‘Sportacademie niet onder moordenaar van Kamperveen’

49

PARAMARIBO/AMSTERDAM, 28 feb – Het Suriname Comité ‘Geen Moordenaar Als President’, GMAP, heeft in een brandbrief de nationale en regionale sportorganisaties van de CARICOM-landen opgeroepen geen medewerking te verlenen aan de oprichting van een ‘regionale sportacademie’ in Suriname onder auspiciën van president Bouterse. Een brief ging ook uit naar voorzitter Jack Warner van de Caribbean Football Union.

Bouterse kondigde de oprichting van een ‘regionale sportacademie’ in Suriname aan op de onlangs gehouden 22ste vergadering van CARICOM-staatshoofden in Grenada. GMAP zegt een non- politieke Caribische sportacademie in Suriname die uitgaat van de Surinaamse en Caribische sportwereld toe te juichen, maar een ‘regionale sportacademie’ als propaganda-instrument van een notoire mensenrechtenschender met klem af te wijzen.

kamperveen‘Desi Bouterse is volgens betrouwbare en gezaghebbende ooggetuigen als vakbondsleider Fred Derby, de moordenaar van André Kamperveen (27-9-1924 – 8 december 1982). Hij is hoofdverdachte in het 8 decemberstrafproces. Hij is bovendien in Nederland tot bij de Hoge Raad tot 11 jaar gevangenisstraf veroordeeld voor cocaïnehandel .’ Volgens het in Amsterdam gevestigde Comité is Kamperveen, een van de vijftien slachtoffers van de decembermoorden, een van de meest vooraanstaande figuren uit de Surinaamse en Caribische sportgeschiedenis.

‘André Kamperveen, bij zijn vrienden en de bevolking bekend als ‘Ampie’, was een van de eerste academisch opgeleide sporters van Suriname. Hij voetbalde uitstekend en was zeer verdienstelijk in judo, jiujitsu, boksen en basketbal. Hij was een van de oprichters van de legendarische sportclub Spes Patriae. Hij was de gevreesde midvoor en captain van het Surinaams voetbalelftal. In 1957 was het zijn team dat het Oostenrijkse Rapid Wien met 3-1 versloeg. Kamperveen was, spelend voor HFC Haarlem, de eerste Surinamer die in de Nederlandse eredivisie voetbalde. Hij was ook als speler van Paysandu Sport Club van Belém een van de eerste Caribische voetballers in de Braziliaanse professionele competitie.

Kamperveen was behalve als sporter ook op sportjournalistiek en bestuurlijk vlak actief. Hij is een pionier van de sportjournalistiek in Suriname. Hij werd bestuurder en voorzitter van de Surinaamse voetbalbond. Het nationaal voebal stadion is nu naar hem vernoemd. Hij was de oprichter en eerste voorzitter van de Caribbean Football Union. Maar ook internationaal kreeg hij waardering en erkenning, André Kamperveen schopte het als Caribische vertegenwoordiger tot vicevoorzitter van de wereldvoetbalfederatie FIFA. De toenmalige FIFA-voorzitter Joao Havelange noemde hem ‘the one and only Mister FIFA’.

Na de Bouterse-coup van 25 februari 1980 werd hij minister van Jeugd, Sport en Cultuur onder de burgerpresident Henk Chin A Sen. Maar toen Kamperveen zich kritisch opstelde tegenover het steeds dictorialer wordende Militaire Gezag van Bouterse, werd hij nietsontziend en mensonterend gestraft. In hetzelfde jaar dat hij als FIFA bestuurder in Madrid ook rond de middenstip stond toen Koning Juan Carlos van Spanje het wereldkampioenschap voetbal in Spanje officieel met een aftrap opende.’

