Ex-president: president Suriname is bangerik

79

PARAMRIBO, 27 feb – “Desi Bouterse heeft de moed niet om met het parlement van Suriname in debat te treden, hij mist simpelweg de kennis en de vaardigheid daarvoor”. Dit zegt ex-president en parlementariër Ronald Venetiaan naar aanleiding van Bouterse’s uitspraak dat hij het parlement slechts zal bezoeken als de wet het van hem eist. Het is een typerende reactie.

Bouterse geeft de voorkeur aan situaties, waarbij hij alleen aan het woord komt. Op die manier kan hij rechtstreekse kritiek ontwijken, zoals bij de jaarrede. “Dat zijn inderdaad gelegenheden, waarbij er geen debat wordt gevoerd. Desi Bouterse heeft van de oppositie een open uitnodiging, om niet te spreken van een uitdaging, om in het parlement te komen”, zegt Venetiaan tegenover De West. Of de handschoen ook wordt opgeraapt, valt te bezien.

Bouterse heeft vaker gezegd belangrijkere dingen te doen te hebben. Venetiaan vindt het doorgestoken kaart. Het lijkt er steeds meer op dat Bouterse wat te verbergen heeft. “Terwijl hij vertelt een lege staatskas te hebben aangetroffen, profiteert hij volop van de erfenis die de vorige regering, samen met het volk heeft achtergelaten. De man doet zich continu tegoed aan de erfenis, die verkregen is door inspanningen van de samenleving. En daar zijn er toch een aantal vragen over te stellen”.

79 REACTIES

 1. Veniksaan moet nu eens ophouden met dat doorzichtig spelletje van het front om obstructie puur om obstructie. Veniksaan moet nu toch wel eindelijk beseffen dat zijn tijd voorbij is en nooit meer weerkomt. President Bouterse heeft inderdaad wat beters te doen dan te gaan zitten in een parlement om naar inhoudloze, oeverloze praatjes te luisteren.

  Avant Augustus 2010 hoorde je Veniksaan zelden, alleen af en toe op ABC, nu ‘schreeuwt’ hij elke dag als een recalcitrant kind van wie zijn speeltje is afgenomen.

  Vene go home, je maakt jezelf hoe langer hoe belachelijker met je domme uitspraken!


  Maak melding

 2. Goed zo Venetiaan.
  Je slaat de spijker op z,n kop.
  Helaas snapt Bouta z,n domme aanhang niets van je betoog.
  Daar heb je het zelf laten liggen.
  Had het lef gehad en hem voor het gerecht gesleept.
  Had de jonge mensen op de scholen een behoorlijk lesprogramma geboden over de geschiedenis van Suriname.
  Dit is nu het lot en het kan lang duren.


  Maak melding

 3. Veniksaan heeft weer zijn panjie aangetrokken. Juist omdat hij goed van tongriem is gesneden zit hij anno 2011 met 4 zetels.
  Militairen zijn in de eerste plaats mensenlievend!

  Zij hebben er immers voor gekozen om at all cost land- en volk te beschermen.

  Militairen debateren niet!

  Het zijn bij uitstek uitvoerders.

  Veniks heeft duizenden debatten gevoerd met als resultaat 0,00000000000!

  Beveelt ist beveelt!!!


  Maak melding

 4. Ik heb je gezeg : het volk van suriname en zijn nakomelingen die hebben gkozen!
  En zoals jullie het spreekwoord hebben Ba zoekoe ba vinni ba tjarie. $Eigenschuld dikke bult.
  A tang so.


  Maak melding

 5. Persoonlijk gezegd mag ik Bouterse niet, Venetiaan schijnt het niet te weten dat elk persoon zaken op zijn eigen manier doen als hij geen debat wil op nemen met de oppositie zal wel een aanleiding zijn.Er zijn gewichtige zaken te doen zoals de verzorging van het volk,hoe staat het met de onderhandeling met de goudbedrijven wat voor contracten er gemaakt zullen worden, we weten dat onder Venetiaan zijn tijd werd het goud voor haast niets aan Iamgold gegeven.Waarom ziet men nooit budget voorslagen van de oppositie het was ook het zelfde toen Bouterse in de oppositie zat of is men Suriname niet gewoon dat te doen?Er zijn politici die veel praten en weinig doen en omgekeerd de toekomst zal blijken tot wat voor categorie Bouterse toe hoort.


  Maak melding

 6. Bobo Vene verwijt Bouta dat die een bangerik is? Ha ha ha, ik wist niet dat Vene zoveel humor had. Hij daagt de president uit, dat is duidelijk ha ha ha.


  Maak melding

 7. NDP verstevigt band met Communistische partij China.
  Vroeger was het granada, cuba en libie dat heeft geen moer opgeleverd.
  Nu is het Chavez ,china die zullen ook geen moer opleveren alleen maar ellende achteruitgang en dictatuur, deze klootzakken van de NDP leren het nooit. stelletje dolle honden zijn ze bij elkaar .


  Maak melding

 8. Wat ik nog steeds niet begrijp van het Nw-Front en Venetiaan:

  Zij hadden 15-20 jaren de kans om wetten te maken om te voorkomen dat Bouterse en trawanten niet aan de macht zouden komen. Althans dat zij niet tot parlementarier gekozen konden worden. Nu is het zover dat zij op de democratische manier gekozen zijn tot regering en president.

