IDB wil praten over plannen regering Suriname

20

PARAMARIBO/WASHINGTON, 7 feb – De Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank, IDB, is bereid de “ambitieuze plannen” van de Surinaamse regering ondersteunen. Dit meldt de bank in een aankondiging van het bezoek van IDB-president Luis Alberto Moreno Mejía aan Paramaribo. Hij heeft onder meer een ontmoeting met president Desiré Bouterse.

Modernisering van bestuur en economische groei staan op de agenda.”De IDB is sinds begin 2011 in constructieve en strategische dialoog met de regering van Suriname wat betreft haar ontwikkelingsprioriteiten”, meldt de bank. De dialoog moet leiden tot een nieuwe IDB-strategie voor Suriname voor de periode tot 2015. De bank heeft ruim een miljard dollar beschikbaar voor het Caribisch gebied.

20 REACTIES

 1. Hendrik #46,

  Ik hou mij ver van overloze discussies. Redeneren om te redeneren. Daar heb ik geen behoefte aan. Het komt bij mij over alsof je alleen die artikelen leest, of nieuwsitems volgt die jouw mening kunnen staven, dus waarom nog proberen extra discussies uit te lokken? Ze leiden nergens toe.

  Ieder zijn mening, is de gangbare redenering en inzoverre respecteren we dat. Maar jij meent generaliserend te werk te kunnen gaan, wat mij trouwens echt doet denken aan de manier van discussieren onder sommige landgenoten. Wel ja…

  Maar als je geen Christelijke kerk binnen wil/kunt stappen, google dan eens Wie is Jezus? Dan ben ik benieuwd naar je reactie.

  Ik wens je Gods zegen toe.


  Maak melding

 2. Het moge duidelijk zijn dat de huidige regering een duidelijke een ontwikkelings visie heeft, die inmiddels ook de aandacht heeft gekregen van internationale organisaties zoals IDB. Het zal ons niet verbazen als straks ook de Wereldbank en IMF aan tafel zullen aanschuiven om deze regering te ondersteunen met hun ontwikkelingsbeleid.

  Modernisering van bestuur en economische groei moeten de prioriteit blijven. Surinamers wees geduldig de eerste aanzetten zijn al gegeven.


  Maak melding

 3. Deze regering zal veel meer gaan beteken voor Suriname en het Surinaamse volk.

  Momenteel zullen veel negatievelingen die ISOLATIE schreeuwden, met zelfmoord neigingen rondlopen.


  Maak melding

 4. M. Doorn,

  “Surinamers wees geduldig”

  Voorlopig gaan er veel kinderen van gezinnen met honger naar bed door de enorm gestegen voedselprijzen.


  Maak melding

 5. De interamerikanse ontwikkelingsbank is niets meer of minder dan een groot tjekre tjekre nest. In de 50 jaar van haar bestaan heeft deze instelling in plaats van te beleggen in ontwikkelingslanden alleen maar geld op de internationale geldmarkt vergoktr. Alleen maar in de voorbije anderhalf jaar is deze instelling zeker bijna 2 miljard USD kwijtgeraakt door beleggingen in piramidespellen.
  Aan haar belangrijkste doelstellingen, nl armoedebestrijding en helpen versnellen van duurzame ontwikkeling heeft de IDB geen boodschap gehad.
  In Latijns Amerika zijn 42 organisaties naar aanleiding van het 50 jarig bestaan van de instelling een campagne begonnen om duidelijk aan de kaak te stellen wat de Bank eigenlijk doet, n.l het financieren en het in stand houden van ongelijkheid.


  Maak melding

 6. Deze regering is een voortzetting van de dictatuur onder dezelfde Bouterse. Een voortzetting van de revolutie waarbij 15 onschuldige burgers als honden zijn neergeschoten. En dezelfde persoon nu als president van Suriname wil ongegeneerd deze zwarte dag in de historie van het land uitroepen tot een “” Dag van de Revolutie.””

  Hoe diep kun je niet zinken !