‘Valse zelfbeschuldiging’
De GMAP brandbrief vermeldt dat ‘de persoonlijke betrokkenheid van Bouterse bij de onmenselijke behandeling, vernedering en mishandeling van en moord op deze grote Surinaamse en Caribische sportheld onomstotelijk is bewezen’. GMAP motiveert die stelling aan de Caribische sportorganisaties met een verslag uit het 8 decemberstrafproces: ‘ In het 8 decemberstrafproces werden in de rechtszaal video-opnames vertoond, met beelden gemaakt op 8 december 1982 in het Fort Zeelandia. Op de beelden was Kamperveen in aanwezigheid van een intimiderend kijkende Bouterse te zien als een aangeslagen, terneergeslagen en gebroken man. Hij las een valse zelfbeschuldiging voor als zou hij betrokkene zijn in een poging tot staatsgreep. Anders dan in het geval van lotgenoot journalist Jozef Slagveer, werden de valse zelfbeschuldiging niet op de televisie vertoond, maar was het te horen op de radio. Kamperveen was te zeer toegetakeld om hem te tonen op de televisie. Alleen op de radio was zijn monotone, gebroken stem te horen. Hij werd zonder vorm van proces geëxecuteerd. Zijn stoffelijk overschot toonde verwondingen in de kaakregio, fracturen van het dijbeen en 18 kogelinslagen in de borst.

Maar Bouterse, de toenmalige bevelhebber en zogenaamde Leider van de Revolutie, hield op 9 december 1982 op de televisie de bevolking voor dat Kamperveen en zijn lotgenoten “op de vlucht zijn neergeschoten” Ook radio ABC, het radiostation van André Kamperveen, was in opdracht van Bouterse met militair geschut in brand geschoten. De brandweer werd het verboden te blussen. Op 24 februari j.l. gaf Bouterse als president, volstrekt in strijd met de democratische geest van de grondwet, ter viering van zijn gewelddadige en anti-democratische staatsgreep van 25 februari 1980, hoge staatsonderscheidingen aan zijn medecoupplegers, waarvan de meesten ook verdachten zijn in het 8 decemberstrafproces.’

GMAP wijst in zijn brandbrief erop dat naar het Charter van het Internationaal Olympisch Comité ‘deelname aan sport een mensenrecht is’. ‘Mensenrechten vormen een integraal geheel van normen en waarden die te herleiden zijn tot absoluut respect voor de menselijke waardigheid. Het recht op deelname aan sport is daarom verbonden aan het recht op leven en een menswaardige behandeling. Zowel vanuit het mensenrechten-gezichtspunt als bezien vanuit Ampie’s sportieve prestaties voor Suriname en het Caribische gebied, zou de André Kamperveen Caribbean Sports Academy jonge sporters zowel in sportief als humaan opzicht professioneel kunnen onderrichten en inspireren.’aldus de brandbrief van GMAP.

49 REACTIES

 1. Ik keur elke vorm van mensenrechtenschending af. Ik keur echter de werkwijze van deze comite af. In deze gaat het niet om de persoon Bouterse maar gaat het om een Caricom Instituut die los staat van dhr. Bouterse.

  Ik denk dat het comite in deze een fout maakt om het comite te associeren met Bouterse. Ook wanneer regering Bouterse niet meer aanzit zal het instituut verder moeten functioneren onder de volgende regering.

  Ik heb vaker gemerkt dat desbetreffende comite vaker op een wijze handelt die niet zozeer Bouterse treft maar de belangen van Suriname in gevaar brengen. En dat keur ik ten zeerste af.

  Ik denk dat eerder de werkwijze van OGV moet worden gehanteerd. Die maakt wel degelijk een onderscheid tussen zaken de persoon Bouterse rakende en zaken het land Suriname rakende.

  En ergens ben ik het ook eens met Nr.1: Hoe serieus zal een oproep van Nederlanders worden genomen? In de kwestie Brazilie had men toch ook een brief gestuurd. Daarop heeft Brazilie toch nooit gereageerd. Of vergis ik mij?