  Is het niet correct om Venetiaan en Nw-Front van nalatigheid te betichten? Nu achteraf om de 2-3 dagen iets komen vertellen in de media heeft bitter weinig zin. Met 4O zetels van de 51 niets gedaan, met 30 van de 51 niets gedaan, met 33 van de 51 niets gedaan en nu kom je met 14 van de 51 zetels wel elke dag een hoop dingen aanhalen in de media.

  Advies aan nieuw Front: als je Bouterse zo graag niet daar had gewild had je met je ruime meerderheid al die jaren stappen ondernomen om dat te voorkomen! Ik beticht Ventiaan en Front dus WEL van nalatigheid.


  Maak melding

 9. Minachting van het parlement is een teken van zwakte van DDB. Het parlement heeft hem tot president gekozen en daar zal hij verantwoording moeten afleggen ook als het hem niet zint en niet langs de “berm”. Anders wordt het Pres for Neks in plaats van Pres neks no fout. Ai boi wat een toestand.


  Maak melding

 10. ndp-debielen de waarheid doet pijn noh?!

  Ik wil een stap verder dan de heer Venetiaan,
  alleen de gedachte zorgt voor slapeloze
  nachten bij de MOORDENAAR en zijn achterban.
  Zijn achterban smeekt hem om niet naar het
  parlement te gaan ze kunnen niet volwassen
  omgaan met de vernedering die de stotteraar (keizer Bigi Mofo I) daar zal oplopen.

  Ik heb een voorstel, wij houden een verkiezing, wie is de Surinaamse Gaddafi.
  En de winnaar is! Juist ja! De MOORDENAAR, keizer Bigi Mofo I. Zijn nieuwe titel is dan
  (Ka)ddafi en de prijs, de volle staatskas weer leeg maken.


  Maak melding

 11. 1-0 voor Zijne Excellentie ex-President, dhr. R. Venetiaan!

  Schande hoe de huidige “bevrijder” van suri omgaat met de staatskas.
  Zoals ik al eerder aangaf;net een kind die blijft graaien in de ballenbak van ikea.

  Waarom zou je eigenlijk zo snel,zoveel geld verbrassen! Beseft men dat de verspilling van korte duur zal zijn?
  Zeg nou zelf, als je zeker van je zaak bent, en “geloof hebt in eigen kunnen” voor de komende 5jr, dan heb je geen haast om kwistig om te gaan met s ’lands gelden.
  Intuïtief besef je, dat je moet graaien wat je graaien kunt, want strax spat die droom in duizend stukkies uiteen!

  Beste heer Venetiaan, het volk is nog niet ready voor de echte bevrijding, mss na 42 jr.
  Zolang de nood niet hoog is voor die mofinawangs, zal er niets gebeuren!
  Zolang die mofinawangs niet beseffen dat een wannabe ingie niets moet hebben van een mofinawang zal er geen omwenteling plaatsvinden. De rest red zich wel.

  Ondertussen de eigen club grondig herstructureren; jongeren naar voren schuiven en klaarstomen voor het echte werk!

  Let a faya; koekie van eigen deeg!
  Leg hem het vuur na aan de schenen.


  Maak melding

 12. sorry mensen in deze heeft vene wel gelijk. toen bouta niet aan de macht was had hij zoeveel te vertellen na ini ocer nou moet je komen blaffen in het parlement duidelijk heeft wat te verbergen en kan niet eens goed debateren hij space maar jullie moet goed opletten mensen .en ding don koebie aanhang zien nog niks he.


  Maak melding

 13. Eindelijk heeft Venetiaan gelijk. Het is al lang bekend dat Bouterse allen voor zijn domme aanhang onzin uitkraait.Die geloven hem toch wel. Discussie durft hij niet aan simpelweg omdat hij geen kennis van zaken heeft. Ga zo door Venetiaan. Laat Bouterse met de billen bloot komen te staan. Het volk heeft nu alspijt en genoeg van NDP en hun trawanten.
  WEG MET DE BOEVENBENDE


  Maak melding

 14. Lees de reactie van die dolle hond op nummer 4.
  Militairen debatteren! klopt ze debatteren niet, ze dicteren daarom zijn jenny, bouva en misiekaba zo stil toch?
  @ patricia, jou reactie is ook typerend voor de aanhangers van sekte leider bouterse.
  Jullie laten zien hoe bekrompen jullie zijn, Bouterse is meer dan jaar niet verschenen in het DNA , hij is door domme massa in suriname gekozen tot president en hij doet het zelfde.Domme mensen verdedigen en spreken dit gedrag goed, verstandige en fatsoenlijke mensen spreken hun afkeur uit tegen dit deze misdraging van die dolle hond D.Bouterse.


  Maak melding

 15. Sedert de aanstelling van de huidige kabinet is het geluksgevoel bij de gemiddelde Surinamer afgenomen tot beneden de nul.Zelfs het gebruik van voertuigen is afgenomen.Waar de Sur. dol is
  op zijn kar!Bij de geringste regenbui is de helft van het land onder water.Vele kantoren en scholen worden daardoor onbereikbaar.Als het niet van ziekten wemelde,zou in de Domineestraat zwemlessen gegeven kunnen worden.En dan te bedenken dat de rivier op een steenworp afstand ligt.Ook is bout himself achteruit gegaan.Tijdens zijn laatste toespraak voor zijn apen,kon hij niets meer verzinnen.Geen bruggen,geen fly-overs.Geen diepzee havens en geen internationale vliegvelden.Waarschijnlijk ziet hij de vermanende vinger van Jacobi nog steeds.Want het schelden op Holland is ook uitgebleven.En dan krijgt bout het op zijn heupen als hij het woord parlement hoort.Ook een achteruit gang.Want vanuit de berm kon hij luid keel lallen.Vene heeft gelijk.Met deze regering aan de macht is het achteruit hollen.Ook internationaal worden we te kijk gezet door de boeven met een schone blazoen maar tien vieze vingers.

