jouw, zijn nog vele malen erger dan de criminelen die je beschuldigd. Blijf maar lekker in je eigen minderwaardige racistische sop gaar koken.

  Vieze vuile racistische hypocrieten als jouw vergelijk ik met de bacterien die goed gedijen in diarree.


  Maak melding

 34. @33 en @34 M. Doorn; de genen spelen op en je intelligentie top is bereikt?

  Jij bent zelf de grootste racist. Alle lichaamscellen van je zijn behept met racisme.
  Denk een keer aan je eigen soortgenoten die te Moiwana misschien zelfs door jou zijn neergeknald.

  Wat een held ben je om Baby’s, kinderen, vrouwen en bejaarden neer te knallen. Verkeerde genen?


  Maak melding

 35. @30 Kontelikkertje Pinto
  @34/35 Mongooltje Doorn

  Moeilijk hè dames, een beetje begrijpend lezen 😉

  Als jullie beiden nu eerst je lagere school hadden afgemaakt, voordat je eigen volk ging afslachten, dan hadden jullie het misschien begrepen.

  Dus nogmaals…
  Criminaliteit komt bij elk ras voor en ook in alle lagen van de bevolking.

  Maar…
  Bij bepaalde rassen komt het wetenschappelijk aantoonbaar meer voor dan bij andere rassen, zo simpel is het!
  De statistieken/bewijzen liegen immers niet 😉

  Dat jullie blind zijn voor de waarheid en de wetenschap, dat wisten we al, maar probeer het toch eens…

  Google eens op “criminologie”, lees en huiver, stelletje idioten!

  Dan weten jullie ook meteen waarom er in Afrika altijd en eeuwig burgeroorlogen zijn 😉
  De slavernij is daar ook niet voor niks begonnen en opgezet door de west-Afrikanen zelf!

  Als jullie mij voor een racist uitschelden, hoe moet ik jullie dan wel niet noemen?

  Jullie zijn een stelletje Zielige Droeftoeters bij elkaar…

  Doe eens onderzoek naar wie zich nu het meest gediscrimineerd voelen…

  Wedden dat dat altijd het criminele gedeelte van een bevolking is en als ze niet crimineel zijn dan zijn het zeer laag opgeleide/domme mensen 😉

  Mensen die het gemaakt hebben in andere landen en dagelijks werken met andere rassen, hoor je namelijk nooit over discriminatie 😉


  Maak melding

 36. He mensen als alleen zwarten aan criminaliteit doen waarom zijn jully in Nederland dan zo bang voor Morrokanen.
  Even verder nadenken dan je neus en je schrijft geen rotzooi op.

  Opmerking:iemand schreef”hardwerkende hindoestanen en chinezen”,mensen kom eens kijken wie het harde werk doet voor deze mensen,allemaal zwarten,maar ik begrijp de gedachte gang omdat het meestal zo is dat men rijke mensen ziet als slim en hard werkend ,jammer genoeg geld dat niet voor 80% van de gevallen want een spreekwoord luidt””wie niet steelt of erft werkt tot hij sterft.
  Ik zie de chinees helemaal niets doen dan de hele dag achter een balie te staan en het vuile vieze en zwaar werk achter in de schop word gedaan door zwarten, god weet hoe hij komt aan al die miljoenen voor zo een enorme winkel,over criminaliteit gesproken.

  Wat zwarte mensen moeten doen in deze wereld is allen met elkaar samen werken.
  Open ook een kleine winkel,ga ook in de handel of bied een servies aan,want zonder de zwarten kan de chinees en de hindoestaan niet rijk worden. Wij zijn het die meestal kopen en dat mag want het is goed voor de economie maar we moeten elkaar samen werken en elkaar de voorkeur geven boven de andere groepen dan verzeker ik jully dat over een paar jaar wij zwarte de rijken zullen zijn
  en zijn de hindoestanen en chinezen in de criminliteit.