  Wat ik hiermee wil aangeven: je kan niet de ontwikkelling van een heel land hangen aan 1 persoon. Laten wij 2 dingen tergelijkertijd doen: Het land ontwikkellen en tergelijkertijd alle mistanden uit het verleden oplossen en voor eens en altijd verwerken en afsluiten.


  Maak melding

 2. De Economische maatregelen die nu worden genomen had Venetiaan allang moeten nemen! Trouwens zelfs rijke en ontwikkelde streken (lees: Europa, VS, Australie en delen van Azie) treffen economische maatregelen. Wie zijn wij dan als ontwikellingsland om GEEN maatregelen te nemen.

  Venetiaan is zo slim geweet om FISO goed te keuren zonder het logge overheidsapparaat aan te pakken. Dat kan ik nog steeds niet begrijpen…Aan de andere kant kan ik ook niet begrijpen dat deze regering gilt dat er weinig of geen geld is maar wel geld uitgeeft aan zaken die geen prioriteit hebben!

  Front beweerd een vette kas te hebben achter gelaten. NDP beweert een lege kas te hebben aangetroffen. Het grappige in deze is dat geen van beide partijen met cijfers haar verhaal heeft kunnen aantonen. Wat wel een feit is is dat voor het eerst Surinamers Suriname zulen moeten opbouwen zonder ontwikkellingsgeld van Nederland. Met andere woorden Surinamers hebben nooit leren hengelen maar hebben altijd een vis gekregen. Nu moeten zij hengelen en breken zij hun nek…..

  Ten slotte wil ik 1 vraag stellen. Kan iemand mij een voorbeeld geven van 1 land dat zich heeft ontwikkeld m.b.v. ontwikkellingsgelden? (behalve Japan en Duitsland, die zijn andere gevallen) Ik ben altijd een tegenstander geweest van ontwikkellingshulp. Ontwikkelingshulp zorgt ervoor dat je als land afhankelijker wordt. Je leert namelijk niet je eigen problemen oplossen, maar wacht elke keer totdat je moeder (de donor) je uit de brand helpt. Hoe ver is Haiti gekomen tot nu toe met miljarden aan Ontwikkellingshulp..? Hoe ver is Afrika tot nu toe gekomen met miljarden aan Ontwikkellingshulp…? Ontwikkelingshulp werkt tevens corruptie in de hand.


  Maak melding

 3. Mensen mensen ,
  Maak Suriname belachelijk.
  Rekening zul je spoedig krijgen.
  Toon lef en verlaat holland met zn faciliteiten en kom vechten, hier in SU!
  Jullie houden het geen minuut vol hier.


  Maak melding

 4. Desi Bouterse is momenteel de democratisch gekozen President van Suriname. Dit Comité loopt achter de feiten aan. Deze regering voert net als voorgaande regeringen, het mandaat van het volk uit. Ontwikkelingen die het Land en Volk ten goede komen, mag je niet tegenhouden enkel en alleen omdat men niet gecharmeerd is van een prive persoon die toevallig de President is. De beoogde Sportacademie zal ook nog bestaan ná de regeringsperiode van deze President.


  Maak melding

 5. Inderdaad Bouta wat heeft Andre Kamperveen jou aangedaan dat hij dood moest!NIETS!Je hebt het bloed van onschuldige Surinamers aan je vingers.Eens zal je boeten!


  Maak melding

 6. Het surinaamse volk is blijkbaar te dom om de geschiedenisboeken in te gaan en daardoor te snappen wat voor zwarte bladzijden hun ‘president’ heeft aangericht.


  Maak melding

 7. nr.1 Pinto

  Volkomen met je eens. Ik weet niet wanneer
  de Nederlanders met name van Surinaamse orgine, gaan ophouden met zich met interne aangelegenheden van Suriname te bemoeien.


  Maak melding

 8. @ pinto
  Jou gebrekkige kennis van de feiten en de doctrine zijn naar mening de oorzaak van jou domme en kort door de bocht reactie.
  Ik vindt dat het comité GMAP goed werkt doet, de wereld moet weten dat Bouterse niet de aardige man is die hij voordoet hij is schuldig aan grove schending van de mensenrechten in suriname en dat mogen wij niet vergeten .