  Cobie.


  Maak melding

 16. Alleen de reactie no.10 van CCL is de moeite van het lezen waard. De rest, of het nu voor of tegenstanders zijn van Vene of Bouta, is veels te emotioneel en daardoor niet veel waard of zo afgezaagd dat het vervelend begint te worden.


  Maak melding

 17. @Patricia

  “Vene go home, je maakt jezelf hoe langer hoe belachelijker met je domme uitspraken!”

  Daar is hij dan toch zeker niet de enigste in?
  Want jij en je drollenkoning doen dat tenslotte heel de tijd, is klaarblijkelijk de Surinaamse politiek eigen!

  Zo… en nu hop hop weer terug in je dwangbuis en voortaan je medicijnen op tijd innemen.

  Ga gewoon echt werk zoeken i.p.v. de kont te likken van deze criminele politieke kneuzen, zeker ook nooit een vak geleerd?

  Pas maar op dat je grote drollenkoning je niet meesleurt de afgrond in!

  Want als de opstand daar is, want dat geberud vroeg of laat altijd met criminele moordenaars/dicators/graaiers/zakkenvullers aan de macht…

  Is het zwemmen of terug de rimboe in!

  Want voor jouw soort is in het Venezuelaanse vliegtuigje van Bouterse geen plaats hoor…


  Maak melding

 18. Vene heeft in de afgelopen 15 jaar nooit zoveel in de media getreden als hij dat nu doet.
  Wat heeft hij voor het volk gedaan? Onze goud weggeven , kinderbijslag van srd 3,/kind
  allle bouwrijpe kavels in en om Paramaribo uitgegeven, de rijstsector verwaarloosd,had geen zin naar het Binnenland te gaan tijdens de waterramp.
  Vene moet weten dat zijn tijd voorbij is.


  Maak melding

 19. Pinto: “Militairen debateren niet!”

  Zie je nu zelf wat voor onzin je uitkraamt!

  Jouw zo geliefde Bouterse is geen militair meer maar een burgerpresident. En als zodanig moet hij in discussie gaan met zijn volk en tegenstanders. Helaas ontbreekt het hem daarvoor aan kennis en intelligentie.

  Maar om die reden voel jij je ook zo verbonden met hem…..


  Maak melding

 20. Sabi diri.
  Venik, ga oefenenen, wie weet ben je op 80-jarige leeftijd weer president van Suriname. Maar dan moeten alle rivieren van Suriname zijn drooggelopen. Geef die jongeren een brik man!

  You can not learn old horses new trics.


  Maak melding

 21. Als deze man zo moedig, kennis en vaardigheid bezit, hoe kan het dan dat hij de afgelopen verkiezingen grandioos heeft verloren en zijn partij tot 4 zetels is gereduceerd?

  De theorie van deze man klopt echt niet en blijft een slechte verliezer.
  Het wordt tijd dat de NPS nieuwe strategieen gaat ontwikkelen om goede oppositie te voeren tegen deze regering, anders ben ik bang voor het voort bestaan van deze partij.


  Maak melding

 22. De leiders in Suriname kun je niet serieus nemen. Het laat alleen maar zien dat de jonge kiezer in Suriname geen intellectueel en ruggengraat bezit. Bouterse weet dat,zijn electoraat straat niveau bezit, daar hoeft hij niets van te duchten maar DNA is een ander verhaal. Tegelijkertijd tijd creëert hij zijn grootste valkuil.


  Maak melding

 23. Ach deze gekrenkte man vene is zo zielig aan het worden dat je alleen maar medelijden met hem kan hebben. Gekrent wat zijn President stoel is door het volk uit handen gegeven, als een echte nps democraat ging hij vanuit dat hij tot de dood op die stoel zou zitten. Onze eigen Surinaamse Mugabe zal daarom niet ophouden om zijn front ezels zand in de ogen te blijven strooien. Zie ze hier maar happen. Feit is en blijft dat front niet meer serieus kan worden genomen, de DNA hebben ze misbruikt om leugens en racisme te verspreiden.

  Front jullie komen nooit meer terug, mark my words, vene aka mugabe go home, het volk lust je niet meer.


  Maak melding

 24. CCL: ben het roerend met je eens, hoe erg de waarheid ook is.
  Maar als Suriname zich een democratisch land vind, dan kan men dit ook duidelijk laten zien.
  Wáár blijven de (vooral jongeren) die het totaal niet eens zijn met de huidige regering? Wordt er binnen NieuwFront al een jeugdafdeling gevormd? In de jaren ’80 gingen ze de straat op;vrouwen,studenten,vakbonden etc. Waarom nu niet? Is men bang? Waarvoor?
  Een president die zijn beloften niet nakomt, of het land naar de verdommenis helpt kan ook op een democratische manier naar huis gestuurd worden hoor! Kijk maar naar Egypte, Libië.
  Het is toch van de gekke dat Bouterse weigert om naar de Rechtbank te komen, omdat “hij andere dingen te doen heeft”!!
  Moet jij eens proberen: je wordt meteen met je handjes op de rug van huis gehaald!
  B. staat niet boven de wet,als de bevolking dit niet wil! Maar ergens heerst angst….waarom??? Erger kan het toch niet worden?