  Maak melding

 37. @33

  Wat een reactie bahbah

  Waarom ben zo hard tegen je volk m.doorn?
  Hoeveel EURIES moeten we betalen zodat je weer eens wat socialer gaat tikken. Zeg het me maar waar wij het over moeten maken met de belofte dat je dan geen zoetje broodjes gaat bakken voor je eigen volk.


  Maak melding

 38. @27

  Sorry degeh maar dit was een vraag gericht aan mijn forum vriendje m.doorn.

  Even voor alle duidelijkheid . Ik baal van alle criminelen.
  Dwz het maakt me niet uit van welk ras of welke rang of gradatie in de politiek.
  Ik heb een hekel aan de mentaliteit niet aan hun etnische achtergrond!


  Maak melding

 39. Het is echt dweilen met de kraan open om in discussie te gaan met de volgers van DDB.
  Ze zijn zo onvoorstelbaar dom, men zeg met recht dat Bouterse leider is van de domme massa, lees de reactie van M.Doorn, pinto is om je voor te schamen.


  Maak melding

 40. In de Suriname van vandaag is men het normaal gaan vinden dat er word geroofd gemoord, men is moreel zover gezakt dat een moordenaar drugshandelaar en genocide pleger president kan worden van het land.
  Sommigen zien het als hun plicht om moreel verval goed te praten gasten als M.Doorn en Pinto zijn daar meester in.


  Maak melding

 41. we kaar oen srefie sranang mang..de reacties hebben meer een teken van: a kies ding mooi tak ding mang roof a koelie of djoeka of wie dan ook. mamjo is waar de meeste reageerders thuis horen en niet op waterkant.


  Maak melding

 42. Jojo de minderwaardige racist adviseert om naar criminologie te googlen.

  Deze parasiet en diaree bacterie gaat dus ervanuit dat alles wat op internet te vinden is de naakte waarheid is. Blijkbaar heeft hij gegoogled en de stukken gelezen die zijn vooroordeel en genetisch verwerpelijk gedrag bevestigd.

  Neo-nazi’s zullen ook googlen en verwijzen naar de stukken die hun verwerpelijk gedrag bevestigen.

  Jojo voor mij ben en blijf je een miserabel stukje uitwerpsel.

  DAS op 17 verwijst naar de leiders van nu die als voorbeeld dienen. DAS eigenlijk reageer ik niet op reacties van het niveau wikifreak of priet paniek waar ik jou ook bij reken.

  Maar goed als uitzondering. Tijdens de vorige regeringen hadden we geen criminaliteit onder de jeugd toch, we hadden zulke goede leiders als voorbeeld . Wat een idioterie.

  Blijkbaar slaat DAS de front beerput verhalen over.


  Maak melding

 43. waterhoofd een heel toepasselijk naam heb je gekozen, blijkbaar heeft water al je hersencellen vervangen, denken zit voor jou niet meer in.

  Piet paniek en wikifreak jullie zijn veels te ziek en een reactie daarom niet waard, zoek hulp.


  Maak melding

 44. Ik ben pas weer hier kome kijke..wat 1 onzin allemaal. Het gaat deze soort mensen om 1 inkomen te verkirijgen.

  Mensen van voor- en mensen tegen criminelen,
  makkelijker kun je niet aan 1 kapitaal komen tok ????

  Ga en beroof 1 winkel…… iemand die goud draagt ….. of de tourist zoals in december, kerstn8 nog wel….. vroutjestas afpakken, en als de begeleidiend mannetjuh hiertegen opkomt, gewoon doodschieten…..

  Inbrekers, rovers en mo0ordenaars…. 1 pot nat. Oog om Oog, tand om tand… dat zo’n soort wet moet kome in Su.

  Als tegenhager van deze wet moet kome… ieder1 een job voor inkomsten, deze wet moet ook kome…. in Su… word 1 prachtig land, volop natuur en zon, war je na gedan arbeid lekkah van kan geniete…….