  Quote

  Viering Dag van de Revolutie heeft nu officiële status 07 Feb, 17:50

  Desi Bouterse vorig jaar bij de herdenking van 25 februari 1980. De herdenking en viering van de dag van de revolutie op 25 februari 1980 heeft nu een officiële status gekregen. Hiervoor is maandag een commissie geïnstalleerd door president Desi Bouterse, die destijds de revolutie heeft geleid. Dat deed hij samen met vijftien andere onderofficieren van het Nationaal Leger.

  De commissie voor de herdenking en viering van 25 februari bestaat uit negen personen en wordt voorgezeten door Radjan Ramdin. In de commissie zitten ook drie van de toenmalige onderofficieren. Het gaat om Laurens Neede, Badrisein Sital en Roy Esajas. Ook Borger Breeveld is gevraagd zitting te nemen in de commissie.

  Ramdin zegt aan Starnieuws dat er al een draaiboek is voor de herdenking. Dinsdag worden de definitieve activiteiten bekendgemaakt. Vaststaat dat er in de nacht van 24 op 25 februari geen feestelijkheden plaats vinden. “Het wordt een rustige plechtigheid bij het monument van de revolutie, met koraalmuziek en kransleggingen en toespraken, door onder andere Desi Bouterse en personen en organisaties uit de revolutieperiode”, zegt Ramdin. De regering, het parlement en andere overheidsinstituten zullen aanwezig zijn, evenals de partners binnen de coalitie.

  Op 25 februari zelf staan er geen al te feestelijke activiteiten op het programma. Er is wel een wandelloop, een militaire parade en een receptie. Over de andere activiteiten kan de commissievoorzitter nog geen zekerheid geven. Ook over het budget dat voor deze herdenking is gereserveerd, wil hij voorlopig geen mededelingen doen: “Ja, er is wel een budget, maar daar wil ik liever geen ruchtbaarheid aan geven. We houden het wel zo minimaal mogelijk”, zegt Ramdin. Als lid van de Nationale Democratische Partij die uit de revolutie is voortgekomen is Ramdin inmiddels negen jaar bezig met het organiseren van de herdenking. “Nu is het officiëler en groter, vandaar dat er een commissie is benoemd”, zegt hij.

  UNQUOTE

  Bron: Starnieuws


  Maak melding

 7. Weer 1 miljard US Dollar (1.000.000.000 =negen NULLEN) binnen handbereik. China met 5.000.000.000 en India met 530 miljoen. Hunsi Mubarak met 70.000.000.000 [70 miljard]. Farc met heel veel natura. Waar moet dit geweldig astronomisch bedrag aan uitgegeven worden?

  IDB is een bank en GEEN Charatieve instelling en moet winst maken, makkers.
  Dus je kleinkinderen die nog verwekt moeten worden, zullen elke cent plus rente terug moeten betalen.

  Suriname kan haar geluk niet op. Behalve bruggen over alle rivieren kan SME nu ook bruggen naar alle luchtkastelen bouwen, waarover de toekomstige kleinkinderen zullen lopen.

  Ik weet niet wie ik moeten feliciteren en daarom ook alvast de felicitaties aan de “future grand childs”.

  Groeten uit land van ziende blinden en VELE NULLEN.


  Maak melding

 8. Henk Molenaar op 6,

  Zal zeker zo zijn, vooral omdat jij het zegt. Als je je gelukkig voelt door je eigen onzin te geloven, moet je dat vooral door blijven te doen. Hou alleen rekening mee dat je niet serieus genomen wordt door alle onzin die je te berde brengt.