  Maak melding

 25. Democratisch gekozen betekend ook dat je jou houdt aan de democratische spelregels, meneer ccl en 2e Henkie.Of gelden er andere regels in Boutacratie?


  Maak melding

 26. Voorlopig wordt Suriname armer en armer. De burgers zijn er in enkele maanden regering Bouterse 25% in inkomen op achteruit gegaan.
  We zullen zien hoelang de salarissen nog betaald kunnen worden.
  Van de plannen van Bouterse is tot nu toe nog niets terecht gekomen.
  De landbouw holt achteruit. Devaluatie van de munt. Buitensporige salarissen voor familie en vrienden.Het failliet van Suriname inzicht.


  Maak melding

 27. @CCL

  Nee ze konden geen wet aannemen die DDB en andere criminelen uitsluit van posities als minister en president. Alleen al het feit dat ze daarvoor steun moesten hebben bij het wetsvoorstel van Bruns, Somo, en de NDP maakte dit onmogelijk.
  Ze hadden allen meer vaart moeten maken met het 8 december proces & met een MoiWana proces. Daarbij lieten ze zich echter te veel regeren door angst voor de vele stromannen en infiltranten die DDB overal heeft zitten. Bedenk dat het hier gaat om enorme drugswinsten die voldoende zijn om een groot deel van SME om te kopen. De schattingen zijn dat de zwarte inkomens uit drugs die in SME verdiend worden vele male groter zijn dan de opbrengsten die de staat uit bauxiet krijgt.
  Colombia zit met een soort gelijk probleem en ook daar is het moeilijk manouvreren.


  Maak melding

 28. @Pinto

  Kan best dat militairen in sommige zaken goede uitvoerders zijn, maar wie in een regering van een demokratisch land zit moet beleid maken en verantwoording afleggen.

  De praktijk leert dat militairen alleen maar goede uitvoerders zijn als iemand anders ze goed en duidelijk vertelt wat ze moeten uitvoeren. Zodra ze zelf de keuzes moeten maken blijken ze daar niet toe instaat. En dat is de kern van het probleem: ze zitten op de verkeerde stoel, ze zijn er niet geschikt nog competent voor.


  Maak melding

 29. Nr 10 , je slaat de spijker op de kop !

  Maar daar reageren die vene’s niet op , bij vene geld echt :
  als het kalf verdronken is ,,,,

  of : mosterd na de maaltijd ! nogmaals : gewoon belachelijk , als ie zweeg verdiende hij nog een beetje respect !
  en terwijl hij schreeuwt , word de verstandhouding tussen Vhp en megacombi steeds neutraler tot zelfs goed !
  precies in de lijn van papa lach ! het buigend riet !
  Ma ja , Afstuderen als academicus of hoger maakt je nog geen slimmerik !


  Maak melding

 30. Het hoeft geen betoog,dat Bouterse op het politiek vlak niks voorstelt. Erger zijn echter die lui die zich achter hem verschuilen en stiekem hun dingen doen.Bouterse hoeft niet naar de DNA want daar heeft hij niks te zoeken,een analfabeet vraag je ook niet om voor te lezen. Hij zou niet eens weten waarover te praten en Nederlands is niet zijn sterkste kant.Ook normaal taalgebruik in het Surinaams leidt tot de nodige hilariteit Oom Desi.Feit is wel dat het allemaal wazig overkomt en dat ene VP Ameerali alleen dommigheid uitkraamt en uitstraalt. En wat te zeggen van de vakbondsjongens van voorheen,Miskin en Hooghart. Wat een ommekeer in hun voorheen kritische houding. Op commando pootjes heffen en met de staart kwispelen. Macht en geld doen wonderen. Hebben weinig tot geen ruggegraat meer. Aan het eind van de rit,als die er zal zijn,merkt Suriname en haar gepeupel wel wat er is verricht of aangericht.
  Sterkte


  Maak melding

 31. Schreeuw van de Leeuw!

  Een discussie aangaan is voor Leeuwen in het DierenRijk “het Vat der Kanaiden vullen” of te wel “water naar zee dragen”.
  Leeuwen schreeuwen (brullen)wanneer ze dat zelf willen, gewoon omdat ze de sterksten zijn. Dat hoort zo in het DierenRijk.

  In het Rijk der Mensen is fatsoen, ethiek, moraal, respect en goed verbaal de manier om
  nader tot elkaar te komen. Een discussie aangaan met anderen, ook al ga je toch je eigen ding doen, hoort bij fatsoen. Dat zijn de normen die je moet vasthouden als mens.

  Bang zijn om verbaal verlies tegen te komen is een dictator eigen. Hij schreeuwt zoals de Leeuw brult en duldt geen tegenspraak.
  Vaak is het zo dat een dictator kan lezen wat op papier staat maar nooit zelf een antwoord kan formuleren. En daar is nu onze huidige regeringsleider juist bang voor. Non-Kennis van Wet en gedragscode verhinderen hem om zich in de belangrijkste ruimte van ons land te begeven.
  Een fatsoenlijk volk zal hem moeten dwingen om in het hol van de Leeuw te verschijnen. Maar daar zijn vele Surinamers nog niet aan toe, gewoon omdat het hen aan fatsoen ontbreekt. Uitzonderingen daargelaten!


  Maak melding

 32. hij praat liever met mensen die verstand hebben van politiek . Die oude garde die heeft nog steeds niet door dat wij in een ander tijd-perk leven. Suriname voorwaarts.


