Openbaar vervoer in Suriname deels plat gelegd

4

PARAMARIBO, 24 jan – Het openbaar vervoer ligt gedeeltelijk stil. Scholieren en arbeiders staan uren bij de busstations in de kennelijk ijdele hoop toch nog vervoerd te kunnen worden. Duizenden buseigenaren zijn spontaan in actie om een hogere subsidie af te dwingen. Het door bushoudersorganisatie PLO bedongen bedrag zou niet voldoende zijn.

Vicepresident Robert Ameerali vindt het onzin. De subsidie moet voldoende zijn om de kosten te dekken. Het si ook zo overeengekomen met de PLO. “De brandstofprijs gaat in elk geval voorlopig niet meer omhoog”, zegt Ameerali tegenover Radio 10. Hij denkt dat het om bushouders gaat die niet aangesloten zijn bij de organisatie. Het wordt tijd het openbaar vervoer beter te organiseren. Toch staan de meeste stations leeg.

Bekijk ook:

4 REACTIES

  1. Daar hebben we het al: “NDP lit a faya backa en moro e doro”. Ameerali noemt het onzin dat de bushouders de subsidie die ze krijgen niet voldoende vinden, waarom vond hij het geen onzin dat Ingrid zoveel subsidie krijgt voor het af en toe moeten knippen van een lintje? Ik ben al oud, op dit ogenblik ben ik heel blij met de srd 75.- ‘verhoging’ van mijn AOV, ik heb het grootste deel van mijn leven in een heel mooi en prettig Suriname geleefd (alleen tijdens de perioden dat Bouta aan de touwtjes trok was het knudde), ik vind het daarom vooral jammer voor de jonge Surinamers die -door massaal op de NDP te stemmen- deze ellende over zichzelf hebben afgeroepen. Toen de ouderen hen waarschuwden vonden ze dat geklets, hopelijk zijn ze de volgende keer verstandiger, wie niet horen wil moet immers voelen.


    Maak melding

  2. De tijd is rijp dat er met deze gelukzoekers korte metten wordt gemaakt. Deze gasten schuwen elke vorm van transparantie.

    Rijden uitsluitend op voor hen voordelige routes en tijden, terwijl het vervoeren van personen en goederen bij uitstek Staatszorg is.

    Gewoon de staatsbusdienst heraktiveren.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.