  Maak melding

 9. Stelletje haatdragende goddelozen,

  Het is God die bij monde van volkeren bepaalt wie regeert en wie niet.

  De Romeinen:13 zeggen daar alles over.

  De mens wikt, maar het is de Almacht, die beschikt.

  Get alive!!! You like or not.


  Maak melding

 10. Respect!

  Respect heb ik altijd gehad voor Ampie. Nu nog toon ik respect wanneer ik zijn naam opschrijf of roep. Ampie! Ampie! Ampie!
  De man die alles bereikt heeft wat ik zelf ook wilde bereiken. Mijn idool! Mijn grote voorbeeld!

  En dan treft hij de grootste kwakzalver en volksverlakkende moordenaar op zijn weg. Mishandeling, pijniging en vernedering gaan vooraf aan excecutie. MOORDENAARS!!!!!!!

  En juist die moordenaars krijgen nu een Gele beloning terwijl ze geen van allen genoeg geschoold zijn om Ampie zijn voet te wassen.
  Maar dit alles is gezien. Gezien door de beoordelaar van de mens. De straf zal niet nu, maar later komen. En hoe!

  Geen regionale sportacademie of sportcentra in Suriname zolang dit tuig aan de macht is.


  Maak melding

 11. En Mijnheer Bouterse heeft U Mijnheer Cyril Daal eerst doodgeschoten en dan pas gecastreerd? of heeft U hem levend gecastreerd met de dood als gevolg?U bent een wrede man maar………….


  Maak melding

 12. Pinto een moordenaar blijft voor altijd een moordenaar.En het volk bedonderen en voorliegen is Bouterse zijn beroep en die van zijn domme aanhang ook.


  Maak melding

 13. Ik heb ook een schrijven gericht aan de sportcomissies van de Caricomlanden en ik heb ze erop gewezen dat dit comite,onder aanvoering van de hysterische Romeo Hoost, bestaat uit personen met een neo-koloniale attitude.Verder heb ik ze ook erop gewezen dat de vestigimg van een sportacademie in Suriname juist goed is voor de eenheid binnen de Caricom.De leden van het comite zijn erop uit om een tweespalt te veroorzaken tussen Suriname en de overige Caribische landen.Dit past in het streven van de neo-koloniale typen om de Caribische regio neer te halen in het voordeel van de Europeanen die volgens hen een betere en hogere cultuurniveau hebben.
  http://www.afrosurinamers.nl


  Maak melding

 14. Pinto, als Ampie jouw vader of een broer was geweest had je zo gereageerd?

  Wat jouw moordenaar president doet is wagelijk en respectloos.

  Ik hoop van harte dat deze monsterlijke hond bouterse levenslang achter de tralies verdwijnt.


  Maak melding

 15. #1.
  Wanneer moet u als ex-suppletie ontvanger
  naar Boxtel?! Zorg dan wel dat u met schone kleding van huis vertrekt (geen dna restanten
  van slachtoffers op uw uniform).
  Indien u aangeeft dat u niet heeft deelgenomen
  aan deze laffe daad dan moet op zijn minst weten wie wel!

  Heeft u nog geen last van wroeging?!

  Iemand die door dik en dun deze laffe
  onderdrukking en uitmoorden van een
  volk als het bevrijden van een volk
  wil en wenst te betitelen is, of
  crimineel, zo niet geestelijk absoluut
  niet in orde.


  Maak melding

 16. Pint gaat nu op de godsdienstige toer…. Weer eens iets anders dan zijn gebruikelijke racistische troefkaart. Hij weet het klaarblijkelijk ook niet meer, de stumper


  Maak melding

 17. Ik denk nu gezien alle reacties op dit forum Pinto nu definitief door de mand is gevallen als fanatieke Bouterse fan die volkomen voorbij gaat aan de misdadige streken van deze boef


  Maak melding

 18. Laat de redi musus maar brieven schrijven, ze zullen voor de zoveelste keer bakzeil halen. Wie neemt nou een stelletje landverraders serieus.

