Prijzen de pan uit, regering Suriname grijpt in

20

PARAMARIBO, 24 jan – De prijzen van goederen en diensten vliegen de pan uit sinds de aankondiging van het aanpassingsprogram. Minister Michael Miskin van Handel & Industrie overweegt serieus in te grijpen. Vooral winkeliers lopen kans op strafmaatregelen als zij zich niet aan de wet houden. En daar heeft het veel van de laatste dagen.

In tientallen supermarkten is het druk prijsverhogingen aanbrengen. Vooral voedselproducten gaan met soms hele procenten omhoog. “We hebben uit de gemeenschap vernomen dat zulke zaken zich voordoen. We zullen dat niet toestaan”, zegt Miskin. Het wordt hard jagen op de overtreders. De prijsverhogingen zijn overal te merken. Het ministerie wil speciale eenheden er op af sturen om vooral de prijzen op te nemen.

Uiteindelijk volgen de strafmaatregelen als winkeliers en supers in de fout blijven gaan. Het varieert dan van het in beslag nemen van goederen tot boetes en het intrekken van vergunningen. Miskin ziet geen reden voor de prijsverhogingen. Maatregelen als het invoeren van omzetbelasting zijn niet voor nu. “Het moet nog allemaal naar de Staatsraad en het parlement.” Telefoonbedrijf Telesur is ook teruggefloten na het aankondigen van tariefaanpassingen.

20 REACTIES

 1. Wat ik niet snap,is dat deze regering met belasting verhogingen komt,zonder daarbij goed overnagedacht te hebben.Wanneer er nu terecht onder de bevolking onrust ontstaat,probeert men uit te leggen dat bepaalde belastingen eerst door het parlement moeten worden goedgekeurd en voor wat betreft prijsverhoging in de supermarkten komen er controleurs.Heeft deze regering dan niet in de gaten,dat je geen land op deze manier kan besturen,maar zelf de veroorzaker bent van CHAOS!


  Maak melding

 2. Als de prijzen van basis goederen vrij gegeven worden dat zal bedoelde prijzen zich bewegen naar marktconforme prijzen. Dat weet de heer Miskin. De volk is weer de dupe van dit stupid beleid.


  Maak melding

 3. Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons tijdens de inhuldiging van president Bouterse”

  “We zijn vrij, we zijn eindelijk vrij”

  Heeft Bouterse het lef al gehad om zijn beleid in het parlement te verdedigen?


  Maak melding

 4. Het zou van grote dadkracht getuigen als het de regering lukt hiertegen op te treden. Tot nu toe is het alleen maar veel gepraat echter zonder beslissingen en overtuigende bewijzen.

  Larrie.


  Maak melding

 5. Beste mensen er wordt nog steeds niets gedaan tegen de handelaren die ons volk uitbuiten. Misschien is het een oplossing om met het CIS systeem weer te beginnen vooal de arme mensen zijn weer de dupe.Ook verlaging van de invoerechten voor de mensen die voedsel paketten sturen voor hun familie want in nederland gaat het ook niet zo makelijk meer. EN de handelaren maken ook misbruik van de situatie meteen de vergunning intrekken. Want als de dollar laag is gaan de prijzen nooit omlaag. Ook als alles duur wordt krijgt men dan ook minder toeristen.Het probleem is wel op te lossen als een ieder zijn medewerking verleent, maar de rijken willen steeds rijker worden en de armen mogen het maar bekijken .BOUTA laat nu zien dat je het echt meent met jou landgenoten en ook in Nederland.

  God bles you.


  Maak melding

 6. Heeft u al geprobeerd om b.v. een pakje sigaretten te bemachtigen? De houders zijn leeg. De sigaretten liggen onder de toonbank in afwachting van de prijsverhoging. “Maal u bent vaste klant, vool u nog wel pakje vool oude plijs”. Onzin omoe, maar moet ik dit aangeven bij de ECD? Nee toch?


  Maak melding

 7. Beste minister, goed voorbeeld doet volgen. De overheid kondigd maatregelen af die per direct ingaan. De winkeliers reageren daar ook direct op. De producten die aangevoerd worden komen niet met een paardenwagen maar met een auto met verbrandingsmotor. Transportkosten gaan ook omhoog hetgeen zich uit in de prijs. De overheid geeft de winkeliers schot voor open doel om misbruik te maken van dergelijke situaties


  Maak melding

 8. De SRD is gedevalueerd en de minister heeft daarom slechts de keuze uit twee mogelijkheden.
  -1- Hij laat de winkels de prizen van importgoederen verhogen
  -2- Hij accepteerd het dat er lege schappen komen.