  Maak melding

 9. meneer Molenaar,

  Sluit de ogen niet voor de mondiale economische crisis. Overal in de wereld stijgen de prijzen en heerst er werkeloosheid.
  Amerika heeft te maken met de grootste economische crisis ooit en ze zitten met een miljarden schuld.
  In Nederland rijzen de voedselbanken de pan uit omdat de gewone man niet meer rond kan komen door de bezuinigingen en stijgende prijzen. Geloof me, ook in Nederland gaan kinderen met honger naar school.
  Suriname ontkomt niet aan deze mondiale economisch crisis.
  De vorige regering deed alsof het mooi weer was ( de financiele tekorten werden gedekt met ontwikkelingsgelden) en nu zit deze regering met de gebakken peren.
  Eigenlijk kan je de situatie van Suriname vergelijken met wat er in Griekenland is gebeurd.
  De regering van Griekenland gaf een verkeerde voorstelling van de financiële toestand van het land waardoor het leek alsof het goed ging. Nu is men erachter gekomen dat deze financiële cijfers behoorlijk gemanipuleerd waren.
  Nu de werkelijke financiële situatie van het land bekend is, is Griekenland in een enorme financiële crisis beland. Ook daar moest de IMF( te vergelijken met de IDB) te hulp schieten.
  Ook de regering Venetiaan sloeg zichzelf op de borst ivm met de monetaire stabiliteit.
  Maar nu weten we inmiddels dat deze zogenaamde stabiliteit kunstmatig was gecreëerd. Deze economische stabiliteit was gebaseerd op gebakken lucht.(net als in Griekenland)

  Om economische vooruitgang te kunnen bewerkstelligen is het onvermijdelijk om impopulaire maatregelen te treffen.
  Als Surinamers niet bereid zijn offers te brengen zal suriname nimmer vooruit komen.
  Deze regering heeft een duidelijke visie, dat in tegenstelling tot de vorige regering die maar wat aanmodderde.

  Ondanks de onvermijdelijke impopulaire maatregelen vind ik dat deze regering op de goeie weg is.

  Overigens ben ik vroeger in Suriname ook met honger en zonder brood naar school gegaan. Maar uiteindelijk heb ik toch mijn studie afgemaakt en heb nu een uitstekende baan.

  Dus meneer Molenaar, indien u een beetje verstand heeft van economie zult u moeten begrijpen dat de economische crisis niet te wijten is aan de huidige regering.

  Nu weet ik wel dat u een felle tegenstander bent van deze regering (cq Bouterse) dus u zult alles aangrijpen (positief of negatief)
  om deze regering de schuld van alles te geven. Dat is overigens uw goed recht.
  Maar het zou u ook sieren indien u een wat evenwichtiger kijk op zaken zou geven.


  Maak melding

 10. hallo M. Doorn,

  Jij gelooft dat de IDB even een paar miljard komt brengen….Beetje naief.
  Een regering die strooit met onzin vrije dagen en het aannemen van nog maar eens een leger spookambtenaren heeft het IDB niets te bieden.
  het is geen ontwikkelingshulp maar investeringsgeld


  Maak melding

 11. Wie een aantal maanden geleden tegen mij had gezegd dat de hoogste baas van de IDB persoonlijk naar Suriname zou komen om in overleg te treden met Bouterse dan had ik diegene voor gek verklaard. Immers, waren wij toen niet met zijn allen over eens dat Suriname met Bouterse als president door de internationale gemeenschap geïsoleerd zou worden?

  Eerlijkheid gebied te zeggen dat van die boycot tot nu toe niks te merken is.
  Ik moet daarom op mijn woorden terugkomen en toegeven dat de huidige regering met hun lobbywerk veel bereikt heeft. Het zal mij niet verbazen dat de heer Hoefdraad de drijvende kracht hierachter is.
  Het is natuurlijk af te wachten wat het overleg zal opbrengen want je kan er van uit gaan dat de IDB verwacht dat Suriname haar eigen ‘huishouden’ op orde brengt.
  De Surinaamse regering zal ferme beslissingen moeten nemen.
  Als het betekent dat daardoor de Surinaamse economie een ‘boots’ krijgt dan zullen de maatregelen te billijken zijn.
  We moeten niet vergeten dat Suriname veel potenties heeft. Suriname is qua delfstoffen de 17e rijkste land ter wereld. Deze natuurlijke hulpbronnen dienen wel ontgonnen te worden. En daarvoor is veel geld nodig.
  De IDB weet dat natuurlijk ook. De IDB is namelijk geen filantropische instelling die zomaar geld weggeeft. Ze verwachten dat het geld terug betaald wordt. De IDB heeft de ambitieuze plannen van Suriname gezien en is
  kennelijk bereid de financiën te leveren.
  Indien de IDB het idee had dat Suriname een
  een financiële bodemloze put was dan
  waren ze niet eens komen praten. Want nogmaals het geleende geld zal ooit weer terug betaald moeten worden.
  Het feit dat de hoogste baas naar Suriname komt moet Suriname dus gunstig stemmen.
  Suriname heeft jarenlang het handje opengehouden richting Nederland toe om hun financiën in orde te krijgen. Daardoor had Nederland Suriname altijd in een wurggreep en kon Nederland chantage politiek uitvoeren
  met het ontwikkelingsgeld.
  Nu maakt Suriname andere keuzes en ik hoop van harte dat het goed uitpakt voor Suriname.