  De ontwikkeling van Suriname zal NOOIT gesfrustreerd kunnen worden door deze landverraders onthouden jullie dat maar.

  Pinto no spang nanga deng Redi Musu’s, de waarheid is altijd hard aan te horen. Totnutoe hebben ze niets meer te brokkelen in de Surinaamse pap.


  Maak melding

 19. Kamperveen…HOOFD COUP SPONSER….wat weet deze huichelaar….bij avondklok was hij Koning van paramaribo als een ieder binnen moest werd hij op straat met geweer salvo’s begroet….want meneer zat soso borzu in zijn cabrio te toeren als chef bigi bazie van paramaribo.

  Unu law …………wie willen jullie voor de gek houden….denk jij dat die man eerlijk was….ook een schurk.


  Maak melding

 20. bouterse is geen president zal hij ook nooit zijn een president is een leider van het volk van elke suriname en deze bouterse is alleen president van zijn vriendjes hij heeft in het verleden beweesen dat hij geen land kan lijden dus dan wordt het nu ook niets weg met hem en zijn ndp hoe langer het duurt dat hij daar op die stoel zit hoe groter de schade is voor het landt en hoe beter het voor hem is waneer is surinaame echt vrij en blij de dag dat desi delano bouterse oprot


  Maak melding

 21. Arki Limbo. Daar hebben we tenminste wat aan.
  Deze Redimussu’s hebben altijd hun m verkocht voor een bordje linzensoep. Hoost en zijn trawanten zoeken opslag bij de Nederlandse BVD.


  Maak melding

 22. Zodra de boef zich in de gevangenis bevindt,gaat hij de weg van God op.Bout heeft het gedaan om pres te worden en Pinto doet het om indruk te maken op ebu,tamara.doornroosje,patricia enz

  Cobie.


  Maak melding

 23. #24.
  Zo zoetjesaan is het tijd voor de volgende
  vraag. Neemt u uzelf wel serieus?!

  “Redi Musu’s”
  Wie heeft met behulp van een Nederlandse
  Kolonel de eerste republiek omzeil gebracht?!
  Uw halfgod heeft met deze daad hoogverraad
  gepleegd. Heeft u het over Redimusu’s =
  Black Rangers?

  Uw halfgod heeft ooit dienst genomen in het Nederlands leger. Hahahahaha, hihihihihi!
  Redimusu noh!


  Maak melding

 24. Thaighi A Man @25

  Vertel ze maar. Deze kampie had het zelf tot minister geschopt in dezelfde Revo periode. Zo zie je maar altijd die eigen belang eerst, wie houd wie voor de gek.

  Deng mang disi na wiki sribi.


  Maak melding

 25. Terecht die oproep. Een moordenaar kan en mag nooit aan het hoofdstaan van een internationaal sport instituut. 😡

  Dat idioten als Pinto ( en die andere poster die tig nicknames gebruikt) zo iets niet kunnen en/of willen onderkennen is slechts een blijk van hun geringe vermogens. Een gebrek aan intelect en empathie is een groot probleem in SME.

  Mogelijk omdat er te veel Suri’s zijn die noodgedwongen hun bestaan in het buitenland moesten voortzetten. De REVO heeft SME veel schade en schande gebracht, waaronder het verlies van een belangrijk deel van haar inteligentia dat wel behept is met gezonde empathiese eigenschappen. Met als gevolg dat SME een relatief hoog percentage domme ratten kent.


  Maak melding

 26. Niets dan goeds over de doden maar toen het nog boterde bouwden de militairen speciaal voor die meneer een ministerie van sport op de hoek van de de Wanica- en de dr Sophie Redmondstraat en werd hij zelfs gebombardeerd tot minister.