  Maak melding

 33. #1 Beste Patricia

  Het is Preesi zelf die Venetiaan’s boodschap bevestigt. “Bangerik” klinkt ook als een term die Preesi een reactie zal ontlokken….
  Preesi is nog steeds niet naar het parlement toegestapt, terwijl hij toch wel moet weten dat hij daar zijn verantwoordelijkheid moet afleggen. Daar worden de wetten gemaakt en niet in de kamers van Preesi. Hij was bij OCER continu in beeld, maar daar sprak hij voor zijn eigen aanhang. Makkelijk zat. Preesi is wel continu in de media. Alles wat hij roept, doet hij via de media. Voorzichtig gezegd, in de roddelsfeer. Want van diezelfde media hoort het parlement het weer. Hem antwoorden kan daarom ook alleen via de media. Ken jij een andere manier waarop Venetiaan hem kan bereiken? Jouw mening is daarom wel een beetje gekleurd.

  Als Preesi zich mansgenoeg naar het parlement begaf zou hij met kritische vragen geconfronteerd worden. Iedereen weet hoe emotioneel hij dan kan reageren, dat zou helaas in zijn nadeel werken. De democratie en de grondwet moeten toch nageleefd worden, of niet soms? Zelfs Simons die voorheen veel potentie toonde, is ermee gestopt om hem naar het parlement te vragen.

  Pinto had het over uitvoeren van bevelen. Hij kan het weten: you can take the man out of the army, but you can’t take the army out of the man. Preesi is en blijft een militair. Kijk toch naar z’n gedrag man. Alleen maar omringt te worden door ‘ja-knikkers’ van de opperbevelhebber voor het leven. Hij is democratisch gekozen, wat voor mij inhoudt dat het volk van Sur. niet altijd even verstandig kiest.

  Waarom gaat hij de confrontatie met het parlement niet aan. Onbegrijpelijk. Kan het dat hij bang is voor zijn ongecontroleerde reacties. Zijn eigen uitbarstingen.

  Desi zegt dat hij er naar toe gaat wanneer hij dat wil. Betekent dit dat hij niet ernaar toe gaat, voordat de tijd daar is dus wanneer hij kan laten zien dat hij in de rij van dictators thuis hoort? Bevelen en niet overleggen, vergaderen enz. Waarin schuilt dan zijn helderheid t.a.v. zijn beleid?

  Onder ons gezegd Patricia, zal dat niet zo lang meer duren eer jullie Desi werkelijk leren kennen. Blijf je dan nog bij je standpunt dat hij de beste keus was? Het is voor de rest van de wereld al helder dat hij met zijn geringe opleiding slechts aan grootheids-waanzin kan lijden. Zulke types kennen maar een richting die van de destructie. Vandaar dat de mensen om hem heen met functies en geld beloond worden. De spiraal draait naar beneden en de prijs krijg je gauw genoeg gepresenteerd. Dat zal meer dan goud en olie zijn. Denk eens aan de jaren van zijn eerder bewind, of heb je die niet meegemaakt? Ik ben benieuwd naar een heldere reactie van jouw kant.


  Maak melding

 34. Enkelen pretenderen rationeel te denken en vinden messcherpe reacties van scribenten emotioneel. De stommiteiten die hun afgod
  constant de ether in spuugt op podia anders dan het parlement kwalificeren deze stumperds
  blijkbaar als rationeel.

  Hier komt het, voor emotionele orgies moet u toch echt op de Berm zijn. De oppositie komt alleen maar met argumenten, kijk er daar heeft uw MOORDENAAR geen antwoord op en blijkbaar zijn zielige hielenlikkers ook
  niet.


  Maak melding

 35. Bouterse laat weer zien dat hij een demagoog is, trouwens hij heeft ook helemaal geen beleid visie, een ding kan hij heel goed, manipuleren van zijn domme aanhang, dat is wel zielig dat dit volk deze man en zijn bende nog niet doorhebben.


  Maak melding

 36. Dat ding van Ronald is ouwe wijven politiek…tak tak lik yu law na yu idi…dan komen kot odo’s er ook nog bij.
  Ronald kaba ik had jou slimmer ingeschat..dus dames, heren u ziet het…tiki skoro no e pur don.
  Dus tiki skoro maar pur na don.


  Maak melding

 37. He, he, hier op hebben vele inwoners van Su. gewacht dat meneer Ventiaan , zou opstaan en t zeggen zoals t is.

  De ocer-mega-ndp groupies zullen in verweer komen . maar dat is te verwachten .

  Er zijn tijdens de front regeerperiode, helaas fouten gemaakt , dit alles om te voorkomen dat wat zich nu afspeelt , zou gebeuren.
  Daarbij is combiNPS/ VHP slachtoffer geworden van t gedrag van twee wurgslangen de Venetiaan stevig in de tang hadden .
  Diezelfde aboma,s die ook nu met t zelfde doorgaan , waar ze zo goed in zijn . nl. chantagepolitiek bedrijven .
  Toen ze deel uitmaakten van t Front deugden ze van geen kanten, nu zijn ze binnengehaald voor regeermacht, is t pais en vree, de beste maatjes. En ze eisen, en eisen, en eisen , en alles wat ze eisen krijgen ze voor mekaar . Huh, hoezo chantage?

  Wat pijnlijk duidelijk is geworden is dat front zoals ze nu zijn, wel weten wat ze verkocht hebben( kwijt zijn, gelukkig maar ) wat gekocht binnengehaald is door de koper dat zal gaan blijken, wanneer er niks meer over is om te eisen / chanteren.
  Volk van Suriname , berg je dan maar.