  In zijn dromen kan hij de werkelijkheid misschien geweld aan doen maar in de echte wereld lukt dit niet.


  Maak melding

 9. Tijdens de verkiezingen riepen ze nog; DES VÓÓR PRESSSSSS!!!!!!! Nou hier hebben jullie je Pressss…pers ze helemaal uit…Desss!!! Pak je kans nú!!!!!!

  Voor je familie en je vrienden!

  Groet, ram,ram, (veel wijsheid)


  Maak melding

 10. Neus er is ook nog een derde mogelijkheid.
  De Surinaamse Overheid kan ook tijdelijk de winkeliers subsidiëren of compenseren, mochten de winkeliers in grote financiële problemen komen vanwege de combinatie van de hoge prijs voor import van goederen en diensten door de devaluatie van de SR$ en de lage prijs van de goederen die zij in de winkels moeten handhaven van de Overheid voor de verkoop van hun goederen en diensten..


  Maak melding

 11. Beste Ray,

  Leuke prietpraat voor bij de borrel. Is het je misschien ontgaan, dat de overheid steeds maar weer roept dat er geen geld is. Waar moeten ze dan de susidie van betalen. Ik denk overigens, dat het beter is als men probeert de mentaliteit van de handelaren en alle andere zwendelaars te veranderen. Probeer eens gewoon zaken te doen op een eerlijke manier, zonder al die boeren slimheid tot zelf verrijking ten koste van de gewone man/vrouw die hard voor het geld moet werken en over het algemeen weinig betaald krijgt. Ik zou geen enkel medelijden hebben met het gros van de handelaren. Ik wenste dat er een aantal het lef hadden om hun prijzen te verlagen. Kon je nog wel eens versteld staan te kijken wat voor een effect dat heeft. Maar nee in Suriname probeert men niet de klant aan zich te binden, maar doen ze juist het omgekeerde. Probeer de klant zoveel mogelijk uit te persen en probeer van iedere scheet of oprisping die de regering laat misbruik te maken door de prijzen te verhogen.

  Lekker sociaal gedrag.


  Maak melding

 12. Beste Ray,
  Leuke prietpraat voor bij de borrel. Is het je misschien ontgaan, dat de overheid steeds maar weer roept dat er geen geld is. Waar moeten ze dan de subsidie van betalen. Ik denk overigens, dat het beter is als men probeert de mentaliteit van de handelaren en alle andere zwendelaars te veranderen.
  Willem
  Willem dit is duidelijk een verschil van economische inzicht en daar kunnen wij nog jaren over door blijven praten, de regering van (MC) Desire Bouterse heeft een economische beleid van de vorige regering van Ronald Venitiaan overgenomen die weinig rooskleurig en verantwoord was ook al lieten zij dat doorschemeren aan het Volk alsof dit niet het geval was. (hoe kun je nou ambtenaren loonsverhogingen voorspiegelen terwijl daartegenover geen voldoende Staatsinkomsten tegenover staan) . Waarom zouden de winkeliers en handelars nu de verliezen moeten incasseren en te boek moeten gaan staan als zwendelaars als ze de verliezen niet willen of kunnen accepteren. De Overheid kan hierbij corrigerend optreden door ook haar verantwoording te nemen over het gewijzigde economische beleid en degene die hiervan de dupe dreigen te worden te compenseren doormiddel van subsidie op de prijzen.
  Mocht de overheid daartoe niet instaat zijn dan blijft er niets anders over dan dat de markt zijn werk gaat doen zoals Neus het zo goed beschrijft.


  Maak melding

 13. Captain BOUT en CO-Pilot ALI gaat de hoogte in om prijsverhoging in de supermarkten te controleuren maken noodlanding wegens brandstof gebrek .
  Captain BOUT: Ali hoezo geen brandstof.
  CO-Pilot ALI:ik had net geld genoeg om de reserve tank te vullen aangezien de brandstof wel erg duur is geworden en de srd is ook niet veel meer waard.

  NDP -NATIONALE DEVALUATIE PARTIJ
  MC- MISSION COLLAPSED


  Maak melding

 14. Het is wel gemakkelijk kritiek te leveren op van alles en nog wat, dat fout gaat in Suriname. Als je zo’n grote mond hebt, waarom pak je, je biezen niet en verkas naar Suriname zodat je een handje kan meehelpen het land op te bouwen. Naast de zijlijn is het altijd makkelijk praten. Verbeter jezelf en dan de rest.


  Maak melding

 15. mar dit zijn reacties van vijanden van het Surinaamse volk, deze uitkeringstrekkers zullen NOOIT naar Suriname teruggaan om het land op te bouwen. In Suriname krijg je nl geen uitkering.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.