  Toen meneer bij het volgende kabinet Bouterse buiten de boot viel werd Leiden in last en werd driftig gewerkt aan het binnenhalen van een kermis met het militair gezag als eregasten.

  Osuma bari na ing firi.

  Misschien zijn we hier wel op onze achterhoofd gevallen, maar echt geen 90 graden.

  Tell it like it is baby!


  Maak melding

 27. Het is echt verbazingwekkend welke terminologie de aanhangers van Bouterse allemaal in de mond nemen. Dus al je kritiek heb op hun “grote onaantastbare” leider dan ben je een redimusu, of iemand met een neokoloniale attitude enz. enz. Het comité GMAP heeft alle recht om haar bezwaren duidelijk te maken , waarmee ik het overigens helemaal eens mee ben. Maar bij de aanhang van Bouterse is het motto if youre not with me youre against me ….Er bestaat nog zoiets als vrijheid van meningsuiting . Maar dat is natuurlijk een vreemd begrip voor enkele passanten hier op dit forum . Je zou kunnen stellen dat ze het voorbeeld volgen van hun “grote onaantastbare” leider volgen .


  Maak melding

 28. Oke wie is nu echt bezig Suriname te saboteren.
  Is dat Bouterse of deze comite.
  Laten we eerlijk zijn,mr Kamperveen komt nooit meer terug ,hoe jammer het ook is.
  Moeten we daarom alles teniet laten gaan.

  hoe serieus moet je het commentaar van een gedoodverfde
  tegenstander en of voorstander nog nemen,die kunnen niet
  echt zo goed meer nadenken omdat hun denken word beheerst door hun voorkeur of afkeer.

  Ik denkt dat deze comite overstuur is.


  Maak melding

 29. Wanneer men jou komt vertellen Democratie.
  U ziet het zelf men doet van alles aan,om democratie de nek om te draaien.
  Die man is wettig gekozen het zint anderen weer niet en ziet u nu dat zij gewoon komen met rotzooi en juist figuren die 8 december ’80 zelf hebben doen onstaan.

  DAN MOET JIJ ECHT EEN IDIOOT ZIJN……geloof me..!!!!!!!


  Maak melding

 30. Aan al die superlieden van dit forum wil ik zeggen. Pinto zit nergens mee. Per slot van rekening moet je een idioot zijn om stenen te gooien naar een boom, die hoegenaamd geen fruit draagt.

  Kom daar waar het allemaal gebeurt, maar daar zijn jullie te laf voor.


  Maak melding

 31. De zoveelste luchtballon van Desi Bouterse.
  Als ik Bouterse was zou ik heel goed luisteren naar de geluiden die uit het witte huis komen. dat geld ook voor zijn adviseurs. het zijn heel duidelijke waarschuwing aan het adres van de zogenaamde leiders die het niet zo nauw nemen met de democratie en de mensenrechten.@ Die INFANTIEL op nummer 33 wil ik dit zeggen kijk goed wat er gaande is in de wereld,zie hoe een dictator die 40 jaren alle macht in handen had nu paranoide wordt hij geloofd nog steeds dat het volk achter hem staat is zijn droom wereld is er niets gaande in zijn land.Opvallend aan dit soort figuren is dat niemand om hem heen hem wijs kan maken dat het over is.
  de russen noemen hem een ZOMBIE. wat er nu in libie gebeurd moeten zeer wijze les zijn voor die zombie die president is in suriname.Ze denken dat het hele volk van suriname achter hun staat dat is een misrekening die hun heel duur zal komen te staan. alle dictators in de wereld doen het nu in hun broek.Bouterse je bent gewaarschuwd in iedere normale en gezonde democratie moet de president verantwoordelijk afleggen in het parlement doe je dat niet, dan ben in mijn ogen ook dictator.