  Maak melding

 38. Met het schieten heeft hij geen problemen, zo weten we sinds 1982. Spreken in democratisch verband is al een stuk moeilijker voor Baas die van huis uit een eenvoudige jongen is (wat ik hem verder niet kwalijk neem). Laat’ie eens goed luisteren naar die toespraken van zijn compaan Khadaffi, een man die ook veel van schieten houdt, maar verder zeer behendig is op het verbale vlak. Succes Baas!


  Maak melding

 39. @4 Pinto: Het is Duits en dat schrijf je zo:
  Befehl ist Befehl!!! Onthouden, slimmerik!!!

  @19 2e henkie: In NL hebben ze ook hun Henk en Ingrid. Voel je enige verwantschap? Wie ben jij om te beoordelen wat wel/niet het lezen waard is. Bouta zelf, want dat is een decreet.
  Wel eens gehoord van: “Paarlen voor de zwijn werpen”.

  Het water moet nog tot aan de lippen stijgen voordat de mensen wakker worden.
  Soms moet je boeten voor je gemaakte fouten. Het stemvee gedrag is er één van.

  Ik ben nu toe aan een sigaar met goed glas cognac( Remy Martin) en een goed boek. Wat wil een mens nog meer.

  Wel hoop ik dat geen enkel Surinaams kind met honger naar bed gaat.


  Maak melding

 40. Ik schaam mij diep hoe enkelen van u op dit forum reagere. Het is goed om op de hoogte te zijn wat er leeft onder de surinamers. Het is goed om te lezen hoe andere coalitie partners reageren omtrent zaken die spelen in en rond Suriname.Het is meer dan duidelijk dat Venetiaan geen lege kast heeft achtergelaten zoals er beweert is .
  Waar haal je dan alle middelen vandaan om zulke uitgaven te doen.
  Wellicht is het u niet opgevallen maar het rommeld binnen deze coalitie.
  Het is de vraag hoelang het volk dit noch accepteerd.
  Er zijn gelukkig voldoende informatie te vergaren waarom maakt men daar geen gebruik van.
  Coalitie partners nemen stelling tegen de manier waarop ze nu behandeld worden.
  Danoch zijn er enkelen van u die beweren dat het goed gaat.


  Maak melding

 41. Het probleem van Suriname is dat 85% van het volk erg dom is.Zelfs mensen die wat opleiding hebben gedragen zich en komen byzonder dom over.
  Als het land enigszins ontwikkeld was zou een hond als de moordenaar bouterse nooit president kunnen worden.Deze dolle moordenaar president waande zich al lang boven de wet en lapt nu alle instituten van het land aan zijn laars.

  Dan heb je zijn stomme achterban, die hem voor een roti en een glas whisky hebben gekozen,die niets wil zien of horen van de vele blunders die hond bouterse maakt.
  Ik vraag mij ook iedere keer af hoe diep een land nog kan zinken.

  We stellen nu in de regio moreel niets voor.
  Een moordenaar president die doodleuk zei geen tijd te hebben voor President Obama en dat hij daarmee wegkwam.
  Een moordenaar president die de vorige President Venetiaan probeerde te corrumperen.

  De grootste corrupte boef moordenaar bouterse dacht via een truc voormalig President Venetiaan met veel geld het zwijgen op te leggen. En de domme achterban maar ook vele andere Surinamers vonden dat de voormalige President zijn vrouw het geld moest laten opstrijken.

  Hoe kan een volk zo diep zijn weggezakt.
  Gelukkig zijn er nog Surinamers die zich niet door deze moordenaar laten corrumperen.

  De tactiek deze hond bouterse was en is bekend, want zo wilde hij de nederlandse strafrecht advocaat van Surinaamse kom af veel geld bieden om hem te verdedigen.
  Drugsbaron bouterse wist dat hij vrienden van Spong liet vermoorden, maar bouterse dacht dat alle Surinamers moreel failliet waren.

  Toen Spong weigerde deze moordenaar te verdedigen werd Spong voor vieze homo uitgescholden.

  Kortom deze hond, moordenaar president staat de ontwikkeling in goede richting van Suriname in de weg.
  Wanneer ziet zijn domme achterban dat in?


  Maak melding

 42. Mee eens CCL, Vene heeft een zeer sterk punt, maar vanwege nalatigheid geen recht van spreken. Laat is laat. Ook Bouta moet uitkijken dat hij straks in al zijn overmoed en arrogantie krediet verspeelt bij het volk.


  Maak melding

 43. Pinto,
  Ik begin nu genoeg te krijgen om jou TELKENS wat WIJSHEID in je hersen BIJ TE SCHROEVEN!,
  maar ja ik geloof in de goede karma, dus daarom zal ik jou tegemoet komen. wahaha

  Pinto,
  Jij vindt dus, dat Venetiaan in zijn regeer periode altijd heeft GEDEBATTEERD en met de Resultaat van 000 effect, in JOU BARBARSE Denkwijze.
  MAAR, FATSOENLIJKE Leiders, die ook een Voorbeeld Functie hebben, zullen Altijd de BESTE METHODE KIEZEN om een land te regeren.
  En dat is ATIJD! DEBATTEREN en COMMUNICEREN! Een Waardige President is nog ALTIJD voor de FATSOENLIJKE en WIJZE Mensen een President die geen MISDADIGER IS en GEEN BLOED AAN ZIJN HANDEN KLEEFT.

  Dus Pinto,
  Bij uitstek liever een President met duzenden DEBATTEN, ZONDER MOORDPARTIJEN!!!!!