  Geniet vanhet Leve,
  het duurt maar Eve….. Met vr. groeten,…. Henky


  Maak melding

 45. Ik vindt dat wij Suriname vaker moeten praten en in discussie gaan met elkaar over onze problemen, de tijd van doodzwijgen is voorbij in Nederland praat men over alles de media heeft belangrijke rol hier in dit land als het gaat informeren en de discussie aanwakkeren daar kunnen wij heel veel van leren.
  Wat is er na 1980 gebeurd in Suriname dat de criminaliteit zo is toegenomen en geradicaliseerd,precies daar licht de kern van velen problemen die nu gaande zijn in mijn geliefde land Suriname. Men is in Suriname moreel zo ver gezakt om te overleven. het is best triest om sommige dingen te moeten constateren die voor de jaren 80 niet gebeurde in Suriname, je schaamde je toen voor bepaald gedrag nu is het de normaalste zaak van de wereld als een vrouw meerdere manen op na houdt.De generatie van morgen zullen deze zure druiven moeten plukken.


  Maak melding

 46. Decennia langheeft de oude politiek het achterland van Suriname misbruikt als stemvee.

  Daarbij ga de NPS niet vrij uit. ,De VHP heeft op haar beurt een dikke vinger in de pap gehad gedurende die vuile binnenlandse oorlog. Nu krijgen wij de rekening gepresenteerd..

  In de kuststrook hebben wij gemiddeld bevoegde leerkrachten, terwijl het achterland het nog steeds moet doen met surogaat leerrkrachten. Dat is het hele eieren eten.


  Maak melding

 47. Ameerali is zelf bezig onrust te stoken en gebruikt daarbij facistoide methoden die typerend zijn voor DDB.

  Onder Veni is de nodige economische groei gerealiseerd waar de armeren weldegelijk ook van profiteerden doordat er meer armen zijn die een baan vonden. Om diezelfde reden heeft Veni altijd nagelaten om het ambtenaren waterhoofd aan te pakken. Dat diende als sociaal vangnet, wat het al jaren is. Niet voor niets adviseerd het IMF een echt sociaal vangnet in te stellen zodat eindelijk het ambtenaren apparaat afgeslankt kan worden. Maar voor de combinatie van die twee maatregelen is een goede bevolkings en belasting administratie vereist.

  Ameerali is slechts als goedkoop demagoog bezig om onrust te stoken en zo het zoveelste rookgordijn op te werpen. Als die werkelijk zo’probleem is dan had de huidige regering er na 7 maanden al lang een plan van aanpak voor moeten hebben, inclusief maatregelen, etc. Ipv dat hebben ze slechts een nieuwe stel belastingen ingevoerd die juist die groepen treffen.

  En mbt de vele racisten op dit forum valt het mij op dat een behoorlijk deel van de racisten exact dezelfde voorouders heeft als de groep die zij discrimineren.


  Maak melding

 48. @m.doorn

  Je bent bang voor de waarheid daarom vertel je sprookjes

  Slaap zacht want jij ligt zeker onder de deken bij je heer

  Als je mij waterhoofd uitmaakt ga ik toch wel op jouw nico verder.

  Je bent een echte kontekusser van je heer desi
  Wat zeggen Ze daar Yang zyn Mars!


  Maak melding

 49. &46 M.Doorn: De naam is 40% SME waterhoofd en daar ben jij er één van. Heb jij last van dyslexie? Goed lezen horen, in sme nederlands, als taki taki, half afrikaans en wat overblijft goed mengen, roeren en mixen.

  @47 Henky: Is in goed Zuid-Afrikaans opgeschreven. Alleen voor zwarten of alleen voor blanken. Danke je wel voor je goede wensen. Ja Nee toch? Het is geen ja maar ook geen nee. Dat is echt Zuid Afrikaans.


  Maak melding

 50. Natuurlijk lees ik de berichten van die walgelijke minderwaardige racist jojo niet helemaal, maar onderstaande is opvallend.