  Maak melding

 32. wat voor nonsens is dit. surinamers worden jullie eens wakker. gaan we de ontwikkeling van ons land tegenhouden voor mensen die al bijna 30 jaren dood zijn?? dit zijn mensen die het land achter houden. die man probeert iets goeds voor het land te doen en jij als surinamer gaat brieven sturen naar buitenlanders om het niet te ondersteunen.ik word al ziek van zulke mensen. niemand is hier gekomen om te blijven zelf BB gaat straks dood. gaan jullie dan pas beginnen met het ontwikkelen van het land??


  Maak melding

 33. Hallo Ser,

  Kun je iets meer respect opbrengen voor de mensen die al meer dan 30 jaar dood ( = beestachtig afgeslacht onder verantwoordelijkheid van jou geliefde president).
  Met jou redenering had Hitler zich ook nog gewoon na W0 2 verkiesbaar kunnen stellen. Waarom het land tegenhouden, want die 6 miljoen Joden zijn toch al dood.

  Klein beetje meer moreel besef graag. Dat zou Suriname heel goed doen.


  Maak melding

 34. Ampie was een all-round man. Als politicus was hij – na de val van JAP – fractieleider van de PNP in het parlement. Zijn partij werd echter bij de daaropvolgende verkiezingen weggestemd. Hij heeft de coup van 1980 ondersteund en hij werd door Bouterse tot minister van Jeugd- en Sportzaken benoemd en later tot minister van Sociale Zaken en Volkshuisvesting. Hij was vol lof over Bouterse: “indien Suriname een ander land was, dan waren er zeker tientallen mensen doodgeschoten, maar omdat het Bouterse is, gebeurt dat niet. Zie je, Nederland heeft de coup ook ondersteund; wij krijgen Nf 500 miljoen uit de ontwikkelingshulp.” Welke fouten Ampie ook gemaakt had, vind ik, dat hij NIET dood moest. Ik vind het jammer, dat er anderen ook zijn doodgegaan. Ook vind ik heel triest dat er Hindustaanse arbeiders op Marienburg zijn doodgeschoten door de militairen, en dat er op het Gouvernementsplein ook tientallen Javanen zijn neergeknald, toen zij de invrijheidstelling van ADEK eisten. Maar niemand praat hierover. Dan heb ik het nog niet over het lot van de Afrikanen.
  Ik ben het niet eens met mensen die de vuile was van Suriname buiten hangen. Wie zijn neus schendt, schendt zijn aangezicht.
  Men heeft al zijn gal uitgespuugd aan het adres van president Bouterse, en als een meneer de keerzijde van de medaille wil belichten, wordt hij onderuit gehaald. Typisch een bakra-mentaliteit. Men mag praten alles over muslims (muslim dit muslim dat), maar o wee, wanneer een Imam een preek tijdens het vrijdaggebed houdt, dan is het Leiden in last. Het schijnt dat de vrijheid van meningsuiting slechts is voorbehouden aan een bepaalde groep van mensen. Het recht van de sterkste geldt dus hier.


  Maak melding

 35. @ Henk Molenaar,
  Die gasten weten niet wat moreel besef is.
  Reactie nummer 27 slaat alles zijn informatie bron is limbo hahahhahaa ai mi gado .


  Maak melding

 36. hey henk, omdat ze naar jou opzicht beestachtig zijn afgeslacht moeten we 5jaren wachten tot er een andere regering is gekozen voordat we gaan beginnen met ontwikkeling van ons land.jullie doen alsof lullie van het land houden.dit gaat hij niet doen voor zicht zelf.ik ben geen bouta fan maar als er iets goeds gedaan word voor het land moet het gezegd worden.vluchten jullie maar het land uit als jullie het niet goed vinden.ik word echt ziek van jullie domme en oude middeleeuwse kritiek….