  En Zeker NIET een President zoals Bouterse die GEEN DEBATTEN VOEREN, maar de INVOERDERS ZIJN VAN HET VERMOORDEN van machteloze Burgers, die OPPOSITIE Voeren Tegen de Regering en de Barbarse President!!

  En zeker niet te vergeten, dat een Regering kan NOOIT en NEVER GOED en OPTIMAAL Kunnen FUNCTIONEREN Zonder een PITTIGE EN MOTIVERENDE OPPOSITIE.


  Maak melding

 44. Venieksienieksie moet er mee ophouden om stemming te maken onder de Surinaamse samenleving.

  In die tientallen jaren gedurende welke hij primaathouder was nooit echt verder is gegaan dan Leonsberg, Coronie en Zanderij. Deze meneer kent de binnenlanden van het land niet eens.

  Hori yu mofo en luku fa sani e o go waka.


  Maak melding

 45. Ik ben persoonlijk de mening toegedaan dat er te emotioneel wordt gereageerd.

  De ene noemt venteiaan een sufferd, de ander gilt Bouterse is een moordenaar, de ene Surinamer maakt de ander Surinamer uit voor oliedom en laaggeschoold.

  Ik zie dit land dus pas ontwikkellen over 30 jaren: wanneer de oude generatie Surinamers en politici van de jaren 1950-1990 is verdwenen. Over 30 jaren is de hele oude garde van de front kliek en de hele oude garde van de NDP kliek in het graf en kunnen wij hopenlijk EINDELIJK beginnen met het land opbouwen.

  Als jongere vind ik het erg jammer wat nu met de Surinaamse jeugd gebeurd. Ons land wordt gepolariseerd door NDPers en Fronters. En omdat ik de polarisatie beu ben, ben ik ook een van de vele jongeren die zwaar teleurgesteld Suriname helaas verlaat voor de komende 15-20 jaren. Ik ben niet van plan om hier te blijven hopende dat het ooit goed zal gaan. Ik vertrek naar plaatsen waar het reeds goed gaat en ik mij niet al te druk hoef te maken om een polariserende, kortzichtige, bekrompen NDP of Front.


  Maak melding

 46. hahaha,ik heb vol aandacht 53 z.g. “critici” hun mening op dit onderwerp gelezen en wat schets mijn verbazing.Minstens 28 van de meningen zijn afkomstig uit de pen van een en dezelfde persoon die aan een BOUTAFOBIE lijdt en onder verschillende namen zijn frustratie neer zet.Helemaal gefrusteerd heeft deze maloot niet door dat zijn taalgebruik en de manier van het neerpennen ovallende gelijkenis vertoont.Een advies aan deze persoon: LAAT JE NAKIJKEN want u hebt de ABV te pakken. (Anti-Bouterse-Virus)


  Maak melding

 47. De Economische maatregelen die nu worden genomen had Venetiaan allang moeten nemen! Trouwens zelfs rijke en ontwikkelde streken (lees: Europa, VS, Australie en delen van Azie) treffen economische maatregelen. Wie zijn wij dan als ontwikellingsland om GEEN maatregelen te nemen.

  Venetiaan is zo slim geweet om FISO goed te keuren zonder het logge overheidsapparaat aan te pakken. Dat kan ik nog steeds niet begrijpen…Aan de andere kant kan ik ook niet begrijpen dat deze regering gilt dat er weinig of geen geld is maar wel geld uitgeeft aan zaken die geen prioriteit hebben!

  Front beweerd een vette kas te hebben achter gelaten. NDP beweert een lege kas te hebben aangetroffen. Het grappige in deze is dat geen van beide partijen met cijfers haar verhaal heeft kunnen aantonen. Wat wel een feit is is dat voor het eerst Surinamers Suriname zulen moeten opbouwen zonder ontwikkellingsgeld van Nederland. Met andere woorden Surinamers hebben nooit leren hengelen maar hebben altijd een vis gekregen. Nu moeten zij hengelen en breken zij hun nek…..

  Ten slotte wil ik 1 vraag stellen. Kan iemand mij een voorbeeld geven van 1 land dat zich heeft ontwikkeld m.b.v. ontwikkellingsgelden? (behalve Japan en Duitsland, die zijn andere gevallen) Ik ben altijd een tegenstander geweest van ontwikkellingshulp. Ontwikkelingshulp zorgt ervoor dat je als land afhankelijker wordt. Je leert namelijk niet je eigen problemen oplossen, maar wacht elke keer totdat je moeder (de donor) je uit de brand helpt. Hoe ver is Haiti gekomen tot nu toe met miljarden aan Ontwikkellingshulp..? Hoe ver is Afrika tot nu toe gekomen met miljarden aan Ontwikkellingshulp…? Ontwikkelingshulp werkt tevens corruptie in de hand.


  Maak melding

 48. Laat Vene zijn grote wafel dichthouden… als het uberhaupt mogelijk is!

  De pot verwijt de ketel dat zij zwart is!