  “Dan weten jullie ook meteen waarom er in Afrika altijd en eeuwig burgeroorlogen zijn ”

  In die crack head zijn kronkel trekt hij dus een lijn van crimineel gedrag naar de burgeroorlogen in Afrika. Hij draagt dit als bewijs dat het in de genen van de zwarte mens zit dat ze crimineel zijn.

  Nu weten we inmiddels wel dat jojo een zwaar verslaafde crack head is, die blijkbaar zwarten is gaan haten omdat zijn dealer blijkbaar zwart was. Zijn drugsgebruik is niet zijn schuld maar dat van de zwarte. Deze zielige sakasaka, lijd dus aan een ongeneeslijke minderwaardigheidscomplex.

  Maar nu effe terug naar het geen hij stelt, want dit soort reacties krijg je van mensen die niet geschoold zijn.

  Afrika in burgeroorlog ja, precies burger oorlogen, de vraag is waarom. Niet vergeten de meeste van deze landen zijn soms pas 30 jaar onafhankelijk van het westen.

  Nemen we Europa bijv. het zgn land van beschaving oftwel kolonisator van Afrika, heeft twee wereldoorlogen achter de rug. Geen gewone oorlogen, maar barbaarse oorlogen waarbij hun eigen bevolking werd vergast in het eerste geval in loopgraven en in het tweede in gaskamers.

  Om deze Europese oorlogen in de toekomst te voorkomen hebben ze besloten een te worden en de GRENZEN te laten verdwijnen, maw de stammen in Europa hoeven geen oorlog meer te voeren om gebiedsuitbreiding, want de gebieden zijn opgengesteld voor iedereen.

  De Burgeroorlogen in Afrika hebben niets met crimineel gedrag te maken maar met gebiedsuitbreiding (GRENZEN) dus. Grenzen die door de kolonisator zijn ingesteld om volkeren op te delen, gewoon een streep in het zand en hoepsakee, een deel van de burgers behoorden tot een ander land. Het is dus noodzaak dat de Afrikanen hun grenzen ook open gaan stellen en de lijnen van de kolonisator doen verdwijnen. Die neo-koloniale verdeel en heerst strategie moet worden doorbroken. Die tijd komt nog, zoals ik al eerder zei sommige pas 30 jaar onafhankelijk, ook dit soort landen zullen zoals in Suriname de neo-koloniale structuren moeten verwijderen.

  Onwetende racisten zoals jojo zullen dus altijd de domste zaken aanhalen om zichzelf als ubermensch te voelen.

  Walgelijk en verwerpelijk van ik dit soort uitschot.


  Maak melding

 51. Als wij stad’s / binnenlandse creolen onze kinderen in gezins verband laten opgroeien ; ‘ er dan een ‘Win , win ‘ situatie op termijn kan ontstaan . Het lijk mij enigermate sterk dat welk feit dan ook te maken heeft met ’t ras.” Africaan ; vechters bazen – Eropean ; kinder lokkers – Aziaten ; misdaad syndicaat – Joden ; intrigerend . ”
  ” We hebben allemaal rotte apels in ons gelederen . “


  Maak melding

 52. M.doorn,

  Jij hebt wel een heel dikke woordenboek met scheldwoorden als je niet met iemand eens bent.

  Typen lukt je nog wel maar praten niet want je mond zit nog steeds vol met
  een w..st van je heer.
  Viezerik die je bent!

  Je bent nooit in Afrika of Europa geweest en geeft een mening uit de geschiedenis boeken. Auteur van deze boeken is heer Desi en kornuiten.

  Stop nu eens en geef antwoord slappeling.

  Heeft je heer een crimineel verleden of niet?


  Maak melding

 53. Het is`genieten`geblazen met de reactie`s..van Doorn,jojo..pietpaniek…word nog wat met jullie…..MI KODRE TROE MI LOBY YOU !!!! Maaar niet heus !

  Groet,ram,ram,(veel wijsheid jullie allemaal)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.