  Maak melding

 12. Henk Molenaar,

  Wat heb jij toch, in de China topic had je het over liefdadidgheid nu heb je het over miljard komen brengen.

  Laat los die oude gewoonte, Surinamers willen geen gebedel meer, front is niet meer aan de macht.

  Lees goed nogmaals voor jouw gecopieerd.

  “IDB, is bereid de “ambitieuze plannen” van de Surinaamse regering ondersteunen.”

  En geloof me, in Suriname hebben we nog nooit zo een ambitieuze regering gehad.


  Maak melding

 13. In Suriname groeit een geldboom tot aan de Meye hemel als je een verrotte stok in de grond stopt.

  Maar helaas zijn niet genoeg Surinamers, die deze stokken in de grond willen steken. Eerst spookambtenaren worden is de hoogste prioriteit.
  De regeringscoalitie praat nog steeds alleen over accommoderen van hun achterban, vrouw, familie en kennissen.

  Van hout chips (verrotte stok) kan je wel papier maken en dit weer vol schrijven met Mega plannen en Mega Corruptie.

  Elk klein lief kind zegt steevast als je zegt dat je geen geld hebt:”Ga dan naar de muur met die gekke machine. Die geeft wel geld, hoor”. Wat kunnen kleine kinderen toch lief, sterk, deskundig reageren.

  Dus Pres als je niet weet waar het geld zit, vraag het dan een kind. Geldautomaat/drukpers?


  Maak melding

 14. M. Doorn, onze NDP propagandist,

  “IDB, is bereid de “ambitieuze plannen” van de Surinaamse regering ondersteunen.”

  Te ondersteunen met een lening die Suriname helemaal niet kan betalen en waarvan het land nog jarenlang krom ligt, ook al is Bouterse en zijn gang allang weer verdwenen. Tel uit je winst.


  Maak melding

 15. Henk Molenaar onze NDP anti-propogandist.

  Die duidelijk moeite heeft met begrijpend lezen.

  Er staat in het stukje heel duidelijk.

  “Modernisering van bestuur en economische groei staan op de agenda”

  En waar komt die anti-propogandist mee.
  “Te ondersteunen met een lening die Suriname helemaal niet kan betalen en waarvan het land nog jarenlang krom ligt,”

  Je hebt duidelijk een zieke geest henk.

  I rest my case


  Maak melding

 16. @ Henk molenaar,
  Laat die propagandisten maar lullen ze komen hun zelf wel tegen, ze zullen over hun eigen leugens struikelen wacht maar rustig af in suriname brokkelt de aanhang af. de echte werkelijkheid is heel anders dan wat de ndp-ers hier voorstellen binnen de MC is men niet te spreken over de koers van bouterse het is meer een ndp koers dan een regering koers de bevolking voelt zich ook bedrogen door bouterse de vice president knapt heel wat vuile werk van bouterse op de vraag is hoelang nog.
  Wacht maar die chinezen gaan de boel daar over nemen dan hebben de surinamers niets meer te zeggen in suriname nu al wordt je in de winkels behandeld als een crimineel 99% van alle winkels zijn in handen van chinezen straks is het hele land van hun, ik vindt ze onbeschoft en brutaal.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.