  Enige volkswoninguit zijn ellendige en ziek zwak en misselijk makende beleid en optreden hebben voor verloedering gezorgd en verval letterlijk en figuurlijk zichtbaar.

  als een ex president krin kondre onzin vind en de enige volkswoning die hij bouwt is zijn eigen kutwoning. Als dictator van de NPS zoals vele oude front politici…. schaamteloos weer in het parlement OM HET GELD!!! Hiele likker, ongeinteresseerd in het Surinaamse volk…

  Teveel rotzooi noemen…ik ruik de stank al als ik er alleen maar aan denk..

  mvg,
  Benito
  hoe kan je zo iemand nog serieus nemen


  Maak melding

 49. vene heeft zn tijd gehad. ddb hoeft zich wettelijk niet te melden in DNA. dat ddb alleen wil spreken wanneer hij aan het woord is klopt ook. ik denk dat veel mensen gestemd hebben op NDP omdat deze goede praatjes had. praatjes vullen echter geen gaatjes en zoals we allemaal nu weten ook geen benzine tank. wat nu het jammere is is dat als deze regering aanblijft dat de echte ellende alleen verder zal toenemen terwijl er rust en vertrouwen was gerealiseerd onder Front. het is duidelijk dat ddb zijn praatjes niet kan waarmaken en dat zijn kennis en kunde niet verder gaan dan praatjes maken.


  Maak melding

 50. Heer Venetiaan, dan nog is de heer Bouterse een betere president als u. U hebt uw kansen verspeeld en gaat nu met modder gooien. In uw vorige regeerperiode heb u zich voorgedaan als de zwakste president die SU ooit gehad heeft. Ik haal toch een positief item uw het verhaal. Er wordt gesteld dat President Bouterse profiteert van de erfenis van de vorige regering!!! Gaat er toch iets goed in SU???


  Maak melding

 51. Met het bombarderen van 25 february tot Nationale feestdag heeft de kleine indiaanse Satan een fout gemaakt.De rekening zal hem later worden gepresenteerd door het befaamde duo Somo Bravo.Vergis je niet dit is een gedwongen samenwerking,wan dei aw go Bos.Mark my words.


  Maak melding

 52. Als je Bouterse een betere president vindt dan vene dan adviseer ik jou om een geestelijk dokter te raadplegen, of er is iets verkeerd gelopen in jou opvoeding. anders kan jou reactie op nummer 62 niet verklaren.


  Maak melding

 53. “Het probleem van Suriname is dat 85% van het volk erg dom is.”

  Bovenstaande schrijft ene sujet op 49 in al zijn wanhoop en emotie.

  Ik zou zeggen gaan jullie hier maar lekker mee verder vanuit Nederland. Time will tell.


  Maak melding

 54. @Noltie 55

  Zwak excuus om niet inhoudelijk te reageren op de vele feiten waarmee de DDB aanhang heel hard om de oren geslagen worden. Overigens heb je ook het aantal onbeschofte en inhoudsloze postings van Pintomobile de perpetuum mobile geteld?

  @M. Doorn 67
  Voor jouw en Pinto hebben ze zelfs een speciaal begrip: infantiel.


  Maak melding

 55. @47 Sarnaam.
  Beste Sarnaam, dat je Duits kunt schrijven zal best (de fout van Pinto gezien, maar waarom zou een mens daarover vallen?),je Nederlands is een andere zaak en ik zou daar ook geen opmerking over gemaakt hebben als jij je niet geroepen gevoeld had om Pinto te corrigereren: de uitdrukking is ‘parelen voor de zwijnen werpen’ en als je van zwijnen enkelfout wil maken, wat van mij mag, dan moest het zijn ‘parelen voor HET zwijn werpen’ en niet DE zwijn (‘Das Schwein’ in het Duits). En mag ik zelf bepalen wat IK de moeite van het lezen waard vind? Nergens heb ik gezegd dat ik vind dat jij of iemand anders het de moeite waard moet vinden van mij mag je zelf bepalen of je onzinnig gekibbel wilt lezen of niet. Wat ik hier schrijf is net als jouw schrijven ook de moeite van het lezen niet waard.


  Maak melding

 56. ex-president Venetiaan heeft gelijk echter is de afgelopen jaren gebleken dat de debatten in de DNA, niveau Circus Stupido zijn.


  Maak melding

 57. Debateren,debateren wat een nonsense.
  In europa moet er worden gedebateerd,het werk is daar al gedaan,hier in de derde wereld hebben we leiders nodig die meteen aanpakken.

  Ik zie het nut ook niet in van het debateren,omdat ik nog nooit heb gezien dat partijen elkaar vinden tijdens dit gehaal en getrek.
  Het is zelfs voor de meeste mensen ,zelfs in europa,moeilijk de andere gelijk te geven.

  Zo komop mensen we hebben genoeg gedebateerd,laten we werken en dit land op bouwen en alles goed voor elkaar regelen,WANT PRAATJES VULLEN GEEN GAATJES


  Maak melding

 58. @Henk ik mag jou wel zeker je reactie 22 schitterend gewoon.

  @Pinto : mijn vrienden wachten nog steeds want hun holletjes mogen ook worden uitgelikt. En ik maak jou niet uit voor vanalles maar je bent een echte kontel..ker(vul maar zelf in)

  Grtn maarten


  Maak melding

 59. A KABA witmang basie , now a ting doro pe oeng no mang drai drai moro grawe grangma tifie bing sekie na bakka karoe o tjar aning.
  oeng no wanie njang moro sang ding e gie wie ma oeng wani njang sang oeng wanie .
  a ting voe kousbantie nana alesie nanga bana nanga batjou no de moro, wan kinkie kong pe oeng broko nanga alla ding wang die bing denkie takie SRANANG na voe dem wawang evoe vene denkie voe potie takroe moffo na ing srevie ai go doe bika oeng no o drai loekoe na bakka ,wie e go long bottomakandra voe kang doro tra lampe vo hoppo oeng fraga zo he voe ding wies atie wang kang sjie takie SRANANG mang srevie na libie soema toe .
  alla ogrie takie wi sa mekie A NANA potie datie litopoe, ma oeng sa tang begie gie dem toe .


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.