Buikriem ziekenhuizen Suriname moet strakker

6

PARAMARIBO, 7 feb – De ziekenhuizen zullen de buikriem maar wat strakker moeten aantrekken. Het voornemen om particuliere patiënten van het Staats Ziekenfonds, SZF, meer aan te rekenen, gaat niet door. Niet nu althans. Minister Celsius Waterberg vindt het moment ongeschikt.

Bovendien wordt er gewerkt aan het financieel tekort bij de instellingen. “De ziekenhuizen kunnen de tarieven liever aanhouden totdat we op korte termijn met duurzame oplossingen komen”, zegt Waterberg tegenover de Times of Suriname. wat die duurzame oplossingen zijn, blijft in het midden. De ziekenhuizen klagen al jaren over tekorten. Die hebben vooral te maken met trage afrekening.

Het Staats Ziekenfonds met de meeste ambtenaren in haar portefeuille, heeft oeroude schulden. Dat geldt ook de regeling voor patiënten met sociale steun. Bovendien zijn de tarieven ook al lang achterhaald, vinden de ziekenhuizen. Waterberg wil eerst een grondige evaluatie. Pas dan kan er een besluit vallen. De ziekenhuizen wilden met de hogere tarieven voor particulieren tenminste wat compenseren.

6 REACTIES

 1. China heeft miljarden en India miljoenen ter beschikking gesteld aan ons land.Wat let ons om een beetje eruit voor de ziekenhuizen te bestemmen?

  Cobie.


  Maak melding

 2. Waarom de SZF-cliënten niet meer aanrekenen, meneer Waterberg. Of is de zorgprijs niet in FISO II ingecalculeerd? Alle prijzen gaan omhoog. Of bent u bang dat uw eigen achterban begint te morren? Overal ter wereld stijgen de prijzen voor de gezondheidszorg. Waarom in Suriname niet? Failliete ziekenhuizen, navenante zorg, zit u daar op te wachten? Je kunt toch niet voor een dubbeltje op de eerste rang BLIJVEN zitten!?


  Maak melding

 3. Blaka bakra Surinamers zijn niet gewend aan prijstijgingen, ze willen alles gratis.

  Stel je eens voor de vorige regering leende zelf geld om salarissen te betalen.

  De minister heeft in deze gelijk,
  wat hij zegt is dat de verhoging komt, maar niet nu.


  Maak melding

 4. Willie: Veel beloven, weinig geven, doet een gek in vreugde leven. De minister heeft niet aangegeven wanneer dan wèl. Dit heet gewoon “de boot afhouden”.


  Maak melding

 5. Als dit niet veranderd zijn de ziekenhuizen binnen 3 maanden gesloten!

  Kunnen de patienten tegen veel geld in een nietsteriele achterkamer hun operatie ondergaan, als ze tenmiste geld over hebben na alle devaluaties en inflatie.


  Maak melding

 6. blaka bakra de minister zegt

  “De ziekenhuizen kunnen de tarieven liever aanhouden totdat we op korte termijn met duurzame oplossingen komen”

  Op korte termijn dus, als jij dit wil vertalen naar de boot afhouden, moet je zelf weten, jullie fronters en broodschrijvers zijn totaal gefrustreerd dat jullie niet eens meer begrijpend kunnen lezen, leugens en verdraaiingen is nou eenmaal de taak van een broodschrijver toch.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.