  Maak melding

 37. Dat Suriname volgens sommigen gesaboteerd wordt en verder hikt en stikt, dat ligt echt niet aan de redi musu’s, ook niet aan Bouterse, noch enig verwijt aan het gewraakte sportcomite, maar sabotage en ontwrichting van Suriname geschiedt momenteel geheel door “Surinamers” zelf met god als hun leidraad en lukumang. Waar blijft de eenheid in verscheidenheid zoals men daar graag te pas en te onpas roept. Dus dat is politiek he, en wanneer men zijn zin heeft gekregen draait men zich radicaal om…..precies zoals het geloof in een god en de bijbel, want volgens de 10 geboden in het heilige boek der christenen en andere soort gelovigen zou al deze hypocrisie en allerhande wreedheden begaan door gelovigen feitelijk niet mogen gebeuren. Maar tja men ziet het “gelovigen doen alles wat hun god hun verboden heeft”, dus zoveel respect hebben gelovigen voor hun god. Het feit dat gelovigen een god aanhangen is omdat zij naar willekeur al hun misdaden kunnen vergoeilijken of afschuiven naar de wil van hun god dan wel verkrijging van absolutie na de biecht. Het zijn de godvrezenden die haat en nijd zaaien op deze aarde en telkens allerlei nieuwe formules uitvinden om het leven voor al wat leeft zo moeilijk mogelijk te maken. Dit is één van de vele vormen van sadisme, waar en van wie dit onmenselijk gedrag vandaan komt is geen raadsel meer vandaag de dag. Alweer van hun heilige schrift en uiteraard geïnspireerd door hun heilige geest. Wie of wat deze heilige geest precies is weet Joost alleen en godspredikers, want deze hebben tijdens hun priesterschap geleerd hoe zij zich uit allerlei bochten moeten wringen om hun grote leugen gestand te houden. Dit is ook vergelijkbaar met de huidige godsdienstleer, d.i. politiek. Vroeger viel het nogal mee, maar tegenwoordig kan men om de vier jaar een nieuwe god verwachten met weer andere nieuwe snode plannen. Maakt u zich geen illusies mensen, het surinaamse volk wikt, maar uw nieuwe god beschikt…en wachten totdat er een andere nieuwe god opstaat uit de zelfde vicieuze cirkel en dan ook maar afwachten of die dan wel genadig zal zijn. Ach..Draai maar gewoon alles om, bijvoorbeeld “genadig=wreedaardiger”, “goed beleid= het slechtste van het slechtste”, “democratisch=eigenzinnig”, dus zegt het voort, zegt het voort. Ga zo door Surinamers, een invasie is zeer nabij en zij die komen vrezen god noch staat. In het donker zien jullie ze niet, maar ze zijn er wel!! Mene mene tekel upharsin..

  django


  Maak melding

 38. Mijn beste Ser,

  Foei toch, dat doe je toch niet zo?
  Alleen om het geschrijf van je te lezen ga ik haast van mijn stokje.

  Weet je wat je moet doen? Sta rustig,maak je ogen dicht, stap uit je schoenen en stap dan in die van bijv. wijlen Moeder Daal en dan neem je alle andere moeders en vaders mee en daarna allen die erbij horen.

  Weet je, God is een vergevende God. Maar Hij geeft wel loon naar werken!

  Keep that in mind!

  Een moeder.


  Maak melding

 39. Wilders zei: “ik zal Nederland teruggeven aan de Nederlanders”. Mark Rutte neemt het over en zei: “ik zal Nederland teruggeven aan de Nederlanders”. Dit betekent, dat alle allochtonen moeten oprotten naar hun land van herkomst. Foei toch Mark. Dankzij de honderden allochtone hetero’s die in je partij zijn, mag je vandaag de dag premier noemen.
  En dit comite dan? Waar gaan jullie naar toe? Naar Suriname terug? Bouta zal jullie met open armen ontvangen. Time will tell…


  Maak melding

 40. Goed gezien django ! Ze zijn al onderweg .Wij kunnen dat weten ! Wel op adhá hé kenoen Systeem .Dan wel schoon schip maken, voor eens en altijd ! Wie niet wil deugen mag `t zeggen.

  Groet,ram,ram (Veel wijsheid !)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.